CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
V OR existuje nastavení, kterým si můžu "úroveň" adheze nastavit. Když nastavím "unreal" a adhezi prakticky vyřadím, tak mi zůstane trakční charakteristika. Tolik ke způsobu ověřování výkonnosti.
Moje osobní zkušenost (na trati jsem jezdil coby cestující a několikrát i na praxi na stanovišti), tak s 5-vozovým vlakem to víc jak 50 nejelo. Pravda ovšem je, že na brněnských čtyřkách se s kniplem k oknu nesmělo. Určitě to ale nebylo tak, že by rapotický krpál vyjel 60. Když ještě jezdily 6-7 vozové rychlíky, tak se víc jak 40 nejezdilo.
No a teď trochu matematiky.....
Pro mne velmi cenná a kvalitní reakce a děkuji za ni. Naopak, bylo dobré to téma otevřít a vysvětlit i pro budoucí dohady a nejasnosti, takže veliký přínos a určitě ne zbytečná slova.
Mně šlo jen o to, že jak řadu 754 prakticky neznám, přišlo mi, že je výkonově i oproti papírům velmi podmotorovaná. Ale ono je to asi fakt subjektivní. Byl to víceméně stroj určený k primárně jiným výkonům, než ke rvaní se s zastávkovými "rychlíky" na podhorských tratích. Věřím tvůrcům simu, hlavně verze CZSK je naprosto skvělá a kde mám možnost to porovnat, tam mi to vychází perfektně.
Holt si asi kamarád trochu přikrášlil, jako každý, kdo říká známým "že do tamtoho esíčka poslal Felicii za 180 a borec v Porsche se ve 140 nechytal" :-D Fakt je, že jsem tam zadrbal 4 minuty a na hranici adheze nestíhám jízdní doby. Ale to už je o té subjektivitě, taky mám trochu pocit, že jak byly u MSTS časy oproti reálu vyjeté rychleji, v OR je čas o něco málo rychlejší a i na Esech na hranici rychlostníků přijíždím podle reálů na minutu, nebo o 1-2 později. Takhle malá, nebo žádná vata, nikde není...

Bohužel nepomohlo. Jde o načítání 14ti vozové soupravy v čele se 151 008, v Praze na hlavním, v TT.
Dvě nevšední zprávy v logu:
Warning: 85 missing Stream(s) in C:\Gejms\OR\OpenRails_CZSK 7.0\Content\..\Content\GenericSound\4_Wheels\GenSound_ex.sms:line 530

Warning: Cannot parse the constant number -1.#IND in c:\gejms\or\bp\94 20 z\train simulator\routes\breclav - praha\shapes\most_1_2k_r500m.s:line 815

Ale to už je o té subjektivitě, taky mám trochu pocit, že jak byly u MSTS časy oproti reálu vyjeté rychleji, v OR je čas o něco málo rychlejší
V MSTS byla skutečná rychlost vždy relativně vyšší než indikovaná (TM, rychloměrem) a platilo, že čím vyšší FPS, tím větší chyba - při vyšších FPS byla tato chyba klidně pětinová, což pak při 100 km/h na rychloměru znamenalo skutečných 120 km/h. Generovalo to buďto naprosto nerealistické náskoky, anebo nerealistickou absenci zpoždění. Jelikož ale řešení neexistovalo, tak se to okecalo tím, že ani v reálu není potřeba jezdit plnou rychlostí (leckde je), nebo že správný aktivitář použije zápletku.
V OR je vztah skutečné a indikované rychlosti za všech okolností korektní.

Bohužel nepomohlo. Jde o načítání 14ti vozové soupravy v čele se 151 008, v Praze na hlavním, v TT.
Dvě nevšední zprávy v logu:
Warning: 85 missing Stream(s) in C:\Gejms\OR\OpenRails_CZSK 7.0\Content\..\Content\GenericSound\4_Wheels\GenSound_ex.sms:line 530

Warning: Cannot parse the constant number -1.#IND in c:\gejms\or\bp\94 20 z\train simulator\routes\breclav - praha\shapes\most_1_2k_r500m.s:line 815
Ve volné jízdě funguje bez problémů?

Začalo to dělat až po vepsání do engu napětí. "LocomotivePowerVoltage ( 3000V )". Doufám, že to mám vepsáno správně, tzn. tam, kde jsou definovány výkony lokomotivy atp.​

Těch engů mám na 150/1 tolik, že su z toho jelen. Jak bezpečně poznat, že se jedná o sekci Engine?

V MSTS byla skutečná rychlost vždy relativně vyšší než indikovaná (TM, rychloměrem) a platilo, že čím vyšší FPS, tím větší chyba - při vyšších FPS byla tato chyba klidně pětinová, což pak při 100 km/h na rychloměru znamenalo skutečných 120 km/h. Generovalo to buďto naprosto nerealistické náskoky, anebo nerealistickou absenci zpoždění. Jelikož ale řešení neexistovalo, tak se to okecalo tím, že ani v reálu není potřeba jezdit plnou rychlostí (leckde je), nebo že správný aktivitář použije zápletku.
V OR je vztah skutečné a indikované rychlosti za všech okolností korektní.
Tak potom kde dělám chybu, když vezmu trať a k ní soupravu a tabelár z roku, v jakém stavu je trať, chytnu za mašinu a rvu jí na hranici adheze a na krátkých rychlejších úsecích s nezvyšováním rychlosti, na začátcích obsluhovaných nástupišť mám 55-60 km/h (Pardubice 100 km/h), leckde zkracuji pobyty na 0,5 minuty, na výpravu vlaku max. 10 sekund (všechny dveře fungují, nikdo nedobíhá, vlakoš je sprinter) a stejně jen tak-tak dodržuju jízdní řád, příjezdy ideálně v čase odjezdu, spíše ale minuta - dvě později. Pokud nemám nalinkováno na zelenou ulici, tak zpoždění už jen narůstá. :confused: V reálu když za to někde takhle fíra tahá, tak do cíle je dojezd 5-15 minut dříve. Já mívám ve "vatových" stanicích maximálně 2-5 minut náskok, a to spíše jen u EC vlaků.
Někdo podobné postřehy?

Mám dotaz ohledně chování lokomotiv. Všiml jsem si u Peršana a Esa přepnutého na DC systém, že když shodím všechny smetáky dolů a nevypnu HV, tak ručička na DC voltmetru nespadne dolů okamžitě, ale pomalu klesá, až se zastaví někde u nuly. Když něco podobného zkusím s Princeznou nebo Esem přepnutým na AC systém, tak AC voltmetr spadne dolů okamžitě. Tak si říkám, jak to, že DC voltmetr po shození smetáků a nevypnutí HV klesá pomalu a AC voltmetr spadne dolů okamžitě?

Že by napětí na filtru?
Jóóó, na ten filtr jsem úplně zapomněl! Asi v něm bude dost kondenzátorů, což asi vysvětluje, proč ručička DC voltmetru padá dolů pomalu, ale pořád nechápu proč se tak neděje u Princezny a Esa přepnutém na AC systém (AC voltmetr spadne dolů okamžitě), copak tam není nějaký "filtr" který by blokoval rušivé frekvence vyšší než 50 Hz, které by vadili trakčnímu transformátoru, nebo není tam usměrňovač který by převáděl AC proud na DC proud pro komponenty?

Tak nic. Podíval jsem se na atlas lokomotiv a už chápu, proč AC voltmetr spadne okamžitě.

Pánové, opravdu odvádíte skvělou prácu. Dnes jsem se po dlouhé době svezl se Slovenskou 362kou a musím říct, že Mirel je opravdu věrohodný. Tzn. měl jsem 100 chutí ho rozmlátit kladivem a vyhodit... :D
Mirel je naprosto šílený. A reálný. Ale naučit se s ním dá. Horší mi přijde LS06, tím svým otravným bučením a potvrzováním apod. Ještěže v simulátoru zatím není. :D

Možná by stálo za to zvážit, zda by ten systém pokročilého ovládání nemohl být volitelný v parametrech. Vím, určitě by to byla komplikace, ale myslím že se najde dost uživatelů, kteří si chtějí jen zajezdit bez nutnosti absolvovat zaškolovací kurz.

Back
Nahoře