Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Hlásím, že nějaký ftipálek otočil "působení" návěstidel v Jihlavě na 9.koleji. Modely návěstidel jsou otočené správně, ale šipky ukazují opačně. A já že proč mi tam traffic stojí....

BP_Chyba_Jihlava1.jpgBP_Chyba_Jihlava2.jpg

V Děčíně východě na dolním nádraží se ztratila kolej. Naštěstí to nějak přeskákalo. :-) Vyskytlo se po nainstalování poslední aktualizace.

Přílohy

• Open Rails 2025-08-17 01-51-25.jpg
    Open Rails 2025-08-17 01-51-25.jpg
    360.2 KB · Zobrazeno: 40
Ahoj, prosím tě zkontroluj vjezdové návěstidlo do Lysé nad Labem, od Staré Boleslavi. Je to tam tak v reálu? Svítí žlutá na TM 120 a pak už není žádné návěstidlo až odjezdové, Tím mám přes angličany do nákladního V=Max 120 km/h, je to nějaké zvláštní....
lnl.jpg

Dane, nestraš. Ale opravdu, tam někdo ukradl vjezdové návěstidlo. Ta Lysá je prokletá. Z druhé strany jsem musel sázet znovu vjezd a dvě návěstidla oddílu . Já už se z toho po*****
LysNav.JPG

Zdravím,
nevím, zda to není chyba jen u mne - zjistil jsem, že vlečku Motorletu ve Staré Boleslavi nemám napojenou na hlavní trať z Lysé na Děčín - viz první obrázek z MSTS editoru. V aktualizaci 90 vlečka napojená byla (tehdy hlavní trať kousek za Boleslaví končila) - viz obrázek z Track Vieweru. Vzhledem k tomu, že moje stará path z vlečky ani teď nevykazuje chybu, předpokládám, že hlavní trať byla při pokračování stavby pravobřežky směrem na Děčín odkloněna jižněji.
Já už se k simulátoru dostanu málokdy (jezdím jen volné jízdy na starém MSTS pod Windows XP). Tahle trať je skvělá a poslední aktualizace jsou super! Jízdu z Vysočan přes Smíchov na Semmering nebo průjezd z pravobřežky na levobřežku přes papírny ve Štětí mne opravdu nadchly a ta nepřístupná vlečka mne netrápí... Nedivil bych se, kdyby to bylo takto jen u mne. A pokud se o ní zde ve vlákně již psalo, tak se omlouvám.
Milan Kaška - Mikasi

Přílohy

• MSTS-vlečka Motorlet aktuální.jpg
    MSTS-vlečka Motorlet aktuální.jpg
    49.2 KB · Zobrazeno: 17
  • MSTS-vlečka Motorlet ještě po aktualizaci 90.jpg
    MSTS-vlečka Motorlet ještě po aktualizaci 90.jpg
    50.6 KB · Zobrazeno: 17
Když se kdysi přesouvala trať, tak tu vlečku jsem už nepřesouval. Ale ponechal původní, kdyby se mi náhodou někdy chtělo. Stejně už je zrušená a koleje od Boleslavi končí v křoví. Třeba ji někdy dodělám, ale jsou mnohem prioritnější věci. Tedy v rámci těchto tratí. Tato vlečka doposud nikomu nechyběla. Kdysi tam zajížděla aktivita Topírna noc, ale aktuálně se z Dřís nevrací a pokračuje do Všetat a Štětí.

Když se kdysi přesouvala trať, tak tu vlečku jsem už nepřesouval. Ale ponechal původní, kdyby se mi náhodou někdy chtělo. Stejně už je zrušená a koleje od Boleslavi končí v křoví. Třeba ji někdy dodělám, ale jsou mnohem prioritnější věci. Tedy v rámci těchto tratí. Tato vlečka doposud nikomu nechyběla. Kdysi tam zajížděla aktivita Topírna noc, ale aktuálně se z Dřís nevrací a pokračuje do Všetat a Štětí.
V pohodě, mně taky nijak nechybí, jen jsem se obával, zda se mi tam nevloudila nějaká chyba. Na tom starém PC bych se tomu ani nedivil...

Asi tak nějak. Kdybych neoprášil aktivitu Topírna noc, nikdy bych nenašel sílu dokončit vlečku papíren ve Štětí, tu propojku ze Štětí a trochu to tam zprovoznit. Kdybych neoprášil aktivitu Den blbec, tak bych asi nikdy nenašel sílu přepracovat trať do Hohenau. No jo, ale nyní, kdyby mne to chytlo by to šlo propojit až do Vídně. Jenomže komu by se chtělo modelovat Vídeň. To by se musel někdo přidat. Ale ta představa jet Vindobonu v celé trase.

Asi tak nějak. Kdybych neoprášil aktivitu Topírna noc, nikdy bych nenašel sílu dokončit vlečku papíren ve Štětí, tu propojku ze Štětí...
No vidíš, ale kus nádraží v Polepech, o které jsem žadonil a jde vlastně vidět z vlaku, jsi zazdil... :) Vtip... Ne vážně, tohle už jsem hlásil, když byla trať postavena, vždyť jde opravdu o součást nádraží a sídlo traťovky, a MUVky, vozíky k nim a jiné vozy stavby, těch máme v OR pokkt... A jde fakt o kousek kolejí a nádraží bude komplet, tak je tam jen mapa naznačující koleje...

polepy.jpg

Já tam tu vlečku nemám?
Kdyby jen vlečku, teď jsem dorazil do Nymburku a v osobním nádraží ti taky hodně chybí, oproti ostatním stanicím, které máš do detailu, tak tady jsou dobré díry, asi z dob MSTS, kdy více neutáhl... :)
Nymburk.jpg

A Velkého Oseku, ti chybí polovina. :) Ale to určitě víš...

v osobním nádraží ti taky hodně chybí
Však právě proto jsem se nebál položit koleje až do Berlína. Němci na této štrece zrušily všechny vlečky a zbytečné koleje a zbyla z toho sranda trať. Ale kdybych dělal původní kolejiště, tak se na to pěkně vy*****. :) Nebo u nás, původní Svinov. Jak jsem byl rád, že všechna původní rozvětvená kolejiště jsou pryč. Vždyť i v tom Velkém Oseku jsou ty manipulační koleje zrušené. A jsem za to rád, protože se jedná o přetížený čtverec na objekty. Ale i tak, buď rád, že stále vydávám něco nového. I když ne moc kilometrů nových tratí, ale hafo modelů budov a staveb.

Zbyňku, jasná věc, to víš, že jsem rád. Nicméně, když jsi zmínil Svinov, dříve Ostrava Poruba, tak se mi chce při dnešním stavy plakat... :-) Byly to vlaztně 2 nádraží, jdno ČSD (ČD), druhé VZD, Vítkovické Závodní Dopravy. Do roku 1976 vlastně ještě 3., Místní dráhy Svinov -Klimkovice, přebráno dopravním podnikem, kde jezdila tramvaj.

Po které koleji jsi jel? Ze směru Děčín do Ústí je vše OK, vlak jede po kolejích. V editoru jsem anomálii našel jen na koleji v opačném směru před zhlavím. Tu jsem opravil. Bohužel se to občas děje u TSRE5, že se kolej vychýlí do vybočení nebo i výškově. Občas to někde opravuji.

Ve Vaší trati BP jsem před jízdou zadal Vámi vytvořenou trasu Děčín hl. n. - Ústí n. L. Střekov.
Tak tu jsem projel včera Railjetem a celou jízdu pohled na podvozky soupravy. A žádné vznášedlo se nekonalo, tak nevím. Kdybych jel po nesprávné, tak tam chybička byla.

Back
Nahoře