Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Dnes dělám jen přípravné práce a soubory pro nové instalačky. Finál by měl být připraven na zítřek, takže není problém do instalace doplnit nejnovější BIN. Díky Džordži za info. (a kdyby něco někomu nefungovalo, na DVD budou i starší verze 1.61)Džordž napsal:už mám hotovou opravu těch světel, ještě poslední testy a večer bude na webu. Snad to Zbyňku vydržíš.
Já to vidím stejně. Takováto úprava ve zdrojácích by byla hračka, ale ve strojovém kódu ... Zbývá jen doufat, že se to Džordžovi časem podaří.Martens napsal:Podle toho jak to vidí programátor, tak je to dané tím, že counter pro pole světel je dán jako typ byte a ono by to spíš chtělo word nebo int a to už zase záleží na tom, jak s alokací paměti - si tedy alespoň myslím bez hlubšího zkoumání programu.
Michal napsal:Já to vidím stejně. Takováto úprava ve zdrojácích by byla hračka, ale ve strojovém kódu ... Zbývá jen doufat, že se to Džordžovi časem podaří.Martens napsal:Podle toho jak to vidí programátor, tak je to dané tím, že counter pro pole světel je dán jako typ byte a ono by to spíš chtělo word nebo int a to už zase záleží na tom, jak s alokací paměti - si tedy alespoň myslím bez hlubšího zkoumání programu.
bob57_cz napsal:Tak tohle se tu i u Džordže probíralo několikkrát. Odinstalace předchozí verze nepomůže. Před instalací nového patche je zapotřebí z adresáře simulátoru odstranit podadresář se zálohami MSTSBIN_BACKUP !!! Na verzi train.exe 1.4, který je v oficiálním update MS, pak spustit instalaci patche.David Kodet napsal:Při instalaci nejnovější verze mně to píše,že neodpovídá soubor train.exe,neví někdo ,co zase s tímhle?
Tak jsem to pustil a něco je průhledné a něco není a kabiny nejdou přepínat a zase to nějak blbne.Už zase nějaká komplikace,tohle nesnášim.
Tak já osobně jsem zatím neměl jediný problém. Vždycky odinstaluju předchozí verzi a dám novou. Doteď vše fungovalo. Ale na druhou stranu, co není může být.Tak tohle se tu i u Džordže probíralo několikkrát. Odinstalace předchozí verze nepomůže. Před instalací nového patche je zapotřebí z adresáře simulátoru odstranit podadresář se zálohami MSTSBIN_BACKUP !!! Na verzi train.exe 1.4, který je v oficiálním update MS, pak spustit instalaci patche.
Namísto odinstalace si modifikovaný train.exe nazálohuji a mám takto připraveny všechny verze pro rychlou záměnu k testování.Pelikán napsal:Tak já osobně jsem zatím neměl jediný problém. Vždycky odinstaluju předchozí verzi a dám novou. Doteď vše fungovalo. Ale na druhou stranu, co není může být.
Díky, zatím jsem to testnul ve hře a vypadá vše OK.Džordž napsal:Opravená verze je na webu. Opraveny světla a viditelnost v RE. Viditelnost objektů byla zkrácena na 2km, trať je vidět na větší vzdálenost. Viditelnost lze řídit klávesami PgUp PgDwn, (musí se mačkat, neopakují).
Džordž napsal:Michale i ostatní.
Nejsem si jist, jestli vůbec existuje omezení dané konkrétním číslem. Při svých pokusech vkládat do čistého kousku tratě návěstidla jsem se nedostal k nějaké hodnotě která by byla mocninou 2. Možná půjde o podobný problém, jako s pamětí nutnou pro alokaci objektů, a i u nich mě připadá paměťová náročnost nelineární. Nebo omezení skript jazyka, ale ten je vlinkován do programu a nelze nějak samostatně analyzovat.
U světel vlaků je to jednoduché. Pokud se vstoupí do stanice například Břeclav, tak kužel světla sice svítí, ale na lokomotivě nesvítí nic. Pokud do té samé stanice vjedu, tak mi na lokomotivě všechna světla svítí. Ale nemám zaručeno, že budou svítit návěstidla. Mám pocit, že se tohle Binem trochu srovnalo, protože moje aktivita má problém se zhaslými návěstidly pouze v Praze a to za Rokytkou u předvěsti do Holešovic, kde mám vše potmě. Také jsou pravidelně po tmě cestová návěstidla v Libni směr Kolín. Jinak v Břeclavi jsem už problém současně neobjevil.Džordž napsal:Zajímavé poznatky, ale pro mě by byl ideální konkrétní, opakovatelný případ, kdy se nerozsvítí světla vlaku. Tuto oblast mám zmapovanou a mohlo by se mě zadařit najít problém. Natáčení světel víceměně s tímto problémem souvisí, protože samozřejmě světlo je objekt (deska) která se natáčí podle vektoru rodičovského objektu. Pokud nějaká rutina přeteče, nepřepočítají se souřadnice.
Zbyňku.
Snížil jsem počet objektů v zásobníku pro umisťování v RE na 40. Výška okna je 20 položek, když stáhneš "šíbr" dolů, vidíš dalších 20. Myslím, že takto to bude pro tebe přehlednější, aniž bych musel drasticky tuto výhodu omezovat.