Skiny Ricar

Download motoráků 809, 810 a přípojných vozů je dočasně nedostupný, kompletně jsem to zvoral s laděním a musím to opravit, ale zato přibudou verze mimo provoz a bez strojvedoucího, použito bude nové ladění od Josefa :)
Bacha, Josefovo ladění v ORCZ jede, ale směruj zvuky přímo do common snd a common cab. Jinak budou vozy v ORCZ zdechlé. Topení, automatické dveře tam jsou a naftu, tedy IntakePoint tam snad Josef doplnil.

Mě z nějakého záhadného důvodu nejde v TT zvuk motoru. Jen motoru, houkačka a vše jiné jde.

Mě z nějakého záhadného důvodu nejde v TT zvuk motoru. Jen motoru, houkačka a vše jiné jde.
To je co jsem psal, nasměruj si cetu ke kabině a ke zvukům k org od Jacka a kabina z TBP nebo odkud je. :)

Sound ( "../../common.snd/sndMlok/810eng-OR.sms" )
Sound ( "../../common.snd/sndMlok/810cab-OR.sms" )

A zvuky ti normálně pojedou-

Já netuším, co přesně je za problém se zvuky. Když jsem soupravu zkoušel, načetl jsem ji se zastaveným motorem vně i uvnitř. Zvuky v posledním Jackovo balíku start motoru umožňují, funkce standardního OR rovněž. Vč. zapínání baterie a řízení pultu, které by jinak s nastartovaným motorem postrádalo smysl. Motůrkem občas jezdím (Staňkov - Poběžovice), všiml jsem si že jej fíra "nahodí" až chvíli před odjezdem. Netvrdím, že pravidelně.
Viz video:

Já netuším, co přesně je za problém se zvuky. Když jsem soupravu zkoušel, načetl jsem ji se zastaveným motorem vně i uvnitř. Zvuky v posledním Jackovo balíku start motoru umožňují, funkce standardního OR rovněž. Vč. zapínání baterie a řízení pultu, které by jinak s nastartovaným motorem postrádalo smysl. Motůrkem občas jezdím (Staňkov - Poběžovice), všiml jsem si že jej fíra "nahodí" až chvíli před odjezdem. Netvrdím, že pravidelně.
Viz video:

On bude problém, že ORCZ/SK má tu volbu v menu "odstavená lokomotiva" když je tato volba vypnutá to znamená, že motor je již nastartovaný, po jeho stopnutí a opětovném nastartování už zvuky jedou.

On bude problém, že ORCZ/SK má tu volbu v menu "odstavená lokomotiva" když je tato volba vypnutá to znamená, že motor je již nastartovaný, po jeho stopnutí a opětovném nastartování už zvuky jedou.
Příčina je v tom, že se rozchází kompatibilita standardního OR a OR-CZ. Zkoušel jsem po videu i variantu s načteným vozidlem po startu v OR 1.5. Tam je to vyřešeno lépe, protože motor běží i se zvukem navzdory startovacím fičurám a motorák se rozjede i bez připojení baterie a zapnutí řízení na pultu.
Je však s podivem, že se dlouho poukazovalo na absenci možnosti startu dieselu. A když už se to změnilo k lepšímu, vč. některých procedur před startem, jeví se najednou jako nežádoucí. Přitom z praxe vím, že motor se startuje nejen v remíze, ale i ve stanici nebo na odj. návěstidle.
Parní lokomotivy mají volbu začínat roztopené nebo s roztopením, u elektrik je to otázka připojení baterek, zvednutí sběrače (je-li vzduch) a zapnutí hlavního vypínače. Nakonec se dostalo i na tu motorovou trakci. To vše s jediným nastavením engu, kdy je možnost si vybrat jak bude vozidlo načteno.
Situace, kdy by měl být pro variantu studeného startu jiný eng. než pro variantu s běžícím motorem (dtto. pára), není dobrá. Standardní OR to má vyřešeno lépe, vystačí s jedním .eng souborem. A pokud je potřeba (volba) začínat s běžícím motorem, startovací proceduru prostě potlačí, aniž by to bylo navenek nějak znát.

Přitom z praxe vím, že motor se startuje nejen v remíze, ale i ve stanici nebo na odj. návěstidle.
Tak to nevím jak u vás, já jsem na Ostravsku odkojen motorovou trakcí, M262, 810, btaxy, balmy, prakticky všude, Ostrava - Frenštát, Kopřivnice - Štramberk, Suchdol + přilehlé 3 lokálky, Opava a prakticky všechny tratě kolem ní. Hoši, v životě jsem neviděl, jak u 830, 831, 850, 810, že by fíra zdehcal mašinu při každem pobytu delším, jak10 minut, nebo někde u čekačkz u návěstidla, Z hlučína do Opavy přijel vlak 810+3x010+810, dojel k perónu a měl obrat zpět, v opavě stál třeba 30 minut a žádné motory fíra nezdechal. V zimě by to možná byla taky konečná. :) Takže ano, chtěli jsme realistický strat/stop motoru, ale ne naimplantovaný, jako novou fičurinu hned do výchozího stavu modelu, aby hráč musel hned na začátku aktivity startovat stroj, aby se tomu náhodou nevyhnul a prostě si touhle procedůrou musel projít. To je absolutní unreal.
Standardní OR to má vyřešeno lépe,...
To ani náhodou. Pepo, vím, že jsi příznivcem OR, ale to je velká škoda a právě možná, kdyby jsi se pořádně ponořil do ORCZ, odpadly by zbytečné komplikace. :) Právě, že ORCZ je daleko reálnější. Já si jako tvůrce mise (aktivity) rozhodnu, v jakém stavu budu s mašinou začínat a ty to jako hráč prakticky neovlivníš. Když chci, začít se studeným a vyplým strojem, zadám si to do consist a je to se vším, baterka start a vše okolo, jak má být.

A další věc, pánové, jestli je to chcíplé kvůli volné jízdě, aby si to pařan vychutnal, tak je to úplně k ničemu. Volná jízda je doplněk simulátoru, bylo tomu tak u MSTS a i začínajícího OR. Jakmile se začne něco implantovat natvrdo do volných jízd, z 90% to začně nabourávat aktivity. Volná jízda je takový MP ve hrách, kde si chodím po mapě sám, páč nejsem připojen na síťovku. :)

Dane, je mě to úplně putna. Já pouze odmítám x variant nastavení .eng na různé situace a verze OR (kvůli nekompatibilitě). To považuji za relikt minulosti.
Ještě nedávno se člověk musel babrat se zimními verzemi vozů i hnacích vozidel, protože simulátory neuměly ovládat efekty spalin na vyžádání, snížit trakční výkon spalovacího motoru o ten topný kvůli trakčnímu alternátoru atp.
Jsem rád, že ta doba variant je pryč a dnes požívám dvojí varianty jen u některých dieselhydraulik. Protože jejich převodovky umožňují dvojí režim jízdy - traťový a posunovací a to zatím jinak než dvojím engem nejde.
Další výjimkou jsou obrácené verze u modelů s fírou, který by tváří vzad působil nepatřičně, stejně tak verze bez fíry po potřeby vícečlenného řízení.

Jako ten "studený strat natvrdo" pěkně sere i mě. Stále i po změně směrování ke zvukům nejde slyšet motor u 810tek.

Ricar, potom prosím pozor u tých 810/809 na počet zapísaných Lights v engoch. Zhadzuje to totiž MSTS AE.
Napríklad u CD_810060 je v engu zapísané Lights ( 32 ale pritom samotných Light zápisov tam je viac ako 50.
Každopádne super práca všetci čo sa na tom podieľali. :)

Hmm, na tohle jsem nepřišel, mám eng v podližce Openrails v modelu. Ale chtĕl jsem tu podsložku rušit, takže zatím nic.

To vše s jediným nastavením engu, kdy je možnost si vybrat jak bude vozidlo načteno.
Josefe, tohle mi prosím vysvětli. O kterých variantách to píšeš? Přeci je naprosto logické, aby eng byl jediný a jako takový popisoval vlastnosti lokomotivy. Nesmí přeci něco vnucovat hráči, co přímo nesouvisí například s charakteristikou pohonu.

Chceš vlastně říci, že jsme si zvolili horší řešení tím, že necháme samotného hráče na začátku nebo aktivitáře určit, zda-li má být lokomotiva nahozená nebo ne? To je podle tebe špatně? Lepší je dle tebe, aby si jim ty diktoval jak budou začínat? Jako vážně?

Tak jsem vyzkoušel nové ladění v ORCZ/SK, je tam ještě problém z brzdící váhou, proti původnímu OR je slabá, jako by to byla mašina, nikoliv motorový vůz, protože ORCZ/SK ignoruje hodnotu MaxBrakeForce ( 58kN ) a místo toho používá přímé zadání BrakeMassP ( 27t ), tak bude nutné ještě tento zápis doplnit ne?

