Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kontrolní jízda a opět jízda z Lovosic samotíží z rychlosti 90 Km/h do Žalhostic a skutálení se do Velkých Žernosek.
Tentokrát jsem to zaznamenal. Snad si ČD vezmou příklad při výlukách. :)
vybeh1.JPG
vybeh2.JPG
Tady vlak zastaví a začne couvat zpět.
Bod_dojezdu.JPG
A už se konečně blíží trolejové napájení. Ale musíme přibrzďovat na 40. Tedy je nutné mít v zásobě hodně vzduchu.
couvani.JPG

jen cumim s otevrenou hubou
To asi spíš, jak jsem se zbláznil, ne? :)
Ale jinak je legrace, že kdybych neměl fototextury terénu a vydal bych teď aktualizaci, tak nikdo by neřekl ani popel, že tam něco chybí. :) Protože na těch fototexturách je stále vidět, že barák má být ještě tam, či onde. :) Zkrátka co je hned u trati, tak by tam mělo být vše.
Kdepak. Už to dokončím. Všech 200 km. Jen nebudou ještě vlečky, se kterými jsem se zatím nezabýval, ale jsou alespoň namalované. A pak ještě nemám návěstidla DB, která jsou dočasně nahrazena OBB. Alespoň vím, kam pak osadit originály. Až budou.
Ještě doplním pár baráčků, kde to ještě křičí, dokončuji kilometrovníky. Já ještě donedávna nevěděl, jak je v TSRE5 osadit s platností pro víc kolejí. To samé zvuky. Už jsem na to přišel metodou pokus a omyl. :)
Tady například Ústí nad Labem sever a Mělník. Moc domečků. Ale bude se už přijíždět jako do města.
2404UnLsever.JPG
2404Melnik.JPG

To asi spíš, jak jsem se zbláznil, ne? :)
Ale jinak je legrace, že kdybych neměl fototextury terénu a vydal bych teď aktualizaci, tak nikdo by neřekl ani popel, že tam něco chybí. :) Protože na těch fototexturách je stále vidět, že barák má být ještě tam, či onde. :) Zkrátka co je hned u trati, tak by tam mělo být vše.
Kdepak. Už to dokončím. Všech 200 km. Jen nebudou ještě vlečky, se kterými jsem se zatím nezabýval, ale jsou alespoň namalované. A pak ještě nemám návěstidla DB, která jsou dočasně nahrazena OBB. Alespoň vím, kam pak osadit originály. Až budou.
Ještě doplním pár baráčků, kde to ještě křičí, dokončuji kilometrovníky. Já ještě donedávna nevěděl, jak je v TSRE5 osadit s platností pro víc kolejí. To samé zvuky. Už jsem na to přišel metodou pokus a omyl. :)
Tady například Ústí nad Labem sever a Mělník. Moc domečků. Ale bude se už přijíždět jako do města.
Zobrazit přílohu 34159
Zobrazit přílohu 34160
Tak to je bomba, konečně se bude moct jezdit z Bratislavy az do Bad Schandau, velký klobouk dolů, opravdu nelituji že jsem trať zakoupil

Dva dny mi trvalo, než jsem všude opravil kompatibilitu s MSTS (jinak by nebylo možné doladit terén).
Mezi tím mi Nebulus poslal model zastávky Brumovice na trati Zaječí - Hodonín. A udělal i model na dávnou vlečku sklizeň řepy. Tak mu udělám radost a prodloužil jsem tam koleje z tohoto nákladiště.
2704Brumovice1.JPG
2704Brumovice2.JPG
2704Brumovice3.JPG

Ta tohle opravdu "povzbudí" k další tvorbě. Ale co, po víkendu to vydám a nazdar. A komu se to nebude líbit, tak víte jak to rčení pokračuje dál. :)

Tak jo, jak chcete. Mám to už dávno vygenerováno od Ždánic až sem, ale v Brumovicích jsem už mimo gps. Ale detailní fotky, to už je úplně jiné kafe než obrázky výše. Pokrok prostě nezastavíš. Ta různorodá políčka, to je úplně jinde.
Budu o tom přemýšlet to v budoucnu aktivovat. I když jsem 200 m mimo. :)
testBrumovice.JPG
testRepa.JPG
TestBrumovice1.JPG

Zbyňku, ja myslím že oba systémy textúr terénu majú niečo do seba. Pokiaľ sa klasické textúry spravia s citom pre detail, ako si ukázal napríklad na tých prvých Brumoviciach, tak je to ok. Tie fototextúry nie sú zlé, ale pri pohľade z lokomotívy, kedy sú relatívne blízko, tak ich kvalita je nižšia. Na druhej strane, verne na vzdialenejších častiach ukážu terén. A ešte k tomu slúžia ako pomôcka na správne osadenie stromov, domov a pod.

