Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak mne napadlo, že i když se bude ještě hýbat terénem při budoucím osazování silničních dílů a domečků, přesto mohu osadit alespoň ty bloky lesů, protože ty se vždy přizpůsobí změně. A také jsem málem zapomněl za Prostředním Žlebem na skalní bloky na vrcholcích. To video na YouTube je tak mizerné, že jsem si těch skal všiml v té mazanici až dodatečně. Ale hlavní důvod byl, že ta textura terénu na území Německa je tak hnusná a rozmazaná, že bylo dobré jí překrýt. Ale ty lesy jsem už dal všude. Jen koukám, kdo se míní vznášet nad svým vlakem, měl bych překrýt lesy i vrcholky kopců. Ta pleš na posledním obrázku. :)
2303PrZleb1.JPG
2303PrZleb3.JPG2303PrZleb2.JPG

Poslední dny osazuji přejezdy a šraňky. Na 072/3 jich je požehnaně. Ale až teď zjišťuji, že modely přejezdů se závorami se dělaly nesprávně, protože sedí asi jen v 1 %. Měla být jenom animovaná závora (různé druhy), ale světla s kříži jako samostatný model, který by se natočil dle situace. Často jsou kříže na obou stranách. Tedy by se mohlo jen doplňovat dle situace. Tedy jsou i zbytečné modely se světly k závorám šikmo, protože ani ty nikde nesedí. Všude je to jinak.
Vím, že už tohle bývalý detailista Deterio opravovat nebude a mě by se stejně těch 32 tisíc osazených přejezdů vyměňovat nechtělo. :) Ale na druhou stranu, v TSRE5 to jde hodně rychle. Tedy některá hodně křičící místa bych vyměnit zvládl. A navíc, určitě na statický model by šlo aktivovat blikající červená světla. Nebo ne? Ale když funguje podmíněná stahovačka.....

Tak jsem dneska s překvapením zjistil, že možná více jak po 10 letech, traťovka odstranila pomalou 30 za Hoštejnem směr Zábřeh, já se seznáním tam dneska brzdím a koukám 30 nikde. :-)

Jojo Dane. Přetekla má trpělivost. Stejně to tam neopravovali jen kvůli rušení tohoto úseku. Podobně je to i za Třebovicemi. Tam také byla trvalá 60, že se jim nevyplatilo to tam už opravovat. Ale když jsem tudy jezdil, tak stejně to tam bylo stále podmáčené a byly tam často přechodné 50 km/h. Za dřívějších časů jsi v Praze dostal na tuto trať rozkaz veliký jak Rudé Právo, kolik tam bylo pomalých jízd. To byla tenkrát hrůza. A do Prahy na hlavní i na Masaryčku se jezdilo desítkou. Trvalou.

Jak mi nové doplnění opěrných zdí od Nebuluse usnadnilo vyřešit tento úsek trati u Liběchova. Poděkování každému modeláři. Doufám, že po aktualizaci se najde i někdo další. Protože tam bude ještě hodně dodělávek. Ale dokud prší a je zima, tak stále na tomto projektu makám.
3103Libechov.JPG

Opět něco málo z dodělávek. Vyrobil jsem zbývajících 15 cedulek stanic a zastávek, které chyběly. Některé úseky jsou už i finální. Ale celkově jsem se pokusil všude dát alespoň nějakou zástavbu. Jen nevím, co dát na německou stranu. Oni tam mají spíš jejich specifické domečky. V Bad Schandau jsem poskládal tu estakádu souběžnou s tratí. Také by se hodily modely některých čekáren. Kolikrát dochází fantazie, co tam dát. :)
0204BadSchandau.JPG
0204Krippen.JPG
0204Schminka1.JPG
0204Boletice.JPG
0402Boletice2.JPG
0204Usti.JPG

Opět něco málo z dodělávek. Vyrobil jsem zbývajících 15 cedulek stanic a zastávek, které chyběly. Některé úseky jsou už i finální. Ale celkově jsem se pokusil všude dát alespoň nějakou zástavbu. Jen nevím, co dát na německou stranu. Oni tam mají spíš jejich specifické domečky. V Bad Schandau jsem poskládal tu estakádu souběžnou s tratí. Také by se hodily modely některých čekáren. Kolikrát dochází fantazie, co tam dát. :)
Zobrazit přílohu 33997
Zobrazit přílohu 33998
Zobrazit přílohu 33999
Zobrazit přílohu 34000
Zobrazit přílohu 34001
Zobrazit přílohu 34002

Zobrazit přílohu 33997
Zobrazit přílohu 33998
Zobrazit přílohu 33999
Zobrazit přílohu 34000
Zobrazit přílohu 34001
Zobrazit přílohu 34002
Tak jestli nemáš v plánu dodělat úsek do blízkých Drážďan, tak se zkus inspirovat Martinovou 321čkou .

Tak jestli nemáš v plánu dodělat úsek do blízkých Drážďan, tak se zkus inspirovat Martinovou 321čkou .
Tak tohle je rada za 1000 bodů. :) :) :)
Hujere, Hujere. Co myslíš? 321 byla to první, kam jsem se podíval. :) Od něj jsem dávno vytáhl originální modely budov, které v balíčku od Matese nebyly. Také jsem použil pro 090 cedulky zastávek. Ale bohužel, zrovna do Bad Schandau, pro ty tři zastávky je nemá. Tak jsem si je vyráběl až teď o víkendu. Ale rozmístění a použití domečků, tím bych se u Martina neinspiroval. Já mám jiný úhel pohledu, když originály nemáme. Jinak stavitelé, opisovali jsme od sebe všichni, co se týká kolejových řešení stanic. Například jsem musel dodržet přesné rádiusy kolem zakroucených peronů, např. v Ústí hl.n nebo sever, ale zhlaví už mám jinak, po svém. Ale Martin má zase podle mne jiné stanice. Například Ostravu, aby Deterio nemusel dělat na perony jiné rádiusy. Tohle mi ale připadá rozumné. Pro 090 má Mates až 4 verze velkých nádražích. A když jsem je v TSRE5 prostřídal a hledal nejvhodnější, co nejvíc sedne na ortofotomapu, tak se neliší kolejištěm, ale jen okolními baráky jinak rozestavěnými. :)

Mě se jedná o tohle. V Německu je hodně jednopatrových budov s těmi dřevěnými trámy ve zdech v prvním patře. Já takových moc nemám, protože máme dostatek českých a slovenských domečků, tak nebyl důvod někde pátrat po domečcích, které se k nám ani nehodí, jako se naopak nehodí dávat ty naše do Německa. Vyzkouším podle názvu prohledat adresáře názvem nic neříkající, třeba něco dalšího najdu. To by mohl mít i Šnek v 180. Nemám tušení, jestli ještě existují německé weby s jejich domečky. Za těch 20 let člověk odkazy na stránky zapomene. :)

Je to sice pěkné, ale když z toho nejdou vycucat modely.... :) Není to MSTS ani OR.
Ale také mu tam chybí okolní zástavba.
Tehdy ještě nebyla zastávka Schmilka - Hirschmuhle?

Je to sice pěkné, ale když z toho nejdou vycucat modely.... :) Není to MSTS ani OR.
To není nikde řečeno, že nejdou vycucat, samozřejmě pomíjeje související legálně-technické aspekty. Ta mapa je považována, co se použitých objektů týče, za věrnou, takže předpokládám, že i ty stanice a zastávky jsou dělané dle reálu, šoupnul jsem tu sem pro představu, jak to tam asi zhruba mohlo vypadat, zastávka Schmilka-Hirchmuhle existovat tehdy mohla, nevím, každopádně vypodobněna tam není. Německy vypadající objekty do okolí by byly zhusta, nicméně tehdy by to ta PCčka stěží utáhla, takže se autoři soustředili jen do bezprostředního okolí tratě a dál od řeky jsou objekty umístěny zřídka metodou náhodných výbuchů...

Schmilka-Hirschmühle je ta Schmilka na obrázku.
A Schöna je v přímé, jestli dobře koukám, správně by měla být v oblouku.

Určitě byla. Jak v realitě, tak v projektu. Jen tam nedal fotku :) Asi opomněl.

Každopádně zastávka Schmilka-Hirschmühle už má nějaký ten pátek.
Viz. říční plánek v okolí z roku 1929, kde je vyobrazena i žel.zast.

Určitě byla. Jak v realitě, tak v projektu. Jen tam nedal fotku :) Asi opomněl.

Každopádně zastávka Schmilka-Hirschmühle už má nějaký ten pátek.
Viz. říční plánek v okolí z roku 1929, kde je vyobrazena i žel.zast.
Pardon, přehlédl jsem, že to nebylo z OR.

Schmilka-Hirschmühle je ta Schmilka na obrázku.
A Schöna je v přímé, jestli dobře koukám, správně by měla být v oblouku.
Je v oblouku, jen si to autoři asi zjednodušili použitím rovných perónů, takže v úseku perónů je přímá....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře