CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hoši, celé nastavení cestujících by měl určovat aktivitář a tak to bylo s Jindrou dohodlé. Proto bylo uděláno, že když v editoru aktivit nebyl zadaný počet aktivitářem, tak ORCZ sypal cestující náhodně. Bylo to kvůli spestření volné jízdy, jak mi Jindra vysvětlil, když jsme to řešili. Mne ani ve snu nenapadlo, že tak "dokonalý" editor aktivit, jakký je TSRE AE, nebude umět spoustU věcí a jednou z nich zadavání počtu cestujících. Takže to dal Icik do nastavení v ORCZ. Já v TSRE AE nedělám, je to paskvil, nezlobte se na mne, kosmeticky, ale absolutně nepraktický k práci a až vyjde Os5009 z Prahy do Bohumína, může si někdo zkusit takovou aktivitu vytvořit v tomto programu, myslím, že do důchodu má co dělat. :) Navíc pro Hrocha, aktivita s 742jkou je už odeslána jako oprava pro ORCZ, kde ti to problémy dělat nebude a je i přepracované počasí, kvůli nádherné kabině i s kapkama na sklech. Tahle aktivita prostě blbne, poněvač nebyla opravená pro tento update. Už jsem to psal. Otázkou je, proč to ORCZ nepobírá, když to máš vypnuté.

Jak psal Jindřich, cestující je featura, která není plně dodělaná.
V aktuálním update jsem provedl tu možnost, že na poslední zastávce všichni cestující povinně vystoupí.

Jak psal Jindřich, cestující je featura, která není plně dodělaná.
V aktuálním update jsem provedl tu možnost, že na poslední zastávce všichni cestující povinně vystoupí.

Já si jen pamatuju, jaký s tím byl problém a jak jsme to vychytávali v aktivitě a jen se klepu, že to každá změna rozhodí. Vzpomeň jen, jak si cestující otvírali dveře, kdy neměli a co to stálo testů. :)

Jindrich napsal:
Ale "křičet"
Na koho křičím? Já jsem nenapsal nic velkými písmeny kromě prvních slov ve větě.
Jindrich napsal:
Mě se nelíbí ten tón
Sorry já to jinak písmně neumím vysvětlit. Napsal jsem Ti akorát všechny možnosti, které to způsobuje.
Jindrich napsal:
Cestujících nikdy nebude víc, než je maximální kapacita vlaku.
Mám 3x Btx
kapacita_vozu.jpg
68x3=204
Zadal jsem do Opavy 300 cestujících úmyslně jako test a všichni nastoupili.

Pokud to zastropuješ a například při jízdě z Opavy do Olomouce se naplní kapacita vlaku nebude to brát cestující z Olomouce.
dodo napsal:
Odomňa nie je balík. Ja som pracoval iba na kabíne.
To jsem napsal jen proto, aby bylo jasné, kde jsem vzal mašinu a ladění, a někdo si nemyslel, že jsem si hmotnost mašiny zadal špatně. Hmotnost mašiny zvedlo z neznámého důvodu samo OR. To není problém co celou dobu popisuji.
Danj napsal:
Otázkou je, proč to ORCZ nepobírá, když to máš vypnuté.
Ale pobírá. Já vysvětluji trochu něco jiného. Co pak nevidíš act soubor co jsem dal?
Icik napsal:
cestující je featura, která není plně dodělaná
Tak to má napsat rovnou a ne radit ať si vypnu náhodnou volbu cestujících a je po problému, kterou mám vypnutou.
Icik napsal:
na poslední zastávce všichni cestující povinně vystoupí
Jako, že v Krnově? Promiň, ale to už není potřeba, protože tam aktivita končí.

Jako, že v Krnově? Promiň, ale to už není potřeba, protože tam aktivita končí.
Ty nechceš mít ten pocit, že se cestující vypakovali z vagónů a můžeš v klidu do depa? :)

Vytvořil jsem ještě pravděpodobnostní funkci na šanci, že se pax sám rozmyslí a na příští zastávce vystoupí. Čím blíže se vlak blíží k poslední stanic v JŘ, tím více jich bude vystupovat.

bob57_cz říká:
Super?
Leda super pitomost!
Průvodčí nedává v žádném případě odjezd.
Vše je v režii strojvedoucího, který vyzve průvodčího a ten dá souhlas.
Píská také strojvedoucí - na píšťalku v hubě nebo lokomotivní píšťalou.
Pokud průvodčí souhlasí, tak se předpisově požehná a nepíská na fíru.

bob57_cz říká:
Super?
Leda super pitomost!
Průvodčí nedává v žádném případě odjezd.
Vše je v režii strojvedoucího, který vyzve průvodčího a ten dá souhlas.
Píská také strojvedoucí - na píšťalku v hubě nebo lokomotivní píšťalou.
Pokud průvodčí souhlasí, tak se předpisově požehná a nepíská na fíru.
Ano dnes, kdy vypravuje vlak fíra a co takhle před 20 lety, nebo v dobých ČSD? Vždy je to kompromis a ano dnes pískne lokomotiva a pak průvodčí, vidím dnes a denně, když jezdím Pardubice - Hradec. Takže o co go? Jen tam není ta píšťala mašiny a je to universální. A dobře, že tam není, zas ve starších aktivitách by to vypadalo úplně na...

Takže zas až taková pitomost to není.

Mně spíš štve jiná věc a to už hodně dlouho u všech OR. Zatímco MSTS zabíral platformu tak, že stavěl vlak až u konce perónu a aktivitář musel "házet" servisy 4, aby vlak zastavil třeba před přechodem, tak OR staví vlak na prostředku platformy a zase musíme házet servisy 4, aby souprava zastavila, kde potřebujeme. A vypadá úplně blbě, když pak třeba vlak odjíždí a shodí se mu na stůj, kdy je mašína 10 metrů před návěstidlem. Takže otázka zní, nešlo by udělat to, aby vlak zabral platformu, která je zaškrtlá pro AI, když jej zastavím kdekoliv u perónu na WP 3XXXX?
Takto blbě to musím řešit třeba ve stanici Čejč a stejně je to k niřemu, bo mi AI zastaví na přechodu, poněvač, když dám o servis 4 více, už nevejde před návěstidlo shozené na stůj:

platformaAE_WP.jpg

Takže vlastně zjednodušeně, když AI zastaví v jakémkoliv místě mezi modrýma čárama označující perón a má tam zadáno zastavení, zabral a ne, že když tam dám WP, zastaví, neotevře a po vypršení času zadaného ve WP popjede a otevře vrata. Doplním, že tohle platí pro AI, který stanicí projíždí, pokud tam bude začínat, vrata otevře, kdekoliv je umístěn, tohle je ok.

Nová feature pro AI - pokud vlak stojí ve stanici a nabírá cestující, před jeho odjezdem mu dá průvodčí písknutím na píšťalku odjezd.
Všiml si toho někdo z vás? :)
Tak nevím, vlak AI stojí, 10 sec. před odjezdem zavře vrata a píšťalka žádná. :)
ai.jpg

Nefunguje, taď vyzkoušeno na BP stanice Čejč, oba AI vlaky, jeden odjezd 10:07, druhý 10:08, dtojím vedle nich, zavřou dveře a odjedou bez odpískání. Schválně jsem vypnul a zapnul generické zvuky, kdyby náhodou. A nic, situace stejná. Takže to na mém PC nefunguje věř mi. :-)

Mně spíš štve jiná věc a to už hodně dlouho u všech OR. Zatímco MSTS zabíral platformu tak, že stavěl vlak až u konce perónu a aktivitář musel "házet" servisy 4, aby vlak zastavil třeba před přechodem, tak OR staví vlak na prostředku platformy a zase musíme házet servisy 4, aby souprava zastavila, kde potřebujeme. A vypadá úplně blbě, když pak třeba vlak odjíždí a shodí se mu na stůj, kdy je mašína 10 metrů před návěstidlem. Takže otázka zní, nešlo by udělat to, aby vlak zabral platformu, která je zaškrtlá pro AI, když jej zastavím kdekoliv u perónu na WP 3XXXX?
Takto blbě to musím řešit třeba ve stanici Čejč a stejně je to k niřemu, bo mi AI zastaví na přechodu, poněvač, když dám o servis 4 více, už nevejde před návěstidlo shozené na stůj:

Zobrazit přílohu 34254
Tohle udělat nepůjde. AI ten absolutní WP nevidí před zastavením.

Nefunguje, taď vyzkoušeno na BP stanice Čejč, oba AI vlaky, jeden odjezd 10:07, druhý 10:08, dtojím vedle nich, zavřou dveře a odjedou bez odpískání. Schválně jsem vypnul a zapnul generické zvuky, kdyby náhodou. A nic, situace stejná. Takže to na mém PC nefunguje věř mi. :)
Generické zvuky musí být zapnuté. Udělej si miniaktivitu, odzkoušej a když ti nebude fungovat, tak mi ji pošli.

Nefunguje, taď vyzkoušeno na BP stanice Čejč, oba AI vlaky, jeden odjezd 10:07, druhý 10:08, dtojím vedle nich, zavřou dveře a odjedou bez odpískání. Schválně jsem vypnul a zapnul generické zvuky, kdyby náhodou. A nic, situace stejná. Takže to na mém PC nefunguje věř mi. :)
Zkus třeba tvou aktivitu Os3510 GVD 2004, kde z Opavy odjíždí vlak šukafónů. Hezky mu pískne než se rozjede.

dnes, kdy vypravuje vlak fíra
Vlak vypravuje pořád výpravčí (právě jsem možná ušetřil jeden příspěvek do rubriky „bob57_cz říká“), pouze je dovolena výprava vlaku návěstí hlavního návěstidla z koleje, u níž je hl. návěstidlo platné jen pro jednu kolej, popř. pro níž platí skupinové návěstidlo s indikátorem, a jen tam, kde tuto výpravu nezakazuje TJŘ (což se může týkat jen vlaků osobní dopravy stojících v prostoru pro nástup a výstup cestujících).
Dosud písknutí před odjezdem u vlaku hráče tam, kde by byl v reále vypravován návěstí hl. návěstidla, nikomu nevadilo. Proč by to tedy najednou mělo vadit u vlaků AI?
Mně osobně by pro řešení tohoto „problému“ možná nepřišlo marné dát aktivitářovi možnost, aby paušálně v rámci celé aktivity (pro jednoduchost) určil, zda se před odjezdy (vlaků hráče i vlaků AI) bude nebo nebude pískat. U starších aktivit by se pískalo, u novodobějších aktivit by se dalo pískání generálně vypnout s tím, že pokud by někde daný vlak odjížděl z koleje, ze které není dovolena výprava vlaku návěstí hlavního návěstidla, byl by vypraven jiným způsobem:
1) u vlaku hráče by mohl od aktivitáře dostat hlášku s uvedením, že výpravčí dává (výpravkou) návěst Odjezd (pískat k tomu dnes stejně není potřeba), či přímo se závazným textem ústního pokyknu, pokynu telekomunikačním zařízením nebo písemného rozkazu, kterým může být vypraven i v reálu;
2) u vlaku AI by hráč předpokládal, že vlak AI byl vypraven návěstí Odjezd bez zapískání, ústně, telekomunikačním zařízením nebo písemným rozkazem.
Pajavlaky říká: Není potřeba po každé větě zmáčknout Enter.

bob57_cz říká:
Dane, já jsem nenapsal v žádném případě, že vlak vypravuje fíra. To ani náhodou. To si tak vysvětluješ mylně leda ty sám.
Napsal jsem, že je to v režii fíry, ale to je až po splnění dalších podmínek, jak vysvětluje dále Pajavlaky.
A ani před dvaceti či dokonce třiceti léty žádný průvodčí vlak nevypravoval a na fíru nepískal.
Maximálně dal výzvu a ta byla určena cestujícím a dalšímu personálu u vlaku - manipulantům a dalším průvodčím.
Můžeš se pak ještě vnořit do doby starší, kdy vlakvedoucí foukal do trumpetky.

Back
Nahoře