Aktvity Joska-alcapone

poison napsal:
Tak jsem tomu neuvěřil a zkusil si Sp 1700 hodit do MSTS.I přes to,že většinu napsaných vozidel navíc v Trainsetu mám,CB vyhodil 520 chyb v consists a 2 chyby v Loose.To je asi stejný počet chyb jako když jsem všechny své aktivity předělával do updatetrainset3.
Co naděláš, zřejmě je TBP nedostačující, já ho taky používám jako základ, který mám doplněný. Kuba to samé, teď i Joska, se kterými se plně ztotožňuju. U Blackwolfa byla anketa, jestli máme používat pouze TBP, odpověď byla jasně ANO, ale mou aktivitu ve variantě TBP a rozšířenou si víc lidí stáhlo rozšířenou, takže s nějakým editorem consistů už umí většina.

Mě už hodně lidí napsalo i řeklo osobně, že raději potkají v aktivitě tři stejné lokomotivy, ale aby uživatelskou aktivitu si rozbalili a na první pokus jim vše fungovalo. Pokud mají pročesávat několik webů a hledat chybějící vozidla, tak to každého předem otráví. Je nutné si uvědomit, že existuje asi stovka uživatelů MSTS, kteří přístup k internetu nemají a tudíž jsou aktivity nekompatibilní s TBP pro ně pasé.
Takže kude vede cesta?

Zbyněk Šemora napsal:
Mě už hodně lidí napsalo i řeklo osobně, že raději potkají v aktivitě tři stejné lokomotivy, ale aby uživatelskou aktivitu si rozbalili a na první pokus jim vše fungovalo. Pokud mají pročesávat několik webů a hledat chybějící vozidla, tak to každého předem otráví. Je nutné si uvědomit, že existuje asi stovka uživatelů MSTS, kteří přístup k internetu nemají a tudíž jsou aktivity nekompatibilní s TBP pro ně pasé.
Takže kude vede cesta?

Ale tohle já nerozporuju, kdo chce hrát defaultní aktivity, ať je hraje, dnes už má připojení k netu skoro každý, kdo ne, má smůlu. To není jenom případ MSTS, většina her má update a doplňky pouze na netu. Já jsem chtěl upozornit na to, že alcapone není sám, kdo používá jiný trainset, proto se počet chybějících consistů může dostat až na číslo 520. Vždyť na to každý autor upozorňuje, že nejsou použita vozidla pouze z TBP, tak záleží na uživateli, zda si aktivitu stáhne, či nikoliv. Takže těch cest je víc a záleží na každém, kterou si vybere. :wink:

Kód:
Takže kude vede cesta?

Kdo má možnost a chce, tak si je stahne, kdo ne, tak si je vymění. Jaká vozidla jsou použita v aktivitě je věcí a rozhodnutí autora. To se týká všech aktivit, které nejsou distribuovány na DVD s tratí. Je to zcela běžné.
Pokud je aktivita dodána na DVD s distribucí, musí být použita opět vozidla, která jsou na tomto DVD.

Boby napsal:
Kód:
Takže kude vede cesta?

Kdo má možnost a chce, tak si je stahne, kdo ne, tak si je vymění. Jaká vozidla jsou použita v aktivitě je věcí a rozhodnutí autora. To se týká všech aktivit, které nejsou distribuovány na DVD s tratí. Je to zcela běžné.
Pokud je aktivita dodána na DVD s distribucí, musí být použita opět vozidla, která jsou na tomto DVD.

S tímto nezbývá než souhlasit, lépe to snad ani napsat nešlo.

Naposled editoval moderátor:
Kód:
No neviem, zase opravovať 520 chýb nie je práca na 10 minút...

Autor taky nikoho nenutí, aby aktivitu hrál a tedy i trávil čas opravou.
Kdo chce, čas si najde.

Je pravda, že rozhodující slovo má autor, já jen polemizuji nad tím, že to není o tom, kdo chce, ale o tom, že asi stovka uživatelů (o které vím) ani nemůže. A za další, jsou to mnohdy jen uživatelé a vyměnit si nic neumí. Nesmíte se na věc dívat jen svýma očima. "když já mám internet, tak jej mají určitě všichni ostatní" Opravdu to není pravda. Vím to podle telefonátů a sms. A také po penzistech, kteří si koupili počítač jen kvůli MSTS nemůžete chtít vyznat se v adresářích MSTS, používat Conbuilder, atd.
Tohle sem píši jen proto, aby jste o těchto uživatelích věděli.

Zdravím, tak teď jsem si nainstaloval aktivitu Sp1700, consisty jsem opravil, (mimochodem jsem taky jeden s těch co mají rádi rozmanitý trainset :D ). A zatím jsem teprv v Lukavicích. Chci se jen zeptat, vyskočí mi hláška, o poškozené koleji. Než dojedu do nádraží, tak os. projede a já mám na výjezdovém náv. žlutou a r. vedle mě červenou, takže ho vlastně předjedu. Nevím jestli to tak má být a nebo mi něco v akt. blbne, myslel jsem, že rychlík by měl mít před Sp přednost :?: S pozdravem Dan :D

Zbyněk Šemora napsal:
Je pravda, že rozhodující slovo má autor, já jen polemizuji nad tím, že to není o tom, kdo chce, ale o tom, že asi stovka uživatelů (o které vím) ani nemůže. A za další, jsou to mnohdy jen uživatelé a vyměnit si nic neumí. Nesmíte se na věc dívat jen svýma očima. "když já mám internet, tak jej mají určitě všichni ostatní" Opravdu to není pravda. Vím to podle telefonátů a sms. A také po penzistech, kteří si koupili počítač jen kvůli MSTS nemůžete chtít vyznat se v adresářích MSTS, používat Conbuilder, atd.
Tohle sem píši jen proto, aby jste o těchto uživatelích věděli.

Zbyňku, máš pravdu, ale my máme taky pravdu, nic z toho si neprotiřečí. Znovu se opakuju, když si koupíš v obchodě hru, nemáš net, nebo neumíš nahrávat doplňky, tak hraješ základ, ale kvůli tomu přece nebudou hrát základ všichni. V tom je demokracie

Ano, tohle všechno je pravda. Ale MSTS obsahuje editor a tam je výměna vozidel hračkou i pro mou babičku.

Přispěji taktéž plodným příspěvkem do diskuze: Kuli chybějícím vozidlům nemůsíme přece pročesávat celý net. Existuje katalog vozidel MSTS (bohužel tam není vše) a tam se dá najít, zda to vozidlo existuje a kde se dá stahnout. Vozidlo stahneme pouze jednou a je to. Víckrát už nemusíme, pač ho máme. A nebo zařadit všechna vozidla do TBP což je jaksi utopie už kuli tomu, že většina autorů si to nepřeje. holt kdo chce jezdit vymění si/stahne a nebo nejezdí.

Opravdu velmi plodný příspěvek a určitě to pomůže.

Kód:
"když já mám internet, tak jej mají určitě všichni ostatní"

Ne že bych se do toho chtěl nějak blbě montovat, ale alcapone má na svých stránkách odkazy na vozy, které jsou mimo trainset. Je to nastavené tak, že stačí kliknout na odkaz a ten vás přenese na stránky odkud je možno si vozy stáhnout? proč prošesávat celý Internet ?

Pokud chci používat vozidla mimo trainset BP, pak když vydám aktivitu, a napíšu kde jsou ostatní vozy, pak není problém. Vyjma uživatelů, kteří Internet nemají samozřejmě

Dan J. napsal:
Zdravím, tak teď jsem si nainstaloval aktivitu Sp1700, consisty jsem opravil, (mimochodem jsem taky jeden s těch co mají rádi rozmanitý trainset :D ). A zatím jsem teprv v Lukavicích. Chci se jen zeptat, vyskočí mi hláška, o poškozené koleji. Než dojedu do nádraží, tak os. projede a já mám na výjezdovém náv. žlutou a r. vedle mě červenou, takže ho vlastně předjedu. Nevím jestli to tak má být a nebo mi něco v akt. blbne, myslel jsem, že rychlík by měl mít před Sp přednost :?: S pozdravem Dan :D

Máš chvilku stát před Lukavicema, asi 2 minuty, pak dostaneš žloutou, začneš se posunovat třicítkou na odjezdové návěstidlo. Blokuje tě S2, tak R má jet před tebou, tuhle část jsem projel asi 10* a vyšlo to. Pokud jedeš první tak ny se nic stát nemělo, akorát do Olomouce bude se bude trafik oběvovat těsně před tebou, nebo za tebou, co se týká stanic, jinak klasicjý trafik potkáš normálně.

Jinak aktivita je sice na webu, ale hratelná pouze zatím pro ti co umějí ovládat conbuilder, nebo jemu podobné prográmky, můj webmajster řeší problém s PC, tak tu stránku nedodělal. Chyby tam nová stránka s modelama, které nikde jinde neseženeš. Jde o 810445 tu jsem nemohl nikde najít, tak prosím o pomoc, pokud někde je, tak potřebuji www, kde se nachází. Dále 810025, která byla u Havla. A po povolení od D. Suka jsem ji upravil dle dnešních standardů, s tou to přímo pojedete. Dále 810007 mimo provoz, ale tu lze vyměnít za 810161. Trainset je poslední tedy i s aktualizací 3. Tak nechápu tolik chyb. Neděláto i to, že třeba já jsem si upravil sms u vagónu. Co se týká chyb, mě zajímá první řádek, kde jde o to, že ten model tam není, astatní mě nezajímá, protože to dělá skoro vždycky.

Zdravím.

Jelikož se tu rozběhla diskuze na téma trainset a aktivity měl bych, jako "vydavatel" aktivit, přispět svou troškou.
Pokud je to jenom trošku možné (a autor aktivity dovolí) snažím se je vydávat, jak ve verzi TBP, tak v plné verzi (viz Tomesova aktivita Povodňový odklon). Z tohoto důvodu mám v PC dva trainsety (TBP a nonTBP) a každou dodanou aktivitu se snažím otestovat a "naladit" v těchto dvouch trainsetech. TBP zůstává stále stejný a ten druhý postupně doplňuji o použitá vozidla.
Bohužel převod na TBP u všech aktivit není možný. Pokud se třeba jedná o aktivitu s námětem historických jízd, kde jsou použity parní a jiná vozidla Taxe, Pikka nebo jiného modeláře, převodem do TBP by tyto aktivity ztratily na svém kouzlu, nehledě k tomu, že v TBP nejsou vozidla s odpovídajícím výkonem, max. rychlostí a pod. A vyměnit takového albatrosa za krysu se mi jeví jako barbarství a totální znehodnocení aktivity. Snažím se požadovat, aby mi autoři aktivit dodávali ke svým výtvorům i seznam linků se stránkami s použitými vozidly, aby hledání a doplňování použitých vozidel bylo co nejméně "namáhavé".

Blackwolf

Jsem si vzpoměl na pikkovky, já je mám jako cd_Falls a cd_Faccs, to možná také bude házet chybu. Jak to má vypadat dle Pikka, tak mě není známo, protože se mě otevře rovnou složka. Pokud tam má být místo podtržítka vag, tak se omlouvám.

Tomes napsal:
Co naděláš, zřejmě je TBP nedostačující, já ho taky používám jako základ, který mám doplněný. Kuba to samé, teď i Joska, se kterými se plně ztotožňuju. U Blackwolfa byla anketa, jestli máme používat pouze TBP, odpověď byla jasně ANO, ale mou aktivitu ve variantě TBP a rozšířenou si víc lidí stáhlo rozšířenou, takže s nějakým editorem consistů už umí většina.
Jasný beru.V případě týhle aktivity stačí dokopírovat cd_Falls od Pikku a je 400 chyb pryč.Pro začátečníka s TBP je to ovšem nadlidský výkon nebo spíše odvrácení se od MSTS.
A už to na ICQ vidím.Jak,proč,zač a nač.Ale aktivařte je to třeba pro všechny skvělý CZ tratě se všemy super CZ modely. :wink:

Sp 1700

Zdravím, a jsem tu zase s malým problémem :D Ten rychlík jsem předjel, takže jel těsně za mnou. (takže mě strojvedoucí v tom r. asi proklel jak jsem ho zdržoval :D ) Ale narazil jsem na další problém v Přerově. Nemůžu se ani za boha dostat na 4. kolej. Zastavím u nast. nechám vystoupit lidi, pak jedu k rev. bodu přes stůj, přesne podle hlášky zastavím, přejdu na druhé stanoviště, chci najet na soupravu, ale vždy vyjedu mimo trasu Fakt už nevím co s tím, už jsem to zkoušel několikrát. Dan

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Tomes napsal:
Jasný beru.V případě týhle aktivity stačí dokopírovat cd_Falls od Pikku a je 400 chyb pryč.Pro začátečníka s TBP je to ovšem nadlidský výkon nebo spíše odvrácení se od MSTS.
A už to na ICQ vidím.Jak,proč,zač a nač.Ale aktivařte je to třeba pro všechny skvělý CZ tratě se všemy super CZ modely. :wink:
Vašku, to by se nejdřív musel domluvit Zbyněk s pikkem a dalšími na uvedení těchto skvělých modelů do TBP, ale zatím je to asi nereálné. Na druhou stranu je škoda jezdit bez těchto modelů... :wink:

Back
Nahoře