Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Neříká se tomu náhodou "svoboda" a "volný přístup k médiím"? - Dej si tam co chceš, ale my ti to napřed odsouhlasíme (nebo tě pošleme do ...), nebo soubory tam můžeš vkládat neomezeně, ovšem jen takové a takové délky a jen za námi stanoveným účelem (nebo ti to zrušíme). :confused:
Ti absolventi různých pofidérních humanitních oborů a Cemperovi hoši musí mít přece vše pod palcem, kam bychom došli...
Venny, polož si jednoduchou otázku - kdo zodpovídá za to, co je na jeho serverech uloženo? Poskytovatel služby. Tím je vše vysvětleno. A za další - jako soukromý poskytovatel služby má právo si stanovit pravidla, za jakých je bude poskytovat. Nesouhlasíš s nima? Nevadí, táhni. A to platí všude.

Mě by jen zajímal modelový případ, jak by vypadal web, který potřebuje například 300GB. Tedy v rámci neomezeného prostoru pro webové prostředí, jak mám psáno, když tam "nesmí" být soubory ke stažení.
Já když si to před 20 lety objednával, tak jsem si platil prostor 2 giga, kam jsem ukládal aktualizace trati. Později nám to navýšili na dvojnásobek a v době nedávné na neomezeně. Tedy bych tam klidně mohl dát celou svou trať. Měl jsem tam právě zálohu, kdyby někdo měl problém s fleškou. A musel jsem jí dát pryč. A hned na to nastal problém s nečitelnou fleškou u dvou zákazníků. No to teda byly stresové vánoční svátky. Vždyť flešky posílám přes rok a v pohodě. Jediné co mne napadlo, jestli nejsou rizikové 2 gigové bloky, které jsem začal nedávno dělat. Tak budou poloviční, tedy jestli tohle může dělat problém. Anebo pošta používá nějaký rentgen, který poškozuje data. Flešky preventivně balím do alobalu. Vařím opravdu z vody.

Ale zajímala by mne jedna věc. Když zadám vyčkávací bod, jak poznám, že je správným směrem. Protože tam, kde jej potřebuji, tak se vždy jezdí tam i zpět, tedy trasy jsou v sobě.

Zbyňku a tohle https://www.active24.cz/webhosting/podminky-neomezeneho-hostingu jsi četl? Je tam jasně napsáno, že webhosting není cloud a nesmí tam být soubory, které přímo nesouvisí s webem.

Ona právě ta záloha odporuje jejich pravidlům - nijak nesouvisí s webem - to bys pak musel dát na tu zálohu odkaz na stránky a dokázat, že je to nedílnou součástí webu.

Tím je asi vše vysvětleno.

Je to to samé, jako kdyby si na sídlišti, kde bydlí majitel malé autodopravy, na parkovišti pravidelně parkoval svých 5 dodávek.

Jinak co se týče těch flash disků - rozdělení na menší soubory by mohlo pomoci. Ono to bude zřejmě nějak souviset se souborovým systémem, na který máš flashdisk naformátovaný, ale to by určitě lépe dokázal vysvětlit třeba bob57_cz.

Ale zajímala by mne jedna věc. Když zadám vyčkávací bod, jak poznám, že je správným směrem. Protože tam, kde jej potřebuji, tak se vždy jezdí tam i zpět, tedy trasy jsou v sobě.
Musíš zadávat hned jak stavíš trasu, pokud se někde vracíš po stejné trase a vzpomeneš si, že tam musíš dát blok, je pozdě, ten blok bude aktivní při te zpateční jízdě, tedy vše od otočného bodu smazat, dát WP a pak otočit trasu nebo před WP ukončit trasu, zadat WP a pak pokračovat dále.

Tak toho jsem se bál.

