pokud jednou nastavíš PRE, tak tam zůstane
Já se to naučím

Včera jsem dojel z Hustopečí až do Adamova a střídavě po první a druhé koleji, abych si procvičil mezikruží

Prásklo mi to už jen jednou. Člověk je zvyklý za celá desetiletí, že když jsem jel do 80tkové odbočky, například, tak pod opakovačem svítilo 80, tedy rychlost, kterou návěstilo návěstidlo. Proto na to člověk zírá.
Postup mačkání tlačítek na opakovači je: projedeš kolem návěstidla předvěstící třeba očekávej 100, tak první, jak ti naskočí kód, v tomto případě mezikruží, zmáčkni enter a zvyšování očekávané max. rychlosti (+) nech v klidu na to, až ti zmizí na opakovači MAN a ukáže se 40. Pak si namačkej očekávanou Vmax. Manuálem by se měla deaktivovat funkce křivky intervenovat, a ta pak slouží pouze pro vizuální stránku věci, tedy snižuje rychlost na opakovači.
Díky. Tohle asi potřebuji zafixovat. Já se u tohoto procesu zbytečně vyplašil.

Mě ty rychlosti začaly odpočítávat po 5 směrem dolů a tak jsem čekal na svou 100 a zmačkl Enter a přeplo se to na MAN. Pak tam skočilo 40, tak jsem to poplusoval ve strachu, aby to zase nebouchlo, ale vždy jsem tam naházel 140. Nevadí, mezi tím jsem byl u návěstidla, naskočilo zelené světlo a valil jsem normálně dál.
EDB tou pacičkou jsem nezkoušel. Jak tady píšete, že to dělá problémy. Nebyl důvod. Když potřebuji jemně snížit rychlost, jen klepnu do brzdiče, něco málo tam pšoukne a zase odbrzdím. To EDB se mi stejně nelíbí, že reaguje s velkým zpožděním, protože přepočítává. Tedy postrádá smysl jej používat. Než zaúčinkuje, tak "vykolejím".

Využívám ARR a z kopce výběh.
Ale jeden problém i když malý je. Mnohokrát se mi stalo, že chci jet a mašina nejde na výkon. Po odbrzdění mi vždy nějaké mili chybělo do potrubí. Tak jsem musel znovu přidržet brzdič v "O" a pak už to jelo. Netuším, jak to má být správně, ale když otevřu brzdu a chci odbrzdit, tak celou dobu držím brzdič v "O". A při dávání do provozu je to celkem dlouho, než docílím 5 barů v potrubí.
Ale jinak chválím, pěkná hračička. Jen se přimlouvám i za nějakou 362, ať nejezdím se 162 na 25kV. Budu se těšit. A nějakou mašinku i na 160 s ARR.