Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Koleje v Litoměřicích dolním nádraží by měly být ve výšce 152,2 m.n.m., ve Štětí pak 184,7 m.n.m., Mělník 171,6 m.n.m., Všetaty 173,8 m.n.m., Dřísy 172,2 m.n.m. Stará Boleslav 185,0 m.n.m., Otradovice 180,8 m.n.m., Lysá 181,5 m.n.m.

by měly být ve výšce
Jenomže, já když začínal před 20 lety, tak jsem koleje pokládal do defaultní výšky. Tedy jsem naprosto mimo. :) Když jsem začal s vygenerovaným terénem, tak jsem musel na jihu Moravy dělat korekce -156 a směrem na sever jsem musel přidávat. A ve Všetatech jsem na -190 a za Mělníkem jsem včera udělal korekce podle položených kolejí se sklony dle tabulek na -185 a zatím je to dobré. Jen vždy musím zarovnávat schody tak, že není nic poznat. Cele vygenerování je zkreslené podle perspektivy zakřivení snímků, tedy koleje nepokládám jako dříve podle kilometrovníků, ale podle obrázků na textuře. Jeden kilometr je tedy někde jen 900m, jinde zase 1100m A s výškou to bude podobné.

To vypadá straně dobře, přeji hodně štěstí v pokračování tratě, už se těším na další aktualizaci

Když jsem začal s vygenerovaným terénem, tak jsem musel na jihu Moravy dělat korekce -156 a směrem na sever jsem musel přidávat.
Ono je otázka, jak MSTS prostředí respektuje zakřivení Země. Na 100 km to udělá docela dost stovek výškových metrů. A i kdyby respektovalo, tak určitě nerespektuje nekulový tvar. Tam rozdíly vyjdou.
A ještě přesnost/nepřesnost sklonů - kumulativně to může taky zavážiť. Pokud nejsou podkladem stavební výkresy, tak bych se tomu nedivil.

Pokud nejsou podkladem stavební výkresy
...jsou :) Ale už jsem si zvykl. Proto, když jsem byl s kolejemi podle skutečných sklonů moc vysoko (nízko), tak bylo nutné metodou pokus a omyl zvedat celé čtverce terénu (přegenerovat do jiné výšky) Tedy i když tohle na první pohled vypadá, že po vygenerování mám půl práce hotovou, není tomu tak. Protože pak následuje velmi pokročilá práce s ruční úpravou terénu v MSTS editoru. A jak mám za Mělníkem schod 5 metrů nahoru, tak by nevypadalo dobře, kdyby Labe teklo do kopce. A jak jsem dal ten obrázek s tím splavem, tak i po zvednutí celého čtverce mi Labe teče z kopce. Šlo to srovnat ručně a i po snížení někde v dáli bylo Labe už v jedné rovině. Na tom obrázku je vidět na vodě taková nepatrná bílá čára a to je právě ta hranice čtverce.

dej vědět co je třeba
Tady jsou tratě, které křižují a odbočují z rozestavěné tratě. Jako vždy se mi jedná hlavně o vyústění, tedy že ne bych to stavěl celé, ale jen to, co je vidět za horizont. Tedy tam jsou i nějaké následné stanice.
Ve Všetatech 070
Mělník 076
V. Žernoseky 087 (jestli budou i Lovosice, tak se tohle bude hodit propojit)
Děčín 081,132
Hlavní tah mám až na hranice L i P.

O víkendu jsem dokončil načtení fotomap na prázdná místa, ale za Ústím nad Labem se mi to neuložilo na textury. Viz obrázky. A to už jsem měl úplně vše. Že to napravím a opět načtení map nefunguje, platnost klíče znovu vypršela. Tady byl návod, jak ten klíč získat, ale nepochopil jsem. Poraďte. Stačí heslovitě. Ale je to tam v angličtině. :)

Jinak jsem dnes udělal část doktorátu a naskládal kolejiště Střekova. Místy to byl kompromis, jinak to už nejde. Ale co bude problém, jsou koleje na Ústí nad Labem západ. Do modelu od Matese na trať 321 mi to vůbec nesedí. Ale nedivím se, když to tam Martin kroutil jak mu to vyšlo a Mates podle toho udělal model. Já bych se také poslepu nestrefil do ortofotomapy. Ale možná tam v místech hlavního nádraží terén překryji a nějak to tam vykličkuji. Uvidím.
2301Strekov3.JPG
2301Strekov4.JPG
2301Strekov5.JPG
A tady jsem naprosto mimo.
2301Usti.JPG

Ještě jsem trochu upravil zhlaví a vyústil trať na most. Levý Břeh zatím řešit nebudu. Až z Děčína. Tam se to napojí. Tedy jestli mi vydrží trpělivost. Ale tady na severu už nemají ty textury v takové kvalitě, jako například u Mělníka.
Jinak další obrázek je z Velkého Března a zatím konce, kde dnes "padla"
2401Strekov1.JPG
2401VelkeBrezno.JPG
2401konec.JPG

Napsal jsem to už na začátku této šílenosti. :) Na úvod jsem dal i fotky. Vygenerováno a ofototexturováno je až do Bad Shandau. Klidně se už pěšky dá zajít například k Pravčické bráně v Hřensku. :) I když správný tvar by se asi těžko hledal. Byl jsem tam už na "procházce" a skály tam jsou. A lesy ještě před požárem.
Ale jen položit koleje v komplet Ústí a Děčíně..... Obdivuji Martina, že to tam dal. Já už jsem s kolejemi v Boleticích a za chvíli mi to začne. Noční můra Děčín. Ústí nad Labem levému břehu jsem se zatím strategicky vyhnul. Tedy pak z Děčína to ještě dotáhnout do toho Německa. Dál určitě už ne. A pak bude třeba zpět po levém břehu, protože vlaky na obou tratích jsou vzájemně vidět pohledem přes řeku. Tedy to nebude žádná legrace. Proto tomu říkám šílený nápad. Ale co, téměř půlku mám už okolejovanou a když se položí koleje, je vyhráno. I když dokončení může být práce na rok. Mě jen zajímalo, jak to tam bude vypadat v této hře, když jsou takové možnosti. Jinak tam jsem koleje nikdy neplánoval. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře