Výše z analýzy m61 jsou asi další závady, které nejsou normálně vidět, ale je pravda, že to mohlo vzniknout při pádech editoru. Ale aby je mohl m61 opravit, bylo nutné nejprve vyřešit to zablokování MSTS AE a MSTS hry. To bylo KO po omylem osazení nenalinkovaného návěstidla, které nešlo najít. Asi se osadilo jenom v databázi, ale fyzicky ne.
Tedy Plán B. Poslední funkční záloha 3 dny zpět.
Ale použil jsem jenom databázové soubory. World a Tiles ponechány aktuální.
MSTS AE poté už funguje.
Pak jsem se přiblížil k místu změn u Brna Židenice a MSTS editor začal hodně řvát. Tedy smazat neplatná návěstidla (ta která jsem předělával v novější verzi trati) A pak to ještě řvalo s jinou výstražnou hláškou - ignorovat a pokračovat. Uložit.
Pak bylo nutné ještě vytrhat koleje, kde ta návěstidla byla umístěná a při save začalo řvát tohle:

Normálně 8 značek návěstidel, ale na tom kolejovém dílu A1tfrog3*** byly umístěné jenom dvě, které jsem před tím smazal a přesto tam zůstalo 8 breberek, které nejsou vidět.
Tedy smazat objekty. To samé jsem musel udělat u návěstidla před odbočkou do Slatiny a na Dolní nádraží.
Pak vrátit kolejové díly na své místo a návěstidla znovu osadit.
Poté jsem se přesunul do Dobronína, kde v poslední záloze končily koleje. Dál do Jihlavy zůstaly jen statické. Naštěstí stačilo je postupně jenom označovat a takto se obnovily jako databázové. Tento problém vyřešený. Tedy jen to co jsem si omylem v neděli rozbil. Návěstidla z Maloměřic jsou stále na červenou a pokud m61 neidentifikuje přesnou chybu, pak pomůže jenom vytrhání celého zhlaví (to už jsem zkoušel na jiné záloze) při uložení vyskočí stejná tabulka jako obrázek výše, ale v seznamu chybných objektů bude "Značka přejezdu" Žádný přejezd tam umístěný není, ani žádný jiný databázový objekt. Ale tohle je asi ta příčina, proč nefungují ta návěstidla. Stejná hláška byla při poruchách na trati v minulosti i jinde. Kdyby se to jen dalo přesně identifikovat, pod kterou kolejí se to nachází, abych nemusel bourat vše. Možná právě v MSTS AE na mapě kolejí nějaký černý puntík navíc.