Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Opravdu paráda. Jen dotaz, jaký je rozdíl mezi prototypem a seriově vyráběným plecháčem?

klimi napsal:
... jaký je rozdíl mezi prototypem a seriově vyráběným plecháčem?

Takmer žiadny, len zhruba 15 rokov a medzitým laminátky E41 pre BLR, S489.0, S499.0 a S499.1 pre ČSD :D

Kukni si www.prototypy.cz

Tady je k E479.0 / S479.0 více: http://www.prototypy.cz/?rada=S479.0

Update: hm, Tax byl rychlejší...

Jaroslav Skůra napsal:
Ještě pro zajímavost prototyp E479.002 měl křemíkovou regulaci výkonu !!!

Ne neměl. Byly tam pouze křemíkové usměrňovače. Regulace výkonu byla provedena pomocí přepínání odboček na transformátoru.

Ronoath napsal:
A první tyristorové prototypy E479.101 budou taky?
Tyrystorové ano, ale ne z výroby, to jen tak pro zajímavost.

Čouda napsal:
Ne neměl. Byly tam pouze křemíkové usměrňovače. Regulace výkonu byla provedena pomocí přepínání odboček na transformátoru.

To bude s největší pravděpodobností pravda, těžko taky v těch letech očekávat kompletní polovodičovou regulaci. Jen jsem chtěl upozornit na to, že se již tenkrát testovaly polovodiče a je úplně jedno jestli jen ve formě usměrňovačů. Tuto dobu jsem samozřejmě nezažil, ale dovedu si představit, jak obtížné muselo být tyto materiály získat.

UŽ SE NA TY PLECHÁČE TEŠIM JENOM SE CHCI ZEPTAT KDY BUDOU JEŠTĚ BY TO K NIM CHTĚLO NOVOU KABINU A BYLO BY TO SUER

Ahoj Martin.
Jedno zo základných pravidiel všetkých fór všeobecne je, že veľké písmená znamenajú krik. Druhá vec k tebe je, že tu na tomto fóre je ďalšie pravidlo ktoré hovorí, že sa autorov nepýtame kedy daný model bude. Bude keď bude. Ale pokiaľ máš neuveriteľné nutkanie sa to spýtať tak cez SZ, lebo takto aspoň nedostaneš držkovú od ostatných a potom je to už na autorovi či ti odpíše.

S pozdravom....ja.

dem napsal:
Ahoj Martin.
Jedno zo základných pravidiel všetkých fór všeobecne je, že veľké písmená znamenajú krik. Druhá vec k tebe je, že tu na tomto fóre je ďalšie pravidlo ktoré hovorí, že sa autorov nepýtame kedy daný model bude. Bude keď bude. Ale pokiaľ máš neuveriteľné nutkanie sa to spýtať tak cez SZ, lebo takto aspoň nedostaneš držkovú od ostatných a potom je to už na autorovi či ti odpíše.

S pozdravom....ja.

tak to se omlouvám jsem tu poprví tak ještě jednou pardon

Otázka pro všechny uživatele - Jsem schopný nafotit kompletně nový cab ve vysokém rozlišení a po dohodě s jedním uživatelem fóra jsem schopný nahrát i nové zvuky. Otázka zní, najde se tu někdo, kdo by se toho chopil? Jak Cabu, tak zvuků?

A pokud bude zájem i o zvuky, jak to nahrát? Prosím zkušenější o radu, abych nenahrál něco, co jsem neměl.

Díky

Na 240 som jednu sériu zvukov nahral, takže poradil by som Ti takto,
zvuky v kabíne:zberač dole/hore,oba brzdiče,odbočka zaradená/vyradená/bez ventilátora/s ventilátorom,ventilátor zvlášť,kompresor,píšťala,klakson,smer,zvuk hociktorého prepínača,zvuk kontroléra za ticha,živák.Okrem živáka,prepínačov toto isté aj zvonka.
Ku kabíne toľko, že s Dráčikom sa chystám cab 242 nanovo nafotiť ale času je u mňa úboho málo, takže keď to nafotíš spravíš len dobrú vec, kto to spraví to je vec druhá ale už by sa mohol niekto nový chopiť aj kabín...;-), a keď nie tak to o 2 roky počká na nás:), ale kľudne to nafoť a potom sa ozvi.

heme napsal:
Otázka zní, najde se tu někdo, kdo by se toho chopil? Jak Cabu, tak zvuků?

A pokud bude zájem i o zvuky, jak to nahrát? Prosím zkušenější o radu, abych nenahrál něco, co jsem neměl.

Díky
No tak pokud mi někdo dodá nahrávku, bude mít zvuky :cool: Pokud jde o to, co a jak nahrát, není to u elektrik tak složité. Nahrávat je třeba při stojící mašině toto:
- kompresor, souvislý záznam startu, běhu a zastavení
- ventilátory, totéž
- pantograf
- houkačka a píšťala, tady to chce houkat aspoň 2 sekundy

všechno je třeba nahrát na stanovišti a pak znovu to samé zvenku. Venku pozor na rušivé elementy - vítr, provoz, lidi :)

No a pak se můžou hodit zvuky ovládacích prvků, brzdiče, vypínače, kontrolér, tlačítka. To se ale musí nahrát na vypnuté mašině, aby tam nic nebzučelo.

Zbyněk Šemora napsal:
A nezapomeň na volič odboček. Velmi důležité.
Mám video z rozjazdu 242 a nepočuť tam vôbec nič z voliča odbočiek..

To nebulus: Na plecháči to pěkně tříská při jízdě. To máte na tom Slovensku nějaké dobře odhlučněné stroje, nebo já nevím.

Na niektorých nepočujem na stanovišti vôbec nič, na menšine nepočujem od rámusu seba...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře