Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kdepak, problém jenom v MSTS. V Openrails máme přece ten zápis:Že by klasika a věčný problém OR a skupin stromů.
To je původní funkce OR. Ne, moje.Kdepak, problém jenom v MSTS. V Openrails máme přece ten zápis:
ORTSUserPreferenceForestClearDistance ( 2 )
ORTSUserPreferenceRemoveForestTreesFromRoads ( 1 )
To je od Icika. A ten zápis má zaručit, že žádný strom se nedostane ani do kolejí, ani do silnice. A doposud to všude fungovalo.
A dá se přenastavit i na větší distanc. Zápis v .trk, jestli se nepletu. Platí jen pro forest. Normální modely čehokoliv budou překážeti nadále.To je původní funkce OR. Ne, moje.![]()
V tom případě se omlouvám za zbytečné plevelení. Označení nástupišť (konec a začátek) mám úplně stejně jak má být, přesto nevím proč se u mne tahle anomálie děje. Jedná se o koleje 3,4,5,6. Naštěstí už nějakou dobu funguje pod kódem 49xxx a 59xxx, možnost posunutí bodu zastavení vlaku, takže se to dá korigovat.To bude místní problém mimo trať. Tady se nic neměnilo a označení kolejí tam normálně jsou.
To zelené je označení kolejí pro nástup cestujících a jak je vidět, vše je OK
Zobrazit přílohu 42193
Jinde ti zastavuje AI v pořádku?V tom případě se omlouvám za zbytečné plevelení. Označení nástupišť (konec a začátek) mám úplně stejně jak má být, přesto nevím proč se u mne tahle anomálie děje. Jedná se o koleje 3,4,5,6. Naštěstí už nějakou dobu funguje pod kódem 49xxx a 59xxx, možnost posunutí bodu zastavení vlaku, takže se to dá korigovat.
Právě, já když jsem měl aktivní Topírnu noc, tak tam příměstské vlaky přijížděli a odjížděli jak na nádraží. Vždy pěkně k peronu. Ale jestli Openrails má jiná pravidla, tak to nevím.ten traffic tam nepojede. A zastaví za poslední databázovou značkou před tou kolejí.
V MSTS stavěl vlak až u konce perónu, 2. modrá čára v editoru ve směru jízdy.Ale jestli Openrails má jiná pravidla, tak to nevím.
Jinde mi to, alespoň co jsem si vědom nedělá žádný problém, není samozřejmně v mojich silách to vyzkoušet úplně všude. Na zkoušku jsem dal příjezdovou trasu hráče na Masarykovo na 3.kolej a problém stejný jako u Al. Pokud zastavím až regulérně na nástupišti, tak jsem projel zastávku, protože 0 m do zastavení při příjezdu to ukazuje na samém začátku peronu.Jinde ti zastavuje AI v pořádku?
Opraveno.Hezký večer, problém u Masaryčky je ten, že koleje 3,4,5,6 mají svou značku (zelený jehlan) až za koncovým návěstidlem.
Nástupiště (měřeno na mapy.com) má od hrany po hranu 194 m. Mělo by se tam vejít 7 klasických Béček a jedna mašina (počítám 26m na vůz). Před nástupištěm (na obou koncích) je náběh na přechod přes koleje. To slouží jako "rezerva" při přepřahu lokomotiv. Samotná 7. kolej je podle map dlouhá 346m od návěstidla k návěstidlu. Na 13. koleji stával rychlík na Prahu, ale nevzpomínám si, že by měl víc jak 7 vozů. To by opravdu výrazně přečníval.Na obrázku vidíme dvě nástupiště s nápisem "Jihlava". A pokud si pamatuji správně, tak ve skutečnosti má žst. Jihlava tato OBĚ DVĚ nástupiště (s nápisem "Jihlava") znatelně delší - ve hře je máme moc krátká. Běžně k nástupišti (jak stojí brejlovec) jezdil rychlík od Brna se 7 vagony (s přímým vozem z Košic) a k nástupišti se vešel celý, nyní ve hře se k této nástupní hraně vejde cca 6 vagonů. A vybavuji-li si to správně, tak u nástupiště (už si nepamatuji zda pravá, nebo levá hrana) úplně vlevo býval odstavený rychlík s Esem z Prahy, který přijížděl cca v 19:30 a měl 8 až 9 vagonů "béček" v pracovní dny, ale ten už přečníval.
Lidi, neblbněte. Já jsem tyto modely nedělal. To musíte na modeláře původního projektu. Ale netuším, jestli něco tady nedělal Deterio.Na obrázku vidíme dvě nástupiště s nápisem "Jihlava"
Ano, mapy jsou kolikrát deformované a tohle určitě opravit nepůjde. Ale jestli tam je místo, tak peron klidně protáhnu, ale až někdy. Teď pracuji na Praze.Je otázka, zda nebyly mapové podklady deformované a jestli bude možné to jednoduše opravit.