Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to možné,že to šlo přímo do Hranic. Z Drahotuš vedla i vlečka do nedalekého lomu! Je tu i původní násep (teda jeho části) směr na Valmez. To propojení mezi Vsetínskou a Ostravskou tratí tam je,ale je zarostlé vegetací. Za komunistů to bylo udržované a udajně to mělo fungovat jako válečná záloha,kde by se to jenom propojilo vyhýbkama.

Zbyněk Šemora napsal:
Teď jak zalesňuji a dívám se na letecké mapy, nebyla Ferdinandka původně rovnější ? Podle vegetace, jako by z Drahotuší směr Hranice nebyl oblouk vlevo, ale šlo to rovně až za křížení spojky drahotušského přemostění. Rovina až do Hranic. Ferdinandův tunel se také objíždí.
Také v Hranicích to vypadá na propojku od Vsetínské trati, aby se dalo jet přímo na Ostravu. Alespoň porost křovin tomu všemu napovídá.
Ta spojka trati na Vsetín a do Ostravy tam taky byla http://www.k-report.net/diskuse/archiv2009/28/17243-archiv-5.html

Ondra.H napsal:
Ta spojka trati na Vsetín a do Ostravy tam taky byla ...

Zdravím,
coby dítěti jezdícímu za babičkou z Bohumína do Přerova mi bylo v osmdesátých létech minulého století vysvětlováno něco v tom smyslu, že ta zarostlá kolej, rezavé sloupy TV a "potovostní" výměna ležící vedle hlavní trati č.270, jsou tam kvůli západním imperialistům, kteří by mohli vybombardovat žst.Hranice na Moravě a vlaky by pak od Bohumína jezdily právě po narychlo aktivované spojce rovnou na Valachy a Slovensko.

I v Bohumíně se za Hitera činili a mimo jiné také propojili Ferdinandku s Košicko-bohumínskou dráhou tzv.Valdhofskou spojkou (pozice 49.888085; 18.340642) ... http://kontaminace.cenia.cz/ . Kdyby se tedy Bohumín bombardoval (nakonec se tak stalo dne 28.8.1944 americkým letectvem), vlaky pak mohly od Ostravy na Český těšín a dále na Slovensko pokračovat mimo Bohumín os.nádraží.

Mimochodem, nedávno mě požádal kolega z "vyšších drážních míst", zda bych pro jeho známé z Čech nepřipravil nějakou terénní přednášku o historii bohumínského uzlu. Už dva měsíce tedy študuji archivní materiály a navštěvuji pamětníky dob předválečných, takže kdo by se chtěl v květnu 2014 k výletníkům přidat, může se mi již hlásit. Témata jsou právě Valdhofská spojka, spojovací trať Bohumín zevní nádraží (dnes Bohumín-Vrbice) - Annaberg (dnes polské Chalupki) a již dávno zlikvidované nádraží KBD v Bohumíně.

David

Pénové zdravím. Sice to není k výstavbě trati, ale "BPéčka" se to týká. Při testech aktivit k chystané aktualizaci mám pochybnost, jestli nemám ve své trati (nebo jsteli tam není stará verze, prvotina od Blackwolfa) nějaké zastaralé počasí. Proto bych se chtěl pozeptat na toto:
a) v kolik hodin se má stmívat za počasí - podzim - jasno. U mne je ještě v 20:12 světlo i denní kabina u lokotiv.
b) kdo jste instalovali Blackwolfovo pošasí v poslední době (dělal nějaké úpravy i noční oblohy) měli jste někdo potíže s chybějícíma texturama ve složce ENVFILES\TEXTURES. Mně to například hlásí absenci (teď nevím, zda to píšu správně) Bluaski.ace, nebo tak a plno dalších chybějících textur, jenže po odkliknutí hlášky ano se dále nedostanu, abych to vypsal, poněvač MSTS spadne do hlavního menu s hláškou selhání terénu, nebo tak nějak.
Chtěl jsem včera vyzkoušet, zda má TBP-čko aktuální počasí, že by se popřípadě aktualizovalo s tratí a prostě jsem instalaci z webu od Blackwolfa nerozchodil. Naštěstí si vždy zálohuji originální soubory.:D

ad a) Na podzim je v BP světlo nejdéle, vypadá to jako krásný letní večer. :-) Mám stejnou zkušenost.

Pawlik napsal:
ad a) Na podzim je v BP světlo nejdéle, vypadá to jako krásný letní večer. :-) Mám stejnou zkušenost.
Ahoj, no to mne právě asi mate. Dělám aktivitu Pn 44810 a v Přerově jsem byl v 19:39 - 19:42 (podzim a jasno), v aktivitě skoro den a pak jsem chtěl udělat návaznost na 321 do Petrovic u Krviné, nahodil jsem trať, začal a ejhle, začátek aktivity 19:39 a tma jak v... :D, tak jsem aktivitu protáhnul až do Hranic na Moravě (20:12) a výsledek prakticky stejný. Blackwolf dělal nějaké úpravy v počasí, tak jsem chtěl vyzkoušet, zda je nějaký jiný efekt, ale když postahuji z webu, tak mi trať háže chybějící textury.Hlavně co nechápu, jsem v tom lajk, když jeden aoutor dělá věc pro prakticky všechny tratě, jak je možný takový výkyv.:D No snad to s Blackwolfwm prodiskutuju v Praze, pokud pojede v únoru a nebo na Masters ve Vizovicích.;)

Nadefinovat počasí přesně se v MSTS nedá. Za čtvrt roku jsou velké rozdíly,kdy se stmívá a rozednívá. Kdysi dávno nám to do všech tratí realizoval Černý vlk jako kompletní balík a já to tak nechal a neviděl jsem důvod to toho dále vrtat. Ale jinak nastavení doby stmívání a rozednívání nevyžaduje další textury, ale jen se přepisují hodnoty v nastavení. Pokud chybí textura, tak se jedná o jiné verze s jinými obrázky oblohy.
Ale jak říká Dan, pokud je něco špatně, tak je nejlepší vše prodiskutovat osobně někde u pivka.

Ano, Dane, jsou rozdílné. Já to pohledal, většinou na ostatních tratích a pak to chodilo, ale mám dojem u pivka jsem se s tebou o tom bavil, jinak tam k tobě pojedu v úterý 17ctého.

alcapone napsal:
Ano, Dane, jsou rozdílné. Já to pohledal, většinou na ostatních tratích a pak to chodilo, ale mám dojem u pivka jsem se s tebou o tom bavil, jinak tam k tobě pojedu v úterý 17ctého.
Jo, to bych měl být doma, jinak, já to právě v jiných tratích hledal a například bluaski.ace jsem nenašel nikde.:D Já jsem psal Blackwolfovi mejla a pokud by byla nějaká novější verze, tak bych se nějak domluvil aby to Zbyněk popřípadě dodal do aktualizace, poněvač něco přepisovat sólo je nanic. Pak by aktivity vypadaly u každého jinak.

Mimochodem, máte taky při nastavení "léto-zataženo" tak silný prokluz kol, jako při "podzim-sněžení"? Je to příjemná změna na obzoru, ale prakticky tenhle typ léta nejezdím, protože ten prokluz. Můžu to třeba nějak upravit v nastavení sám, nebo už se s tím nedá nic dělat? Díky

ML636 napsal:
Mimochodem, máte taky při nastavení "léto-zataženo" tak silný prokluz kol, jako při "podzim-sněžení"? Je to příjemná změna na obzoru, ale prakticky tenhle typ léta nejezdím, protože ten prokluz. Můžu to třeba nějak upravit v nastavení sám, nebo už se s tím nedá nic dělat? Díky

Edit: Drobná chyba v názvosloví se vloudila. Ale určitě víte o jaký typ se jedná.

Dnes máme Mikuláše a podle původních plánů někdy v létě měla být aktualizace asi za deset dní. Aktuálně je finálně hotovo Polom - Slavíč. Kdybych nechal jako holou placku Brno - Přerov, tak se finálně zbytek zvládl do tohoto termínu. Jenomže historie žaluje, že když jsem v aktualizaci nechal nějakou větev tratě rozestavěnou, tak po aktualizaci bylo vše jinak, přišel nějaký nový modelář a navnadil mne do dalších úseků a tak vlastně vznikaly nedodělky. Pro dobro věci, ostatně to tu nedávno někdo už naznačoval, určitě bude lepší s aktualizací nepospíchat a vše rozpracované v této aktualizaci dokončit i se zástavbou a vegetací.
Možná dobrý a slavnostní termín bude před 10. jubilejní slezinou. Myslím si, že by se to mohlo zvládnout.

Je pravda, kolikrát otevřu editor a mám prázdno v hlavě, nevím jak začít, nechce se do toho, někdy ztratím třeba hodinu, když hledám nějaký vhodný podobný dominantní barák u trati. Když nic nenajdu, tak je i člověk naštvanej, že čas utekl a moc se s pracemi nepokročilo. Ale většinou po chvíli chytím slinu a pak už to jede a začne to i bavit. Ale systém je takový, že mám editor otevřený celý den, dvakrát se tam i setmí za ten čas, takže musím občas klávesami =´rozednit, ale nesedím u toho nonstop. Něco udělám, dopíši větu a jdu dělat jinou práci nebo pocvičím na cello. Jedině takovým systémem se dá vytrvale denně pracovat.

ML636 napsal:
Mimochodem, máte taky při nastavení "léto-sněžení" tak silný prokluz kol, jako při "podzim-sněžení"?
Ta věc je v tom, že jsou totiž na světě mnohé oblasti, kde i v létě sněží a počasí v MSTS nebylo vyvinuto jen pro střední Evropu. A ke sněžení je v MSTS nastavena nižší adheze. Před lety jsem dělal řadu pokusů jak ji v létě snížit, ale bezúspěšně. V počasí pro jednotlivou trať se to nastavit nedá. Máš ale možnost si to přebrat tak, že jsou koleje mokré nebo je na nich předčasně spadané listí. Pokud si dobře pamatuju, tak v trati BP je v počasí "léto - jasno" docela oblačná obloha, takže v čem je vlastně problém?

Kdysi dávno jsem tyto věci vysvětloval na mém webu, ale proto, že to nikdo nečetl, tak jsem to smazal.

Zbyňku, na to jsem se tě chtěl zeptat už delší dobu. V Nymburce mi hrozně chybí seřazovací ndraží, já vím, že je to na jednoho člověka moc, ale jaksi to tam prostě není. Jinak trať je to nádherná, všechno je tam perfektně udělané.

Pepo, máš video ? Nymburk seřaďovací nádraží jsem viděl naposledy v roce 1977 ještě před vojnou, když jsme tam vezli nákladní vlak. Pamatuji si z toho jen to, že tam se jezdilo přes Poříčany a z Nymburka do Prahy přes Záboří nad Labem, kde se náklad objel a pokračovalo ku Praze.
Jak jsem psal, dodělávky budu dělat až dokončím Bohumín. Který udělá takovou tečku za hlavními tratěmi. Tím neříkám nikdy. Záleží jak mě to bude ještě bavit. Ale to se hodně odvíjí od zájmu uživatelů a spolupráci modelářů, kteří dodávají energii.

No vidíš Pepo. Proto se mi do toho tenkrát nechtělo. Jak je moc kolejí, vždy je to o průšvih.
Přerov také nemohu udělat komplet i s vlečkama. Vše se do MSTS zkrátka nevejde. Velkoměsta a velká nádraží, to je vždy o kompromisech.

Nymburský ranžír je průser. Nemá totiž odjezdovou skupinu jako ranžír v Třebové a provozně je to tam trochu složitější. Vlaky směr Kolín odjíždějí přímo ze své směrové koleje (svazek 1-3, koleje 1-15) a ty by se musely udělat všechny v plné délce. Vlaky směr Ústí odjíždějí z odjezdových kolejí vlevo od svých směrových kolejí, kam se soupravy přetahují přes kolínské zhlaví ranžíru. V Msts by se tak dalo ušetřit pouze na odjezdových kolejích směr Ústí (koleje 16-29).

Postavit 5 kolejí, zbytek textura, jde hlavně o ty koleje co jsou vidět z hlavního, víc bych nedělal, stejnak náklady nikdo nejezdí a málokdo dělá.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře