Tak jestli nemáš v plánu dodělat úsek do blízkých Drážďan, tak se zkus inspirovat Martinovou 321čkou .
Tak tohle je rada za 1000 bodů.
Hujere, Hujere. Co myslíš? 321 byla to první, kam jsem se podíval.

Od něj jsem dávno vytáhl originální modely budov, které v balíčku od Matese nebyly. Také jsem použil pro 090 cedulky zastávek. Ale bohužel, zrovna do Bad Schandau, pro ty tři zastávky je nemá. Tak jsem si je vyráběl až teď o víkendu. Ale rozmístění a použití domečků, tím bych se u Martina neinspiroval. Já mám jiný úhel pohledu, když originály nemáme. Jinak stavitelé, opisovali jsme od sebe všichni, co se týká kolejových řešení stanic. Například jsem musel dodržet přesné rádiusy kolem zakroucených peronů, např. v Ústí hl.n nebo sever, ale zhlaví už mám jinak, po svém. Ale Martin má zase podle mne jiné stanice. Například Ostravu, aby Deterio nemusel dělat na perony jiné rádiusy. Tohle mi ale připadá rozumné. Pro 090 má Mates až 4 verze velkých nádražích. A když jsem je v TSRE5 prostřídal a hledal nejvhodnější, co nejvíc sedne na ortofotomapu, tak se neliší kolejištěm, ale jen okolními baráky jinak rozestavěnými.
Mě se jedná o tohle. V Německu je hodně jednopatrových budov s těmi dřevěnými trámy ve zdech v prvním patře. Já takových moc nemám, protože máme dostatek českých a slovenských domečků, tak nebyl důvod někde pátrat po domečcích, které se k nám ani nehodí, jako se naopak nehodí dávat ty naše do Německa. Vyzkouším podle názvu prohledat adresáře názvem nic neříkající, třeba něco dalšího najdu. To by mohl mít i Šnek v 180. Nemám tušení, jestli ještě existují německé weby s jejich domečky. Za těch 20 let člověk odkazy na stránky zapomene.