Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Deterio, díky. Sice už mám vše od včerejšího dopoledne osazeno, ale ještě doplním kde mají být ty stožárové, když už. :) Jak nyní osazuji stahovačky, tak je mi už konečně jasné, proč tyto sloupy bylo třeba. Mezi Holubicemi a Blažovicemi a mezi Holubicemi a Křenovicemi horní nádraží jsou dělení. Takže napájení Vláry od Holubic nebylo možné.
Dnes pokud to půjde budu pokračovat s perony, nadjezdy, podjezdy a podobnou havětí z Křenovic hor. nádraží včetně zpět do Brna, abych dokončil okruh. A pak hurá od Holubic na Přerov s tím samým. Až teprve potom jsou na řadě náspy a silnice včetně zvlnění terénu. A čas do vánoc mi odtikává :)

Zbynku: ani nevíš, jakou si mi udělal radost s tím Slavkovem :rolleyes:
Jó, celá Vlára by byla nejlepší, ale aspoň díky za to :cool: Snad se dočkám i nějakých fotek z přípravy...

Slavkov už je i zapojený, aby ani Dan neměl výhrady, až tam pojede s nějakým manipulákem.
Využívám prodlouženého víkendu a snažím se udělat co jde.
Dnes jsem konečně překonal úsek mnoha nádražích duchů. Já se tam piplám s perony a vlastně od Holubic včetně až do Lulče zřejmě žádný cestující několik let ani do vlaku nenastoupil, ani nevystoupil, až z toho zamrazí. Ve Vyškově už to bylo trochu veselejší, tam už je cítit nějaký pohyb cestujících.

Výzva pro fotografy.

Mates vymodeloval nádražní budovu Polom, ale nemá fotky na textury. Moc bych poprosil nějakého místního nebo z blízkého okolí, kdo umí obsluhovat fotoaparát, aby nám tohle nádraží nafotil. Děkuji předem.
50f2bf407ab273a6c111b69074f12c31.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Výzva pro ...

... modeláře-pamětníky. :oops:

Objekty v žst.Polom i zast.Jeseník nad Odrou jsem fotil v roce 2007 či 2008, ale nedaří se mi najít jejich snímky. Nebyl o ně od té doby zájem, tak se holt "nějak" zašantročily. :cool:
Co si ale pamatuji, na jedné z pražských slezin /snad 2009/ jsem modelářům DVD s fotografiemi staveb z úseku Prosenice-Petrovice u Karviné rozdával, takže by tam ten Polom mohl být. Kdyby si nikdo z modelářů nevzpomněl a snímky nenašel, tak tam budu muset zajet znovu. Tedy, zapůjčí-li manželka gumokola.:rolleyes: Vše sice po šichtě zkomplikuje také brzké stmívání, ale noční textury budov jsem ještě nikdy nefotil, takže premiéra.;)

David

Prosenice tu fotky mám v PC,ale Polom mi to nenachází v tom kvantu fotek.Zkusím dohledat DVD,zřejmě jsem byl jeden z těch kdo ho dostali.David dobře napovídá u mě už funguje skleroza :)

David Hájek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Výzva pro ...

... modeláře-pamětníky. :oops:

Objekty v žst.Polom i zast.Jeseník nad Odrou jsem fotil v roce 2007 či 2008, ale nedaří se mi najít jejich snímky. Nebyl o ně od té doby zájem, tak se holt "nějak" zašantročily. :cool:
Co si ale pamatuji, na jedné z pražských slezin /snad 2009/ jsem modelářům DVD s fotografiemi staveb z úseku Prosenice-Petrovice u Karviné rozdával, takže by tam ten Polom mohl být. Kdyby si nikdo z modelářů nevzpomněl a snímky nenašel, tak tam budu muset zajet znovu. Tedy, zapůjčí-li manželka gumokola.:rolleyes: Vše sice po šichtě zkomplikuje také brzké stmívání, ale noční textury budov jsem ještě nikdy nefotil, takže premiéra.;)

David

MÁM TO http://uloz.to/xLK8jNPD/zst-polom-rar . KDYŽ TAK MÁM I OSTATNÍ FOTODOKUMENTACI, ALE CHTĚLO BY TO NAFOTIT HLADKÉ ŽIVOTICE TY NÁM CHYBÍ.

Díky hoši za dobré zprávy.
Už jsem se po umytí kvanta nádobí ze včerejší oslavy chystal za ženou s prosíkem o zapůjčení auta na příští sobotu. :D

Takže ty snímky Jeseníku nad Odrou tam máš Deterio také ? Právě tam jsem s fotografováním skončil a pokračoval až v Jistebníku. Chybí tak objekty v Suchdole nad Odrou (model se "starším" zdivem již ale několik let existuje), Hladkých Životicích, Studénce a případně i zast.Polance nad Odrou. V Polance jsou tuším stejně jen perony s prosklenými boudami. Objekty polanecké odbočky/spojky ale nafoceny jsou a také by měly být na tom DVD.

Nechť se modeláři vyjádří, zda mám fotit i ten Suchdol s před několika lety otryskaným/hezčím zdivem. Do Hladkých Životic a Studénky bych samozřejmě za vhodného počasí vyrazil.

Matesi,
nějaké DVD jsem Ti dával i v Bratislavě na RENDEZi /tuším 2009 nebo 2010/.:oops:

David

Ještě k žst.Polom.
V balíku jsou snímky budovy č.2, skladu č.1 a buněk. Co jsem si nedávno všiml cestou do Přerova, tyto objekty tam již nestojí, takže modelovat je již není třeba. ;)

U té budovy č.2 je to docela škoda, protože na textuře chtěla být i místní mládež, která mi při focení zdatně pomáhala odháněním zdejší psí smečky ... ;)

e1d7ca8c0a3499fb606412307c3a277f.jpg

Stejně se mi ale jeden pes zakousl do nohavice. Ovšem to až těsně po nafocení všeho potřebného. ;)

David

David Hájek napsal:
Ještě k žst.Polom.
V balíku jsou snímky budovy č.2, skladu č.1 a buněk. Co jsem si nedávno všiml cestou do Přerova, tyto objekty tam již nestojí, takže modelovat je již není třeba. ;)

David
Zbyněk dělá starší verzi tratě takže modelovat stav při nafocení, já se taky budu snažit udělat Bohumín po staru.

David Hájek napsal:
Ještě k žst.Polom.
...
Davide, díky za dobré zprávy, ale je to jen hra. Já přece mile rád osazuji právě budovy, které jsou už v přítomnosti zbourané. Takže pokud je Mates přidá, budu jen rád. A pokud s těmi budovami máš navíc nějaké osobní zážitky, tak není co řešit. :)

Deterio : děkuji za fotky,to je ono.Když bude čas,postavil bych všechno,smáznout to lze kdykoliv během chvilky.Důležité je mít z čeho stavět,proto nabádám:fotit,fotit.....Já jsem od Davida dohledal DVD Prosenice-Petrovice označený jako I. zima 2007/2008 ,tam to není a nic bližšího jsem nenašel,kde by to mohlo být.

Využil jsem prodlouženého víkendu a moje Železniční stavitelství s.r.o. pokročilo s perony, nadjezdy, podjezdy, úpravami TV a cedulemi po trati z Brna do Nezamyslic. Respektive na Nezamyslice jdu nyní. Závazek byl, do konce října dojít do Přerova. Možná to o nějaký den přetáhnu, ale ta těžší část je už za mnou.

Deterio napsal:
... KDYŽ TAK MÁM I OSTATNÍ FOTODOKUMENTACI,...
Ty jsi takový koumák, Deterio. Nemáš něco nafoceného i na trati Brno - Přerov ?
Jak osazuji stanice, tak přímo posměšně bije do očí, že všude jsou totožné nádražní budovy, rampy se skladištěmi i vodárny. Jen někde jsou výjimky, že škatule jsou jinak poskládané. Stačil by jeden model nádraží plus jeden rozřezaný na stavebnici pro ojedinělé jiné variace a jen by se měnily cedule s názvy stanic.

Zbyněk Šemora napsal:
Stačil by jeden model nádraží plus jeden rozřezaný na stavebnici pro ojedinělé jiné variace a jen by se měnily cedule s názvy stanic.

Šlapanice,Blažovice,Holubice,Slavkov je vymodelovanej,ale nejsou textury,akorád Slavkov hradla a budova mám.Slatinu mám taky, ale nedodělanou.
Mirek

Mirku, díky za info, to jsou ta odlišná nádraží, takže jen dobře. Ale totožná nádražní budova je Chrlice, Sokolnice, Rousínov, Ivanovice, Nezamyslice,..dál jsem to ještě podrobně nestudoval. Zatím všude osazuji prostředek těchto nádražních budov, který se shoduje s budovou Předměřice nad Labem. Určitě i s jinými podobnými, ale tohle byla asi jediná volná. Přístavky na obou koncích zatím netuším z čeho.

Kolem Červené vody jsem položil koleje na přání místních a modelářů. Takže další odezva ode mne bude až někdy budou modely. Přitom jsou zde tak jednoduché budovy nádražích a zastávek, že by je měl zvládnout i začátečník. (Pečlivý) Proti nádražím na hlavních tratích.
A co Šumperk ? Stále se do nádražní budovy nikomu nechce ?
Na druhou stranu se v MSTS určitě nenudím a stavím si, kde mám náladu já. A nic na jiné straně Zeměkoule mě zbytečně nerozptyluje :)

No právě když už je tam ta originální staniční budova, tak by nebylo špatně tam udělat nějakou tu krajinu :D

Krajina má smysl, až vše bude vymodelováno do Štítů. Červenou Vodu vymodeloval Motorák, který není z těchto končin, ale bydlí na plzeňské trati. Takže od něj to byl takový bonus. Podobně jako mnohá další nádraží v těchto končinách.
Kdybych pracoval jen podle příkazů, asi by mě stavění trati dávno přestalo bavit. Dal jsem si závazek, že do konce října dokončím další fázi stavění na trati Brno - Blažovice/Chrlice - Přerov. Dnes jsem to zapíchl v Chropyni. Zatím tam mám hotové TV a nachystaný materiál na perony. Dál do Přerova už není nic složitého. Jen doufám, že tam už nebude tolik mostů, jako z Kojetína. Ty dost zdržovaly.
A od 1. listopadu dokončím na této trati podnáspování, doplním silnice a mohu začít současně i tvarovat terén. To je nejkrásnější okamžik, kdy z rovné placky začnou vylézat náspy, mosty i viadukty, které tam už jsou schované. A žádné koleje ve vzduchu. Tohle už by mělo jít poměrně rychle. Zkrátka i kdyby se vše nestihlo, nechci dávat do aktualizace žádnou rovnou placku. Pokud zbude trochu času, kouknu i na ty Štíty, alespoň bych mohl osázet a zbytek cedulí, na zastávky perony a pak smazat ta pravítka. Ta by se asi nikomu v aktualizaci nelíbila :) Ale obávám se, že toho času nazbyt moc nebude. Také si myslím, že většina raději uvítá propojení přes Přerov.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře