CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Včera jsem měl taky problém se s 850tkou dostat do výkonu. Stále je to ve vývoji, takže s chyby se prostě občas přihodí.

Já to bral jako běžný provozní stav na ČD, ještě když jsem si před měsícem a půl ORCZ instaloval, tak každou druhou jízdu na Esech jsem měl nějakou neschopnost. :-D Nevěděl jsem, jestli jsou to záměrně generované závady, nebo chyby. Takže jsem spoustu těchhle poruch na tratích odstranil různým popřepínáváním, vypnutím rádia, shození baterek a podobně. :-D Dlužno říct, že jsem se přitom něco zanadával. Ale většinou jsem "nějak" dojel. :D :D :D On i ten simulátorový Mirel na 350 je "svůj", tolerance překročení 3+3 km/h neexistuje, při mezikruží práskne NZ2 při + 0,1 km/h.:rolleyes::D Ale je fajn, že to jde jako u nové verze Mirelu odentrovat ještě za jízdy a našvihat.

A jen tak na okraj, furt blbne ten stop u dieselů AI, lae třeba i u Ešusu, kdy je panťák dole, ale zvuk jede. Stačí kamerou odjet ze stanice někam na trať, vrátit se zpět a nastane tahle situace. Ten KŽC 749 na obrázku bublá když přijedu do Lipky, ale vizuálně je mrtvý, jak jsem psal kdysi.
Konečně se mi povedlo tuto chybu odstranit.

Takže aktivita dojeta komplet celá, několik uložení, nahrání a funguje vše úplně bezvadně, Teď jsem zaktualizoval ORCZ a pojedu 1. díl aktivity, kde vyzkouším ty studené AI diesely. Ale kdy to netuším, něco zítra a něco ve svátek.

A co ten display při nějakém kliknutí zvětšit, ja v něm fakt vidím prd. Něco jako F1. Tim pádem žádám o plné ovládání klavesama. Nejsou tu jen lidé se zdravíma očima.

No, to je pravda... Ten displej je fakt prťavej, hodila by si nějaká funkce, jak ho zvětšit, např. kliknutím na něj. Ale bude to pro tvůrce asi oříšek.

Tak to jsem v haj.lu. ovládám lokomotivy pouze klávesnicí.
Však ja tiež. :) a nemám s tým problém. Veď kľudne zruším na displeji Funkce stejne je to vymyslený spôsob výberu zberačov. A tým pádom sa bude jazdiť len na jeden zberač :)

Jasne Lukáš ja som len dal možnosť. Na vectrone v reále takú možnosť nemáš. A robiť nejaké nezmyselné približovanie nebudem. Ja sám mám problémy so zrakom možno ako nikto z Vás a vidím na to dobre. Nevidím dôvod na to tam robiť nejaké nezmyselné približovanie. A hlavne sa mi nechce.

Pokud vím z mého "pomocníkování" na nákladních předchůdcích Vectrona, sběrače byly v základu navoleny na AUTO, zvolila se soustava, zdvihl sběrač a co se dělo na střeše, v režimu auto nikoho nezajímalo, mašina si vybrala sama a častokrát si zvedla přední. Asi bych to neřešil a nechal systém pracovat.
Spíše mám na své verzi OR šílený problém v tom, že myš ne vždy ovládá řádek, kde je zrovna myšítko, ale zpravidla se musí nechat na řádku níž, než na řádku ovládaném.
Typický příklad - okno vozů v soupravě a okna jednotlivých vozů. Přepínání brzdového režimu jednotlivých vozů, jednou to funguje správně, ale častěji musí být šipka o řádek níž, než je řádek s brzdicím režimem (jakýkoliv řádek má vždy šipku -1 řádek dolů).

Také by možná bylo fajn, v případě jednotného brzdicího režimu na celé soupravě, umožnit jedním klikem někam, přepnutí všech brzd na vlaku do jednoho režimu. Než přepínat jednotlivé vozy jeden po druhým z P do R (+Mg). V mém případě ze 100% jezdím osobku. Výjimky v soupravě, například 1x Ampz v režimu R+Mg na soupravě složené z Bee vozů v režimu R, by se samozřejmě musely dál jednotlivě volit ručně.

Než přepínat jednotlivé vozy jeden po druhým z P do R (+Mg).
Tohle přece strojvedoucí neobsluhuje. Až udělá vozmistr zkoušku brzdy a přinese mi brzděnku, tak se jenom dozvím, v jakém režimu jsou brzdy přepnuté. Tedy ohledně tohoto simulátoru je to čistě věc soupravy v consists. Tam by mělo být určeno, v jakém režimu bude souprava brzdit. Ale aby strojvedoucí běhal po vlaku a přepínal si brzdu podle potřeb, to neexistuje.

Back
Nahoře