Je docela zajímavé, že z Tvého pohledu všichni, kdo mají odlišný názor jsou nenormální a nechtějí pomoci - pomoci samozřejně chtějí, ale ne v tom, že bychom pomáhali šířit potencionální nesmysly- na to jsme zase až moc normální.Zbyněk Šemora napsal:Snad už budou konečně číst a reagovat jen normální lidé, kteří chtějí spolupracovat nebo nějak pomoci.
Stav: vypnutý VZ. (ctrl num4)
Lokomotiva 163, monitory na překročení rychlosti nereagují.
Lokomotiva 350 (verze T4.2, odkaz ve vláknu TBP).
Jedu do Pardubic. Pomalu brzdím ze 160, míjím výstrahu, kde jsem jel o něco víc než 125 a rychlobrzda mi zasáhla.
Z toho plyne, že zap/vyp monitorů v souvislosti se zap/vyp VZ závisí někde v zápisech v engu.
Přesto - jsi si vědom toho že jet s vypnutým LVZ a živákem v realu by se asi nemělo? Mimochodem, není náhodou HDV pro poruchu LVZ prohlašováno za neschopné? Je to normální, aby za jízdy fíra mohl vypnout LVZ a neobsluhovat živák, protože jej obtěžuje? Pravda, v reale nemá monitory, takže při překročení rychlosti mu nic nebrzdí - až na výjimky dle použitého typu LVZ.
bobe, dráčiku, tomesi - když na mašině vypnu LVZ a tudíž i živák :
1) neměl bych mít přenos na NO - to dneska není v MSTS funkční
2) nebude fungovat LVZ a tudíž třeba i na MIRELu by nemělo fungovat brždění při překročení rychlosti - nebo se mýlim.
3) pokud mám slovenskou mašinu s Mirelem a mám vygenerovanou brzdnou křivku, proč to lze obejít přepnutím na režim manual a nebrzdit dle křivky, ale podle sebe (ikdyž to asi není taky čisté řešení)? Je to ale to samé, jako bych si vypnul v simulátoru monitory.
Tak proč prosazuješ svým názor přechod na nereálná stav, obhajuješ se vyšší realitou a přitom povolíš vypnutí živáku? Ukaž mi prosím jediný, jediný stroj, který si při překročení rychlosti sám zabrzdí ( mimo slovenských mašin).
Když už overspeed, tak tam, kde to je v reále možné.
Ale abys neřek, že prudím, tak pár postřehů.
Co se týče rozdílu vybavování 163 a 350 - jediné, co mne napadá je to, že 163 nepoužívá kombinovaný ovladač pro kontroler a EDB, zatímco 350 ano - tak jestli není v tom zakopaný pes.....
Další, co mne napadá - podle toho, jak jsem pochopil přesuny a návraty engů pro 150/350 - tak 350 by zase měly být totožné s verzí ladění od boba57_cz a 163 od ZSR - je to tak?
Jdu něco prubnout a výsledek napíšu.