Trať ZSR 191 - 193 pre OR

To je komplet všetko a samozrejme obsahuje všetko čo bolo v minulých verziach plus nové veci takže predchadzajúcu verziu si možeš kludne zmazat alebo zalohovat.

BR601

Pokladník
Dík za info, trať u mňa má určité problémy, ale ešte chcem niečo skúsiť, pokiaľ to nepomôže, napíšem tie problémy do vlákna na to určeného..

Tax

Moderátor
Správce
@robo stavitel 2010 : Treba urobiť nejaký rozumný inštalátor ktorý to nainštaluje tam kde je zapísaná cesta MSTS/OR v registroch a nie obraz Tvojho adresára C:\Program Files (x86).

bob57_cz

Učitel češtiny
Pokud na to druhé umístění dáváš stejný archiv jako v tom prvním umístění, tak je to zbytečné. Archiv je špatně zabalen. Chybí soubory.wav ve složce SOUND. Jejich jména jsou pouze v tabulce, ale fyzicky se nevybalí.
Stahoval jsem to kontrolně 4x čtyřmi různými stahovači a výsledný soubor je ve všech případech totožný. Kontrolováno bin v tcmd.

Prave som to tak myslel, že tie zvukové regióny alebo ako sa to vola ? Napríklad výhybky, koridor, lokálna trať a tak ďalej tak tie som dal všetky do SOUND v trati, všimol som si to vo viacerých tratiach a ten druhý archív je len rozdelený na viacej partov ako si tu priali viacerí uživateľia a použil som 7 zip na zbalenie.

bob57_cz

Učitel češtiny
Do sound v trati patří věci, které jsou pro trať a nejsou pro jiné. Jenže ty soubory v tom archivu nejsou. Nezabalily se a pouze se zapsaly do seznamu. Prostě špatný balící program. Přitom by stačilo jednoduše to zabalit do zip totalcommanderem, který je spolehlivější než ten 7z.
Tahle druhá verze pro stažení obsahuje i soubory, které v předchozím archivu chybí.
Bohužel jsou opět distribuovány stovky MB naprosto zbytečných souborů, které hráč vůbec nepotřebuje.
Tohle se opakuje u každé nově vydané verze už pár let.

dem

Strojvedoucí
Robo nevieš to prebehnúť Route Riterom ? Tam je na to funkcia, že čo nie je zapísané a čo sa nepoužíva to sa odmaže. Poprípade to doriešiť s niekym Zbyňek, Martin ktorí v tom robia už dlhšie ako na to....

Praveže som použil Route Riter a ten fakt povymazoval kopu veci tak neviem potom inakšie aj track report som použil a vymazal tiež kopu objektov a inakšie už fakt neviem a ručne sa mi nechce teraz kontrolovat celu trať a premazavat a skúšat čo chyba a čo nechýba robil som to tak ako som vedel a odškúšal som to a všetko fungovalo. Iný spôsob neviem bohužial a ručne kontrolovať každý štvorec to sa mi nechce a ani čas nemám na to.

Kazan

Cestující
Ad bob57_cz (02:08) - stáhl jsem včera (15:32) a pokud se jedná o adresář Sound přímo v trati, tak mi TCmd ukazuje 360 souborů o celkové velikosti 95 467 kB, wavy fungují....

Ad bob57_cz (02:08) - stáhl jsem včera (15:32) a pokud se jedná o adresář Sound přímo v trati, tak mi TCmd ukazuje 360 souborů o celkové velikosti 95 467 kB, wavy fungují....
Praveže sa tiež čudujem. že tam tie subory neboli keď som ešte kontroloval ten archív ako bob57_cz napísal a tak isto som skúšal ho rozbaliť. A tie zbytočné subory nechapem čo tam zbytočné bolo veď to prečesal Route riter a track report a ešte aj zrušil cele kolajivo s texturami, to som musel dokopírovať naspäť. A dal som tam samozrejme prílohy cestovné poriadky utilky a samozrejme so spoluprácou s Johnom Railmanom som príbalil aj jeho skíny väčšínou sú to stroje dislokované v Humennom a Košíciach + v readme som dal aj stránký odkial som čo čerpal.

dem

Strojvedoucí
Robo nevieš to prebehnúť Route Riterom ? Tam je na to funkcia, že čo nie je zapísané a čo sa nepoužíva to sa odmaže. Poprípade to doriešiť s niekym Zbyňek, Martin ktorí v tom robia už dlhšie ako na to....

Tak potom by to malo byť v poriadku a viac to nerieš.

Venny

Signalista
Děkuji za novou verzi této zajímavé trati. Stahoval jsem 23.6. ráno po 7 hod. Vše OK, velikost Soundu v parametrech popsaných Kazanem.
Jen nevím, co tam dělá MSWestrnPineVariation.s, *.sd. ;)

Jinak podle mého názoru by v instalačním archivu měla být samostatná stručná instrukce, jak provést vlastní instalaci, k čemu jsou ostatní věci, kam s nimi a podobně (mimo rámec stávajícího popisu tratě). Pokud jsou součástí instalace vozidla, vyskytující se pravděpodobně na tratích projektu, očekával bych spíše subarchiv Trains \ Trainset se složkami dodaných vozidel a další subarchiv Trains \ Consists se soupravami *.con, přesunutými z hlavní instalace tratě. To by mělo myslím vyhovovat jak uživatelům MSTS, MSTS+OR (těch je asi většina) a čistého OR. Jinak záměr podat zájemců modely většiny používaných loko z této trati je chvályhodný, měl by ale být jinak koncipován, jak popsáno výše.
Zrovna tak ve složce Užitočné veci se v dobrém úmyslu tzv. stříbrného podnosu nacházejí prográmky, se kterými si většina uživatelů asi bude vědět rady, protože už k tomu tzv. "čuchla", ale nováček nejen že neví, k čemu asi jsou, ale hlavně neví, jak je použít - především v jaké posloupnosti a pro jaký typ simulátoru (MSTS vs. OR). A to by bylo vhodné doplnit.
Ještě jednou díky za pěknou trať. :)

dem

Strojvedoucí
Netreba to preháňať. Ja by som to skôr rozdelil. Trať zvlášť a vozidlá zvlášť. Ja si ťahám napríklad 3,6GB a vozidlá budem na konci sťahovania mazať, pretože o ne nemám záujem. Čo sa programov týka, kto ich chce použiť si vygoogluje čo to je a načo to je. Poprípade sa spýta tu a bude mu opravený aspoň pravopis. My sme sa veci naučili práve preto, lebo nikto nám to všetko pod nos nestrčil.

Takže Robo pokiaľ to nie je problém, skús to rozdeliť. Trať a veci k tomu jeden balík, vozidlový park druhý balík.

Netreba to preháňať. Ja by som to skôr rozdelil. Trať zvlášť a vozidlá zvlášť. Ja si ťahám napríklad 3,6GB a vozidlá budem na konci sťahovania mazať, pretože o ne nemám záujem. Čo sa programov týka, kto ich chce použiť si vygoogluje čo to je a načo to je. Poprípade sa spýta tu a bude mu opravený aspoň pravopis. My sme sa veci naučili práve preto, lebo nikto nám to všetko pod nos nestrčil.

Takže Robo pokiaľ to nie je problém, skús to rozdeliť. Trať a veci k tomu jeden balík, vozidlový park druhý balík.
Ja som to myslel len dobré, že to bude pokope a postahnutí má uživateľ všetko po kope. Inšpiroval som sa so známymi traťami. A tie utilky som dal preto, aby v prípade, že nebude existovať stránka s danou utilkou tak aby to bolo zachované aspoň s takýmto spôsobom.

dem

Strojvedoucí
Robo urobil si to tak ako si uznal za vhodné. Ber to len ako pripomienku , že sú aj taký ktorých trainset nezaujíma. Nič viac.

bob57_cz

Učitel češtiny
Ano, ukazuje, ale je to pouze tabulka archivu. Teprve po rozbalení do adresáře se ukáže, co opravdu chybí. (Wavy fungují, ale z globálního adresáře zvuků nebo prostě jsou ticho a ty to nepoznáš, protože nechybí volané sms.)
Pro porovnání nově stáhnut soubor archivu a provedeno porovnání se stáhnutým o dva dny dříve.
01.jpg
Soubory jsou totožné.
Nyní ten soubor nechám rozbalit.
02.jpg

Rozbaluje se zdánlivě správně, dokud nedojde na soubory *.wav
03.jpg
Potom je potřeba odklikat 170 chybových hlášek.

Po skončení se podívám, co vše chybí pomocí funkce synchronizace složek.
04.jpg

Vlevo je zobrazen obsah archivu z jeho tabulky, vpravo je obsah již vyexportovaný.
05.jpg
Vpravo chybí 170 souborů.wav.

Po stáhnutí a rozbalení 6 dílného děleného archivu z náhradního umístění tam ty soubory už nechybí.
Naopak spousta zbytečných přebývá v obou archivech.
.

Nahoře