Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
už mám hotovou opravu těch světel, ještě poslední testy a večer bude na webu. Snad to Zbyňku vydržíš.

Džordž napsal:
už mám hotovou opravu těch světel, ještě poslední testy a večer bude na webu. Snad to Zbyňku vydržíš.
Dnes dělám jen přípravné práce a soubory pro nové instalačky. Finál by měl být připraven na zítřek, takže není problém do instalace doplnit nejnovější BIN. Díky Džordži za info. (a kdyby něco někomu nefungovalo, na DVD budou i starší verze 1.61)
PS. Aktualizaci trati i s aktivitou vypustím ven dnes. (Jen soubory nových objektů mají 111MB (nezabaleno):lol: :lol: :lol: )

Martens napsal:
Podle toho jak to vidí programátor, tak je to dané tím, že counter pro pole světel je dán jako typ byte a ono by to spíš chtělo word nebo int a to už zase záleží na tom, jak s alokací paměti - si tedy alespoň myslím bez hlubšího zkoumání programu.
Já to vidím stejně. Takováto úprava ve zdrojácích by byla hračka, ale ve strojovém kódu ... Zbývá jen doufat, že se to Džordžovi časem podaří.

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:
Martens napsal:
Podle toho jak to vidí programátor, tak je to dané tím, že counter pro pole světel je dán jako typ byte a ono by to spíš chtělo word nebo int a to už zase záleží na tom, jak s alokací paměti - si tedy alespoň myslím bez hlubšího zkoumání programu.
Já to vidím stejně. Takováto úprava ve zdrojácích by byla hračka, ale ve strojovém kódu ... Zbývá jen doufat, že se to Džordžovi časem podaří.

Já si myslím, že se to nakonec Džordžovi povede, opravil a dal dohromady jimé věci v MSTS. V žádném případě to není žádná sranda jak si tady někteří myslí, a jejich představy o to m svědčí.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
David Kodet napsal:
Při instalaci nejnovější verze mně to píše,že neodpovídá soubor train.exe,neví někdo ,co zase s tímhle?
Tak jsem to pustil a něco je průhledné a něco není a kabiny nejdou přepínat a zase to nějak blbne.Už zase nějaká komplikace,tohle nesnášim.
Tak tohle se tu i u Džordže probíralo několikkrát. Odinstalace předchozí verze nepomůže. Před instalací nového patche je zapotřebí z adresáře simulátoru odstranit podadresář se zálohami MSTSBIN_BACKUP !!! Na verzi train.exe 1.4, který je v oficiálním update MS, pak spustit instalaci patche.

Děkuju Ti moc!
Už je to v pohodě

Michale i ostatní.
Nejsem si jist, jestli vůbec existuje omezení dané konkrétním číslem. Při svých pokusech vkládat do čistého kousku tratě návěstidla jsem se nedostal k nějaké hodnotě která by byla mocninou 2. Možná půjde o podobný problém, jako s pamětí nutnou pro alokaci objektů, a i u nich mě připadá paměťová náročnost nelineární. Nebo omezení skript jazyka, ale ten je vlinkován do programu a nelze nějak samostatně analyzovat.

Tak tohle se tu i u Džordže probíralo několikkrát. Odinstalace předchozí verze nepomůže. Před instalací nového patche je zapotřebí z adresáře simulátoru odstranit podadresář se zálohami MSTSBIN_BACKUP !!! Na verzi train.exe 1.4, který je v oficiálním update MS, pak spustit instalaci patche.
Tak já osobně jsem zatím neměl jediný problém. Vždycky odinstaluju předchozí verzi a dám novou. Doteď vše fungovalo. Ale na druhou stranu, co není může být.

Pelikán napsal:
Tak já osobně jsem zatím neměl jediný problém. Vždycky odinstaluju předchozí verzi a dám novou. Doteď vše fungovalo. Ale na druhou stranu, co není může být.
Namísto odinstalace si modifikovaný train.exe nazálohuji a mám takto připraveny všechny verze pro rychlou záměnu k testování.

Opravená verze je na webu. Opraveny světla a viditelnost v RE. Viditelnost objektů byla zkrácena na 2km, trať je vidět na větší vzdálenost. Viditelnost lze řídit klávesami PgUp PgDwn, (musí se mačkat, neopakují).

Džordž napsal:
Opravená verze je na webu. Opraveny světla a viditelnost v RE. Viditelnost objektů byla zkrácena na 2km, trať je vidět na větší vzdálenost. Viditelnost lze řídit klávesami PgUp PgDwn, (musí se mačkat, neopakují).
Díky, zatím jsem to testnul ve hře a vypadá vše OK.
Světla svítí, stěrače stírají, klakson troubí :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Džordž napsal:
Michale i ostatní.
Nejsem si jist, jestli vůbec existuje omezení dané konkrétním číslem. Při svých pokusech vkládat do čistého kousku tratě návěstidla jsem se nedostal k nějaké hodnotě která by byla mocninou 2. Možná půjde o podobný problém, jako s pamětí nutnou pro alokaci objektů, a i u nich mě připadá paměťová náročnost nelineární. Nebo omezení skript jazyka, ale ten je vlinkován do programu a nelze nějak samostatně analyzovat.

Džordži, tohle není o počtu návěstidel ale o počtu všech světel současně svítících na jednom modrém čtverci terénu. Takže pokud si nadefinuješ na nějakém modelu požadovaný počet světel s patřičným rozmístěním - například 10x20 světel - tak pak uvidíš kolik toho bude svítit. Například u Zbyňka jsou určité stanice, kde ve volné jízdě po nasazení loko její světla nesvítí. Ale jakmile se přejedou hranice čtverce tak se světla rozsvítí.
Také by stálo za to vyzkoušet, zda tento problém nějakým způsobem neovlivňují i jen nadefinovaná světla na vozidlech v daném okamžiku nesvítící z důvodu nesplnění podmínek. To by totiž bylo to samé jako právě správně nesvítící světla na návěstidlech. Pokud by se také počítaly do toho maximálního počtu svítících světel tak by to mnohé vysvětlilo ale i limitovalo.
A jen pro informaci. Sice neuvedu zcela konkrétní případ ale u světel má MSTS (alespoň verze 1.4 - pak jsem to už netestoval z nedostatku času) ještě jeden problém. Na některých tratích jsou určitá místa kde to začne otáčet orientaci světel. Zničeho nic jsou pak některá světla našikmo vůči modelu či dokonce i kolmo.

Zajímavé poznatky, ale pro mě by byl ideální konkrétní, opakovatelný případ, kdy se nerozsvítí světla vlaku. Tuto oblast mám zmapovanou a mohlo by se mě zadařit najít problém. Natáčení světel víceměně s tímto problémem souvisí, protože samozřejmě světlo je objekt (deska) která se natáčí podle vektoru rodičovského objektu. Pokud nějaká rutina přeteče, nepřepočítají se souřadnice.

Zbyňku.
Snížil jsem počet objektů v zásobníku pro umisťování v RE na 40. Výška okna je 20 položek, když stáhneš "šíbr" dolů, vidíš dalších 20. Myslím, že takto to bude pro tebe přehlednější, aniž bych musel drasticky tuto výhodu omezovat.

Džordž napsal:
Zajímavé poznatky, ale pro mě by byl ideální konkrétní, opakovatelný případ, kdy se nerozsvítí světla vlaku. Tuto oblast mám zmapovanou a mohlo by se mě zadařit najít problém. Natáčení světel víceměně s tímto problémem souvisí, protože samozřejmě světlo je objekt (deska) která se natáčí podle vektoru rodičovského objektu. Pokud nějaká rutina přeteče, nepřepočítají se souřadnice.

Zbyňku.
Snížil jsem počet objektů v zásobníku pro umisťování v RE na 40. Výška okna je 20 položek, když stáhneš "šíbr" dolů, vidíš dalších 20. Myslím, že takto to bude pro tebe přehlednější, aniž bych musel drasticky tuto výhodu omezovat.
U světel vlaků je to jednoduché. Pokud se vstoupí do stanice například Břeclav, tak kužel světla sice svítí, ale na lokomotivě nesvítí nic. Pokud do té samé stanice vjedu, tak mi na lokomotivě všechna světla svítí. Ale nemám zaručeno, že budou svítit návěstidla. Mám pocit, že se tohle Binem trochu srovnalo, protože moje aktivita má problém se zhaslými návěstidly pouze v Praze a to za Rokytkou u předvěsti do Holešovic, kde mám vše potmě. Také jsou pravidelně po tmě cestová návěstidla v Libni směr Kolín. Jinak v Břeclavi jsem už problém současně neobjevil.
Džordži, poraď. Dá se nějak nastavit zapínání nočního osvětlení bez závislosti na stmívání? U mé aktivity po 16. hodině už se nepatrně stmívá a kolem 17. hodiny je celkem šero a to by už mělo svítit noční osvětlení, současně to vypadá dost pochmurně, jako když za Bolševika celý národ řešil energetickou situaci. :lol: :lol:

Džordži, ještě bych měl úplnou drobnost.
Pokud v aktivitě něco uděláš špatně, skončíš na zprávě v bublině:
Úkol nesplněn. Ale pokud zadám text, kde je důvod, proč úkol nebyl splněn, tak tento se neobjeví v bublině ve hře, ale až v okně s vyhodnocením. Dle příkladu Alcapone v reakci na skončení mé aktivity, tuto zprávu už uživatelé moc nečtou.
Otázka zní. Nešlo by, aby za podmínky, kdy se vyplní zpráva v úkolovém okně se nahradil text "nesplnili jste tento úkol" napsaným textem?
Totéž by si přál Miran a určitě mnozí další.

A ještě jedna maličkost. Pokud odinstaluji Bin a pak následně instaluji kompletní instalaci trati, tak odinstalováním BIN se vrátí zpět tři soubory v Global, které mají pozměněné artributy na "jen pro čtení", což třikrát přeruší novou instalaci trati a je nutné potvrzovat klávesu. Dá se tohle nějak ošetřit? Ale je to jen kosmetická záležitost a jedná se mi jen o to, abych nevyděsil uživatele, že mají chybný Setup.

Podívám se na nastavení v env souboru (souborech), popř. bych mohl změnit čas, kdy dochází k přepínání textur den-noc, ale pak by se také přepl kab a ty jsou většinou hodně tmavý.

Ještě jsem testnul editor a asi bude spokojenost. Po načtení trati se ocitnu v Praze a zkuste zamávat pohledem s myší. Současně OK snad všude, dříve na slabších PC animace.

Tak já zase odinstaloval starší verzi a nainstaloval novou a klepnutím na ikonu to nedělá vůbec nic.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře