3. setkání příznivců MSTS

Zdravim,
kde je ta hospoda v které se budeme občerstvovat ? Budou chtít za zamluvení stolu nějaký peníze ?

No ... minule sme obsadili skoro celu krcmu, a to nas tam bola polovica oproti tomu, kolko nas tam bude teraz ...

Takže pánové zde mi vyplňte závaznou objednávku pokud možno co nejdříve. Jídelníček je domluven a ceny také. Na místě zaplatí každý sám včetně vypitých tekutin a já si pak vyřídím dopředu zaplacenou zálohu s personálem.
Jinak v sobotu se bude jíst ve dvou skupinách. Takovou kapacitu holt ta hospoda nemá :D aby jsme se tam vešli všichni najednou.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Ty jsi štíhlej kluk, ty si můžeš dát i takové kalorické bomby, Ale svíčkovou na smetaně mi paní doktorka zakázala, knedlo a bílé pečivo, tomu se mám také vyhýbat. Maso jen libové. Ale ten guláš by šel i s chlebem. Nešel by ten řízek s bramborem přesunout na sobotu? Takhle je výběr mezi knedlo a knedlo. (Takové vepřové rizoto by nešlo dát do nabídky?)
Ale nic, mých připomínek si nevšímej, moc si vymýšlím, pro mně vařit...., u nás v hotelu Ti mohou vyprávět o mě legendy. Jestli to většině vyhovuje, tak se nějak podřídím. Hlavně napiš číslo účtu, kam Ti poslal zálohu.

Číslo účtu nikam psát nebudu. Už jsem psal že si to zaplatíte na místě sami a já si tu zálohu vyřídím s personálem sám.
A k té tvé vybíravosti Zbyňku - také jsem psal že hospoda jinak funguje normálně takže si vybereš přímo na místě z běžného jídelníčku. Ale holt si asi počkáš.
Pro ostatní - toto je nutné brát jako vyjímku. Bude li takto postupovat vícero z vás tak tu hospodu vyžereme (je nás 2x více než naposledy) a budou pak příště problémy. Takže použít jen v nejnutnějších případech ohrožujících zdraví a štíhlou linii. :wink:

Zbyňku - nakonec jsi opravil správně. A není proč se omlouvat. Jsme jen lidi a lidi (všichni bez vyjímky) dělaj chyby. Faktem je to že mi nedošlo že v sobotní nabídce jsou 2x knedlíky a žádná jiná alternativa. Naštěstí je to ale řešitelné v rámci běžného jídelníčku.
Poučení pro příště a i pro ostatní případné organizátory hromadných akcí.

Vašku - k tvému dotazu na zálohu. Ta není za místo ale za suroviny zpracované na objednaný počet jídel navíc mimo běžný provoz. Je to pro ně pojistka aby si z nich někdo neudělal dobrý den. Žádnou jinou záruku nemaj že to co uvařej taky budou mít zaplaceno.

Ppoollll napsal:
Zbyňku - nakonec jsi opravil správně. A není proč se omlouvat. Jsme jen lidi a lidi (všichni bez vyjímky) dělaj chyby. Faktem je to že mi nedošlo že v sobotní nabídce jsou 2x knedlíky a žádná jiná alternativa. Naštěstí je to ale řešitelné v rámci běžného jídelníčku.

Vašku - k tvému dotazu na zálohu. Ta není za místo ale za suroviny zpracované na objednaný počet jídel navíc mimo běžný provoz. Je to pro ně pojistka aby si z nich někdo neudělal dobrý den. Žádnou jinou záruku nemaj že to co uvařej taky budou mít zaplaceno.
Aha.Doufám,že mi k tomu daj deset knedlíků-ze sedmi se já nenajim

Vzhledem k tomu, že na 11.11. se mi nyní vyvrbila rodinná událost, nebudu se moct ůčastnit ani sleziny, ani se jakýmkoliv způsobem podílet letos na její organizaci - celou sobotu budu mimo Prahu.

Tím považuji i mou sobotní objednávku na oběd za bezpředmětnou.

Vasek napsal:
Ppoollll napsal:

Aha.Doufám,že mi k tomu daj deset knedlíků-ze sedmi se já nenajim
Vašku, to není školní jídelna, to je normální hospoda. Když si poručíš a zaplatíš 100 knedlíků, rádi Ti je naservírují.
Jen tak mimochodem, co na těch knedlíkách všichni vidíte? Stejně je to polotovar z prášku a s klasickým poctivým knedlem to nemá nic společného. Já na knedlíkách nenávidím, když do nich vidličkou bodnu a ony se rozpadnou na atomy. Kdybych si mohl vybrat, tak by zvítězil chéb nebo celozrnné pečivo.
Ale proti gustu....

Martens napsal:
Vzhledem k tomu, že na 11.11. se mi nyní vyvrbila rodinná událost, nebudu se moct ůčastnit ani sleziny, ani se jakýmkoliv způsobem podílet letos na její organizaci - celou sobotu budu mimo Prahu.

...ani v neděli se s námi nepřivítáš?
To je snad jediná výhoda nás svobodných. Naše rodinné události mohou být jen pohřby v rodině nebo vlastní nemoci a pohřby. Ještě by to mohly být svatby, ale žádné v rodině plánované nejsou a pro obřadku v Hustopečích jsem dal echo, 11.11. se na radnici žádné svatby konat nebudou z důvodu této sleziny. Kdo na tom bude trvat, tak mu bude muset stačit hudba z CD. (hraji na sobotních svatebních obřadech s doprovodem varhan na violoncello. Kdo chce svatbu exkluzive s živou hudbou, musí do Hustopečí )

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:

...ani v neděli se s námi nepřivítáš?
Zkusím zavolat v sobotu, jak to vypadá a možná bych se v Ne stavil na skok - pokud budou po sobotě někteří jedinci schopni vnímat.....nic ale neslibuji, neb se tímto pro mne tento víkend stal tajemný jak hrad v Karpatech....

Takže pro nechápavé:

Poison - chceš mít zajištěný teplý oběd? Ano - vyplň objednávku. Ne - zdrž se přiblblých komentářů.

Vasek a ostatní - pokud chcete knedle navíc tak to napište ke své objednávce a ne opět dalším přiblblým příspěvkem.

Například:
Vepřo, knedlo, zelo + 6 knedlíků navíc
nebo
Vepřo, knedlo, zelo - celkem 10 knedlíků

Jakékoliv příspěvky mimo budu ignorovat neboť nebudu sčítat že tady někdo chce to, na jiném místě ještě to, a jinde zase ještě něco. Ty příspěvky si přece můžete editovat!!!!! Finální uzávěrka objednávek obědů je 8.11 ráno - musím to posčítat a zaplatit zálohu. Kdo nebude mít objednáno tak se stará o svůj žaludek sám.

OFF TOPIC:
Nejde o můj žaludek ani o mé potřeby,ostatně jsem přihlášen nezávazně a bez jakýchkoli nároků,jen mi to tady připadá jako v mateřský školce,s tím rozdílem,že tam se neřeší se šesti nebo s deseti.Vivat slezina.634 jsem tam. :wink:

Jakékoliv poznámky k organizaci sleziny v ironickém znění - Vivat slezina - jsou zbytečné. Nechci po nikom aby to vychvaloval ale i krytika od lidí neúčastnících se prvního a ani druhého setkání je taktéž zbytečná. Mně osobně stačí se podívat na čísla přihlášených. Stoupající počet účastníků mluví sám za sebe. Zároveň to ale vyžaduje i určité organizační změny. Pro menší počet lidí není problém vstoupit do hospody neohlášen a vybrat si z jídelníčku. Pro větší počet lidí je ale nutné již oběd dopředu zajistit neboť jinak by byli ti poslední bez jídla. A jestli je problém pro některé pochopit, že ne všem se dá vyhovět jednotným jídlem a tudíž dávám vybrat ze dvou jídel, tak pak je to opravdu problém. Naštěstí ale ne můj a těch co to pochopili.

Toto není o setkání pár lidí někde v hostinci s volnou místností a naprostým nezájmem o to, co bude s lidmi dál jakmile se za nimi zavřou dveře. Je to o dvou dnech nejen mého volna ale volna všech zúčastněných a snaze si mezi sebou něco sdělit a navzájem se i lépe poznat. Je to zcela dobrovolné, nikdo nikoho k ničemu nenutí. Kdo přijde tak přijde. Koho to nezajímá tak nepřijde. Nikomu vstup nezakazuji (nevztahuje se na smrduté bezdomovce :twisted: ) a ani nikoho nenutím aby se dostavil. Dokonce nechci po nikom ani žádný peníze na cokoliv jako zálohu. Každý si zaplatí to co spotřebuje sám přímo v okamžiku spotřeby.
Pokud ale má mít akce úroveň přijatelnou pro naprostou většinu účastníků tak je to i práce navíc. Všichni (nebo že by jen většina?) si určitě dáme v průběhu dne něco k pití jako je třeba kafe, čaj či nějaké to nealko pití, něco málo i k jídlu v podobě párků. Takovéto "drobnosti" je zapotřebí dopředu nakoupit (vrazit do toho své peníze) a dopravit na místo akce. Taky se musí mimo jiné nachystat místnost a technika. Také se potřebujeme normálně najíst a vzhledem k dvoum dnům někde i vyspat. A jestli to někomu připadá jako v mateřské školce? Může být. Jenže tak to je vždy když je zapotřebí nějak usměrnit a zaopatřit větší skupinu lidí (bez ohledu na věk). Čím více lidí tím více různých názorů a potřeb a tím větší pravděpodobnost toho, že někomu něco nesedne. S tím jsem již za ty léta mé práce s lidmi (přesněji s dětmi) smířen. Jen jsem si myslel že nebudu muset řešit ještě navíc k tomu všemu i takovéto dětinské blbosti. Jak je ale vidět tak jsem asi v důvěře v existenci inteligentního druhu zvaného "homo sapiens" naivní.

A čím budeme starší, tím to bude horší. A navíc ono také pouhé "Homo sapiens" neznamená "člověk moudrý", na to by tam muselo být ještě jedno sapiens. Pro odlehčení atmosféry z výše napsaných příspěvků malá citace:
"Člověk žije zpravidla v párech. Existují ovšem výjimky, kdy samec má samic několik. Samci říkáme muž, samici žena. Mláďata nazýváme dětmi, někdy spratky. Skupině samce se samicí a mláďaty říkáme rodina. Několik tisíc až milionů rodin nazýváme stát. V čele státu stojí stádo jedinců zvaných politici (Homo sapiens politicus). ( Povšimněte si prosím jak zde spolu kolidují oba druhové názvy "rozumný" a "politik" ).".
Citováno z http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=501
Karel
P.S. Jinak klídek, bude fajn, těším se.

Dobrý večer,
nevyřešil se tu problém s vizitkama,tak znova nadhazuji.
Bylo by technicky možné,kdyby si každý účastník setkání napsal na kus papíru výrazně svoje jméno popř.přezdívku? Při počtu 70 lidí bychom se opravdu navzájem nepoznali.Děkuji.

Vasek: Keď už menovky, tak ich vytlačiť a pri vstupe do miestnosti rozdať účastníkom, nech to má nejakú jednotnú štábnu kultúru. 8)

nebulus: keď už budeme v miestnosti, už nebudeme potrebovať menovky. A myslím, že ty sa báť nemusíš, lebo tú bandu, čo sa v Strele stretneme asi spoznajú hneď.

To Vašek: nebylo, dá se celkem logicky předpokládat, že uživatelé msts jsou gramotní ... ovšem ty jako pořadatel bys měl dát k dispozici připravené papírky, špendlíky a dostatečné množství fix ... i o takových detailech je pořádání akcí, Ppoollll mi dá jistě za pravdu

To Nebulus: tož vytlač, co Ti brání ... už se to tu řešilo a nevyřešilo ... bylo by to hezké, ale přijde mi to jako zbytečný úřednický šimlík ...

To Dráčik: víš, já nevím jak Ty, ale když mi byť i jen zlomek přihlášených potřese rukou a řekne jméno, tak ho zapomenu v momentě, kdy tu ruku pustím ... a volat pak na někoho "hele, vole" mi přijde v mém věku trošku blbé ... jmenovky jsou na takovýchto hromadných akcích velice užitečnou věcí

Back
Nahoře