CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
To je tak měsíc, možná víc. A víš co je pr.el, někdy uložíš, nahraješ a vlak tam není. Zde bohužel je i po přeuložení a nechápu, proč neodjede.

Zkus to teď.
Víš, co je divné? Nikdo si toho nevšiml. A víš proč? Protože se problém týkal jen když přelezeš do AI vlaku a uložíš a chceš pokračovat. Tím pádem se přepíše tzv. originalTrain na první vlak, který má v názvu "0". Jenže ten byl brán už jako AI. No, a je to v prdel...i. Je to BUG, ale ne můj, nýbrž OR.

Protože se problém týkal jen když přelezeš do AI vlaku a uložíš a chceš pokračovat.
Tam jsem ale zatím nikde nepřesedal, jel jsem ve vlaku hráče a jen nezmizel AI traffic, který normálně předtím zmizel vždy. Začátek trasy před tou modroučárou peronu a konec za ní za tou 2. Dokonce tam ani nemusels dávat WP, AI traffic stál dle času v jř a pak zmizel. Uvidím zkusím.

Jj, tajž do něj přestoupit a dát diagnostiku? Když ale do něj vlezu, tak se změní podmínky ne?

Jinak tohle je fakt problém, spoysta AI traffic v aktivitách je dělaná v nádražích tak, aby měla otevřené dveře právě tak, že jej držíš na platformě ne na WP, ale na jízdním řádu a koncový bod mají hned za perónem. Takže po odjezdu hráčeze stanice, jen zavřou vrata a zmizí. Teď mbe naoadá, že tohle dělá traffic AI když je ze šturcu. Ale nevím.

Takže jak jsem ti psal, po smazaání WP AI traffic odjel, což ale předtím nevadilo, více máš v SZ, ale nějak to bude souviset s výpravou vlaku, poněvač teď v Jakartovicích, kde odvěšuji vůz a je tam skryté návěstidlo, tak si představ:
- Pobyt 17:35:30 - 17:37:30,
- Před skrytým návěstidlem mám blok WP 31737
- Zákaz nástupu v BDtax a lidi přestoupí
- V tabulce F10 dole po nastoupení paxů dole žlutě, že čeká na volno, v 17:37 skočí na skrytém volno a rovnou mi odpíská odjezd o 30 sekund dříve než je v tabulce F10.

Já s toho nevšimnul a lekl jsem se písemné zprávy, kdy fírá žádá svolení k odjezdu do Svobodných Hřmanic cca 17:37:25. Takže asi ORCZ píšťalka pujde do kopru a vrátím se na defultní generovanou tratí. :)
vyprava.jpg

Ahoj Iciku. Tak něco se prostě rozdrbalo, nelze v Opavě ani přestoupi do Kocoura 742, ORCZ okamžitě spadne:
prestup742.jpg
Zkusím přestoupit na AI do Hradce nad Moravicí.

Na osobák přestoupit lze a nastupují i paxové:
prestup810.jpg

Do 742 z balíku ORCZ okamžitě pád. Se stejnou hláškou výš.

Takže jak jsem ti psal, po smazaání WP AI traffic odjel, což ale předtím nevadilo, více máš v SZ, ale nějak to bude souviset s výpravou vlaku, poněvač teď v Jakartovicích, kde odvěšuji vůz a je tam skryté návěstidlo, tak si představ:
- Pobyt 17:35:30 - 17:37:30,
- Před skrytým návěstidlem mám blok WP 31737
- Zákaz nástupu v BDtax a lidi přestoupí
- V tabulce F10 dole po nastoupení paxů dole žlutě, že čeká na volno, v 17:37 skočí na skrytém volno a rovnou mi odpíská odjezd o 30 sekund dříve než je v tabulce F10.

Já s toho nevšimnul a lekl jsem se písemné zprávy, kdy fírá žádá svolení k odjezdu do Svobodných Hřmanic cca 17:37:25. Takže asi ORCZ píšťalka pujde do kopru a vrátím se na defultní generovanou tratí. :)
„Obrázek“
Dane, ale na obrázku má být dle F10 odjezd 16:37:30, nikoliv 17:37:30. Dále na obrázku píšeš, že „na skrytém volno“ skočila 16:30:00 a v textu výše uvádíš 17:37:00.

A jen technická otázka, nebylo by aktivity, které se (částečně) odehrávají na trati D3, vhodnější dělat pro variantu „žádný zvuk“? Píšťalka v dopravně D3 naprosto postrádá smysl.

Dane, ale na obrázku má být dle F10 odjezd 16:37:30, nikoliv 17:37:30.

A jen technická otázka, nebylo by aktivity, které se (částečně) odehrávají na trati D3, vhodnější dělat pro variantu „žádný zvuk“? Píšťalka v dopravně D3 naprosto postrádá smysl.
No ty jo, dík, tak jedna záhada vyřešena. A s píšťalkou to bude, konkrétně na téhle trati jsem hodně najezdil. Průvodčí písknul, aby lidi nenastupovali a fíra zavřel a jel.

Ale vždyť má AI odjezd až v 17:52. Tak čeká.
Jo počkej tohle, nemá, je zadán čas 17:00 a byl tam WP 31700. Smazal jsem WP a traffic AI se hnul. Předtím zavřel v 16:50:50 vrata a stál. Takže v tom případě ORCZ něco sečetl. Koukni na obrázek výš, kde je v editoru čas odjezdu

Ahoj Iciku.
Mnou udělané počasí jede korektně, k AI a paxům jsem se nedostal, projevil se problém, který jsem zpozoroval, když jsem dělal aktivitu na BP a myslel jsem, že to nějak ovlivňuje mód MSTS, kousek vzad v tomto vlákně, ale snad to nesouvisí. Takže k věci:

AI traffic, který předtím korektně mizel, zůstává viset. Zde v aktivitě, kterou jsem jel snad 100x, nikdy nebyl problém a nyná visí v Opavě osobák, který je zadán tak, aby stál u perónu a měl otevřené dveře, po odjezdu hráče vždy zmiznul, teď tam stojí:

Zde jsem ve Svobodných Heřmanicích, ten osobák měl zmizet po 17. hodině, tak jsem na něj koukl přímo v aktivitě:
Zobrazit přílohu 35674
A v Opavě stojí u perónu jak debil, jako by nebyl odbaven, trasa končí za perónem před návěstidlem (žeby ten inteligentní výpravčí :) )
Zobrazit přílohu 35675

Zde obrázky z editoru aktivit:
Zobrazit přílohu 35676
Zobrazit přílohu 35677
Zobrazit přílohu 35679
Tím je aktivita v pattu, na tu kolej právě pak přijíždí traffic AI pro hráče. Ten vlak vždy odjel, nikdy nebyl problém.
Zde.

Back
Nahoře