ML636
Průvodčí
Pro mne velmi cenná a kvalitní reakce a děkuji za ni. Naopak, bylo dobré to téma otevřít a vysvětlit i pro budoucí dohady a nejasnosti, takže veliký přínos a určitě ne zbytečná slova.V OR existuje nastavení, kterým si můžu "úroveň" adheze nastavit. Když nastavím "unreal" a adhezi prakticky vyřadím, tak mi zůstane trakční charakteristika. Tolik ke způsobu ověřování výkonnosti.
Moje osobní zkušenost (na trati jsem jezdil coby cestující a několikrát i na praxi na stanovišti), tak s 5-vozovým vlakem to víc jak 50 nejelo. Pravda ovšem je, že na brněnských čtyřkách se s kniplem k oknu nesmělo. Určitě to ale nebylo tak, že by rapotický krpál vyjel 60. Když ještě jezdily 6-7 vozové rychlíky, tak se víc jak 40 nejezdilo.
No a teď trochu matematiky.....
Mně šlo jen o to, že jak řadu 754 prakticky neznám, přišlo mi, že je výkonově i oproti papírům velmi podmotorovaná. Ale ono je to asi fakt subjektivní. Byl to víceméně stroj určený k primárně jiným výkonům, než ke rvaní se s zastávkovými "rychlíky" na podhorských tratích. Věřím tvůrcům simu, hlavně verze CZSK je naprosto skvělá a kde mám možnost to porovnat, tam mi to vychází perfektně.
Holt si asi kamarád trochu přikrášlil, jako každý, kdo říká známým "že do tamtoho esíčka poslal Felicii za 180 a borec v Porsche se ve 140 nechytal"