Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě důležitá věc. Jak se "metro" bude chovat v noci. V Berlíně jsem zkopíroval denní textury do nočních, to se sice vyřešilo, ale zbytek vypadá divně. Noční koleje, noční vlaky a mnozí cestující v pohřebním černém oblečení. :) Ale takto lepší než jak za výpadku proudu, jak to bylo defaultně. Ale když se svítí dálkovým reflektorem, tak to tak strašné není. Tedy nesmím vylézt z mašiny ven. A také mnohé universální textury noční verze mají, tedy například ty sloupy zůstanou tmavé.
1109noc.JPG
1109noc1.JPG

To by se mělo dát nastavit v material editoru, že bude textura pořád svítit jako ve dne. Ale neporadím, teď budu 14 dní bez počítače.
Zkus si vyrobit model - několik kostek, dej každý jiný nastavení materiálu a koukni se, co to dělá v hře.

Co je to tam za noční oblohu v mezipatře?
Mám dojem, že obloha byla vidět jen z nejvyššího patra, kde jezdí vlaky. Ono všude kolem jsou rozmístěné obchody a z tzv.„metra“ šlo vidět jen obchody, sloupy, výtahy a schody, navzdory tomu, že je to celé prosklené :D

Hele, možná mě mate úhel, ale oblohu jsem zespod snad nikdy neviděl... :rolleyes: .
Jak to tedy prosímtě je?
A „pragotrony“ jsou také docela vysoko...

Jak to tedy prosímtě je?
Tam ještě chybí nahoře dekl, toho si nevšímej. Pointa je, co s těmi vozidly a kolejemi v noci.
To by se mělo dát nastavit v material editoru,
O budovy nejde, to si umím ošéfovat, ale problém jsou vlaky a koleje. Nevím a zatím není prostor to řešit, jsou důležitější věci. Ta informace je pro někoho, kdo ví co a jak, například metro, jak to tam mají když nějaká linka pojede v noci? Ale i tak, já tam zatím v noci jezdit nebudu (neměl jsem rád noční :) ) Ale jinde na trati to dořešené mám. Noční textury jsem doplnil na všech modelech. A už brzy v řádů dní vydám tuto betu Berlín, protože hrozí, že brzy "vyhořím". S takovou intenzitou a tak dlouhý čas se prostě pracovat v jednom tahu nedá. Zbývá doplnit popisky stanic, lampy, a mnoho domečků (do vánoc). Ale i tak jízda po trati je zajímavá. Bude přiložená aktivita z Pirny do Berlína za vlakem, kde se člověk i naučí jezdit s ETSC. :) (monitor f4 :) )

To by se mělo dát nastavit v material editoru, že bude textura pořád svítit jako ve dne. Ale neporadím, teď budu 14 dní bez počítače.
Zkus si vyrobit model - několik kostek, dej každý jiný nastavení materiálu a koukni se, co to dělá v hře....
To by měl být "Tex"

Nezapomněl jsem a už mám strop zabetonovaný, tedy tam už pršet nebude. :) Trefil jsem i stejnou dekoraci. A hlavně v noci tam bude také denní textura a žádné hvězdné nebe :) .
Zobrazit přílohu 38757
Moc pěkné. Na ten Berlín se neskutečně těším.

Budeš tam míti i „koleje” na patře +2. (od nikud nikam, použitelné například v aktivitě jako dekorativní příjezdy (z kabiny to vidět nebude, z vnějšího pohledu ano) a odjezdy vlaků od/do směr Zoologischer Garten <-> Alexanderplatz, tj. celé hbf, nebo jen spodní část (patro -2.)?
(model Hbf je celý, že...)

Budeš tam míti i „koleje” na patře +2.
To by jsi už chtěl moc. :) Ona i ta budova na povrchu je spíš jen kulisa. Třeba ještě někdy mne chytne mánie udělat koleje i přes Berlín Ost a pak se asi dostaneme přes Friedrichstrasse do patra HBF, kde bych musel vymodelovat budovu. Ještě je moc modelování na současném úseku i když svezení je už parádní. V minulé aktualizaci jste měli až do Luckau Uckro jen holou placku potištěnou fototexturou, nyní je to ve 3D terénu a s vegetací už jak živé. Dokonce jsem usoudil, že ani není třeba stahovat textury povrchu 4096x4096. Už jsou pro zájemce k dispozici na známém odkaze. Jel jsem další test nové aktivity, přijel jsem do Drážďan a raději jsem se pro pokračování do Berlína přepnul na 1024x1024. Jízda je plynulejší bez škubnutí a když je dobře zalesněno a zakřovinováno, tak textury povrchu nejsou vidět. A na širá pole to stačí. Ještě nějak doladit změnu výšky troleje, ale pro ORCZSK už Icik udělal klávesovou zkratku. Jinak manuálně měnit soubor trk.

Jinak jsem rád, že se někdo těší.

To by jsi už chtěl moc. :) Ona i ta budova na povrchu je spíš jen kulisa. Třeba ještě někdy mne chytne mánie udělat koleje i přes Berlín Ost a pak se asi dostaneme přes Friedrichstrasse do patra HBF, kde bych musel vymodelovat budovu. Ještě je moc modelování na současném úseku i když svezení je už parádní.
To abys nemusel stavět „celý Berlín“ myšleno tak, že bys pouze natáhl koleje západ-východ (+/-500m) na každou stranu (se zakončením např. smyčky) s provizorním mostem a s provizorní zástavbou (např. řadovka) okolo těchto kolejí (jen zlehka) a v případě aktivity by byl pak viděn příjezd/odjezd vlaku na patře, coby znázornění místní frekvence). Hráč by „vrch“ neměl možnost použít.

Podobně jako stavíš např. Doberlug-Kirchhain., kdy dole máš též koleje, ale nijak se nevyužijí, leda pro UI vlaky v aktivitě.

V případě kdyby ses rozhodl pokračovat v budování Berlína, bys tyto provizorní koleje se smyčkou, nájezdem a lehkou zástavbou jednodušeji smazal a postavil natvrdo.

Nějak tak jsem to myslel :)

Proč bych to dělal? Ty koleje nejsou vidět ani při vjezdu do tunelu i když tam se normálně asi moc jezdit nebude, maximálně k zarážedlu, jak mám v nové aktivitě.
Maximálně vidět přímo ve stanici při vnějším pohledu :) Ano, jsem si toho vědom.
Ale byla to jen otázka. Plán je jiný a to je relevantní :)

Zbyňku, většina se těší vždy na nějaké novinky.
Ale to víš, teď si připadám jako kolaborant :) Ale proč nemít změnu a podívat se po trasách našich vlaků i za hranice. Zase je to trochu jiný svět. A člověk se trochu naučí zeměpis. Ale i tak si stále některé stanice po trase ne a ne zapamatovat. :)
Jenom jsem zapomněl tu tvou klávesovou zkratku na změnu výšky troleje. Ani nemám čas to vyzkoušet. Protože to chce i nějaké podmínky na vozidle, aby to fungovalo. Ale i tak přibalím do aktualizace soubory pro obě výšky troleje. Ještě vymyslet zdvih sběračů jak na 5,7 tak na 6,2 a bude to dokonalé. Ale to by musel existovat ještě nějaký aktivní modelář, který má zdrojáky. (371, vectrony, taurusy i 380.

Jenom jsem zapomněl tu tvou klávesovou zkratku na změnu výšky troleje. Ani nemám čas to vyzkoušet. Protože to chce i nějaké podmínky na vozidle, aby to fungovalo.
Není to závislé na ladění vozidla. Funguje to vždy a všude. Ctrl + Alt + Shift + F3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře