Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dane a sedíš v kabině správně? Nebo si tam připadáš jako malé dítě, které nevidí přes pult. Tedy jestli jsi musel zvedat pohled v souborech kabin.
Já asi dělám něco špatně. Vozidla tak jak jsou jsem včera večer nerozdejchal. Ale u mě je to normální. Možná je to v nastavení hry a já tam něco nemám jak má být. Vždy jezdím na default, jenom si zapínám trolej a naklápění v oblouku včetně minimální délky. Experimentoval jsem ještě s dohledností 6 km. To je vše. Asi proto jsem si nezajezdil. Asi bych to potřeboval s někým osobně probrat. Vždyť už jsem dědek důchodový. :) Už za měsíc. :) Ty vládní zákazy shromažďování nás úplně zničí.

Macis

Pokladník
Jestli má ještě někdo pochybnosti o jízdním odporu že se jako nerozjede z Letohradu, tak tady je video jako důkaz z testovací verze.
Aha, takže jestli to chápu dobře, tak od další verze bude zase vše chodit na starém ladění do OR ??

Macis

Pokladník
Dane a sedíš v kabině správně? Nebo si tam připadáš jako malé dítě, které nevidí přes pult. Tedy jestli jsi musel zvedat pohled v souborech kabin.
Já asi dělám něco špatně. Vozidla tak jak jsou jsem včera večer nerozdejchal. Ale u mě je to normální. Možná je to v nastavení hry a já tam něco nemám jak má být. Vždy jezdím na default, jenom si zapínám trolej a naklápění v oblouku včetně minimální délky. Experimentoval jsem ještě s dohledností 6 km. To je vše. Asi proto jsem si nezajezdil. Asi bych to potřeboval s někým osobně probrat. Vždyť už jsem dědek důchodový. :) Už za měsíc. :) Ty vládní zákazy shromažďování nás úplně zničí.
Ano, taky se mi při pohledu z kabiny jezdí na prd. Už jsem to probíral i se super kabinářem Dodem

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Děkuji za rady, ale kabina (pohled ven) mne až tak netrápila. Pohled si v cvf zvednout umím, ale já ty mašiny nerozdejchal. Lokomotivy s jiným brzdičem než BS2, tedy s BSE nebo i Railjet (Taurus), tak mi nenaběhlo vůbec nic. Ani napětí a páka brzdiče nereaguje. Ale jak jsem psal, asi mám něco špatně nastaveno.
To už jsem poznal, jak je vše choulostivě provázáno. Například laminátka. Tam jakmile zápis "Monitor" nebo ovládání dám do common.inc, tak po načtení je lokomotiva také mrtvá (v Openrails). Brzdíč má vyhozený do pryč a půlvolant ve shuntech a nic nereaguje. A ani i když dám do inc jenom monitor. Ale jiné lokomotivy se směrovaným ovládáním i monitorem do inc fungují Přitom jsem vracel do engu totožný zápis, tedy žádná závorka nechyběla. Tohle je jenom příklad, jaká maličkost může zneschopnit lokomotivu. Zápis stejný, jenom trochu jinak.
Ale hledat jehlu v kupce sena a testovat, co nový MG nemá rád, to je na moc dlouho.
Openrails mi funguje plnohodnotně, tedy chybu v engu nemám. Chtělo by to přesná pravidla, co v zápisech pro MG nesmí být.

Dan J.

Strojvedoucí
Vy držte, až Icik pustí ven novou verzi. Elektriky nezkouším, já se věnuji testu 749.

Dan J.

Strojvedoucí
749 má výhled OK, aspoň já v pohodě. Elektriky teď nemám čas testovat, mám plné ruce práce s Portugalem.

Dan J.

Strojvedoucí
Tafy je video z jízdy R Modrý Portugal v úseku Znojmo a kousek za Břeclav, pak mne OR slítnul. :) Zase jsem neuložil zprávu proč.

Limo44

Cestující
Zdravím, otázočka ohľadom OR MG. Je možné mať rozdielne nastavenia medzi OR MG Od Icika a normálnym OR ? Díky :)

Dan J.

Strojvedoucí
Zapni si vibrace Ctrl + V na stupeň 2. Ať to s tebou taky trochu kvrdlá.
Počkej, ať to dobře chápu? Já mám převýšení v oblouku (náklon) na dvojku (to bylo v návodu), kdysi jem měl 1 a ty vibrace taky teda na dvojku? Mám tam za jedna, u starého ro to totiž působilo, jako nepodbitý svršek. :)

Dan J.

Strojvedoucí
JJ, dík. Já jsem momentálně ve Vyškově na Moravě a vše jede jak má, jsem zvědav na přechod přes půlnoc a spřažení s párou a cesty do kopců za Benešověm směr Tábor.

Rogers

Pokladník
Zdravím. Tak jsem si chtěl otestovat novou verzi OR Monogame, ale bohužel jsem narazil na problem , který nějak nemohu rozluštit. Na noťasu mám naistalovanou verzi OR 1.3.1, kterou mám oddělenu od Monogame. Ale , jak čtu výše, tak nelze provozovat na jednom PC standartní OR a OR Monogame.cz. Takže, jestli to dobře chápu, nejdříve musím odinstalovat standartní verzi a pak teprve spustit Monogame.cz? Dík za odpověď.chybová hláška.jpg

Icik

Pomocník strojvedoucího
Takže, jestli to dobře chápu, nejdříve musím odinstalovat standartní verzi a pak teprve spustit Monogame.cz?
To není třeba. Sdílejí jen hodnoty v registrech. Na spuštění není třeba odinstalovat. Já sám mám několik verzí OR od stabilky, Unstable, MG a ž po moji a normálně můžu jezdit všechny.
Na obrázku je vidět problém s právama. Já jedu přes administrátorský účet a nemám s tím problém.

Icik

Pomocník strojvedoucího
JJ, dík. Já jsem momentálně ve Vyškově na Moravě a vše jede jak má, jsem zvědav na přechod přes půlnoc a spřažení s párou a cesty do kopců za Benešověm směr Tábor.
To vylítneš jak prd. Ještě si Dane budeš stěžovat, že to jede moc rychle. :)

Nahoře