ConBuilder

Dan J.

Strojvedoucí
Dle mého je to sakra skvělý conbuilder, neboť tam vidíš i modely samotné a přesně vidíš, jak bude souprava vypadat.
Dle tvého možná a je to tak jediné, co je na tom programu pozitivního a jmenuje se TSRE Con Editor, nikoiv Con Builder. :) Je vidět, že víš akorát tak velký kulový, problémy, co tenhle program dělá, jsem tady psal a používám oba a stejně musím v aktivitách na závěr přetestovat vše v tomhle programu.

Con Builder je TENTO PROGRAM:
cb_001.jpgcb_002.jpg

Takže nikoliv ta spatlaná rada, co jsi napsal. A tazatel dostal i odpověď, je součástí nosiče s tratí BP.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Con Builder je TENTO PROGRAM
Dodnes funguje. A já bláhový myslel, že projekt BP ze zdejší komunity musí mít snad každý, tedy i Conbuilder. Stejně jako projekt 321. Jinak za mě, já bych si tratě také raději koupil než 21 let stavět. :) Jenomže nabídka nebyla, tak jsem musel stavět. :)

Dan J.

Strojvedoucí
Dodnes funguje. A já bláhový myslel, že projekt BP ze zdejší komunity musí mít snad každý, tedy i Conbuilder. Stejně jako projekt 321. Jinak za mě, já bych si tratě také raději koupil než 21 let stavět. :) Jenomže nabídka nebyla, tak jsem musel stavět. :)
Ahoj. K trati BP, i já jsem se teď ztratil v aktualizacích, letní fesťáky, chození do práce a nějak jsem pozapoměl, kterou poslední akrualizaci mám. Neva, sjedu posl 3 aktualizace. Ale, co jsem tím chtěl říct. Nechceš prosím do toho obrázku při načítání tratě dát číslo aktualizace, jako je tomu u 321 a 310? Tím vím, jakou mám zrovna aktuální verzi.

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Dle tvého možná a je to tak jediné, co je na tom programu pozitivního a jmenuje se TSRE Con Editor, nikoiv Con Builder. :) Je vidět, že víš akorát tak velký kulový, problémy, co tenhle program dělá, jsem tady psal a používám oba a stejně musím v aktivitách na závěr přetestovat vše v tomhle programu.

Con Builder je TENTO PROGRAM:
Zobrazit přílohu 39760Zobrazit přílohu 39761

Takže nikoliv ta spatlaná rada, co jsi napsal.
ConBuilder nebo Consist Editor, není to jedno? V angličtině to znamená úplně to stejné. tvorba “consistů“.
Předpokládám, že každý průměrně intelignetní pozná rozdíl mezi ConBuilder a TSRE5 Con...
Ale můžeš tu místo rozumbradování napsat, jaké jsou rozdíly a jaké výhody přináší Conbuilder vs. TSRE5 Consist Editor, neboť například já problémy s TRS5 absolutně nemám. (Základní funkce fungují stejně).
A tazatel dostal i odpověď, je součástí nosiče s tratí BP.
No samozřejmě. Domnívám se, že o TSR5 neví vůbec nic, logicky se tedy ptá na ConBuilder, který jsem ze začátku užíval i já, než jsem se dozvěděl o TSR5, kterýje pro mne přehlednější a graficky lepší.
TSRE5 v0.6958 Consist Editor.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Jedno je kolečko u trakaře a co tím obrázkem dokazuješ? Že zobrazuje soupravu ví každý, ale dělá chyby v číslování a výměna chybějicích vozů je taky unikum, pokud to někdy autor neopraví, je problém. Takže Trnečka přestaň laskavě poučovat, co bych měl, nebo neměl, chytračit a mit furt poslední slovo, ConBuilder je jeden program a TSRE Activity Editor program úplně jiný. Pokud se tu někdo shání po CB a ty mu tady podsouváš TSRE CE, nabízíš zcela jiný program na tvorbu a TEČKA.

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Jedno je kolečko u trakaře a co tím obrázkem dokazuješ? Že zobrazuje soupravu ví každý, ale dělá chyby v číslování a výměna chybějicích vozů je taky unikum, pokud to někdy autor neopraví, je problém. Takže Trnečka přestaň laskavě poučovat, co bych měl, nebo neměl, chytračit a mit furt poslední slovo, ConBuilder je jeden program a TSRE Activity Editor program úplně jiný. Pokud se tu někdo shání po CB a ty mu tady podsouváš TSRE CE, nabízíš zcela jiný program na tvorbu a TEČKA.
Odpověď:
Pokud znáš angličtinu, tak překlad názvu je stejný.
„Pro tebe je číslování a výměna chybějících vozů unikum.“ Já v tom problém nevidím, když člověk ví jak na to.

Co obrázkem dokazuješ ty? Já jsem vložil obrázek pouze pro srovnání mezi tvým prezentovaním a mým prezentovaním editoru pro tvoření souprav. Ať si dotyčný porovná sám. Jinak v TSRE vidím HV i vozy jako model, vím co přesně tam je. Pokud je něco s modelem, třeba není vidět, v TSRE to poznám, přes ConBuilder to poznám minimálně až ve hře, což žere akorát tak čas. Stejné jako třeba když chci hodit např. 843 v omšelé rudé. A která stroj to tak má? Jak to poznám? Leda proklikat se na google. Ztráta času. TSRE ukáže celý model. Který je omšelej, který je krásně rudej, který má i můstky (verze 2010), který je v najbrtu apod. Jak toto chceš během sekundy poznat v ConBuilderu opravdu nevím. (Komplet vozový park ČD, ČDC, PKP, MÁV, ZSSK, DB, ...).
Z počátku jsem odpověděl mu, aby měl na výběr s vícero možností.
A proč do toho taháš nějaké acitivity editor nevím. O aktivitách řeč není. Pokud se někdo shání po programu tvorby souprav, nechť je mu vyhověno. A pokud máš na mysli to plus, které jsem zmínil, že vlastně při stahování se mu stáhne i Route Editor, (tedy bude mít 2 aplikace na ploše), tedy Route není Activity.

Ze začátku jsem se též sháněl po nějakém “conbuilderu“, bylo by doporučeno včetně pro mne tenkrát neznámém TSRE. Vybral jsem si sám, stejně jako si vybere onen dotyčný.
Proč ty s tím máš tak veliký problém a nutně potřebuješ řešit vážně nevím. Ale jestli ti vadí, že někdo jiný nabízí i něco jiného, než-li to, co předestřeš ty, je poněkud pošetilé. Když je možnost, je fajn mít na výběr co si člověk vybere. To je ale mimo mě i tebe, tak nevím o co ti jde, že máš nutkání tu řešit něco se mnou. Takže Jureček, bylo by fajn zklidnit trochu hormon.
cit: přestaň laskavě poučovat, co bych měl, nebo neměl, chytračit a mit furt poslední slovo
Nápodobně, původně jsem ti ani nepsal, ale jinak ok... ;)

Tím končím s tebou tuto diskuzi. Hau

Dan J.

Strojvedoucí
Jděte si s Patrňákem poplácat po prdeli a vlez mi s tvýma příspěvkama dlouhýma jak "Reportáž psaná na oprátce" na záda! Hau. :)
Ps: když seš tak sečtělý radil a upozorňovatel tu na fóru, tak určitě víš, s čím má TSRE AE pitíže, je to tu milonkrát vypsané. A furt hsou to dva odlišné programy na tvorbu consistů. A mimochodem pane chytrej, CB umí zobrazit vozy napřími, jen vědět jak na to...

Dan J.

Strojvedoucí
tak určitě víš, s čím má TSRE AE
Samozřejmě TSRE Con Editor. A můžeš tu radu hned vypsat na to svoje nové fórum, jak jsi tady vyhrožoval, Už funguje? :)

A proč do toho taháš nějaké acitivity editor nevím. O aktivitách řeč není.
Kdepak? Ale až vyměníš v TSRE Con Editoru vozy, pak nefňukej, že se ti třeba nezobrazují písemné zprávy v aktivitě... :cool:

Martin S.

Hradlař
Ale až vyměníš v TSRE Con Editoru vozy, pak nefňukej, že se ti třeba nezobrazují písemné zprávy v aktivitě... :cool:
Když už to tady bylo zmíněno, tak bych se chtěl zeptat... Na čem to vlastě závisí? Ta čísla vozů (UiD) v .con souboru? Nebo že má dojet do stanice přímo ten jeden konkrétní ".wag soubor"? Uvedu příklad. Do MSTS existuje "rekreák" Z Prahy do Hanušovic. A z Prahy to do HK má táhnout E499.005. Pokud ale takovou mašinu nemám a použil bych místo ní třeba 140.085, aktivita se mi nespustí. Čím je to způsobeno? Případně, dá se to v některém souboru aktivity (.act, .srv, apod.) upravit?

Dan J.

Strojvedoucí
Ano. Ta čísla vozů jsou kořenem pro zprávy a třeba v MSTS, pokud máš dvě čísla shodná, pád. OR to kousne, ale běda, když máš událost sestavit vlak. Ale proč se ti aktivita nespustí, nevím. Musel bych ji vidět v editoru, nebo vědět přesněji. Obrázky z editoru. Já jinak používám TSRE CE taky a právě vím, co valí za balasty, přitom by stačilo:
1. Tlačítko přečislovat soupravu, jako je v CB.
2. Pokud chybí vůz, větší čtvereček pro chybějící vůz s popisem o jaký jde, stejné jako v CB.

A bulo by to v pohodě.

Ps: Jinak na výměny je suprovní ještě program Activity Analysis, ten mění i loose consisty, consisty, dělá rovnou i zálohu původních a pokud je vůz flipnutý, tak jej otočí automaticky.

Martin S.

Hradlař
Ano. Ta čísla vozů jsou kořenem pro zprávy a třeba v MSTS, pokud máš dvě čísla shodná, pád. OR to kousne, ale běda, když máš událost sestavit vlak. Ale proč se ti aktivita nespustí, nevím. Musel bych ji vidět v editoru, nebo vědět přesněji. Obrázky z editoru.
Díky za vysvětlení! ;) Teď jsem schválně zkusil spustit origo aktivitu "Rekreační vlak 69/70", s E499.005, měl jsem za to, že s origo engem se to spustí. Stejně ne - vypsalo mi to chybu "System.Exception: Error loading player train." Používám pravidelně aktualizované ORCZ, BP aktualizuji taktéž. Noťas aktivity běžně zvládá, tuhle aktivitu jsem preventivně stáhl znovu před chvílí. Pokud by někdo tušil, v čem může být chyba, budu moc rád za radu. Přeci jen ty nové Šlechtičny by si zasloužily také provětrat... :D

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Samozřejmě TSRE Con Editor. A můžeš tu radu hned vypsat na to svoje nové fórum, jak jsi tady vyhrožoval, Už funguje? :)

Kdepak? Ale až vyměníš v TSRE Con Editoru vozy, pak nefňukej, že se ti třeba nezobrazují písemné zprávy v aktivitě... :cool:
Ano. Jde o server na Discordu, kde jsou připravené různé roomky, volání, každý projekt je oddělen, stejně tak jako chatovací místnosti pro rady, stále na tom dělám, abych to dovedl k dokonalosti.
Výhodou je, že lze bez problémů vkládat fotky/obrázky s různými koncovkami, videa, lze jak psát, tak i volat v místnostech pro pokec, či v místnosti přímo pod danou tratí, o které je debata.
Dost jsem se inspiroval Discordem od Maďarů. Žádné omezení, sdílení obrazovek, live spolupráce mezi staviteli atd.
Každý by měl svou roli jako například Stavitel, poradce, modelář, hráč, a tak dále.......
Stačí pouze nabrat lidi, aby to ožilo.
Myslím si, že by to dost osvěžilo cz/sk komunitu OR.

Jinak v každé aktivitě (i ve tvých) pokud vůz/hv nemám, nahradím jiným, převážně měním „vlaky” za současné. (nestahuji aktivity s párou, není pro mne).
Nikdy jsem ještě problém neměl :)
A třeba mám i štěstí.

No a k tomu ConB., jen jsem poukázal na další možný program pro sestavy souprav, nic víc.
Je pozoruhodné, jak se jen kvůli tomu dokážete rozhoupnout do X zpráv.
Ono by to všechno šlo hladce, zejména volací roomky by se náramně hodily. Konverzace by dozajista byla mnohem lepší.
Tohle starší forum zkrátka nenabízí možnosti hodné v této době. Co takhle zkusit něco nového, tj. vyměnit si kabát?

Dan J.

Strojvedoucí
Díky za vysvětlení! ;) Teď jsem schválně zkusil spustit origo aktivitu "Rekreační vlak 69/70", s E499.005, měl jsem za to, že s origo engem se to spustí. Stejně ne - vypsalo mi to chybu "System.Exception: Error loading player train." Používám pravidelně aktualizované ORCZ, BP aktualizuji taktéž. Noťas aktivity běžně zvládá, tuhle aktivitu jsem preventivně stáhl znovu před chvílí. Pokud by někdo tušil, v čem může být chyba, budu moc rád za radu. Přeci jen ty nové Šlechtičny by si zasloužily také provětrat... :D
Ahaaa, ta jet v ORCZ nemůže. Je stavěna v prvopočátcích OR a jsem si jistý, že tam budou i poškozené trasy. Ale po vydání 475.1 je tahle aktivita v pořadí na opravu pro ORCZ 1.8.x.

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Jděte si s Patrňákem poplácat po prdeli a vlez mi s tvýma příspěvkama dlouhýma jak "Reportáž psaná na oprátce" na záda! Hau. :)
Já tu slovně nikoho nenapadám. Můžeš mi to říci do očí, jestli jsi takový “king“, nebo se bav slušně.
Ale podle gramatiky co tu vyťukáváš se silným přírazem tak rychle, jsi pravděpodobně hodně nervní osoba :rolleyes:.
Ps: když seš tak sečtělý radil a upozorňovatel tu na fóru, tak určitě víš, s čím má TSRE AE pitíže ,
TSRE AE? Kdo se tu baví o aktivitách :D mankote... a radil že jsem...? Copak je zakázané někomu poradit, nebo vůbec poradit, aniž bys do toho nerýpal? Jureček, prostě jsi nemohl jenom poradit a nabídnout “CB“ a konec, ty musíš prostě rejpnout i tomu, kdo nabízí něco, co se ti nelíbí. Já nic takového nedělám.
A furt hsou to dva odlišné programy na tvorbu consistů. A mimochodem pane chytrej, CB umí zobrazit vozy napřími, jen vědět jak na to...
Jsou odlišné, jediné s čím s tebou souhlasím. A “CB“ umí zobrazit model? Ano, jenom v případě, pokud má složka s vozem nebo HV i obrazový soubor.
TSRE CE umí zobrazit model i bez toho.
Ale proboha, využívejte co chcete, je mi to jedno, o to tu nejde.
A že jsou mé odpovědi dlouhé? Protože napřed začneš napadat, pak píšeš o něčem jiném a ke konci se věnuješ tomu, o čem je řeč.
A já pak odpovídám jednotlivě na každou tvou reakci. Tak slušný jsem.

Dan J.

Strojvedoucí
Blablablabla... a zase román na půl stránky... Ano umí zobrazit celý model... Ne, žádný obrazový soubor nepitřebuješ... A nechceš jít poučovat na to tvje nové fórum? Jseš opravdu urputně otravný jak Pitralon... Jestli vůbec víš o co jde. :)

Götterdämmerung

Tiskový mluvčí všehomíra
Blablablabla... a zase román na půl stránky... Ano umí zobrazit celý model... Ne, žádný obrazový soubor nepitřebuješ... A nechceš jít poučovat na to tvje nové fórum? Jseš opravdu urputně otravný jak Pitralon... Jestli vůbec víš o co jde. :)
Tuhle reakci jsem očekával. Nic nového od někoho, co... budu raději slušný.
Přijeď mi to říci do očí. Jeden se raději schoval, předpokládám, že u tebe to bude stejné. Ten co ponaučuje, píše aby druhý ho neponaučoval. Nezapomeň, že jsi to byl první TY, co ses v pátek 15:59 začal ponaučovat a s*át do mě. Je to tady černé na bílém.

Nezapomeň opět smajlíka „chichichacha” a opět ponaučovat.
Tvoje problémy jsou mi víš kde. Běž prosím komandovat někoho jiného, komu se to bude líbit. Zdar.

Venny

Průvodčí
Goetterdaemerungu, je zvláštní, že zrovna ty mluvíš o urážkách; citlivý jsi jak komtesa z Rohozce...
O pár příspěvků dozadu zase používáš zemitý slovník jak Mařka z nádražního bufetu. :D:D;)
Pomotáš pátý přes devátý - demonstrace jako menstruace, hlavně že teče krev, že... :rolleyes:
Myslím, že ti Dan vysvětlil náležitě, že ConBuilder je něco absolutně jiného než TSRE-5 a jeho Editor souprav, chceš-li Consist Editor. Já v tom opravdu rozdíl vidím.

Nahoře