Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

No já si teď sestavil celkem slušnou mašinu, core i7, 4GB RAM, gigová grafika (nvidia, teď nevím která) a přesto MSTS při průjezdu prahou kolabuje. A vypínat zbytečné prográmky? To je k ničemu, protože výkonová rezerva tu je, jak jsem již někde na fóru četl, MSTS neumí hardware naplno využít a je to tak...

Když sme u té Prahy zkoušel někdo z vás v nastavení MSTS třeba snížit viditelnost, kvalitu textur okolí atd. ? Mě to třeba trochu pomohlo.

Já si zvolil dvě Prahy. Jednodušší, když chci vychutnat trať v MSTS. Anebo normální, když chci vychutnat krásy Prahy, které nabízí. Pak ovšem se musím srovnat s nutností zálohovat. Ostatní, jako snižování viditelnosti, kvality textur a pod. považuji za snížení kvality a o to nám přeci nejde?

Jaké vychutnávání krás Prahy ? Tedy kromě pěkných modelů některých nádražích. Bohužel nám chybí z Prahy modeláři, kteří by kulisy a dominantní budovy matičky Prahy vymodelovali. Pak by se teprve dalo na čem kochat. A věřte, že by rapidně ubylo i polygonů a celkové zátěže a možná by pěknou Prahou šlo projet bez nutnosti použít save/load.

Konkrétně by se hodil model Sazka arény v Libni, bloky budov kolem hlavního nádraží, Negerliho viadukt, hotel internacionál v Podbabě, jak vedle chodíme na slezinu. Je krásně vidět z tratí 090, když se přijíždí do Prahy. Panorama Prahy s Hradčany z Železničního mostu, Vyšehrad, atd.

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku zase tolik toho chtít nemůžeme, je to pořád jenom simulátor a Praha je krajinově hodně rozmanitá, když si ji někdo chce vychutnat v plné kráse, bude si muset koupit jízdenku (pokud nemá režijku) a sednou do skutečného vlaku:D
Negreliho viadukt bychom mohli mít, Motorák se nabídl, že ho vymodeluje, ale nejdříve ho někdo musí nafotit. Původně jsem to chtěl udělat já, jenže v Praze bylo zrovna ten den kolem -10 stupňů, sněžilo, foukal vítr, za takových podmínek by mi foťák přimrznul k ruce...

Kdyby se naskytla příležitost a bylo na to počasí, udělal bych to, zase to není tak hrozné.
Jen bych poprosil: už jsem u někoho kdysi četl návod na to, jak objekty fotit, ale teď si nevzpomenu, kde to bylo. Pak bych se k tomu odhodlal.
Ať jen nesedím a nejezdím, když su ten Pražák. A pak by se třeba šiklo i něco do 221, kterou máš Martine rozestavěnou. :)

To Midrafon
vše potřebné najdeě tady: http://msts_svec.wbs.cz/Tutorial_MSTSObjekty_Svec.doc

Miran napsal:
To Midrafon
vše potřebné najdeě tady: http://msts_svec.wbs.cz/Tutorial_MSTSObjekty_Svec.doc

Díky, Mirane. Prostuduju a pokud se bude hodit počásko, dám se do díla. Teda podle toho, co se teď dozvím. :-))))

Stavitelxx napsal:
Zbyňku zase tolik toho chtít nemůžeme, je to pořád jenom simulátor a Praha je krajinově hodně rozmanitá, když si ji někdo chce vychutnat v plné kráse, bude si muset koupit jízdenku (pokud nemá režijku) a sednou do skutečného vlaku:D
Negreliho viadukt bychom mohli mít, Motorák se nabídl, že ho vymodeluje, ale nejdříve ho někdo musí nafotit. Původně jsem to chtěl udělat já, jenže v Praze bylo zrovna ten den kolem -10 stupňů, sněžilo, foukal vítr, za takových podmínek by mi foťák přimrznul k ruce...
Ale vždyť toho zase nechci tolik. Stačí zjednodušené modely z druhé strany děravé, pokud koleje nevedou kolem, jako například baráky kolem hlavního nádraží. Nebo si udělat nedělní procházku na železniční most a nafotit panorama. A ve finále zajet si na cyklostezku za tunelem na Vítkově a nafotit ty baráky. Ale to asi teď na jaře, než to zaroste.
Negerliho viadukt, nenafotil ho náhodou také Mikolášek ? To stavědlo na konci Vám už stejně zničili bezdomovci. Chtělo by to starší fotku.

Tak starší fotku už opravdu teď neudělám, když nejsem cestovatel v čase.:D
Holt jsem zaspal.:(A počasí na focení je také ideální. Mám 5 dní volno, páč "haranti" mají prázdniny a my s nimi a ono musí být zrovna jasno a slunka plná obloha.:D:D:D
Tak snad jindy, no.

Midrafon napsal:
...Tak snad jindy, no.
Jinými slovy nikdy :D :D :D, bohužel tak skončily veškeré výzvy v minulosti. Kolik lidí nám slibovalo Pečky ? Také jen reakce, proč to vyfotit nešlo. :D:D:D
Nakonec si udělal volno Mates a z Ústí nad Labem sedl do vlaku, aby si nafotil jak Pečky tak ostatní nádraží na trati 011, která vymodeloval a jsou v tratích osazená.
Ale na panorama Prahy, kulisa bude daleko, tak priorita je, aby byla co nejlepší viditelnost a pěkné počasí naopak bude jen plus. Zde stíny nevadí. Jen to chce kvalitní fotoaparát a vysoké rozlišení.

To byla reakce na ty objekty, které byly zmíněny předtím. A prosím, neházet do jednoho pytle s ostatními.:oops:
Děkuji:)
A foťák mám 8mpx. Tak ani teda potom nevím, bude-li to stačit.

Naposled editoval moderátor:

Však tam byl smajlík :D. Vždyť to platí obecně. Na jakoukoli výzvu či prosbu se začnou množit reakce, proč zrovna dotyčný nemůže, ale jak by rád. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Však tam byl smajlík :D. Vždyť to platí obecně. Na jakoukoli výzvu či prosbu se začnou množit reakce, proč zrovna dotyčný nemůže, ale jak by rád. :D

Tak Zbyňku, to jsem možná pochopil, ale možná nebylo od věci třeba napsat něco k těm kulisám. Jestli teda bude rozlišení foťáku stačit, kdy nejlépe na to vyrazit a jak to nafotit.
Miran mi dal odkaz, ale to je na jednotlivé objekty. A přeci jen, máš zkušenosti.
A omluva Martinovi, že mu zasírám vlákno.

Klidně zasírejte okno, aspoň si mám co číst:D
Já doufám, že jednoho krásného dne Mates opět sedne na vlak a vyrazí fotit stanice a zastávky směrem na Cheb:D I když to bude spíš na týden, než na den:D:D:D
Já tam na té trati strávil tři dny v kuse, než jsem nahrál hlášení ze všech stanic mezi Ústím a Chebem.
Další dva dny jsem natáčel videa a pak už jsem se vrátil na Ostravsko, protože mi skončila dovolená.
Jinak všiml jsem si Zbyňku, že máš v trati originál stanici Český Brod (spíš jsem byl na to upozorněn), vůbec jsem nevěděl, že ten model existuje.
Nevím sice kdo ho tvořil, ale chválím, je moc pěkný...a už i zkopírovaný u mě:D

Jsem z Chomutova, takže můžu některé budovy atd. v okolí nafotit. Pracuju v Prunéřovské elektrárně, takže můžu udělat fotky i některých budov v areálu blízko tratě...

Môžem sa spýtať prečo nieje elektrifikovana Ostrava střed ? diki

skoro napsal:
Môžem sa spýtať prečo nieje elektrifikovana Ostrava střed ? diki

Môžeš. Preto. Nie je zač.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře