Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Snad už budou konečně číst a reagovat jen normální lidé, kteří chtějí spolupracovat nebo nějak pomoci.
Stav: vypnutý VZ. (ctrl num4)
Lokomotiva 163, monitory na překročení rychlosti nereagují.
Lokomotiva 350 (verze T4.2, odkaz ve vláknu TBP).
Jedu do Pardubic. Pomalu brzdím ze 160, míjím výstrahu, kde jsem jel o něco víc než 125 a rychlobrzda mi zasáhla.
Z toho plyne, že zap/vyp monitorů v souvislosti se zap/vyp VZ závisí někde v zápisech v engu.
Je docela zajímavé, že z Tvého pohledu všichni, kdo mají odlišný názor jsou nenormální a nechtějí pomoci - pomoci samozřejně chtějí, ale ne v tom, že bychom pomáhali šířit potencionální nesmysly- na to jsme zase až moc normální.

Přesto - jsi si vědom toho že jet s vypnutým LVZ a živákem v realu by se asi nemělo? Mimochodem, není náhodou HDV pro poruchu LVZ prohlašováno za neschopné? Je to normální, aby za jízdy fíra mohl vypnout LVZ a neobsluhovat živák, protože jej obtěžuje? Pravda, v reale nemá monitory, takže při překročení rychlosti mu nic nebrzdí - až na výjimky dle použitého typu LVZ.

bobe, dráčiku, tomesi - když na mašině vypnu LVZ a tudíž i živák :
1) neměl bych mít přenos na NO - to dneska není v MSTS funkční

2) nebude fungovat LVZ a tudíž třeba i na MIRELu by nemělo fungovat brždění při překročení rychlosti - nebo se mýlim.

3) pokud mám slovenskou mašinu s Mirelem a mám vygenerovanou brzdnou křivku, proč to lze obejít přepnutím na režim manual a nebrzdit dle křivky, ale podle sebe (ikdyž to asi není taky čisté řešení)? Je to ale to samé, jako bych si vypnul v simulátoru monitory.

Tak proč prosazuješ svým názor přechod na nereálná stav, obhajuješ se vyšší realitou a přitom povolíš vypnutí živáku? Ukaž mi prosím jediný, jediný stroj, který si při překročení rychlosti sám zabrzdí ( mimo slovenských mašin).

Když už overspeed, tak tam, kde to je v reále možné.

Ale abys neřek, že prudím, tak pár postřehů.

Co se týče rozdílu vybavování 163 a 350 - jediné, co mne napadá je to, že 163 nepoužívá kombinovaný ovladač pro kontroler a EDB, zatímco 350 ano - tak jestli není v tom zakopaný pes.....

Další, co mne napadá - podle toho, jak jsem pochopil přesuny a návraty engů pro 150/350 - tak 350 by zase měly být totožné s verzí ladění od boba57_cz a 163 od ZSR - je to tak?

Jdu něco prubnout a výsledek napíšu.

Mám takový dotaz okolo MSTS bin. Když chci aby se mě otvírali dveře, musim přepsat common.ion a ten najdu kde. Nebo se mě to tam nainstaluje samo? To samý s zrcátkama a svícením v noci. A taky tam píšou, že když zmáčknu 1 tak se změní stanoviště. Ale já se musim nejdřív natočit šipkou doprava nebo doleva, a když se otočim tak je vlak zabržděnej, takže když mám věžovou loko, tak se zastaví. Mám BIN který byl v DVD BP77. Je to 1.7XXXXX. Neměl jsem teda aktivitu, jenom volné projíždění abych to zkusil, ale tím to asi nebude.

