Jak skinovat? Potřebuji pomoct.

lakitouch

Skladník
Corel nástroje nemám a v PS se mi to s kanály moc nedařilo. Ani moc nevím, jak se mi nakonec povedlo, mít okno alfy aktivní (trochu jsem to zkoušel ve verstvách), tak nakonec jsem nakopíroval masku z okna alfy přes malování přímo do nové textury. Každopádně rozbalit kompresi DXT1 do RGB+alfa je základ.
Rád bych si ještě přepsal .s soubor, ale nedaří se mi nainstalovat shapeshifter. Píše, že appka není správně formátována. Nemáte někdo pls funkční instalačku pro sedmičky?
Skus tento :

Acatus

Provozní technik
Díky, ale něco mám špatně asi u sebe. Na Msoftí instalace jsem lama. Chrome mi blokoval stahování, ale ani na Applu stažený soubor to nechce PC rozbalit.

chyba.jpg

Acatus

Provozní technik
Netušíte někdo pls, proč se mi nechce zvýraznit tlačítko OK v Shapeshifteru? Soubor NewShape.bnf jsem při instalaci do složky TrainSim UTILS \ FFEDIT zkopíroval.

Shapeshifter.jpg
Options mám takto:
Shape2.jpg

Dobrý den, včera jsem se rozhodl, zkusit si udělat lehký skin. Bohužel, k exportu do .ACE potřebuji nějaký makeace, který je součástí msts. Já ale mám OR, a tak jsem se jaksi pokusil sehnat ten makeace na internetu, a našel jsem dva. Jeden se jmenoval Aceit, ale při spuštění háže error "unable do create direct 3d device", ke kterému jsem sice našel na youtube video, jak se ho zbavit, ale je moc stručné a nepochopil jsem ho. Druhý makeace se jmenoval MakeACE Interface, který nefungoval. Nedokázal exportovat soubor .bmp nebo .tga do .ACE. Proto prosím o radu, kde bych mohl sehnat jiný makeace, nebo jeden ze zmíněných zprovoznit.

ŽSR 160

Cestující
Dobrý den, včera jsem se rozhodl, zkusit si udělat lehký skin. Bohužel, k exportu do .ACE potřebuji nějaký makeace, který je součástí msts. Já ale mám OR, a tak jsem se jaksi pokusil sehnat ten makeace na internetu, a našel jsem dva. Jeden se jmenoval Aceit, ale při spuštění háže error "unable do create direct 3d device", ke kterému jsem sice našel na youtube video, jak se ho zbavit, ale je moc stručné a nepochopil jsem ho. Druhý makeace se jmenoval MakeACE Interface, který nefungoval. Nedokázal exportovat soubor .bmp nebo .tga do .ACE. Proto prosím o radu, kde bych mohl sehnat jiný makeace, nebo jeden ze zmíněných zprovoznit.
Ujo google, pripadne Elwas tower, tam je toho mraky. :)
http://downloads.fyxm.net/TGATool2-79232.html, ak nie tento link tak proste len TGA tool 2 :) pekný deň

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
To jsi ani nemusel. Základy práce s texturami najdeš popsané i zde. A v češtině.
Navíc k práci s nástroji AceIt a TGATool2a další soubory nepotřebuješ.
TGATool2 umí načíst BMP, TGA a ACE a ukládat TGA, BMP, ACE (bez alfy, s alfou a jako DXT1)
Rejstřík AceIt je ještě širší: vstup - DDS, TGA, JPG, BMP, ACE, TIFF, PNG a PPM. Výstup - ACE (bez alfy, s alfou a jako DXT1)

To jsi ani nemusel. Základy práce s texturami najdeš popsané i zde. A v češtině.
Navíc k práci s nástroji AceIt a TGATool2a další soubory nepotřebuješ.
TGATool2 umí načíst BMP, TGA a ACE a ukládat TGA, BMP, ACE (bez alfy, s alfou a jako DXT1)
Rejstřík AceIt je ještě širší: vstup - DDS, TGA, JPG, BMP, ACE, TIFF, PNG a PPM. Výstup - ACE (bez alfy, s alfou a jako DXT1)
To znamená, že umí TGATool2 exportovat .bmp soubor do .ace sám? To jsem nevěděl, jelikož mi pokaždé při pokusu o export do .ace napíše "Unable to locate makeace.exe. Go to "perfs" and locate it yourself"

Nahoře