Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Bacha, Josefovo ladění v ORCZ jede, ale směruj zvuky přímo do common snd a common cab. Jinak budou vozy v ORCZ zdechlé. Topení, automatické dveře tam jsou a naftu, tedy IntakePoint tam snad Josef doplnil.Download motoráků 809, 810 a přípojných vozů je dočasně nedostupný, kompletně jsem to zvoral s laděním a musím to opravit, ale zato přibudou verze mimo provoz a bez strojvedoucího, použito bude nové ladění od Josefa![]()
To je co jsem psal, nasměruj si cetu ke kabině a ke zvukům k org od Jacka a kabina z TBP nebo odkud je.Mě z nějakého záhadného důvodu nejde v TT zvuk motoru. Jen motoru, houkačka a vše jiné jde.
Já netuším, co přesně je za problém se zvuky. Když jsem soupravu zkoušel, načetl jsem ji se zastaveným motorem vně i uvnitř. Zvuky v posledním Jackovo balíku start motoru umožňují, funkce standardního OR rovněž. Vč. zapínání baterie a řízení pultu, které by jinak s nastartovaným motorem postrádalo smysl. Motůrkem občas jezdím (Staňkov - Poběžovice), všiml jsem si že jej fíra "nahodí" až chvíli před odjezdem. Netvrdím, že pravidelně.
Viz video:
Příčina je v tom, že se rozchází kompatibilita standardního OR a OR-CZ. Zkoušel jsem po videu i variantu s načteným vozidlem po startu v OR 1.5. Tam je to vyřešeno lépe, protože motor běží i se zvukem navzdory startovacím fičurám a motorák se rozjede i bez připojení baterie a zapnutí řízení na pultu.On bude problém, že ORCZ/SK má tu volbu v menu "odstavená lokomotiva" když je tato volba vypnutá to znamená, že motor je již nastartovaný, po jeho stopnutí a opětovném nastartování už zvuky jedou.
Tak to nevím jak u vás, já jsem na Ostravsku odkojen motorovou trakcí, M262, 810, btaxy, balmy, prakticky všude, Ostrava - Frenštát, Kopřivnice - Štramberk, Suchdol + přilehlé 3 lokálky, Opava a prakticky všechny tratě kolem ní. Hoši, v životě jsem neviděl, jak u 830, 831, 850, 810, že by fíra zdehcal mašinu při každem pobytu delším, jak10 minut, nebo někde u čekačkz u návěstidla, Z hlučína do Opavy přijel vlak 810+3x010+810, dojel k perónu a měl obrat zpět, v opavě stál třeba 30 minut a žádné motory fíra nezdechal. V zimě by to možná byla taky konečná.Přitom z praxe vím, že motor se startuje nejen v remíze, ale i ve stanici nebo na odj. návěstidle.
To ani náhodou. Pepo, vím, že jsi příznivcem OR, ale to je velká škoda a právě možná, kdyby jsi se pořádně ponořil do ORCZ, odpadly by zbytečné komplikace.Standardní OR to má vyřešeno lépe,...
Josefe, tohle mi prosím vysvětli. O kterých variantách to píšeš? Přeci je naprosto logické, aby eng byl jediný a jako takový popisoval vlastnosti lokomotivy. Nesmí přeci něco vnucovat hráči, co přímo nesouvisí například s charakteristikou pohonu.To vše s jediným nastavením engu, kdy je možnost si vybrat jak bude vozidlo načteno.
Jsem rád, že se alespoň shodneme v pohledu na věc. Pokud si přečteš zbytek diskuze k tomuto tématu, zjistíš že se po mě chtělo abych v engu a zvucích nepoužíval možnost studeného startu, ale upravil jej tak aby se vůz načetl s již běžícím motorem. Pokud se to udělá, o tuto možnost přijdou ti, kdo si je chtějí motor po načtení nastartovat sami. Znamená to, že pokud bych chtěl vyhovět oběma požadavků, musel bych udělat nastavení (.eng) dvojí: s nastartovaným motorem a chcíplým (startovatelným) motorem.Josefe, tohle mi prosím vysvětli. O kterých variantách to píšeš? Přeci je naprosto logické, aby eng byl jediný a jako takový popisoval vlastnosti lokomotivy. Nesmí přeci něco vnucovat hráči, co přímo nesouvisí například s charakteristikou pohonu.
To snad není pravda! Já přeci nedostal zadání stvořit nastavení kufru pro OR/CZ. Navíc tady v diskuzích celou dobu čtu dušování, jak je OR/CZ kompatibilní s OR.Tak jsem vyzkoušel nové ladění v ORCZ/SK, je tam ještě problém z brzdící váhou, proti původnímu OR je slabá, jako by to byla mašina, nikoliv motorový vůz, protože ORCZ/SK ignoruje hodnotu MaxBrakeForce ( 58kN ) a místo toho používá přímé zadání BrakeMassP ( 27t ), tak bude nutné ještě tento zápis doplnit ne?
Já už se v tom začínám ztrácet, zvuky fungují korektně jen pří zapnuté této volbě "odstavená lokomotiva" v menu, jinak ne, tak kde si mám určit v jakém stavu chci začínat? V opačném stavu je nutné motor nejprve stopnout a pak nastartovat, potom zvuky naskočí.Jsem rád, že se alespoň shodneme v pohledu na věc. Pokud si přečteš zbytek diskuze k tomuto tématu, zjistíš že se po mě chtělo abych v engu a zvucích nepoužíval možnost studeného startu, ale upravil jej tak aby se vůz načetl s již běžícím motorem. Pokud se to udělá, o tuto možnost přijdou ti, kdo si je chtějí motor po načtení nastartovat sami. Znamená to, že pokud bych chtěl vyhovět oběma požadavků, musel bych udělat nastavení (.eng) dvojí: s nastartovaným motorem a chcíplým (startovatelným) motorem.
OR to má ošetřeno volbou v menu a vystačí si jediným engem pro obě možnosti, tedy není nutné z něj nic kuchat ven. Potom stačí mít zaškrtlou/odškrtlou volbu v menu. Pokud OR má načíst s volbou nastartovaného motoru, startovací proceduru jednoduše vynechá, vůz načte s volnoběhem a rozjede jej i bez zapnutí baterek a pultu.