CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Možná by stálo za to zvážit, zda by ten systém pokročilého ovládání nemohl být volitelný v parametrech. Vím, určitě by to byla komplikace, ale myslím že se najde dost uživatelů, kteří si chtějí jen zajezdit bez nutnosti absolvovat zaškolovací kurz.
No já myslím, že od toho tu je klasické OR - zařaď směr a jeď. Cestou tě pak vruší jen návěstidlo hozené na stůj. Jinak hráč ani nemá potuchy jak se jeho stroj ovládá. Ne, tudy fakt nechceme jít.

Nevím, proč je ve mně pořád pud roubování kompatibility s MSTS laděním. Asi z nostalgie. Vždyť pokud bych změnil třeba jen aktivaci místní události z prvního vozu na poslední nebo naopak, a nebude vám pak taková aktivita od Dana fungovat v klasickém OR, dostanu od vás potom spoustu nelichotivých reakcí. Někdy mi připadá, že MSTS a klasické OR je pro nás koulí na noze.

Otázka je, co když v klasickém OR něco kritického změní a MSTS aktivity s původními OR aktivitami nepojedou? Jak se k tomu pak přistoupí?

To nezamykám, měl jsem jednou dojem, že se mi díky tomu nezobrazují některé objekty, tak jsem to zamykání deaktivoval a víc jsem o něj nezavadil. Tak to tedy ještě zkusím. Díky za tip. :D
Nepleť si to s tím nesmyslem v OR menu. Zamkni si fps přes RivaTuner Statistics Server a budeš mít klid.

Zamkni si fps přes RivaTuner Statistics Server
Haha. Já se o to pokouším už týden a nic. Když to nainstaluji a chci spustit, tak mi to řve, že chybí nějaký direct 3D a pak už jen mlčí. Je to anglicky a zkopírovat text pro přeložení nejde. Co je ještě třeba k tomuto doinstalovat? Když jsem dal vyhledat, tak celá nabídka verzí, ale nerad bych si zasvinil počítač něčím co jsem nainstaloval omylem. Nemám rád pokus a omyl.

Haha. Já se o to pokouším už týden a nic. Když to nainstaluji a chci spustit, tak mi to řve, že chybí nějaký direct 3D a pak už jen mlčí. Je to anglicky a zkopírovat text pro přeložení nejde. Co je ještě třeba k tomuto doinstalovat? Když jsem dal vyhledat, tak celá nabídka verzí, ale nerad bych si zasvinil počítač něčím co jsem nainstaloval omylem. Nemám rád pokus a omyl.
Já jsem si Riva Tuner sehnal s MSI Afterburner za pomoci youtube videa. Mám zkusit to video dohledat? Myslím že je v angličtině, ale mně stačilo vidět co se děje na obrazovce. :)

Přesně tak. Je součástí MSI Afterburner programu.
A mohl bys mě prosím jednou větou nasměrovat, jak aktivovat zamčení FPS, aby mi program případně nezasahoval do ostatních nastavení filmů, grafiky apod.? Ostatně, mám to nainstalováno, Afterburner spustit jde, ale žádné volby k zamčení FPS jsem tam nenašel. Při vyhledání ikony RivaTuner se mě pouze zeptá, zda jej chci otevřít, když odkliknu ano, nic viditelného se nestane. Běží tedy na pozadí Afterburneru, nebo? Jsem na tyhlety věci naprosto... ne, prostě je nesnáším. Proč nemohu použít zamčení FPS v OR a místo toho zápasit s nějakými blbinami, které na mě melou nějakou herní řečí, které vůbec nerozumím :( :rolleyes:

To nezamykám, měl jsem jednou dojem, že se mi díky tomu nezobrazují některé objekty, tak jsem to zamykání deaktivoval a víc jsem o něj nezavadil. Tak to tedy ještě zkusím. Díky za tip. :D
Zamkni si FPS přes program Riva Tunner, v Or nastavení si to nezamykej.

Čím větší reálno bude, tím lépe. Mám trošičku pocit, že zpětné kompatibility jsou skutečně koulí na noze. Mě by bohatě stačilo, aby byl jednoduchý návod, jak a kde si co dopsat, aby i starší modely fungovaly a šlus. A můžeme jít směle kupředu.

Čím větší reálno bude, tím lépe. Mám trošičku pocit, že zpětné kompatibility jsou skutečně koulí na noze. Mě by bohatě stačilo, aby byl jednoduchý návod, jak a kde si co dopsat, aby i starší modely fungovaly a šlus. A můžeme jít směle kupředu.
Tobě možná. Mně rozhodně ne, nejezdím jen jednou tramvají a aktivity nedělám jen z jednoho období a vydávám je veřejně. Nedovedu si představit přepisovat tuny engů a wagů a hlavně je cpát někam, musí to sedět na webz vydávající modely a skiny, jinak vydávat nelze. Už teď je těch příloh poko.ot. Takhle jak to je i s kompatibilitou mi to vyhovuje. A o reálno se neopírej, i tak z nových věcí v ORCZ tak třetina reálných není (nevytýkám autorům, mně se to líbí :) ). Je to kompromis a záležitost z pocitu. Mně se líbí ORCZ jak je.

Mě by bohatě stačilo, aby byl jednoduchý návod, jak a kde si co dopsat, aby i starší modely fungovaly a šlus.
Se zápisem např do eng souboru by to nebyl problém. Horší je to s kabinou kdyby jsi měl dopsat např spínač pultu, protože do cvf ho sice zapíšeš, ale animaci by jsi asi neudělal.

Se zápisem např do eng souboru by to nebyl problém. Horší je to s kabinou kdyby jsi měl dopsat např spínač pultu, protože do cvf ho sice zapíšeš, ale animaci by jsi asi neudělal.
pekne si to vystihol pretože už asi pol roka ak nie aj viac fungujeme tak aby bolo čo najmenej zápisov do engu tak sa prešlo na kabíny. A teda ak kabína neobsahuje nejaký prepínač napr. kúrenie a podobne tak to ani nebude fungovať. A že tých ovládacích prvkov nie je málo takto urobených.

Haha. Já se o to pokouším už týden a nic. Když to nainstaluji a chci spustit, tak mi to řve, že chybí nějaký direct 3D a pak už jen mlčí....
A mohl bys mě prosím jednou větou nasměrovat, jak aktivovat zamčení FPS, aby mi program případně nezasahoval do ostatních nastavení filmů, grafiky apod.?

jestli máš nainstalovaný MSI Afterburner a dostaneš se přes Direct X, tak v tom videu je v 4:28 info, že spolu s MSI Afterburnerem se spouští i Riva Tuner Statistisc Server, což je tvůj cíl. Otevření kýženého okna (viz screen níže), docílíš kliknutím na onu drobnou modrou ikonu monitoru na hlavním panelu (spodní liště) tvé plochy, jako má v tom videu ZDE. Poté, co se ti otevře ono okno Riva Tuner Statistisc Server, klikneš dole na zelený čtvereček Add. Otevře se ti okno k zadání cesty k OR, či OR CZSK, jiným hrám apod. Najdeš mu aktivní složku OpenRails a v ní klikni na RunActivity.exe, čímž se ti zobrazí modrý řádek RunActivity.exe v levém černém sloupci pod řádkem Global ... viz screen níže.Dále je důležité nastavit šipkami limit 30 FPS vpravo, jak ukazuje Icikova šipka ZDE. Následně by jsi měl ve hře vidět, jak ti sjede FPS na 30.
RTSSku určíš cestu k omezení vždy paralelně při spouštění OR, klidně i během rozjeté hry, a to klikem na ten řádek RunActivity.exe.

Přílohy

• RTSS.jpg
    RTSS.jpg
    86.4 KB · Zobrazeno: 2
  • cesta_ke_hre.jpg
    cesta_ke_hre.jpg
    91.9 KB · Zobrazeno: 1
Díky za návod, už jsem si to předtím metodou pokus omyl zprovoznil přes řádek Global a funguje to, dokonce při zkoušce jsem jízdní doby Plzeň-Furth pro Herkules se čtyřmi, stíhal v Brejlích s pěti. Už jsem tedy zase ve formě, divil jsem se, že zrovna já v OR nestíhám. :D Teď to tedy vylepším o řádek RunActivity. Ještě jednou děkuji za helpdesk.:cool: ...by jeden neřekl, že nezamčením FPS budu celou dobu jezdit 3-5 minut pozdě. Inu, člověk se pořád má co učit.

Ahoj, netuším, kde je problém, 810 mi normálně fungovaly z mrtvého stavu v pohodě a teď se rozjedu až po stisku "Shift+Podtržítko"
Dělám tohle:
- odemknu pult: "Ctrl+Alt+K
- zapnu baterie: "Ctrl+B"
- Nastartuji: "Shift+Z"

Vše naběhne a 810 se normálně dofoukává, pak otevřu brzdu do dobržďovací polohy a odbrzdím ruční. Jsem na rovině, jinak bych přibrzdil lokomotivní, ta funguje, ale vlaková ani prd- Když dám řadič vpřed a chci se rozjet, tak motor řve, ale nejedu, až po stisku kl. Shift+Podtržítko, jaký úkon jsem vynechyl u brzd? Že to funguje až po inicializaci? Nebo co dělám blbě?
Tady je video, tohle musím vychytat, než začnu opravovat starší aktivitu:

Před tou inicializací neotevřu ani dveře, ale vzduch tam je, tak já to nechápu, nebo ho je málo?

Super, dík, ale je divné, že se nejde rozjet, to by jsi přeci měl i tak, nefungovala by ti vlaková, ale loko brzda funguje, to je divné, v potrubí 0 a nejde se rozjet, jak kdyby bylo zabržděno.

Back
Nahoře