Josefe, tohle mi prosím vysvětli. O kterých variantách to píšeš? Přeci je naprosto logické, aby eng byl jediný a jako takový popisoval vlastnosti lokomotivy. Nesmí přeci něco vnucovat hráči, co přímo nesouvisí například s charakteristikou pohonu.
Jsem rád, že se alespoň shodneme v pohledu na věc. Pokud si přečteš zbytek diskuze k tomuto tématu, zjistíš že se po mě chtělo abych v engu a zvucích nepoužíval možnost studeného startu, ale upravil jej tak aby se vůz načetl s již běžícím motorem. Pokud se to udělá, o tuto možnost přijdou ti, kdo si je chtějí motor po načtení nastartovat sami. Znamená to, že pokud bych chtěl vyhovět oběma požadavků, musel bych udělat nastavení (.eng) dvojí: s nastartovaným motorem a chcíplým (startovatelným) motorem.
OR to má ošetřeno volbou v menu a vystačí si jediným engem pro obě možnosti, tedy není nutné z něj nic kuchat ven. Potom stačí mít zaškrtlou/odškrtlou volbu v menu. Pokud OR má načíst s volbou nastartovaného motoru, startovací proceduru jednoduše vynechá, vůz načte s volnoběhem a rozjede jej i bez zapnutí baterek a pultu.

Tak jsem vyzkoušel nové ladění v ORCZ/SK, je tam ještě problém z brzdící váhou, proti původnímu OR je slabá, jako by to byla mašina, nikoliv motorový vůz, protože ORCZ/SK ignoruje hodnotu MaxBrakeForce ( 58kN ) a místo toho používá přímé zadání BrakeMassP ( 27t ), tak bude nutné ještě tento zápis doplnit ne?
To snad není pravda! Já přeci nedostal zadání stvořit nastavení kufru pro OR/CZ. Navíc tady v diskuzích celou dobu čtu dušování, jak je OR/CZ kompatibilní s OR.

Jsem rád, že se alespoň shodneme v pohledu na věc. Pokud si přečteš zbytek diskuze k tomuto tématu, zjistíš že se po mě chtělo abych v engu a zvucích nepoužíval možnost studeného startu, ale upravil jej tak aby se vůz načetl s již běžícím motorem. Pokud se to udělá, o tuto možnost přijdou ti, kdo si je chtějí motor po načtení nastartovat sami. Znamená to, že pokud bych chtěl vyhovět oběma požadavků, musel bych udělat nastavení (.eng) dvojí: s nastartovaným motorem a chcíplým (startovatelným) motorem.
OR to má ošetřeno volbou v menu a vystačí si jediným engem pro obě možnosti, tedy není nutné z něj nic kuchat ven. Potom stačí mít zaškrtlou/odškrtlou volbu v menu. Pokud OR má načíst s volbou nastartovaného motoru, startovací proceduru jednoduše vynechá, vůz načte s volnoběhem a rozjede jej i bez zapnutí baterek a pultu.
Já už se v tom začínám ztrácet, zvuky fungují korektně jen pří zapnuté této volbě "odstavená lokomotiva" v menu, jinak ne, tak kde si mám určit v jakém stavu chci začínat? V opačném stavu je nutné motor nejprve stopnout a pak nastartovat, potom zvuky naskočí.
Screenshot_20.jpg

Ahoj. Hráč určitĕ o start ochuzen nebude, mám 3 aktivity, kde začínáš a vyplým motorem a ve dvou aktivitách je bĕhem mise chcípáš a nahazuješ. Nastaveno v ORCZ mysí být a nahozenou mašinou. Více otravné je natvrdo vyplá mašina při jakémkoluv startu, ponĕcač po každém load nusíš mašinu startovat a pokyd máš v soupravĕ dvĕ, tak obĕ.

Základní otázkou je, kolik lidí z komunity jezdí americký OR a kolik ORCZ. Je smutné, když vyjdou nové modely a já je prostĕ v aktivitĕ nepoužiju, pokud nepřekopu eng a pak jej musím přikládat k aktivitĕ. Teđ místo abych dotáhl pĕt aktivit do vydatelného stavu, stojím a mastím se s engama. Máme OR s kompletnĕ českým prostředím, rozdĕlením stanovišť, která jsou nezávislá, soupravy AI vlaků brzdí vzduchem a rozjíždí se jak mají. Tak já nevím, proč si ty vozy v CZ neprojedeš a tak se tomu bráníš? Já jsem tady pro klasický OR nezaznamenal vydanou aktivitu tak rok. Né li víc.

Back
Nahoře