Když už jsem zde zahájil elektrický provoz, tak mám několik připomínek. Začaly se na mne vztahovat ty vaše závady.
Jel jsem zkušebně se 451, abych ověřil funkčnost správného zápisu 3000V. Jel jsem z Milovic směr Dřísy.
V Milovicích hned za zhlavím došlo k poškození lokomotivy. Myslel jsem že mám něco špatně zapsané, ale po druhém načtení to samé a opět o kus dál jsem jednotku nahodil a pokračoval v jízdě. Aha, asi je tam aktivovaná stahovačka, která tam asi být nemá. Tak jsem schválně do Lysé, kde stahovačka je, sběrače nestáhl a nic se nedělo. Hned za Lysou je podmíněná stahovačka, která nesvítila, ale při projetí se zdviženým sběračem opět poškození lokomotivy.
Tedy pánové. Kdybych projel v reálu svítící stahovačku, asi by to jen víc zajiskřilo (zkrat rozdílu napětí mezi dvěma měnírnami), ale víc by se nestalo. To by na troleji musela být hákovnice. Jelikož určitě nemáte vazbu na to, jestli stahovačka svítí nebo ne, tak bych tuto poruchu na stejnosměrné trakci úplně vyhodil.
Další věc, co se mi stala. Elektrickou brzdou jsem přibrzdil na 50 a jel dál podél peronu výběhem. Pak jsem se chtěl rozjíždět na 60, ale hláška, že jsem moc intenzivně brzdil vzduchem a druhý vůz v jednotce zůstal zabrzděný. I kdybych ten vzduch použil, a brzdil velmi intenzivně, tak se ještě nikdy za mou praxi nestalo, že by nějaký vůz poté neodbrzdil. Ocucávat jsme museli snad jen jednou, když se spojovaly dvě jednotky a kolega vedle to měl trochu přebité. Za jízdy se tohle nikdy nedělo. Pak mne při rozjezdu vypadávala nadproudová ochrana. Na 451 je automatika, která hlídá rozjezdový proud, tedy nelze jej překročit, aby zasáhla nadproudová ochrana. To spíš klouzala kola, když pršelo nebo bylo listí na kolejích. Tedy když dám tři sta z místa, respektive po výpravě vlaku z M rovnou do CH, tak tomu se říkala jízda na automatiku. Ale moc se tento styl jízdy nepoužíval. Jen v ideálních podmínkách. V žádném případě nadproud nezasahoval.
Ale je možné, že je to i laděním, které by se mělo přizpůsobit. Já mám zatím jenom upravené MSTSácké.
Anebo si poruchy zrušit v nastavení hry. Jestli to jde.
Ale ohledně stahovaček, to by chtělo prověřit, kde je máte nesprávně aktivované. A nějak to synchronizovat.