Dnes máme Mikuláše a podle původních plánů někdy v létě měla být aktualizace asi za deset dní. Aktuálně je finálně hotovo Polom - Slavíč. Kdybych nechal jako holou placku Brno - Přerov, tak se finálně zbytek zvládl do tohoto termínu. Jenomže historie žaluje, že když jsem v aktualizaci nechal nějakou větev tratě rozestavěnou, tak po aktualizaci bylo vše jinak, přišel nějaký nový modelář a navnadil mne do dalších úseků a tak vlastně vznikaly nedodělky. Pro dobro věci, ostatně to tu nedávno někdo už naznačoval, určitě bude lepší s aktualizací nepospíchat a vše rozpracované v této aktualizaci dokončit i se zástavbou a vegetací.
Možná dobrý a slavnostní termín bude před 10. jubilejní slezinou. Myslím si, že by se to mohlo zvládnout.
Je pravda, kolikrát otevřu editor a mám prázdno v hlavě, nevím jak začít, nechce se do toho, někdy ztratím třeba hodinu, když hledám nějaký vhodný podobný dominantní barák u trati. Když nic nenajdu, tak je i člověk naštvanej, že čas utekl a moc se s pracemi nepokročilo. Ale většinou po chvíli chytím slinu a pak už to jede a začne to i bavit. Ale systém je takový, že mám editor otevřený celý den, dvakrát se tam i setmí za ten čas, takže musím občas klávesami =´rozednit, ale nesedím u toho nonstop. Něco udělám, dopíši větu a jdu dělat jinou práci nebo pocvičím na cello. Jedině takovým systémem se dá vytrvale denně pracovat.