Aktivity Midrafon

Tak i Dispečerka na 163 pro trať 321 se dočkala své aktuální verze, aktualizace 24.
Opravdu luxusní robota to opravit. :D
Ale myslím, že člověk alespoň nezahnívá a pořád se učí i sem tam něco nového.

Najdete ji zde: na mém webu

Poslední slíbená aktivita aktualizována na verzi tratě 24 a to EC 498 "Europa", která zvítězila v únorové anketě.
Vše u mě na webu.
Za opakovaný test děkuji J.Úradníkovi a T.Javůrkovi.

Ostatní aktivity pro verzi 23 zůstanou k dispozici jen do další aktualizace trati 321, pak je definitivně smažu.

Tak jsem si dal aktivitu Revizor :D Kokrhel pro trať 310 a dlouho jsem se tak nepobavil. Nádherný hlášky, řezal jsem se od začátku do konce. Kluci skvělá práce a už se těším na další díl.

Honzo, druhý díl je hotový, ale není aktuální verzi BP a na 321závěrečný díl čeká na utvoření.
Jinak za hlášky může autor námětu a scénáře Venny.
Korninus a já jsme to jen dotvořili.
Jakmile Zbyněk vydá 89, tak ji určitě zaktualizuju.
Mirek

Po dlouhé době příspěvek o "zmrtvýchvstání".
Většina již prezentovaných aktivit pro trať 321 byla opravena pro verzi aktualizace 25. Všechny ostatní byly přesunuty do sekce "Staré aktivity" a již nadále opravovány nebudou.
Totéž pak čeká i várku aktivit pro trať BP, jakmile bude vydána aktualizace 89.
Stejný systém zvolili i další aktivitáři na mém webu.

Zdravím.
Rád byh se zeptal, čím to může být, že u aktivity EX 148 mi v Hranicích na Moravě po přejetí poslední výhybky na vjezdu vyskočí hláška "Úkol ukončen - zničené spřáhlo." Jde o chybu trasy vlaku nebo dělám něco zle já?

Fauny napsal:
Zdravím.
Rád byh se zeptal, čím to může být, že u aktivity EX 148 mi v Hranicích na Moravě po přejetí poslední výhybky na vjezdu vyskočí hláška "Úkol ukončen - zničené spřáhlo." Jde o chybu trasy vlaku nebo dělám něco zle já?

S největší pravděpodobností jde o špatně vyladěný vůz. Ale ne na 100%, již sem se s tím setkal i na jiných místech a nejen na 321, kde jsou použity dynamické koleje. V některých případech pomohl save/load.

Midrafon napsal:
Fauny napsal:
Zdravím.

S největší pravděpodobností jde o špatně vyladěný vůz. Ale ne na 100%, již sem se s tím setkal i na jiných místech a nejen na 321, kde jsou použity dynamické koleje. V některých případech pomohl save/load.

Nakonec jsem to vyřešil tak, že před výhybkou jsem odpojil mašnu, projel jsem to bez vozů a pak jsem jen nechal na sebe ty vozy najet :)  Nečekal jsem, že by to mohlo vyjít, ale ono jo :)

Mirku, vypadá to na pěknou aktivitu - fiktivní verze je to ale nejen kvůli verzi tratě, ale podle screenů i kvůli tomu traffic guláši, který tam je - červen 1988 - a zelený banán se potkává s Jančurovým regiojetem, na dalším snímku opět stojí u stejného peronu banán v zeleném a hned vedle messoun. Míjení na trati s taurusem, pendolínem či Traxxem .... ale co, je to fikce a lze ji brát i jako retrovlak z roku 2008, takže si k tomu uvařím jen jinou odpovídající omáčku a rád si ji zajedu.

A
Mirku, vypadá to na pěknou aktivitu - fiktivní verze je to ale nejen kvůli verzi tratě, ale podle screenů i kvůli tomu traffic guláši, který tam je - červen 1988 - a zelený banán se potkává s Jančurovým regiojetem, na dalším snímku opět stojí u stejného peronu banán v zeleném a hned vedle messoun. Míjení na trati s taurusem, pendolínem či Traxxem .... ale co, je to fikce a lze ji brát i jako retrovlak z roku 2008, takže si k tomu uvařím jen jinou odpovídající omáčku a rád si ji zajedu.
Ahoj Martine, je to jen a jen souprava, která ani nemá tutéž loko, se kterou sem jel až do Čiernej nad Tisou. Prostě je to jen hra s vlakem, žádná realita. Ber to tak a užij si to :-)

ahoj, po dlouhé době jsem opět zprovoznil MSTS, pro win 8 za pomocí OpenRails,,,na win 8 mi nejede conbuilder apod. takže vše upravuji a přepisuji ručně. Problém je můj trainset, který je zastaralý a strávil bych asi den, než bych to doplnil a spoustu stažených dat. Asi by bylo moc troufalé, kdyby někdo z tvorby aktivit dal k dispozici ten svůj že ?? :-)
Ale k věci, proč píšu sem, do tohoto vlákna,,,projíždím IC1008 a v Kunčicích mám problém, podle pokynů zastavím před návěstidlem, podle hlášky zmáčknu TAB pro uvolnění cesty a pokračuju dále, přes 2 vyhýbky mě to hodí k peronu (přitom vidím brejlovce čekat na vedlejší koleji - pokud je to teda on - který mě má táhnout).
Pokračoval jsem bez něj teda, a na Ostrava hln. mi dá pokyn k odjezdu, pořád svítí červená a vidím tam osobák s názvem ic1008_s2, který v consist nemám,,,,
může dělat nějaké takové problémy OpenRails??
Myslím, že i v Žilině při EC1006 jsem měl problém, že jsem neviděl Regiojet na nástupišti,,,a všechny consisty jsem procházel asi 100x,,,nenašel jsem

děkuji za případné odpovědi

V OR není a nemusí být jistá skutečnost, že se aktivity chovají korektně jako v MSTS. Opak bývá bohužel pravidlem. A shánění kompletního trainsetu od někoho je taky na pováženou vzhledem k objemu dat.

jo to je mi jasně, že ten objem dat je obrovský, proto jsem v to ani nedoufal :-)
jenže jak jinak obelstít win8, aby se to chovalo jak má, je nějaká možnost?
připadne mi totiž, že některé consisty někde OR ztratil,,ale ve hře jsou zásadní,,

Bohužel.
Jak tak pozoruji za poslední dny se podobné dotazy množí a já své aktivity v OR ani netvořím, ani netestuji. Ale k otázkám, které dostávám mám jedinou odpověď a postřeh zároveň.
Vypadá to, že se nechovají ani trochu korektně a dochází k zásadním rozdílům v chování hlavně návěstidel v místech, kde je "ošéfované" návěstidlo nějakým servisem, nebo se vyskytuje jiná vychytávka a ta evidentně v OR nefunguje. Zatím nemám osobně v plánu přecházet na OR, pro mě není přínosem a tak neporadím nic jiného, než aktivity v tomto případě nejezdit.

Chápu, když jsem po letech rozjížděl MSTS tak mě nenapadlo, že to nepojede na WIN8. Našel jsem akorát OR. Existuje nějaká jiná možnost mimo OR? kde by aktivity fungovaly tak jak mají?
Jezdit bez aktivit není ono, to snad každý ví, jinak by se ty aktivity netvořily že :-)

ale děkuji přesto za tyto informace, aspoň vím na čem jsem a proč se objevují takové anomálie.

Back
Nahoře