Jinak nevšiml jsi si, že v Openrails nefungují Péčková návěstidla jak mají? (Kolín) Namísto očekávejte 40 na předvěsti svítí vždy výstraha. Ze všech stran. Jednou jsme to už řešili. Vyšla nějaká oprava a pak se asi dál pracovalo ve starší verzi. Já jsem několik let nejezdil, tak si tohoto nevšiml. Jelikož vy aktivitáři jezdíte už jenom samé moderny, tedy Péčková nádraží nepotkáte, tak to asi nikomu nevadilo. Neví někdo, kde se to dá opravit? Bavíme se o Openrails.

U OR to musíš projíždět postupně, tedy trasa do otočného, pokud si spokojen, otočit a pokračovat dále atd atd.

Chci se zeptat - byly zhotoveny zimní varianty pro všechny mapové textury do TERRTEXu ? Mám na mysli ty malé velikosti. V aktualizaci 96.20 jich bylo 424, ale já mám těch původních letních 570. Pro jistotu jsem znovu rozbalil všechny aktualizace od 94.20, ale dospěl jsem ke stejným počtům. Zkoušel jsem se ještě podívat do uložiště Terrtex 4096x4096, kde jsem si zkusmo stáhl dva balíčky (kde zimní varianty zrovna nebyly) a pak jsem to tam kvůli dlouhé době stahování vzdal - dotaz zde je rychlejší... :)
Pokud všechny zimní varianty nejsou (mám případně seznam těch 146 nezazimovaných souborů), tak se zas tolik neděje - do SNOW jsem si dal ty malé letní textury. Já ty velké vůbec nepoužívám, provozuju totiž stále jenom MSTS, navíc na dost starém PC s WinXP a ty velké textury mi tam nějak zlobily. Malé jsou OK (mimochodem, ty zimní verze se povedly, díky za ně !).

byly zhotoveny zimní varianty pro všechny mapové textury do TERRTEXu
Nějaké chyběly, ale myslím, že to budou nějaké vzdálené mimo dohled, tak to zase tak nevadí. Ale jinak je pravda, pokud mám starší PC s 32 bitovým XP, tak je nesmysl stahovat ty nekomprimované. Dokonce ne ani pro starší notebooky i když s W10 a i7 procesorem. Zrovna jsem na takovém testoval instalaci a opravdu by 4096x4096 nedal. Tedy to tak zůstane. Hlavní instalace s komprimovanými letními a zimními viz aktualizace. A ty nekomprimované jen dodatečná instalace pro silné počítače. (Tedy zimní textury ke stažení samostatně nebudou.)

Omlouvám se, ale ty zimní textury jsem opravdu dělal původně jen pro sebe (MSTS). Proto jen ty, co jsou v okolí tratě, protože i tak to byla docela "výživná práce". Navíc jsem s tím neměl žádnou zkušenost. Dneska mi už připadají jako docela divočina a tak možná, že někdy je předělám. Pokud se do toho pustím a dovím se že v OR je to někde vidět, zkusím přidělat i ty chybějící. Zatím radši neslibuji.

To je v pohodě, já jsem hlavně měl obavu, zda jsem si ty aktualizace nějak nezmršil. Ty zimní mapové textury mne zajímaly, protože jsem je hned po zavedení těch letních také zkoušel vytvořit (výrazným snížením barevnosti a zesvětlením), ale moje výsledky mne nepřesvědčily a tak jsem toho nechal...

Ty zimní textury jsou nad očekávání. I když jen náhled do textury moc valně nevypadá. Ale ve hře je to nádhera. Ty zbývající nepřevedené se dají poznat podle velikosti souboru. Mají všechny 699359 b. První fáze byla náročná, protože se jednalo o velkou část Jižní Moravy. Nyní už toho tolik nebude. Kolik těch textur může být do Ústí nad Labem? Ale to budu řešit až po novém roce. Stejně to bude postupně. Mělník je sice za humny, ale i tak bude nutné asi nejprve položit koleje komplet (zatím bez nádražích), aby se v budoucnu nemuselo nic bourat. Tedy bych měl vygenerovat krajinu komplet. Vždyť se to musí napojit hlavně do Prahy Bubenče. Z Kralup to tedy bude masakr, aby se vykompenzovaly posuny mimo GPS. To je zase šílenost, co mne napadla. :) Ale pak to může být i provozně zajímavé.

Ona právě ta záloha odporuje jejich pravidlům - nijak nesouvisí s webem - to bys pak musel dát na tu zálohu odkaz na stránky
Cituji od vyjádření Active 24:
Jde konkrétně o soubory v těchto složkách:
950.34 MB --- /www/doc/www.semora.cz/www/d/bp_9500-1.bin

Na tohle odkaz z mých stránek mám. Tedy to souvisí. Ale po novém roce pude. Jak by řekl Polívka v Dědictví... :)
Tak kdo nemá, stahujte dokud to tam je.
Ale nakonec jsme se dohodli na kompromisu.

Ale nejhorší je, že tyto jsou všude. To kdysi modeloval Brzda. Na české verze asi nejsou lidi a na skupiny zaparkovaných aut už vůbec ne. :)
Ale mám je v Hustopečích pěkně utopené v tom betonu. Musím je vyprostit. Dík za fotku.
A další chyba je, že by tam měl být ten nový červený vlak Moravia. Ale na tohle už vůbec nejsou lidi. :)

Ale nejhorší je, že tyto jsou všude. To kdysi modeloval Brzda. Na české verze asi nejsou lidi a na skupiny zaparkovaných aut už vůbec ne. :)
Ale mám je v Hustopečích pěkně utopené v tom betonu. Musím je vyprostit. Dík za fotku.
A další chyba je, že by tam měl být ten nový červený vlak Moravia. Ale na tohle už vůbec nejsou lidi. :)
Zbyňo, ty máš asi na mysli Ibalgin, tady se tomu totiž jinak ani neřekne. Podle nějakého člověka v diskuzi odstín Magenta, pro mě jako chlapa co vnímá omezený počet barev je to prostě ibalginově růžová.

Nastala taková "legrace". Jak po mnoha letech finišuji s aktivitou pro OR, bývalá Test Lysá, tak jsem potřeboval v ranžíru v Berouně přistavit nový vlak, na který najedu. Ale on mi do těch tehdejších nedodělků nevešel. Tam je tak složité kolejiště, že jsem odmítal to tam tehdy dokončit.
Ale teď jsem praštil pěstí do stolu, řekl si "hov**" :) a dokončil to tam alespoň z 90% (chybí už jen nějaké koleje na vlečkách) a hlavně průjezd mám až do zastávky Králův Dvůr. (poslední obrázek) A tím jsou vrátka na Plzeň konečně otevřená. Třeba někdy bude vůle. :) Video mi tenkrát dal ještě Martin, abych postavil původní trať. Podklady mám také. On ten ranžír má být už ve stoupání, ale to bych opravdu nedal. Sklon jsem udělal až za křížením před královým Dvorem.
Sranda ale je, že tohle jsem vůbec nechtěl dělat. :) Napadlo mne to až včera. :) Protože jen přidat kousek koleje do nedodělku mne neuspokojilo. :)
3015Beroun1.JPG
3015Beroun2.JPG
3015Beroun3.JPG
3015Beroun4.JPG

A už to mám i zadrátované a celkově zapojené, včetně odebrání TV, kde být nemá. Tedy je možné přijet s nákladem a udělat zde posun. Baráky ještě nemám, ale to je vždy až na konec. No, s tím jak na Nový rok, tak po celý rok jsem to trochu přehnal. :)
Jinak ty brány TV se dobře osazují v TSRE5 tak, že dám automatickou pokládku sloupu pro jednu kolej, ten se i správně natočí ke koleji a pak jen edituji název za bránu, jakou potřebuji a odsunu na správné místo. A bylo to hotovo raz dva za půl dne. :) :) :)

0201Beroun1.JPG
0201Beroun2.JPG
0201Beroun3.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře