Zbyňdo, teď v klidu, hlavně prosím nepiš, jak OR vychází z MSTS a jak to musí být kompatibilní a jak ti to nejede a musí se předělat pomalu celý ORCZ. Byl jsem v podobné situaci (nejen já, i ostatní tvůrci veřejně vydávaných aktivit). Od vydání 1. ORCZ uběhla strašná spousta času se strašným množstvím hodin testů, vychytáváním, kdy dřel Icik doslova jak kůň a opravoval chyby prakticky okamžitě a já třeba danou situaci, která se rozsypala řešil, projížděl i týden a víc furt dokola. Když se začala upravovat fyzika vlaků, začaly mizet kolečka a já v tom seděl víc jak týden v kuse a testoval dokola věc, která se objevovala čistě náhodně i 12 hodin denně furt dokola, po každým update. Naštěstí jsem měl neschopenku a měl jsem na ORCZ čas, jako by bylo mým zaměstnáním. A samozřejmě ne jen já. Pak přijdeš, začneš opravovat aktivitu a chceš předělávat celý ORCZ k obrazu svému a jedeš si dokola svou písničku. V ten monent by většině tvűrcům co pro ORCZ tvoří prdla cévka.

Nechtěj znát vĉerejš obsahy telefonů a SZ ohledně toho, jak si tady neustále propaguješ, aby bylo vše komatibilní a začneš tak shazovat ze stolu několikati roční práci.

Já a ostatní tvůrci, jako třeba Alcapone a Dodo, jsme rádi, že naši vývojáři vzali v potaz editory MSTS k tvorbě aktivit, ale i stavbě tratí. Jen tak mimochodem u klasiky OR, nikde nemáš záruku, že tomu tak do budoucna bude. Taková flexibilní spolupráce svprogramátory, jaká je v ORCZ, ta je opravdu unikátní a velice si ji považujem. Prostě a hednoduše.
1. Nelze dělat aktivity podobojí pro OR 1.5 a ORCZ. Tam se kluci s týmu snaží, aby aspoň fungovaly vozy a dalo se jezdit. A dá se. Světe div se, včera při testech jsem schválně sestavil soupravu s víc jak polovinou starých MSTS vozů od Pikka a normâlně jsem odšiboval a jezdil.
2. Zapomeň na nějakou kompatibilitu s MSTS. Otakto stavěné aktivity se ani nepokoušej. V ORCZ ti prostě fungova NEBUDOU a šmitec. Tohle fakt nelze. Ony ani nové modely MSTS nehryzne. Myslím fyzická hra, editor ano. Když třeba stáhneš ČSD Dsd u Pikka ze sekce ORTS a pokusíš se spustit MSTS, tak budeš mít černou obrazovku. Taksamo aktivitu třeba s vlastní dynamikou počasí a mluvenýma událostma. Tohle zjistíš, hned pkkus si třeba odsypáváš trainset přes Traibstore. U 90% aktivit pro ORCZ ti bude Traibstore řvát, že je aktivita nehratelná. Prostě na hraní MSTS při tvorbě aktivit zapomeň.
3. To souvisí i s bodem výš. Trainset. Ano, balík vozidel pro ORCZ ovsahuje shodné vozy, jako jsou v TBP. Ale jakákoliv komoatibilita s hrou MSTS je vyloučena. Ty eng a wag soubory v kořenových adresářích jsou jen kvůli kompatibilitě s MSTS editorem aktivit. Proto byly kompket odstraběny sd. soubory, aby se špekulanti nesnažili to v samotné hře ani zkoušet. Navíc Dodo postupně ruší inc cesty a vrací se k původním eng, wag. Ale jen pro ORCZ. Jednoduše, co se trainsetu a chování týká, je to jak skoro se všemi PC programy. Nová verze staré soubory podpiruje, naopak nikoliv. Prostě třeba nové zvuky pro ORCZ, OR neumí zpracovat. Fakt nemůžeš chtít, aby byla práce dvou různých týmů vzájemně provázaná a nevím nakolik vývojáře klasického OR zajímá česká komunita a provoz českých aktivit a tratí.
Takže je jediné řešení, rozhodni se sám, jakou cestou chceš jít. Zda chceš udržovat hratelnost aktivit v MSTS a udržovat takový trainset a pro jakou verzi OR chceš tvořit. Ale prosím nechtěj po vývojářích, testerech, aktivitářích, aby se podřizovali tvým představám a požadavkům, aby ti jelo vše dokupy s pruděním, ono se to před 20 lety dělali takhle a já to chci zachovat, poněvač opravuji jednu ze dvou vydaných aktivit, co jsem tvořil před více, jak 15 lety a ono to nejeda. Třeba há hsem měl aktivit pro MSTS tak 50, mižná i víc a ani jsem se nepkkoušel je opravovat. Pokud, dělal jsem je celé znova a s novými mižnostmi, které OR, pizději ORCZ nabízí. Někdy je daleko horší opravit staré dílo, než jej celé zbourat a pistavit znova od základu. To jsem psal i Alimu, když vyžadoval právé opravu Topírny noc. Přesně jsem tušil, kam to dospěje. Být teboy a bechci ti nijak brát iluze, ani té nijak odrazovat, věnuj se stavbě tratě, v tom jsi mistr svého oboru. Tam hsi ryba ve vodě, stejně, jako já a třeba Alcapone v tvorbě aktivit. Uštříš si spoustu času a nervů. Nebo jít od menších aktivit a ne hned opravovat takový Mordor, jako je Topírna noc, bez jakýchkoliv z kušeností s tvorbou a chováním ORCZ. Ale nic ti nepodsouvám. Ale v tomhle ti nepomůže ani slezina. Pichybuju, že ti někdo na slezině vysvětlí a naučí 20 let praxe v tvorbě aktivit. Je to stejné, jak když ty se pokusíš mi vysvětlit opravy v trati a zdá se ti to prkotina a já vůbec nevím, která bije.