Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Na trati Jihlava - H. Brod jsem pracovně prožil 30 let a musím a rád prohlásit, že ten H. Brod vypadá skvěle. Krásná práce. ( V Jihlavě jsem strávil i 3 roky na záloze. Teď jsem už skoro 20 let mimo. Tohle nepíšu proto, že chci machrovat, ale kdyby tvůrci aktivit měli na této trati nějaká "bílá" místa a já si to pamatoval, rád pomůžu v SZ.)

Dnes padlo celé odpoledne na osazování těch blbin, jako značek "vlak se blíží k hlavnímu návěstidlu", má to každý oddíl a pak ty soustavy rychlostníků. To nemělo konce. I když v TSRE5 to jde celkem rychle, protože se to dá rovnou zarovnávat například se sloupy TV. .Povedlo se i staničení. Tohle bylo nutné udělat dřív, než se začne hýbat s terénem a vytvářet náspy a zářezy. Modely náspů už mám také pod kolejemi.
Netuším, kolik toho ještě zvládnu, než začne jaro naplno, ale takto je trať do Jihlavy komplet provozuschopná. Určitě brzy vydám další aktualizaci.
95dobronin.JPG

Poděkování m61, který mi opravil nějaké chyby v databázích a také vyčistil dávný pozůstatek z nějaké výhybky mezi Praha - Libeň a Praha Vysočany. Byl viditelný v MSTS AE někde v tom červeném kroužku. Tak jsem zkusil to samé opravit i u Skalice nad Svitavou. Už jsem to jednou mazal, ale nedotáhl jsem do konce. Tedy znovu nakopíroval do world z verze BP9320 ten pozůstatek zrušené koleje a pak opravil v TSRE5. A už je tam také čisto. Viz druhý obrázek.
Pak jsem ještě opravoval návěstidlo v Tišnově. Nevím, která je to kolej, ale je tam vstupní bod a dá se jet buď do Nedvědice nebo do Vlkova. Zkusil jsem tam nastavit natvrdo "rychlost 40 bez linku" a poté fungovala barva jenom při postavení do Nedvědice. Jako cesťák směr Vlkov je tam trvale červená a odjezd je také na stůj a jen problikuje. A stejné to je i v MSTS, tedy nějaká všeobecná anomálie. Ale když jsem to opravil na linky 40 rovně a 40 vpravo, tak po načtení hry stačí přehodit výhybku a dá se jet na barvu na oba směry.
Všechny i tyto opravy budou předmětem další aktualizace.
Takže ještě připomínkujte, kdyby něco někde.

125mapa1.JPG
125mapa2.JPG

Dnes jsem v Jihlavě dokončil nějaké manipulační koleje a koleje v depu. Ještě chybí vlečky. Jenomže Jihlava je tak zakroucená, že vlečky nechávám na příště. Byl jsem rád alespoň za tohle. Dokončil jsem ale jednoduchou vlečku do Jihlava - Bosch Diesel. A na dálnici D1 už je také normální plynulý provoz. :)
Zima pomalu končí, začínají rozvolnění, tak práce brzy zaletním, protože opět začnou hudební vystoupení, ale vydám ještě aktualizaci 94.20, ať můžete do té Jihlavy alespoň nakouknout. Krajina zatím bude jen namalovaná, ale to nějak přežijete. :)
1905Jihlava1.JPG

1905Jihlava2.JPG
1905Jihlava3.JPG

Dnes jsem udělal cedulky na zastávky a dočasně vyměnil omalovánky za letecké mapy. Je srandovní, jak to z výšky vypadá pěkně. Aby jste si na to nezvykli, než dokončím krajinu a pak nebyli zklamaní. "Jenom?" :) :) :)
Ale ve hře z blízka to bude rozmazané. Pěkné bude jenom vzdálené pozadí.
2105Jihlava0.JPG

2105Jihlava1.JPG
2105Jihlava2.JPG
2105Jihlava3.JPG
2105Jihlava4.JPG
2105Jihlava5.JPG

Zpevnil jsem jak železniční svršek tak spodek i na druhé straně Jihlavy směr Malý Beranov. Tohle šidítko leteckých map má ale malý problém. Táhle jsem vlak s laminátkou z HB do Jihlavy. Dobrá zpráva je, že se dá jet dál směr Okříšky samotíží jen na kompresory. Ta špatná je, že v posledních čtvercích za malým Beranovem se nenačetl terén. tedy krajina jenom šedá. Tedy tudy cesta asi nevede. I když vzdálené fotopozadí by mohlo být pěkné. Ale jinak je tam krásně. Ne?
2306Jihlava.JPG

2306Jihlava1.JPG

Jak je ta první fotka z viaduktem, ještě jsem doplnil silnici a přejezdy. Ta vede až na nádraží. To by asi neprošlo cenzurou. :)
Už žádné fotky, aktualizaci BP 94.20 můžete stahovat na mých stránkách.

Jinak tu velikost 1.7 giga dělá těch několik fototextur z HB do Jihlavy. Proto mohou být jenom dočasně i když to vypadá pěkně.
Zajímavé je, že když tohle načtu v editoru MSTS na starých XPéčkách, tak tam normálně funguji. Ale běda, když spustím na tom samém PC TSRE5. Po přesunu na jihlavskou trať to okamžitě spadne a když ne, tak se tam nedá vůbec pohybovat. Každý krok trvá asi 15 sekund. A po chvíli to stejně spadne. Ale v Desítkách na moderním PC se tam normálně v OR jezdit dá a nijak se to necuká.

Pro aktivitáře. V Havlíčkově Brodě, prostor depa a přilehlé výhybky (kolej od prvního peronu), je to přepracované. Zhlaví je posunuté. Nutné vědět. Jinak se s ničím nehýbalo.

Dnes je venku zima, tak jsem otevřel TSRE 5 a jen tak ze srandy vygeneroval terén ze Znojma až do Malého Beranova, kde mi zatím končí koleje.
Vycházel jsem z nadmořské výšky Znojma a podle předpokladu vyšel schod, naměřil jsem 40 metrů. Nebudu tam dávat vlakové zdymadlo :) Ale teď, čeho se držet? Výšky terénu od Jihlavy nebo od Znojma. Tedy, že bych korekce udělal z Okříšek do Znojma.
generovani.JPG
Ale rozhodlo tohle. Opět jen tak ze srandy jsem vygeneroval terén z Okříšek do Brna, A v Brně to lícuje výškově naprosto přesně. A dokonce, jak je vidět na obrázku, bez větších korekcí je možné z Horních Heršpic natáhnout koleje. Jen to budu mít do Střelic asi o 300m delší. Ale již položené koleje se překrývají s mapou. To je další výzva to nepropojit.
Tedy bude nutné od Malého Beranova směr Okříšky nějak výškově srovnat. Asi mi nezbyde nic jiného, než začít pokládat koleje od Brna a v Okříškách se uvidí, jak to výškově vyjde. Třeba ty Okříšky budou muset být výš. Kdybych to od Jihlavy celé snížil. Jinak Brno - Jihlava jsem nikdy stavět nechtěl. :) Ale ono to jinak asi nepůjde.
Brno.JPG

Že by moje zbožné přání bylo vyslyšeno? Moc Vám držím palce, je to naprostá parádička.

Zbyňku, dobrá práce. Když už si v tom generování terénu nechceš zkusit jak dy ti to vycházelo ze Střelic do Hrušovan ať už máš ten terén kompletní.
Co kdyby náhodou :)

jak by ti to vycházelo ze Střelic do Hrušovan
To bude vycházet, protože v Hrušovanech je stejná korekce jako ve Střelicích -156
Ale Jihlava je na -190. Ale když stavíš podle sklonů, tak to pak jde i mimo a terén se pak musí někde zvedat nebo snižovat. Z HB do Jihlavy jsem terén také postupně zvyšoval a pak hranice čtverců, kde se pohnuly zemní desky jak po zemětřesení, bylo nutné zabrousit šmirglem. :) HB byl myslím -200.
Proto bych začal koleje pokládat podle sklonů od Brna a v Okříškách se uvidí. Jiná cesta není. Jinak já věděl hned, že Okoun bude mít radost. :) I když to nějaký čas potrvá.
Priorita je trať Jihlava - Znojmo. A z toho Brna pojedu nejprve jen s hlavní kolejí s výhybkami, ale bez řešení stanic. Ty se dodělají až to bude propojené. Protože většinou to bývá tak, že se celé desítky kilometrů kolejí osazují (editují) znovu do jiné korekce sklonu, aby vyšlo propojení.
Jinak Brno - Jihlava mám, ale Okříšky - Znojmo a Střelice - Hrušovany mám jenom sklony. Poloměry sice budou namalované, ale je známé, že ty malůvky dost lžou.
Že by moje zbožné přání bylo vyslyšeno?
Bylo vyslyšeno. I když jsem tento úsek stavět nechtěl. Bude to zase velký oříšek, protože tyto jednokolejky samý oblouk jsou dost stavebně pracné.

Uvidíme na vánoce, co bude či nebude.

Zdravím,
velice si vážím Vaší dřiny. Konečně naděj na zrekonstruovanou trať 240 (nově Bransouze - Okříšky a Třebíč - Zastávka u Brna - alespoň co se rychlostních limitů a nových nádraží týče) oproti té staré od Luďka Maxy. Pokud vím (snad to tu ještě nezaznělo), právě se realizuje rekonstrukce a elektrifikace úseku Brno-HH - Střelice. Ta má skončit v prosinci 2021 (předpokládám, že do té doby se na tomto úseku v rámci komplexu Tratě BP pracovat nebude). Naváže na ni druhá etapa - rekonstrukce, zdvojkolejnění a elektrifikace úseku Střelice - Zastávka u Brna (ale to je ještě relativně daleko - rok 2022 a dál). Každopádně nepochybuji, že to vše berete v potaz.
Hodně štěstí.
Jenda

Zdravím,
velice si vážím Vaší dřiny. Konečně naděj na zrekonstruovanou trať 240 (nově Bransouze - Okříšky a Třebíč - Zastávka u Brna - alespoň co se rychlostních limitů a nových nádraží týče) oproti té staré od Luďka Maxy. Pokud vím (snad to tu ještě nezaznělo), právě se realizuje rekonstrukce a elektrifikace úseku Brno-HH - Střelice. Ta má skončit v prosinci 2021 (předpokládám, že do té doby se na tomto úseku v rámci komplexu Tratě BP pracovat nebude). Naváže na ni druhá etapa - rekonstrukce, zdvojkolejnění a elektrifikace úseku Střelice - Zastávka u Brna (ale to je ještě relativně daleko - rok 2022 a dál). Každopádně nepochybuji, že to vše berete v potaz.
Hodně štěstí.
Jenda
Zaplať pánbůh za starou trať, bez debilních zdí a nesmyslných nástupišť díky betonvé loby, kde všechny stanice jsou jak přes kopírák.

To je opravdu sranda to tady číst. Já jen napsal, že potřebuji kolejovou šablonu, abych měl Okříšky v optimální výšce a vy už řešíte jak to má finálně vypadat. Já tohle dilema nemám. Na mapách, které jsou na texturách jsou aktuální verze kolejí a tak to asi bude. Každý tvoříme co jej baví. A kdyby došlo na trať 240, tak starou už máte, tak není co řešit. To spíš řešte ne jakou verzi, ale jestli nějaká bude. Já mám rád zmodernizované, dříve pomalé tratě s moderní návěstní soustavou. Lépe se to linkuje a na takových tratích se i lépe jezdí.
Kéž by každá stanice byla jak přes kopírák, když se už nikomu nechce modelovat.

Musím s panem Šemorou souhlasit, ta 240 co už je k mání do MSTS, je sice fajn, začínal jsem na ní, ale TT se tam dělá velmi špatně, právě kvůli linkování a "utopených" návěstidlech. Už jen to, že bych se mohl dočkat trati 240 v BP je super. Dosavadní práce pana Šemory je úžasná a to, že i po tak dlouhé době staví nové úseky, je excelentní.

že i po tak dlouhé době staví nové úseky, je excelentní.
Já je stavím i proto, že jsem se s původními kolejemi téměř trefil do správných GPS a dá se s tím pracovat. Je to změna proti dosavadnímu stavění, kdy jsem si kopce musel tvarovat sám. Kdyby Heršpice byly hodně vedle, asi bych do 240 nešel, ale ono to tam navazuje. Jen se posune jeden oblouček. A Deterio do toho musí dát zamračeného smajlíka, že jej to štve. On chtěl původní Znojmo, původní jihlavskou trať, ale mne baví stavět ty modernizované. Vadí mi jenom ty protihlukové zdi. V Hustopečích je naštěstí nemáme a nejsou ani do Mikulova. Proto jsem neváhal. Tak snad ani do Jihlavy z Brna jich moc nebude. Ale uvidíme. Hlavně aby byla vůle stavět. To jsou na stavbu dost náročné tratě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře