Matěj B.
Pokladník
Nech mě hádat. Zrušili je protože už nejsou potřeba nebo nejsou bezpečné, že jo?Bejvávalo, od prosince 2025 jsou nezavěšené postrky zrušené.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Nech mě hádat. Zrušili je protože už nejsou potřeba nebo nejsou bezpečné, že jo?Bejvávalo, od prosince 2025 jsou nezavěšené postrky zrušené.
Jak prosté. V případě, že se postrk soupravy "drží", jedná se (jak už z názvu vyplývá) o postrk zavěšený!Tom Kanka: Pak to byl standardní nezavěšený postrk, který se po ukončení tlačné síly odděluje od soupravy během jízdy. Já jsem ale reagoval na Danovu představu nezavěšeného postrku tak, jak ji použil v aktivitě (tj. na nezavěšený postrk, který se drží soupravy až do zastavení).
Njn, to je postrk "který se drží", "standardní nezavěšený postrk", ... Člověk pak má pocit, že v tom tápeš.Tom Kanka: Je hezké, že mi dáváš přednášku o tom, co je nezavěšený postrk, akorát ti stále uniká, ....
Si tu šroubovku utáhněteběhem procesu brzdění docházelo k odrazům postrku od nárazníků posledního vozu soupravy a následně zpětným nárazům vlivem podélného vlnění generovaného při brzdění.
Tak jsem zjistil, kdy se tohle náhodně stane.Tohle dnes při testu, zmizly kolečka:
Zobrazit přílohu 47363
Max.velocity je v pořádku, 44.44444. Zkoušel jsem taky hýbat začátkem trasy, teď začíná na konci dluhonické spojky, původně byl ještě o jeden oddíl zpátky, ale žádná změna.Jede někde z odbočky? Popřípadě bych otevřel consist, v texťáku a zvedl mu max velocity.

A nebo jestli to neřídí nějaký špatný "trafficant" (strojvedoucí). V provozu jsem jich pár zažil a jet za nimi nebo s nimi křižovat bylo vždycky o zdraví. (Bez ohledu na hmotnost jejich vlaku nebo počasí). Pokud jsem věděl, že vezou vlak, kterým jedu na výlet, začal jsem si už při odjezdu vyhledávat další možnosti cestování z přestupných stanic.Nejede před ním něco?
Jestli je tam něco nefunkční, tak ne úmyslně. O tom nevím. Jenže pro takové situace bych potřeboval TT scénář na jednoduché trati s minimem vlaků nutných pro situaci. Protože to 100x načítání při testech je nemilé a neobhajitelná ztráta času.Dobrý den,
@Icik, prosím, můžete opravit příkazy pro Timetable?
Příkazy $hold a $forcehold ve verzi 2.0 nefungují, zatímco ve starší verzi 1.8 jsou funkční.
Při zadání $hold nebo $forcehold má mít vlak postavenou cestu na „Stůj“ a dvě minuty před odjezdem se má přepnout na „Volno“. Ve starší verzi to funguje přesně tak, jak má, ale ve verzi 2.0 je tato funkce zřejmě neaktivní.
Předem děkuji.
verze 1.8
Zobrazit přílohu 47388
verze 2.0
Zobrazit přílohu 47389
Do SZ Vám pošlu můj testovací TT. Je to na tratí 321. Jeden vlak kde má v Suchdole n. Odrou nastaven $hold. Příkaz $hold je podle manuálu funkční jen v jednoduchých stanicích bez složitých výhybek atp. příkaz $forcehold je tvrdší příkaz a vynutí "Stůj" i tam, kde jednoduchý $hold nefunguje.Jestli je tam něco nefunkční, tak ne úmyslně. O tom nevím. Jenže pro takové situace bych potřeboval TT scénář na jednoduché trati s minimem vlaků nutných pro situaci. Protože to 100x načítání při testech je nemilé a neobhajitelná ztráta času.
Funguje to pouze ve verzi 1.8 v SZ máte poslanou zásilkuKoukám do kódu, ale nic tam nevidím a mělo by to normálně fungovat.
Tak mě spíš napadlo, jestli na dva bloky před ním něco nejede, a nechytá "Výstrahy" - pak by ta stodvacítka seděla. Ale zase na druhou stranu dávat před traffic ještě jeden je nesmysl.A nebo jestli to neřídí nějaký špatný "trafficant" (strojvedoucí). ...