Na tratích se pracuje, ale trochu jsem musel odbočit k trainsetu kvůli zprovoznění aktivity Pannonia pro OR. Narazil jsem pak na ty odpory vozů i lokomotiv, kdy se nerozjedou samotíží z 2,5promile. Z Bratislavy na laminátce s vymazlenou od Acatuse, se sice 15 kočáry Pannonie, ale do Lamače jsem se víc než na 75 nerozjel. Chyba byla právě v odporech těch vozů ne v ladění lokomotivy. Včera jsem přepsal Friction u všech 4osých osobních vozů podle vozů z Railjetu a lokomotivy podle lokomotivy Railjetu. A když se pak celá Pannonia v Letohradě po odbrzdění hla z místa samotíží, tak jsem šel na test do Bratislavy. Ten odpor byl znát. Na proud, kdy ručičky ampérmetru byly v pozoru nebo mírně za, jsem těsně před Lamačí docílil rychlosti 90. Dál do Malacek jsem 120 udržoval na 32. stupni, sem tam do 5 promile dva shunty. Jestli to je tak správně, ať posoudí fírové. Jinak s vozy, které mají Friction tabulkově správně jsem musel 120 udržovat trvalou jízdou na plný výkon se všemi shunty. Tedy to tření je asi základ ladění všech vozidel.
A jaká je to pak paráda, když se v Letohradě rozjedete a do Ústí dojedete výběhem, bez výkonu. (sklon střídavě 2,6 - 5 promile) Toho se správně s tabulkově naladěnou soupravou nedocílíte.
Jinak jsem doplňoval skloníky z ČT do Pardubic a z Pardubic do Hradce. Pro takto vyladěná vozidla se to bude hodit, aby se mohl využít výběh vlaku jako v reálu. Doufám, že už skloníky mám všude.
A mohu pokračovat se Šlapanovem. Vlečka už je skoro hotová. O víkendu snad trochu popojedu, když bude venku stále zima.