Další test. V aktivitě pokračuji se zapnutým VZ. Dojíždím k peronu, odjezd na stůj. Klídek, ticho vlak zastavuje, ale je mi divné, že VZ dlouho nehouká. Nezahoukalo, ale rovnou zasáhlo. A to byly i případy včera, kdy jedu a z ničeho nic rychlobrzda.
V reále jsme měli také takové případy, tak byl postup následující.
VZ se vypne a udělá se zápis do vézeťácké knihy o poruše. Tohle platí za podmínek, že vepředu sedí dva. Jednomužkař bez VZ jet nesmí. Jelikož jsme v simulátoru, tak mám za zády cvičného, který když překračuji rychlost mi strhává rychlobrzdu. Takže zde je jízda bez VZ možná. Proto bych poprosil Džordže o ty monitory, alespoň do té doby než se VZ opraví a bude chodit jak má. Takhle se opravdu nedá jezdit. Nevím, jestli výpadky houkačky VZ je chyba obecná nebo jen poslední verze MSTS BIN.
Ostatní bych poprosil, aby testovali se mnou, jestli mají obdobné zkušenosti (poslední verze BIN)
Ohledně VZ, aby se s ním dalo komunikovat, tak by to mělo fungovat tak, že po vybavení se rozsvítí namodralé světélko. To svítí nekolik sekund, pak je pár sekund tma a až teprve potom zazní houkačka.
V kabině 350 sice to světýlko zhasíná, ale ihned křičí klakson, což je chyba. Když už to musím mačkat, tak ať to funguje pořádně.
Ale ohledně opakovače, to má Martens dobrý nápad. Nezapnu VZ, nebude přenos návěstí. Tohle kdyby Džordž vyřešil.
Časový interval pro vybavení je různý, záleží jak to individuálně nastaví vézeťák. (pověřený dílenský pracovník)

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož jsme v simulátoru, tak mám za zády cvičného, který když překračuji rychlost mi strhává rychlobrzdu.
Tím chceš říct, že mi v každé aktivitě sedí vedle mne cvičnej? I to je podle reálu, kde by měl být cvičný na každé mašině s poměrem fíra:cvičný 1:1? Tady bych tedy byl spíš pro to, že cvičný se mnou nesedí....když už chceme být realističtí.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně VZ, aby se s ním dalo komunikovat, tak by to mělo fungovat tak, že po vybavení se rozsvítí namodralé světélko. To svítí nekolik sekund, pak je pár sekund tma a až teprve potom zazní houkačka.
Správný postřeh, ale pozdě, ale takhle už fungují a budou fungovat všechny engy s kabinami, které jsem dělal já, engy ladil bob57_cz a zvuky dělal Jacek ( výjimka byla 451 se zvuky od Dejva) a od kterých to pak odvodili i ostatní (Arwy u své 240, Dráčik nevim, jestli upravil cab na 263), ale mají to 451/452 od svého začátku( jako jeden z testerů 451 jsi to mohl zjistit už před třemi roky), Kyklop, 350 a možná i něco dalšího.

Zbyněk Šemora napsal:
V kabině 350 sice to světýlko zhasíná, ale ihned křičí klakson, což je chyba. Když už to musím mačkat, tak ať to funguje pořádně.

Zbyněk Šemora napsal:
Nevím, jestli výpadky houkačky VZ je chyba obecná nebo jen poslední verze MSTS BIN.
Výpadky houkačky VZ můžou být způsobeny jediným - nejsou použity v trainsetu zvuky, engy a kabina v takové konfiguraci, v jaké byly laděny a uvolněny.

Vše totiž souvisí se vším :
1) v egu nastavuješ intervaly alarmu
2) v cabu Ti má svítit na opakovači kontrolka vyloučení nouzového brždění, pokud není potřeba obsluhovat VZ
3) na spuštění alarmu z VigilanceMonitoru zhasíná v cabu modrá kontrolka a v sms se přehrává první wav odpovídajícího stream, který představuje ticho. Pak teprve jde druhý wav, kterým je ona houkačka.

Navíc živák nepřerušuje chod zvuku toho wavu, takže se taky může stát i to, že při další obsluze živáku se Ti LVZ odporoučí bez výstrahy ...tohle se mi stávalo při ladění cabu na žabotlamu, kde toto bylo poprvé použito.

Stačí, když se cokoliv z těcho tří částí použije nebo naladí samostatně (i klonováním) a začne se Ti to chovat tak, jak popisuješ.....i to prásknutí ventilu bez varování...

Na spoustě kabin navíc modrá kontrolka není animována.

Zbyněk Šemora napsal:
Časový interval pro vybavení je různý, záleží jak to individuálně nastaví vézeťák. (pověřený dílenský pracovník)
Na rozdílné nastavení intervalů pro LVZ alarm v MSTS můžeme zapomenout - znamenalo by to pro každý jinak nastavený eng solo zvuky, tzn. při stávající produkci skinařů je to neudržitelný stav.

Jinak dokonce by to dokonce mělo v reále fungovat tak, že pokud fíra obslouží živák mimo alarm, tak by ho to taky mělo upozornit houkačkou - od někoho jsem to slyšel, ale je-li to pravda, nevím.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale ohledně opakovače, to má Martens dobrý nápad. Nezapnu VZ, nebude přenos návěstí. Tohle kdyby Džordž vyřešil.
Zhasínání opakovače není až tak jednoduché - musel by se jednak udělat nový prvek v kabině, indikující vypnutí LVZ - pak to bude jednoduše možné překrýt.

Nemělo by to ale kolidovat s dřívejším ( podstatně složitějším) požadavkem na rozlišování přenosu náv. znaku na stanoviště - pokud jedu po nekodované trati bez přenosu náv. znaku na stanoviště (u tratí s mechanickými návěstidly je to až do očí bijící), měl by opakovač taky zhasnout a měl bych obluhovat LVZ cyklicky, ale to už se tu psalo.

Vitas napsal:
Mám takový dotaz okolo MSTS bin. Když chci aby se mě otvírali dveře, musim přepsat common.ion a ten najdu kde. Nebo se mě to tam nainstaluje samo? To samý s zrcátkama a svícením v noci. A taky tam píšou, že když zmáčknu 1 tak se změní stanoviště. Ale já se musim nejdřív natočit šipkou doprava nebo doleva, a když se otočim tak je vlak zabržděnej, takže když mám věžovou loko, tak se zastaví. Mám BIN který byl v DVD BP77. Je to 1.7XXXXX. Neměl jsem teda aktivitu, jenom volné projíždění abych to zkusil, ale tím to asi nebude.
Pokusím se to vysvětlit, aspoň z části.

Když chceš otevírat dveře:
Musíš mít model který to podporuje. Ne všechny modely to umí. Otevřeš/zavřeš je pomocí kombinace kláves ctrl+num7(pro levou stranu vlaku) a ctrl+num9 (pro levou stranu vlaku). Takže nic přepisovat nemusíš. Akorát by sis měl stáhnout nejnovější bin, to ovšem není podmínkou. Takže nic přepisovat nemusíš.

Svícení v noci:
Pravdě podobně máš asi na mysli noční CAB (osvětlenou kabinu lokotivy). Asi uděláš nejlépe když si stáhneš kompletní TRAINSET BP a zase poslední verze binu. Máš to nejpohodlnější.

Přepínání kabin:
To jsem nějak nepochopil. Po každém přepnutí kabiny se vlak ocitně se zabržděnou brzdou. přepíná se pomocí 1 (jak jsi uvedl víše) a také pomocí F9 a poté 1. To platí zejména u řad 4xx.

Pravděpodobně toto není celá odpověď na Tvou otázku, určitě bude doplněna zkušenějšími uživateli.

Edie napsal:
Přepínání kabin:
To jsem nějak nepochopil. Po každém přepnutí kabiny se vlak ocitně se zabržděnou brzdou. přepíná se pomocí 1 (jak jsi uvedl víše) a také pomocí F9 a poté 1. To platí zejména u řad 4xx.

Pravděpodobně toto není celá odpověď na Tvou otázku, určitě bude doplněna zkušenějšími uživateli.
To bude :lol: Kombinace kláves F9 a 1 se obecně používá tam, kde chceš přestoupit to jiné mašiny - F9 si otevřeš monitor soupravy a myší klikneš na požadované loko.pak dáš "1" a jsi na něm.

Řada 4xx je jenom jeden z mnoha a mnoha příkladů.

byl by někdo tak laskav a mohl mě nasměrovat na diskuzi, kde se probíralo téma proč nemůžem ovládat oba smetáky??? (tedy pokud ta diskuze vůbec byla) 8)

Tak by mne zajímalo, Zbyňku, kde jsi chrápal, když jsme ladili 350 !!! Byl jsi toho také účasten a dokonce jsi nám do toho kafral a to, co nyní předkládáš, se tam už tehdy přetřásalo a hledaly se kompromisy.
Zvukař měl co dělat a i já jsem do toho zvukaření přicmrndoval a výsledek byl to, co je tam dneska. Jinak to totiž nešlo, přestože jsme se snažili tam tu pomodrou pauzu dostat. Jacek se snažil vykouzlit z ničeho Něco a ty to zase jen odsuzuješ, aniž bys znal možnosti msts !
Dej už pokoj a věnuj se trati a ničemu jinému.
Už mnohokrát jsem tě tady huboval, že tvoje huráupdaty trainsetu jsou kontraproduktivní a vrací se ti to opakovaně nejen ode mne.
A nezačínej zase znovu s sebelítostí, o nějakém nevděku a zneuctívání, ztrátě času a absenci pomocníků, tuhle písničku už máme obehranou...

Edie napsal:
byl by někdo tak laskav a mohl mě nasměrovat na diskuzi, kde se probíralo téma proč nemůžem ovládat oba smetáky??? (tedy pokud ta diskuze vůbec byla) 8)
Kdo tvrdí že nemůžeme ?!
Funguje to naprosto perfektně u všech mašin, které mají obě ploutve animované v modelu v souladu s Džordžovým návodem !

bob57_cz napsal:
Edie napsal:
Kdo tvrdí že nemůžeme ?!
Funguje to naprosto perfektně u všech mašin, které mají obě ploutve animované v modelu v souladu s Džordžovým návodem !
Aha, a mohl byste mi prosím napsat, které mašiny to jsou a jak se zveda druhý smeták? Možná jsem se špatně vyjádřil, ale měl jsem na mysli, abych si mohl vybrat, jestli budu chtít jet s předním nahoře a nebo se zadním nahoře aniž bych musel vyledávat příslušnou mašinu s označením -ps.

Edie napsal:
Pokusím se to vysvětlit, aspoň z části.Když chceš otevírat dveře:
Musíš mít model který to podporuje. Ne všechny modely to umí. Otevřeš/zavřeš je pomocí kombinace kláves ctrl+num7 (pro levou stranu vlaku) a ctrl+num9 (pro levou stranu vlaku). Takže nic přepisovat nemusíš. Akorát by sis měl stáhnout nejnovější bin, to ovšem není podmínkou. Takže nic přepisovat nemusíš.
To se zrovna moc nepovedlo...
v souboru common.txt má Džordž chybičku
io_map ( PAD_7 "ToggleDoor_R" pro levé dveře
io_map ( PAD_9 "ToggleDoor_L" pro pravé dveře
Edie napsal:
Přepínání kabin:
Jen v nastavení trainsetu BP - neplatí to univerzálně u ostatních modelů jiných modelářů či ladičů.

bob57_cz napsal:
Edie napsal:
Pokusím se to vysvětlit, aspoň z části.Když chceš otevírat dveře:
Musíš mít model který to podporuje. Ne všechny modely to umí. Otevřeš/zavřeš je pomocí kombinace kláves ctrl+num7 (pro levou stranu vlaku) a ctrl+num9 (pro levou stranu vlaku). Takže nic přepisovat nemusíš. Akorát by sis měl stáhnout nejnovější bin, to ovšem není podmínkou. Takže nic přepisovat nemusíš.
To se zrovna moc nepovedlo...
v souboru common.txt má Džordž chybičku
io_map ( PAD_7 "ToggleDoor_R" pro levé dveře
io_map ( PAD_9 "ToggleDoor_L" pro pravé dveře
Edie napsal:
Přepínání kabin:
Jen v nastavení trainsetu BP - neplatí to univerzálně u ostatních modelů jiných modelářů či ladičů.
Moje chyba, omlouvám se.

Edie napsal:
bob57_cz napsal:
Edie napsal:
Kdo tvrdí že nemůžeme ?!
Aha, a mohl byste mi prosím napsat, které mašiny to jsou a jak se zveda druhý smeták? Možná jsem se špatně vyjádřil, ale měl jsem na mysli, abych si mohl vybrat, jestli budu chtít jet s předním nahoře a nebo se zadním nahoře aniž bych musel vyledávat příslušnou mašinu s označením -ps.
Vyjádřil dobře a my tomu rozumíme. Je to vše přehledně popsané v návodu k bin, na Džordžových stánkách, a tady o pár stránek zpět také ! I ty mašiny jsou tu nedávno vyjmenované - autoři a modely.
Pardon, ode mne zlatý/stříbrný podnos nebude. Kdo si stáhnul "bin", má v archivu i český návod .

Zbyněk Šemora napsal:
Lokomotiva 163, monitory na překročení rychlosti nereagují.
Není pravda, teď jsem to zkoušel s engem z update 4.1, datum poslední změny 17.4.2007. Vybavení LVZ pomocí rajčáku funkční, reset LVZ brzdiči nebyl aktivní. Při překročení rychlosti mi zasáhl monitor hned na odjezdu a zastavil vlak.

Test byl proveden na aktivitě Sp 1905 a monitor mi zasáhl hned při odjezdu z Perníkova na 40 a volno, kdy jsem to úmyslně přepálil.

Zbyněk Šemora napsal:
Lokomotiva 350 (verze T4.2, odkaz ve vláknu TBP).
Jedu do Pardubic. Pomalu brzdím ze 160, míjím výstrahu, kde jsem jel o něco víc než 125 a rychlobrzda mi zasáhla.

Loko zssk_350005.eng - stav z 30.7.2007 i z 6.8.2007- rajčákem lze vybavit živák, overspeed funguje taky, lze jej vypnout sjetím z výkonu a přestavením reverzu do 0 a než se zastaví, tak dofoukat a jede se dál.

Testováno na IC Gerlach na 321 - pro BP jsem neměl žádnou vhodnou aktivitu.

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Předevčírem jsem si vyměnil s Džordžem maily ohledně monitorů.
Upozornil jsem na nestabilitu chování, Džordž potvrdil.
Až to půjde, tak to půjde.
A včera jsem to tu psal snad Čoudovi nebo ČUŘILOVI ? - změnit cab a zpět a pokračovat, někdy to pomůže, nekdy nepomůže.
V klídku vyčkejme, co se povede našemu dobrodinci opravit.
Zatím taky čekám s dolaďováním rozdělaných...

zimní verze vozů:
Ale vagony by aspoň poprášenou střechu mít mohly, na střechách se sníh drží hodně dlouho

Martens napsal:
[
Správný postřeh, ale pozdě, ale takhle už fungují a budou fungovat všechny engy s kabinami, které jsem dělal já, engy ladil bob57_cz a zvuky dělal Jacek ( výjimka byla 451 se zvuky od Dejva) a od kterých to pak odvodili i ostatní (Arwy u své 240, Dráčik nevim, jestli upravil cab na 263), ale mají to 451/452 od svého začátku( jako jeden z testerů 451 jsi to mohl zjistit už před třemi roky), Kyklop, 350 a možná i něco dalšího.
.
Před třemi roky bylo VZ hračka pro děti jako je současně nastavení vykolejení, tak jsem žádné tlačíto bdělosti nikdy nezapínal. Později Džordž tohle upravil na současnou úroveň. Ale v kolektivu ladičů jste přece měli a máte Boba 57, který zná vše nejlépe a všude byl, tak Vám mohl vysvětlit, jak to má fungovat.
Ale jinak VZ jsem musel v aktivitě vypnout, protože ty jeho neočekávané zásahy jsou nevyzpytatelné. A teď si jedu přes Borohrádek 110 devadesátkovým obloukem a nic mne nezastaví. Taková jízda opravdu nebaví.
Takže asi budu muset do aktivit dosadit hlídač v podobě ukončení aktivity, jakmile někdo překročí maximální povolenou rychlost v toleranci 5km/h a to ke každému návěstidlu. No co už.

Zbyněk Šemora napsal:
Před třemi roky bylo VZ hračka pro děti jako je současně nastavení vykolejení, tak jsem žádné tlačíto bdělosti nikdy nezapínal.
Vážně? Jenom to, že se musel mačkat živák i na volno - jenom kvůli tomu to byla hračka pro děti?

Nebo jsi shledal nějaký další důvod, proč to byla hračka pro děti

Zbyněk Šemora napsal:
Později Džordž tohle upravil na současnou úroveň.

Co Džordž u živáku upravil bylo to, že na volno to nevyžaduje obsluhu VZ a dovolil i během aktivity vypnout VZ a monitory.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže asi budu muset do aktivit dosadit hlídač v podobě ukončení aktivity, jakmile někdo překročí maximální povolenou rychlost v toleranci 5km/h a to ke každému návěstidlu. No co už.
Svatá panenko Marijá podsrpenská - no uznej, že s takovým materiálem se opravdu pracovat nedá.....

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Svatá panenko Marijá podsrpenská - no uznej, že s takovým materiálem se opravdu pracovat nedá.....
No to není zrovna šťastné řešení.....Martens to trefil celkem výstižně.

Martens napsal:
Život mám s vámi některými těžký, tak produkují i těžké aktivity. Ale dá se to přežít. Tour de BP byl plný takových pastiček a většina hráčů ji i tak nakonec dojela.

Ale jinak je to sranda tady pročítat, jak všichni za každou cenu chcete mačkat živáka. Asi by se nám všichni fírové vysmáli jací jsme blázni. Asi jste nezažili tu radost, kdy se slavnostně do knihy zapsalo VZ v poruše a jezdilo se bez.
Vymýšlely se i růžné elektronické zařízení na vybavení VZ až po mechanické. Nejednodušší byly jízdní řady položené na tlačítko a jak se mašina za jízdy mlela, tak to samo mačkalo. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře