Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Ste si istý že je to Asusom? Mám ASUS a MSTS šlape bez chyby. Winxp. Takže skôr to bude operačným systémom win7.

Bobby napsal:
Dobrý den,
mám nově nainstalované WIN 7 64bit. Ze stránek Blackwolfa jsem si stáhl aktivitu Os 5909/14. Můj problém je v tom že zhruba po 1 minutě hraní kdy se objeví druhá zpráva v aktivitě mi simulátor zamrzne po jejím potvrzení. Vše mám nastaveno podle desatera. Mohl by mi někdo prosím poradit co s tím? Děkuji BOBBY
Na různých forech o W7 se píše,že verze 64bit dělá problémy se staršími programy.To se netýká verze 32 bit.Osobně jedu pod W7 32bit a nějaké problémy nepozoruji.Msts je starý program,který se často chová nevyzpytatelně.

Ve 64bit W7 bych chybu nehledal, je tu dost lidí co MSTS na tomto systému provozují a bez problémů, já osobně mám tento systém jak na pc, tak na notebooku a s provozem MSTS problém nemám...

Tiez pouzivam Windows 7 64 bit, a ziadny problem s MSTS nemam. Windowsom to nebude, takisto mi to fakcilo aj pod Xpckom 32 bitovym.

:D Dobrého večera či rána všem lidem dobré vůle.
Mám takový drobný oříšek pro mne nepochopitelný snad mi někdo poradí.

W7 64 bit , NTB Acer aspire 7736ZG, procesor intel 2,1GHz dvoujádro ,GK: Nvidia G210m 512MB -1791 turbocache, HDD 320GB a paměť 3GB.

Jedná se mi čistě jenom o editor tratě. Nainstaluji li si fungl simulátor vše je ok. Editor se nezadrhává na žádném default. Nainstaluji trainupdate - bin češtinu a vše co je potřeba a default je taky ok. Nainstaluji globál pro BP + Luhačovice Editor je ok. Ale jakmile zkusím dát jinou trať začne se mi editor sekat tak nehorázně, že se v něm nedá pracovat. Jedno kliknutí na klávesu ně posune o 10-tky metrů pokud vůbec to samé při otáčení myší. Na delete reaguje - nereaguje. Problém někdy skončí pokud se dostanu nad čtverec s mnoho objekty tak se to rozjede do normálu
Původní domněnka byla, že editor nestíhá načítat objekty v sim. Tak sem si vygeneroval novou zelenou placku a výsledek byl stejný trhání sekání na čisté desce bez ničeho. Tak si poté otevřu Luhačovice a editor se chová normálně .Takže z 4 tratí se mi na dvou seká editor na dvou ne. Proto závadu s nestíháním načítaní sem vyloučil. V x-track mi to preventivně dělá to samé i když mám jedni default a druhou např 090 nebo 240-tku. Ovladače mám dle tvrzeni stránek nVidia nejnovější. Skusil sem lecjaká nastavení GK marně.PhysX aktivovat - deaktivovat. Instalace na jakýkoliv disk zbytečná. Reinstalace binu nic. oprávnění správce dávám. Zkoušel sem i kompatibilitu s XP-sp2 jako zoufalý pokus :) parametr -mem:512 i 1024 i 2048 :D . Všecko marně. Zkoušel sem i novou instalaci po formátování a nic. instalaci mám na disku který má 25GB, mám na-indexováno, defragmentováno, optimalizováno nic. Chyba bude mezi klávesnicí a židlí, ale už mi dochází nápady co a jak nastavit, aby to bylo ok. Zkusím cokoliv i před požitím protřepat. Na jízdu je to super Luhačovice kolem 40 fps průměr default kolem 50, ale editor je tabu. Má někdo nějaký nápad ??? Předem díky za kopanec správným směrem.

P.S. : je to obsáhlé, ale snažil sem se popsat co sem s tím (po)dělal. Notebook mám prvně tak nevylučuji chybu v nastavení, jak sem psal na něčem to dělá na něčem né.

Mira "MIKY" Mik :D

Na takto položený dotaz (na rozdíl od dotazů uživatelů skoro, gtreetik a jiných podobně líných) se dá s radostí odpovědět. Kéž by takto byly pokládány všechny ostatní....
No ale k věci. Řešením je to že v místě vstupního bodu nebo v jeho bezprostředním okolí musí být položen objekt "zvukový sloup", tedy např staniční hlášení, ruchy z trati, prostě cokoliv. Potom vše funguje tak jak má. A to že se to ze začátku seká a po nějaké době se to spraví, je způsobeno tím že se editor dříve nebo později právě s tímto objektem potká a pak už jde všechno dobře.

Díky , Díky to by mě nenapadlo. Právě sem měl dojem že to nestíhá nahrávat ony zvuky tak sem je zkoušel mazat a marně. Toto by mě nenapadlo. Town - small - modern mi to vyřešil. :D Ostatní mi dělají pořád potíže, ale to je asi velikostí. Nebo Integr zvukovkou tomu neozumím. Jěště jednou díky Mirane

Mira "MIKY" Miky :D

Windows 7 a MSTS

To: B_57 i tobě díky za radu a abych vysvětlil pojem defragmentováno a optimalizováno :D nepoužívám defragmentaci W7, ale program Auslogic - defragler Odtud ten pojem. Jinak né že bych nečetl ale ve 3 ráno sem řezal dříví :D

MSTS nefunguje tak jak má;

Dobrý den, večer, to je jedno. Momentálně jsem vážně bezradný.
Mám pár dotazů, a poprosil bych vás o odpovědi co s tím. Dost jsem tu toho pročet, ale nic nepomohlo.
Mám Windows 7 v 64 Bitové verzi, konfiguraci dobrou.

1. U tratě Olomouc mi nejde ve hře spustit hlášení. Normálně na ploše při mačkání klávesy q hraje, ale ted ne.
2. Nejdou mi otevírat nebo zavírat dveře u vozů.
3. Mám špatné klávesové rozložení. Bohužel, polovina defaultních káves nefungovala a při přnastavování jich taky polovina nešla nasavit,
4. Při startu aktivity vždy u tratě BP vyskočí hláška : Selhala inicialzace manažeru aktivity.

No, doufám, že odpovíte, protože momentálně už mě nic nenapadá :)

Děkuji za odpovědi :)

Ad 1: Myslíš pravděpodobně tramvajovou trať Olomouc. Máš správně nainstalovaný a spuštěný doplněk pro přehrávání hlášení?

Ad 2: Snažíš se o to u vozidel, která animaci mají? Ne každý vůz animaci má. Pokud to zkoušíš na vozidle, které animaci má, máš nainstalovaný (a správně) Bin?

Ad 3: Pravděpodobně používáš notebook. Tam jsou některé příkazy na jiných klávesách než na klasickém PC. Pokud klávesy na NB měníš, někdy se při změně po kliknutí na požadovanou klávesu neobjeví v tabulce nastavení žádný znak. Ale nic to neznamená, klávesa se po save změní. Jedinou výjimku tvoří, což pravděpodobně bude Tvůj případ, nastavení kláves elektrických vozidel. Po doplnění některých fukncí Binem (druhý sběrač, ...) je soubor s nastavením kláves uzamčen proti přepisu. Takže i když rozložení změníš a dáš save, nic se neuloží. Je to proto, že při uložení by MSTS přepsal rozšířený řídící soubor základním a vozidla využívající rozšířené funkce se pak nechovají korektně.

Ad 4: Doporučuji ověřit soulad nainstalované verze trati a verze, pro kterou je aktivita vytvořena, aktivitu pro jistotu znovu naistalovat, udělat analýzu vlaků včetně loose consists (např. v ConBuilderu), prověřit, zda je dobře nainstalovaný Bin, šádhnout si do svědomí, zda správně používám Train Store. Je to takové plácání do vody, ale s MSTS to jinak nejde, prostě chyba může být kdekoliv.

Jinak info pro všechny: včera jsem jednou z čelnů poskytoval rady "live" a hláška o selhání inicializace manažeru aktivity se mu objevovala při pokusu spustit editor aktivit po výběru trati, kdy by měl editor naběhnout. Co pomohlo? Opustit jakýsi pokus o univerzální Global (ne UniGlobal, ale sloučené Globaly BP, XT, ...), se kterým šli při změně tsection.dat tratě spustit pro hru, ale ne pro editaci aktivit a tratí, a dát tam příslušné dílčí Globaly. A vše rázem fungovalo.

....... Opustit jakýsi pokus o univerzální Global (ne UniGlobal, ale sloučené Globaly BP, XT, ...), se kterým šli při změně tsection.dat tratě spustit pro hru, ale ne pro editaci aktivit a tratí, a dát tam příslušné dílčí Globaly. A vše rázem fungovalo.
[/quote]

Dobrý den,vím o čí problém se jedná.Už mne informoval,ale problém asi byl v něčem jiném,neboť já tento systém používám už dlouho a editor mi bez problému funguje.Právě jsem si to ověřil.
Žižkovský Josef

Mohl by mi někdo ze znalých objasnit k čemu je adresář C:\Users\uživatel\AppData\Local\VirtualStore\ ?

Mám PC krátce po instalaci Windows 7, takže zatím jsem neměl čas zjistit víc, než že se jedná o nějakou virtualizaci. Ale pokud jde o MSTS, TrainStore a nějakou tvorbu, je to naprosto šílená věc. TrainStore normálně přesunuje při výběru mise nepotřebné soubory do odkládací složky. Při návratu nebo nějakých změnách ale tato funkce vytvoří kopie souborů ve výše uvedeném adresáři. MSTS je nevidí, ale MSTS editory řvou, ConBuilder vytvoří consist také do této složky, atd.
Kde se to dá vypnout? Takhle člověk nepozná co kam ukládá, navíc editor je vlastně nepoužitelný.

Můj problém, který jsem popisoval o něco dříve, se nečekaně vyřešil. Před nedávnem jsem kvůli jistým problémům přeinstalovával Windows. Když jsem byl tuto sobotu u jednoho kamaráda instalovat mu MSTS, napadlo ho, zkusit ho rozjet na mém notebooku teď. Samozřejmě jak jinak to mohlo dopadnout, než tak, že MSTS funguje bez sebemenších potíží.

Nevím čím to bylo, že předtím nefungovalo, ale radši to nebudu ani zjišťovat ;) . Mohu tedy nyní konečně prohlásit, že MSTS funguje na notebooku ASUS N61Jv bez problémů.

Jacek napsal:
Mohl by mi někdo ze znalých objasnit k čemu je adresář C:\Users\uživatel\AppData\Local\VirtualStore\...

Zdravím, postup vypnutí je tento:
Ovládací panely\Uživatelské účty\Změnit nastavení nástroje\ posuvník dolů, restart PC, event. smazat adresář VirtualStore (při jiném nastavení posuvníku se adresář po restartu PC znovu vytvoří).

Mám problém z MSTS a Win7 z ktorého sa neviem nijako dostať. Nainštaloval som MSTS, update potom BIN zapol a FPS mám stále niekde pod hranicou 10. Nezapínal som žiadnu kompaktibilitu z Win XP, skúšal som aj parameter -mem:1024 nič nepomáha, na NTB som to inštaloval tak isto a tam MSTS šľape perfektne. Vie niekto pomôcť ?

Zdravím páni, ja už neviem čo mám robiť. Moja zostava notebooku Toshiba dvoj jadro Intel 2.10GHz, 4GB Ram, hardsik mi fičí pri otáčkach 5600 za minútu len neviem či to nebude tým že je itegrovaná grafika a vyhradenú pameť ma na 128MB... aktivity mi padajú ešte ani neodkliknem prvé okno.

Back
Nahoře