A já už mám dávno záhadu, proč některé vlaky tak krásně po odbrzdění se začnou rozjíždět a mnohé drží. Například osobní vozy. Možná se podívat na nějaký správně nastavený vzor a podle toho porovnat. Protože takto se fakt jezdit nedá. A určitě to musí zkreslovat i jízdu vlaku, tedy nastane mylný dojem, že lokomotiva málo táhne.
Přesně tak Zbyňku. Testovat je třeba při stejných podmínkách, tedy trať-úsek-aktualizace, test. aktivita, nastavení OR, shodná vozidla. K tomu může nejlépe sloužit zkušební aktivita, ke které dodá autor vyladěné HV+vůz a při shodném nastavení OR můžete porovnávat (třeba i videa). Kdy to komu začne klouzat, kdy se co samovolně rozjede, jak zpomaluje, adhezi, normativy, rychlost, JŘ, jaký je v HUD parametr o tření, odporu apod. apod. - to vše ke sledování může šikovný autor do aktivity zadat, a to jak v nezávislé, tak i 25 kV a 3 kV trakci. Navíc takto vymazlenou aktivitu, dostanete pod kůži a postupně na ni můžete testovat další a další vozidla, jen třeba s úpravou zátěže. Pak jedině budou vaše výstupy porovnatelné a ne že tady každý jedete a testujete produkt na tom svém trainsetu a úseku. Další výhodou takovýchto testovacích aktivit může do budoucna být vozidlo/vozidla, na kterých se většina shodnete a odsouhlasíte si je v dané verzi MG jako vyladěná a namísto nich si pak můžete doma každý sám přehazovat své miláčky (vagonky a mašinky) a porovnávat si v dané aktivitě svůj trainset už bez zatěžování Icika. ZAtím jeden jede na 731, druhý na 130, třetí kroutí šestikolo od Pikku jiný rakaňu s laděním od boba57_cz, nadto každý jiné vozy v různých částech sítě. Děsná pakárna pro Icika toto obhajovat. 9 stran za dva dny.
Prostě takový VÚŽ OR MG, jehož výsledkem bude, že se konečně většina shodnete na vyladěné řadě HV nebo vozu, ta se označí jako výchozí, zavěsí a zbytek krabiček se jen naklonuje. Pak už jen jezdíte všici na stejném. A když se neshodnete, s čímž se bohužel počítá, můžete "schválit" dvě verze ladění jedné řady a taky se prd stane.
Už několikrát se mi ukázalo na mašině něco špatně, ale vždy to bylo díky testovací aktivitě, kterou jsem jel po XXté, pořád dokola, občas s jiným HV, či vozy.
Po prvních testech na I'sMG je mi jasné, že budu muset u svých (vyvěšených) mašin přeladit adhezi z nastavení k faktoru 130 na 100%, takže vám tyto mohou nyní sklouzávat brzo.
K tomu podpětí - můj názor je, že úseků, kde dnes napajení nestíhá je málo. Na střídavině to je blbost (krom postrkové služby s moderní trakcí) a na 3 kV jsou stálé úseky s měkkým napětím, jindy se občas vyskytne úsek, když se tam nahromadí více HV moderní trakce vysokých výkonů - třeba kolem Chocně-Pardubice. Ale určo to není měkké kolem Třebové apod. Co se mi narychlo vybavuje pevná měkota na 3kV, je za Olm přednádražím ve směru na Štěpánov.