Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Fana Staněk

Provozní technik
Pak jsem chtěl ještě připomenout ohledně těch zvuků. Specifické zvuky k trati jsou ve složce Sound v trati. V kořenovém adresáři MSTS je třeba mít k trati aktivovanou složku Sound z tratě TBP. Jinak se vám stane, že například hned v Plzni začnou vyskakovat hlášky o chybějících zvucích, nebo bude trať padat bez varování. Tahle Zbyňkova složka obsahuje i to klepání, co chybělo.

Meda

Provozní technik
Vzhledem k četnosti dotazů tohoto typu by nebylo špatné, kdyby se někdo ujal vytvoření seznamu dostupných tratí s (funkčními) odkazy na použitelný global, "sjízdností " pod OR atp. Něco jako bylo tohle. I takové věci jsou potřeba a dost uživatelů by takový seznam ocenilo. Při dnešních možnostech formátů xls nebo pdf na to není ani nutné mít web.
Zdravím,
v jiném vlákně jsem vytvořil
přehled , jak mám tratě a Globaly uspořádané já a mně to funguje v OR NewYear MG 1.3.1-64 Rev.25 (debug) a v OR CZ-SK edition v 1.2.0.08.
Pozn.: Trvale mám ještě v používaných datech kromě toho ještě složku "TRACK_B".
Úplně stejný postup (viz odkaz) používám i pro MSTS, které udržuji kvůli použití editoru. V MSTS mám pouze jednoduchý "TRAINS", pomocí kterého vytvořím aktivitu a vozidla pak vyměním pomocí programu Convoi.
Také se připojuji k prosbě, zda by někdo vytvořil seznam dostupných tratí, jak napsal Josef V.

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Nejsmutnější na tom je, že Global přestal plnit původně zamýšlenou globální funkci (od které tak dostal pojmenování).
Tratě, které jinak mají pro svoji potřebu vlastní složky SHAPES a TEXTURES, se bez individuálních úprav GLOBALu k obrazu svému neobejdou.

Fana Staněk

Provozní technik
Vážení přátelé virtuálních železnic!
Na známých stránkách http://www.mojevlacky.cz/ si můžete stáhnout novou verzi tratě Plzeňsko (180+183), kde břibylo staniční hlášení v některých stanicích (Plzeň hl.n., Nýřany, Stod, Staňkov, Domažlice, Přeštice, Klatovy a Železná Ruda-Alžbětín). Je to tedy v kvalitě "co YouTube dal" a autorům dodatečně děkuji za uveřejněné záznamy.

Silver25

Začátečník
Dobrý den, mám dotaz. Při spuštění tratě mi funguje, ale jak se někam hnu tak mi to spadne a vyběhne mi tabulka. Zkoušel jsem snad vše a pořád to samé. Prosím o radu. Děkuji

Přílohy

• 20210228_162029.jpg
    20210228_162029.jpg
    798.8 KB · Zobrazeno: 16

Fana Staněk

Provozní technik
Přátelé virtuálních železnic!
Provedli jsme nějaké drobné úpravy v trati Plzeňsko (180+183). Zmenšil jsem trochu i Global o soubory textur, které jsem tam od minule zapomněl. Díky TSRE5 už lze hýbat s kolejištěm. Takže došlo k některým opravám "zubů" v kolejišti. Něco opravit editorem nejde, to už je natrvalo. Pokusil jsem se prozatímně nějak elegantněji zakončit ten canc dvojkolejky na Cheb. Dál nejsou podklady. Pokud by se stalo, že některé aktivity z dřívějška budou dělat problém, bude potřeba je jejich autory opravit. Ale neměnila se poloha a směr kolejí, tak by problémy být neměly. Zálohujte si složky s aktivitami (Activities, Paths, Services a Traffic), trať stáhněte a celou složku v Routes vyměňte za tuhle novou. Globál rovněž tak. Aby nedošlo přepisem staré složky k nějakým nepředloženostem. Takže pokud máte zájem, je aktualizace ke stažení na známé adrese: https://www.mojevlacky.cz/

Šnek

Vlakvedoucí
Přátelé virtuálních železnic!
Provedli jsme nějaké drobné úpravy v trati Plzeňsko (180+183). Zmenšil jsem trochu i Global o soubory textur, které jsem tam od minule zapomněl. Díky TSRE5 už lze hýbat s kolejištěm. Takže došlo k některým opravám "zubů" v kolejišti. Něco opravit editorem nejde, to už je natrvalo. Pokusil jsem se prozatímně nějak elegantněji zakončit ten canc dvojkolejky na Cheb. Dál nejsou podklady. Pokud by se stalo, že některé aktivity z dřívějška budou dělat problém, bude potřeba je jejich autory opravit. Ale neměnila se poloha a směr kolejí, tak by problémy být neměly. Zálohujte si složky s aktivitami (Activities, Paths, Services a Traffic), trať stáhněte a celou složku v Routes vyměňte za tuhle novou. Globál rovněž tak. Aby nedošlo přepisem staré složky k nějakým nepředloženostem. Takže pokud máte zájem, je aktualizace ke stažení na známé adrese: https://www.mojevlacky.cz/

Franta opět odvedl kus dobré a poctivé práce, za což mu patří velký dík a kdyby se u někoho našla verze trati Plzeň - Cheb od Vrbama, dejte vědět, podklady by se určitě hodily.

Fana Staněk

Provozní technik
Musíte být na těch stránkách Moje vláčky přihlášení. Stisknete Download, objeví se parametry souborů. Potom kliknete pod tabulkou na stažení a přesunete se automaticky na jiné stránky M a tam kliknete na zelené okénko Download a začne se trať stahovat. Mě to takhle jede a trať se začala stahovat (1.57GB).

Přílohy

• Download.jpg
    Download.jpg
    68.7 KB · Zobrazeno: 0
Nahoře