Lakovna Acatus

vláčkař Jenda

Pokladník
Tak tohle by mě opravdu zajímalo. Ne pokus a omyl, ale nějaká pravidla. Proč to někde funguje a jinde ne.
Mě by spíš zajímalo proč na některé modely (snad i většinu modelů) lze jezdit i na engy MSTS. Pokud tomu tak je, proč jsou pro OR potřeba jiné engy? Fungují v nich snad nějaké funce MSTS, které MSTSkový eng v OR není schopen aplikovat? Nebo jsou speciální nové engy pro OR v něčem výhodnější?
Ba dokonce někdy stáhnu jen skin bez modelu a jezdím jen s ním (a ne, nemám zároveň už stažený nějaký jiný model stejné řady, ze kterého mohl skin potencionálně vzcházet).

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Však si to vyzkoušej. Stejný vlak v MSTS a stejný vlak v OR laděný pro původní MSTS. A pak se už ptát nebudeš. :) Pokud pominu chování trakce, tak stačí se rozjet s vlakem například na 120 a pak přibrzdit na 40 (například jízda do odbočky) A to vůbec nemluvím o animacích v kabině, které jsou pak úplně mimo.

tomazo

Cestující
Zdravím,
kdo chce mít na efekt dvojčlennou lok. četu, jak tomu bylo v dobách ČSD, tak zde je k dispozici zápis.

Kód:
        ORTSFreightAnims
        (
        MSTSFreightAnimEnabled ( 0 )

FreightAnimStatic
        (
            SubType ( Default )
            Shape   ( "vl_mecanoassis.s" )
            Offset  ( 0.44 1.75 -6.49 )
        )
        FreightAnimStatic
        (
            SubType ( Default )
            Shape   ( "fira.s" )
            Offset  ( -1.3 -0.03 0.5 )
        )
        FreightAnimStatic
        (
            SubType ( Default )
            Shape   ( "csd_240086fa.s" )
            Offset  ( 0.0 0.0 0.0 )
        )
        FreightAnimStatic
        (
            SubType ( Default )
            Shape   ( "stin.s" )
            Offset  ( 0.0 -0.02 0.0 )
        )
        )

OR-240.086.jpg

vláčkař Jenda

Pokladník
Tak se mi podařilo spustit hru s 240.086, ale pouze s MSTSkovým engem, ale ten z nějakého důvodu vůbec nereaguje na správný zápis kabiny a zvuků. Také bych rád věděl, jak zacházet s těmi (podle všeho) čtyřmi variantami světelného nastavení. Openrails totiž, pokud vím, umožňuje jenom polohy "Vypnuto", "Tlumená" a "Reflektor". A jestli nemožnost zvednutí předního sběrače (pantografu) je správná nebo chybná, rovněž netuším.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Mě tam trochu vadí ty záclonky. Lidová umělecká tvořivost lokomotivních čet byla neomezená. My než jsme si namontovali na 451 rolety (vyrabované někde z vyřazených vozů), tak se okno proti sluníčku polepovalo Rudým právem. To byly největší noviny a krásně pokryly okna. A z listů co zbyly jsme si ještě udělali papírové čepice jako má večerníček a tak jsme jezdili. Byla tenkrát sranda. Ale to šlo jenom v Pražském depu. V ostatních depech, kde vládla vojenská disciplína by za tohle byl asi trest smrti. Ale také bych to na model nedával. Protože když se jezdilo za deště v noci nebo se sluníčkem v zádech, tak byla okna odkrytá. Možná bych to dal jako volbu s tím mechanikem v kabině výše. Kdo chce záclonky a kdo nechce a možnost přepnutí.

Acatus

Provozní technik
Tak se mi podařilo spustit hru s 240.086, ale pouze s MSTSkovým engem,
Jestli chceš, tak ZDE si stáhni složku mašiny s engem OR v hlavním adresáři a dej vědět, jestli ti to pomohlo? Na msts eng toho moc nenajezdíš a sběrač je k dispozici u tohoto modelu v animaci jen jeden.
LIGHTs si změníš změnou zápisu v engu - řádek 136, kde přepíšeš 1 na tvoji volbu 1 až 4.
Lights240.jpg

vláčkař Jenda

Pokladník
Jestli chceš, tak ZDE si stáhni složku mašiny s engem OR v hlavním adresáři a dej vědět, jestli ti to pomohlo? Na msts eng toho moc nenajezdíš a sběrač je k dispozici u tohoto modelu v animaci jen jeden.
LIGHTs si změníš změnou zápisu v engu - řádek 136, kde přepíšeš 1 na tvoji volbu 1 až 4.
Zobrazit přílohu 29418
Zdar Acatusi,
verze z odkazu funguje tak, jak má. Hlavního rozdílu, kterého jsem si všiml byla velikost engu, která se zmenšila z cca 7600 (?!) na "pouhých" cca 600. Tak přemýšlím, co takovou změnu mohlo zapříčinit...
Každopádně díky moc za pomoc.
Jenda

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Ty jo, tohle člověku spraví náladu po ránu. :D Moc hezké. Děkujeme všem zúčastněným. :)

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já jsem byl tenkrát špatnej šotouš a nyní ještě horší, protože jsem některé fotky založil a už nevím kam. Ale tuto jsem našel hned.
Tenkrát na Masaryčku přijela v novém nátěru rovnou z dílen. Tak jsem vyběhl ze své 451031/32 (souprava vlevo, také v novém nátěru po Šumperku. A vyfotil. Žádný mobil jako dnes. Ale v roce 1993 nebo 4, už si to nepamatuji, jen například Praktika z NDR a barevný kinofilm . :)
IMG_2514 (změněno).JPG

tomazo

Cestující
Zdravím,
upozorňuji na malou drobnost. LIGHTS ( CSD350_v1.-v5.inc ). V oblouku, ve verzi CZSK mírně problikává reflektor.
Position ( -0.11 3.714 7.363 ). Tam, kde figuruje 363, opravte na hodnotu 365. Oprava zabere 2 minuty.

Dan J.

Strojvedoucí
Oprava zabere 2 minuty.
To sice ano, ale je to potřebné přeopravit i na webu, takhle vzniká chaoz, kdy mně to pojede, poněvač si to tady najdu, ale pak mi budou ostatní hráči hlásit problém a já už nebudu vědět kde co se děje.

Nahoře