Michale, kdyby nebylo této nové metody, tak není trať do Ždánic. Ani náhodou. Ale původní verze byla na klasických texturách MSTS, protože foto jsem ještě neuměl. :) A pak jsem je natáhl a spadla mi brada. To je ono, to je úplně jiný level. Tudy vede cesta, to se mi líbí. Ale podmínka je, že se vše musí zastavět a zakřovinovat. Obrázky výše jsou jen překlopení dávných neaktivních fototextur. Aktivní jsou až od obce Brumovice a v té čáře bylo nutné udělat předěl, aby to nerušilo. Například pás lesů. Ale kdybych to myslel vážně, tak ty namalované křoviny by byly osázené vegetací, tedy by to vypadalo úplně jinak.

Ale pro klid duše jsem si včera odjel vlak z Bad Schandau až do Všetat, po 073/072. Ještě jsem odpoledne doplňoval nějaké baráky u kolejí. A doslova jsem se kochal. I když na německé straně jsou fototextury strašné mazanice, to by odpůrci měli argument, jaký je to hnus, tak když je to zastavěné a je tam bujná vegetace, tak ty textury vůbec nejsou vidět. A podnáspované koleje zase překryjí odstavené vlaky ve stanicích či jedoucí na trati. A na druhém břehu to už nevadí. Mě se to moc líbilo celou cestu. Popředí hustě zastavěné a kopce na pozadí jen s fototexturou vše krásně dokreslují. Mám tam jen k dodělávkám asi ještě deset baráků v Děčíně a v Mělníku, jak jsem osazoval silnici a zarovnal, tak pár baráků mi levituje. A obnovit provoz aut. A je i pěkný pohled na trať na druhém břehu i s vesničkami.
Když se pojede z Děčína po 090, tam mám také vše osázené. Sice v Lovosicích v této aktualizaci nebude dodělaný ranžír a odbočující vedlejší tratě na sever. A nemám tam tu obrovskou fabriku, zatím musí stačit jen obrázek na terénu. :) Tam je i velká vlečka. To vše až příště.
O prodlouženém víkendu ještě udělám testy na chybějící modely, tedy jestli. a příští týden bude aktualizace BP97. A samozřejmě bude nutné, to už můžete teď si stáhnout full fototextury. S nimi je to opravdu lepší. Odkaz je konstantně stejný, jen tam přibyl zip soubor TerrtexBP97_6.7z Ty textury 1024 jsou zase nutné pro editory. Hlavně v MSTS se nenačtou některé čtverce a v TSRE5 se to po krátkém čase začne škubat. Ale jinak hra v Openrails je naprosto plynulá. To si každý musí vyzkoušet.
Tak jsem si své práce pochválil :) :) :) :) Ale kdyby se mi to nelíbilo, tak to zmačkám do koše a nebudu s tím otravovat obecenstvo. :) :) :)

Ta tohle opravdu "povzbudí" k další tvorbě. Ale co, po víkendu to vydám a nazdar. A komu se to nebude líbit, tak víte jak to rčení pokračuje dál. :)
Co jsem zase řekl špatně? Vždyť jsem Vám to pochválil. A pravidelně Váš produkt od prvopočátku projektu už mnoho let kupuji. ... Fototextury jsou fajn při pohledu z výšky. Furt to tu omíláme dokola. Nejsme ve Flightimulatoru, ale jedeme po zemi. Nehledě na licenční podmínky používání zdrojů z Google Maps ke komerčním účelům druhých stran.

Michale, kdyby nebylo této nové metody, tak není trať do Ždánic. Ani náhodou. Ale původní verze byla na klasických texturách MSTS, protože foto jsem ještě neuměl. :) A pak jsem je natáhl a spadla mi brada. To je ono, to je úplně jiný level. Tudy vede cesta, to se mi líbí. Ale podmínka je, že se vše musí zastavět a zakřovinovat. Obrázky výše jsou jen překlopení dávných neaktivních fototextur. Aktivní jsou až od obce Brumovice a v té čáře bylo nutné udělat předěl, aby to nerušilo. Například pás lesů. Ale kdybych to myslel vážně, tak ty namalované křoviny by byly osázené vegetací, tedy by to vypadalo úplně jinak.

Ale pro klid duše jsem si včera odjel vlak z Bad Schandau až do Všetat, po 073/072. Ještě jsem odpoledne doplňoval nějaké baráky u kolejí. A doslova jsem se kochal. I když na německé straně jsou fototextury strašné mazanice, to by odpůrci měli argument, jaký je to hnus, tak když je to zastavěné a je tam bujná vegetace, tak ty textury vůbec nejsou vidět. A podnáspované koleje zase překryjí odstavené vlaky ve stanicích či jedoucí na trati. A na druhém břehu to už nevadí. Mě se to moc líbilo celou cestu. Popředí hustě zastavěné a kopce na pozadí jen s fototexturou vše krásně dokreslují. Mám tam jen k dodělávkám asi ještě deset baráků v Děčíně a v Mělníku, jak jsem osazoval silnici a zarovnal, tak pár baráků mi levituje. A obnovit provoz aut. A je i pěkný pohled na trať na druhém břehu i s vesničkami.
Když se pojede z Děčína po 090, tam mám také vše osázené. Sice v Lovosicích v této aktualizaci nebude dodělaný ranžír a odbočující vedlejší tratě na sever. A nemám tam tu obrovskou fabriku, zatím musí stačit jen obrázek na terénu. :) Tam je i velká vlečka. To vše až příště.
O prodlouženém víkendu ještě udělám testy na chybějící modely, tedy jestli. a příští týden bude aktualizace BP97. A samozřejmě bude nutné, to už můžete teď si stáhnout full fototextury. S nimi je to opravdu lepší. Odkaz je konstantně stejný, jen tam přibyl zip soubor TerrtexBP97_6.7z Ty textury 1024 jsou zase nutné pro editory. Hlavně v MSTS se nenačtou některé čtverce a v TSRE5 se to po krátkém čase začne škubat. Ale jinak hra v Openrails je naprosto plynulá. To si každý musí vyzkoušet.
Tak jsem si své práce pochválil :) :) :) :) Ale kdyby se mi to nelíbilo, tak to zmačkám do koše a nebudu s tím otravovat obecenstvo. :) :) :)
Zdravím, to je tak obrovské množství práce a hodin, že se fakt divím, že to někdo zvládne. V každém případě velký dík.

To je jiné kafe, než ty fototextůry.
Vždyť jsem Vám to pochválil.
Co pochválil? Když celá aktualizace BP97 je na fototexturách. Brumovice jsou už dávno, jen s jinou budkou přístřešku. A kdyby to šlo, tak jsou také jak na obrázku výše, jenomže dál už jsou koleje a vesnice a úplně jinde, než mají být. Proto je to tam postaru.
Ale jak mohu něco hodnotit, když jsem to ve hře nejel. Na fóru jsou jenom pracovní obrázky. Naprosto zbytečná debata, která člověka jen přesvědčuje. "Už se na to stavění tratí vykašli". Nebo tohle je účelem vašich občasných vstupů?
Tady není žádná kladná reakce, tak asi to dělám opravdu špatně a je čas jít do MSTS OR důchodu. :) :) :)
Ležet v editoru tři a půl měsíce od rána do večera a postavit dalších 200 km tratí, tak je zpětná vazba potřeba, třeba to opravdu dělám špatně a mám to škaredé. :) :) :)
V každém případě velký dík
Už reakce je, děkuji.

Mně se to moc líbí Zbyňku! Už se těším na aktivitu, kde si to projedu.
Já sice moc času na ježdění nemám, ale tohle je také další motivace vyvíjet OR CZ/SK. Možná někomu vadíme, možná vadíš někomu i ty. Ale doufám, že nikomu zase nebráníme až tak moc v jeho tvůrčích dovednostech.

Pánové, ať už od OR CZ/SK, tak Zbyňku. Odvádíte skvělou práci, občas se chybička vloudí, to se stane. Mě se celý projekt BP nesmírně líbí, už jen proto, že se můžu projet od Bratislavy až po Tábor. To je prostě naprostá bomba. Samozřejmě nejradši mám tratě okolo Brna, zejména 240/241, znojemskou, 250, 260 a tak dále. Poslední co mi chybí, je spojení Slavkova a Starého města u Uh.
To jak nádherná je teď trať Zaječí - Hodonín a tratě od této odbíhající, to je prostě luxus! Vyjmenovávat všechny krásné úseky na BP by bylo na dlouho, ale tenhle je z nich asi nejmalebnější. Jízda vinařským krajem, kochání se, prostě bomba. Díky za to!

A velký dík patří i autorům OR CZ/SK. To, jakým způsobem se OR díky Vám blíží realitě provozu a chování DV, je taky něco neuvěřitelného.

Já sice moc času na ježdění nemám
Vítej v klubu. Já se projedu jen když potřebuji udělat kontrolní jízdu. Proto se zatím nemohu prokousat k ORCZSK. :) Ale to chce klííd. I k tomu se dopracuji. Však je dobře, že testují jiní.

Mě už tady chybí jen poznámka: Zlatý dobrý MSTS s mlhou po dvou km a rozlišením hry 1024x768, to byla paráda a ne tady otravovat se 4K a širokoúhlými monitory s dohledností třeba 10km. :) :) :) :) :)

Venku je stále zima, tak ještě doplňuji nějaké domečky a stromečky. Já jsem si ale opravdu nevěřil, že tento úsek do jara dohromady dám. Že to bude většinou holá louka s placatými domečky...... :) :)
Sice do další aktualizace před vánoci bude ještě co osazovat, ale to už budou jen doplňující objekty. Ale určitě mne nějaký modelář přinutí vydat dílčí aktualizaci s nějakým bomba modelem. :) Tomuto se bránit nebudu.

Mě už tady chybí jen poznámka: Zlatý dobrý MSTS s mlhou po dvou km a rozlišením hry 1024x768, to byla paráda a ne tady otravovat se 4K a širokoúhlými monitory s dohledností třeba 10km. :) :) :) :) :)
My si snad asi nerozumíme. Viděl jste někdy v reálu běžně dohlednost z vlaku 10km? Možná tak jednou, dvakrát v roce. Tak daleko nikdy vidět v reálu moc nebývá. Děláte z toho jen GoogleMaps train sim. Ty fototextury mají od určité doby ve vašem simu obrovskou nevýhodu: FotoPlacka na terénu. Obrovská datová náročnost (asi tak stonásobná). Ztráta možnosti sezon. Kvantita na úkor kvality. Z výšky pěkné, ale neletíme v letadle. Sice je vše pozičně přesné a usnadňuje to rychlost rozšiřování kolejí, ale jinak je to nesrovnatelně rozplizlejší, než původní MSTS editace. Ale je to Vaše věc. Ale i tak Vám za vaši tvorbu děkuji. Jen vyjadřuji svůj názor.

Viděl jste někdy v reálu běžně dohlednost z vlaku 10km?
Tak trochu jinak. V železniční stanici Šakvice je krásně vidět Pálava i za deště či pošmurného počasí. Jen asi dvakrát do roka byla v mlze. V MSTS se statický model musel dát právě do dohlednosti možností MSTS, tedy asi o dvě třetiny blíže. Když jedu vlakem na lokomotivě z Brna na Břeclav, tak Pálavu vidím před sebou už od Hrušovan. Když jsem vyzkoušel v OR dohlednost 10 km, tak od Hrušovan jí nevidím ani náhodou. Tenkrát jsem dával i fotky sem na fórum a nejdál jsem jí viděl v Pouzdřanech a pak už se ztratila. Tedy i těch 10km je málo, ale nastavuje se na výkonném PC 5, jinak je problém ve velkoměstech.
Ty fototextury mají od určité doby ve vašem simu obrovskou nevýhodu: FotoPlacka na terénu. Obrovská datová náročnost (asi tak stonásobná). Ztráta možnosti sezon. Kvantita na úkor kvality.
Doporučuji dělat recenzi na základě skutečnosti, že si to nejprve projedu ve hře a ne jen tady teoretizovat. Dodnes jste neodpověděl, jak se vám jela aktivita zs20_Test Lysá. Začínáte ve Všetatech, kde je čilý provoz vlaků a mnoho odstavených vozidel včetně depa a všude dokola na kilometry daleko jsou fototextury. Z mašiny žádnou fotoplacku nevidíte, protože je vše zastavěné domečky a stromečky a FPS mám staženo na 30, protože bez RivaTuneru lítalo až na 150. Tedy to co jste napsal je nesmysl.
Jak říkám. Nejprve si to projet ve hře a pak psát recenze, když máte stále tu potřebu.
A skutečnost, že z blízka jsou textury, tam kde prosvítají vedle domečků a stromečků rozmazané. Nejsou o nic víc než textury na budovách kolem, protože vše je z dob MSTS a ten by velké rozlišení neutáhl. Tedy není tam nic jako pěst na oko.

Ale jak vidím, spíš si potřebujete popovídat a já jediný jsem se chytil. O vláčky určitě nejde. Ale jestli jo, tak než začnete opět psát, tak si projeďte Test Lysá. Nebo z Brna do Jihlavy, ale tam nemám žádnou zátěžovou aktivitu. Volná jízda není dobrá k recenzi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře