Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Trainstore

Amazon napsal:
Chyba nalezena, problém odstraněn, heuréééka :lol: :lol:

Sypu si popel na hlavu, chyba byla mezi klávesnicí a židlí, v zástupci jsem měl místo ...\train.exe ...\launcher.exe, čímž se vše vysvětluje. Tímto se omlouvám všem kterým jsem přidělal starosti s hledáním problému, ale i zároveň děkuju :wink: A nyní hurá na puklíka a jedem pro popel :lol:

Chcem sa opytat ako zaciatocnik, ten option -mem:512 sa pise s pomlckou alebo bez pomlcky ?
Dalej....kedze pouzivam Trainstore, tak ten option -mem:512 mozem dat aj za trainstore.exe ?

Musí tam být jak mezera, tak pomlčka, tedy ...train.exe -mem:512

Jak jsem psal, Trainstore nepoužívám, ale pokud si pamatuju, tak je tam v nabídce Nástroje volba Možnosti a dále Spouštěcí nastavení MSTS, otevře se okno kde je vypsaná cesta k MSTS a v řádku pod tím parametry, se kterýma se má MSTS spustit, takže parametr -mem:512 se napíše do tohoto řádku...ale jestli tam má být ta pomlčka nevim, to ať zodpoví někdo, kdo Trainstore používá :wink:

Amazon napsal:
Musí tam být jak mezera, tak pomlčka, tedy ...train.exe -mem:512

Jak jsem psal, Trainstore nepoužívám, ale pokud si pamatuju, tak je tam v nabídce Nástroje volba Možnosti a dále Spouštěcí nastavení MSTS, otevře se okno kde je vypsaná cesta k MSTS a v řádku pod tím parametry, se kterýma se má MSTS spustit, takže parametr -mem:512 se napíše do tohoto řádku...ale jestli tam má být ta pomlčka nevim, to ať zodpoví někdo, kdo Trainstore používá :wink:
Já tam tu pomlčku nepsal, ale aktivita funguje.

Hezký večer. Tak já jsem už v Kutné Hoře. Největší problém byl hned na začátku na Masaryčce. Po načtení akt. se mi MSTS choval jak slimák. Změna pohledu v kabině šipkou mi trvala cca 5 vteřin. To ale po chvíli přešlo a vše šlapae v pohodě. Jen mi při závěrečném čekání v depu než jsem vyrazil pro náklad do Libně vyskočila hlaáška o nenačtení sms souboru. Po Load vše v pohodě. Měl jsem dneska práci, takže jak říkám skončil jsem zatím v KH, ale měl jsem co dělat abych se od této aktivity odtrhnul. Skvělá práce. S pozdravem Dan. :D

Naposled editoval moderátor:
Takže už taky jedu, zatím sice jen první hodinu .Musím říct ,že zatím to je paráda a úplně bez problémů . Zprovoznil sem tuto aktivitu až když sem dopsal to -mem:512 do parametrů Train storu jak tady psal jeden Trainsimkolega Amazon
Díky

Zbyněk Šemora napsal:
Fabio napsal:
Pokud je na zacatku v Praze brnkacka, tak to neni aktivita pro me.
mam AMD sempron 3000+, 512 SDDDR, integrovna MX 4400 64MB a normalne FPS 0-4, proto jezdim z mirumilovneho pohledu c. a tam se to da. To jsem odjel prvnich 15min, dal nevim.
A to po celém Utahu nemají něco výkonnějšího? Tam to snad není tak drahé. Je škoda hrát MSTS na slabém železe. Tato aktivita dala hodně práce, přemýšlení a testování. Jen při trasování Paths jsem se třikrát zasukoval. Na Smíchově špatně přehozená vyhýbka a 300km trasy zmizelo :lol: Tak znovu a trochu jinak. TAková Libeň, přes kterou se jede 4x, tam jsem přehazoval vyhýbky poslepu, protože tam je vše zelené :lol: .
Jsem zvědav, jestli někdo dojede do konce. Je tam naděláno hodně podmínek, musíte přivézt vždy do cíle ty správné vozy, jinak se neodblokuje odjezd. Ale není to všude.

Ale toz urcite je, ale ma to nekolik problemu:
-kupovat novy pc, to ne, zijem tady 4 ze stipendia
-updatvat pocitac je nemozne, integrovana karta moc dobre upd. nejde, sice je v zakladce slot na dalsi, ale neni dira v bedne :D a SD DDR RAM taky neni nejlepsi. Procesor si myslim ze je dobry. A kdyby to uz slo updatovat, sam si na to ani netroufam, uz jsem jeden PC pokazil a v opravne by si uctoval treba 150$ jenom za to, ze do toho hodi ramku. Hlavni chyba asi je, ze mam rozvrtany PC, sdilim ho s brachou, ktery si imr-vere mysli, ze pocitac zpomalujou "vlaky". Pravda bude nekde jinde, ale to nema cenu vysvetlovat starsimu brachovi......

dneska by jsme asi Zbynkovu aktivitu jet nemohli:
6fd57feb9868358b6c5ca1b8afe305bc.jpg
http://www.zelpage.cz/news_n/praha-masarykovo-nadrazi-1.jpg
cely clanek o rekonstrukci na MasN:
http://www.zelpage.cz/zpravy/5374
Jinak zatim jsem skoncil za Msteticema, tam jsem zapomel na zivak a cele se mi to pokazilo :eek: Jinak prvni dojmy super, posun v pohode, az na moje FPS, vyjizdeni za Vysocanama parada, rychlost pred kopcem neco malo pod 60km/h, nahore asi 41km/h, ocekaval jsem ze to bude horsi, ale aj tak doslo na pisek :D ale do skluzu jsme nesel. Jinak pomale brzdy u 163 me stvou, ale realita bude asi stejna, nevim, nejsu fira. Jiank diky za pochvalu o odstaveni 163, i kdyz jsem to hodil chlapcum pres prechod :D

A jaká byla Masaryčka. Až příště přijedu do Prahy, budu si připadat jak mimozemšťan. A kudy kdysi vedly koleje nám řekne jen MSTS. A vlastně nejen Masaryčka. Běchovice, Kolín. a buh ví, kde se ještě kope.

Fabio. Ty nemáš vrtačku a pilku, aby jsi si díru do bedny na grafiku udělal? :lol: :lol: :lol: :lol:
Já bych si tam vydělal na nějaký notebook. Na mé 3 roky staré šunce MSTS chodí dost slušně.

Z nezjistnych duvodu mi nejde spojovat traktor s elektrikou a naopak pri verzi binu 1.7.081920. Tak jsem nahral 02242 nebo jaka to je ta verze a tam to jde v poho, akorat se bojim zda to nejak nerozhodi casy ci trasy. Jinak na masarycce jsem se uz zamotal. :D Tak to sjedu jeste jednou a uvidime :D

jenom poznámka. už jsem to psal i jinam. Aktivita běhá vpohodě, ale mám problém. při vnějším pohledu a posléze i ve vnitřním je slyžet takové hlasité chrčení a do toho hrají ty správné zvuky. v tom zvukovém souboru v globalu mám parametr opravený a tak nechápu, co se to děje. Setkal se s tím někdo, nebo je to chyba binu 1.7.081920? vyzkouším ještě nejnovější a dám vědět co a jak

Čouda napsal:
jenom poznámka. už jsem to psal i jinam. Aktivita běhá vpohodě, ale mám problém. při vnějším pohledu a posléze i ve vnitřním je slyžet takové hlasité chrčení a do toho hrají ty správné zvuky. v tom zvukovém souboru v globalu mám parametr opravený a tak nechápu, co se to děje. Setkal se s tím někdo, nebo je to chyba binu 1.7.081920? vyzkouším ještě nejnovější a dám vědět co a jak

Tento problém s tebou nesdílím. :lol:

Koupil jsem si nové pc, Načtu aktivitu během 90 s, začnu jezdit a po 20 sekundách když jedu k Esu s odpadem tak konec = pád do woken. Přitom fps mám 18 - 25, tedy dost.

VáclavS napsal:
Koupil jsem si nové pc, Načtu aktivitu během 90 s, začnu jezdit a po 20 sekundách když jedu k Esu s odpadem tak konec = pád do woken. Přitom fps mám 18 - 25, tedy dost.
Hledej klávesnici a židli. Zapni přemýšlení o nastavení konfigurace MSTS. Mě to jede v pohodě bez pádu na mým notebooku, co mívám na slezinách. Tak v aktivitě a vozidlech chyba nebude.

122 030-0 napsal:
Z nezjistnych duvodu mi nejde spojovat traktor s elektrikou a naopak pri verzi binu 1.7.081920. Tak jsem nahral 02242 nebo jaka to je ta verze a tam to jde v poho, akorat se bojim zda to nejak nerozhodi casy ci trasy. Jinak na masarycce jsem se uz zamotal. :D Tak to sjedu jeste jednou a uvidime :D
Ta nižší verze je sice OK, ale nachystej si slepeckou hůl, nebo save/load v Praze každých 500m :lol:
Také je nutný parametr mem512, jinak to bude padat. Nižšší verze bin měla variantu higmem, tak parametr nebyl nutný. Proto je to stabilní.

Jsem zvědav, kolikrát ještě budu o prametru -mem512 psát. Asi bych to měl dát někam do schránky a odpovídat jen ctrl-V

Zbyněk Šemora napsal:
122 030-0 napsal:
Ta nižší verze je sice OK, ale nachystej si slepeckou hůl, nebo save/load v Praze každých 500m :lol:
Také je nutný parametr mem512, jinak to bude padat. Nižšší verze bin měla variantu higmem, tak parametr nebyl nutný. Proto je to stabilní.

Jsem zvědav, kolikrát ještě budu o prametru -mem512 psát. Asi bych to měl dát někam do schránky a odpovídat jen ctrl-V
Ok ze to jede v pohode, ale jinak ten -mem512 vyuzivam, ale to je moje chyba ze jsem to nenapsal. Snad v pristi vyplate si doukoupim pameti abych mel alespon 2GB ram a treba to pak pujde bez padu.

Nemohl by mi něko prosím poslad Msts bin verse pod kterou jsi to Zbyňku testoval? Zkoušel jsem to s poslední stabilní i nestabilní versí a KO. Nepomohlo ani ubrání pantografů na masaryčce ani stáhnutí grafiky, nedojedu bez pádu ani na poštovní kolej.

Hezký den, sednul jsem dneska k aktivitě "Topírna" a při jízdě z KH jsem zůstal viset před Kolínem hned po sjezdu z mostu za přejezdem na STŮJ. Před návěstí jsem v 21:15 a už mám 21:20 a pořád červená, při tom v Kolíně mám mít příjezd v 21:18. Tak se chci zeptat jestli je to záměr vyrobit zpoždění nebo něco blbne. S pozdravem Dan :D

Tak jsem se ještě kouknul do editoru a ta moje souprava se rozjede až 21:32 což bych podle JŘ měl být někde u žst Pečky :?:

Tak abych to doplnil, Zelená mi skočila v 21:32, v Kolíně u nást. jsem v 21:36, v Pha hln v 22:14 a to jsem jel co to dá, povolenou rychlost 120km/h překročenou o 5km/h, teď jsem za hlavnim, tak doufám, že stihnu ten odjezd ze Smíchova spol. nadr. v 22:25. Nevím co tu sekyru před Kolínem způsobuje a nebo jestli to je záměr :?: S pozdravem Dan

Zbyněk Šemora napsal:
A jaká byla Masaryčka. Až příště přijedu do Prahy, budu si připadat jak mimozemšťan. A kudy kdysi vedly koleje nám řekne jen MSTS. A vlastně nejen Masaryčka. Běchovice, Kolín. a buh ví, kde se ještě kope.

Fabio. Ty nemáš vrtačku a pilku, aby jsi si díru do bedny na grafiku udělal? :lol: :lol: :lol: :lol:
Já bych si tam vydělal na nějaký notebook. Na mé 3 roky staré šunce MSTS chodí dost slušně.
No jo, co ted s tou Prahou delaji, to se jeden divi.
Jinak takovy kutil nejsu, abych tam delal diry.
Nove notebooky tu chodi jen na Viste a to nechcu, skusim se mrknout po pouzitem, ten by mohl byt kolem 500$, ja ted mam 160$, bud najdu job, a nebo zacnu premlouvat rodice.......

Z KH nic před rychlíkem nejde, kříží se až s za peronem s EC. Přemýšlím, co jsem měnil po uzávěrce.
Když jedete z Kolína do Kutné Hory, má vjíždět vlevo na krajní kolej náklad. Pokud pojedu pozdě, tak mi zmizí před nosem. Dal jsem mu tedy vyčkávací bod na odstavné koleji 60 minut, aby tam stál ještě dokud pojedu s rychlíkem od Kutné Hory. Jestli tomě nedělá problém. Teoreticky to nijak neblokuje hráče, ale MSTS je nevyspytatelné. Asi to budu muset projet......
.....Tak jsem to projel v editoru a průser. Násled z Kutné Hory má stejnou trasu a čeká hodinu u vjezdu.
Asi mne zabijete, ale budete muset začít hrát znovu. Kdyby se jen vyměnil Paths a hrát od load někde z Nymburka, nevím. Jedná se o Paths Naklad6, zrušit vyčkávací bod. Že já blb na to ještě sahal. Také by stačilo nákladu 7 dát kratší trasu s koncem před Kolínem.
Za chvíli pošlu opravy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře