CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dík, to je súbor čo bol k trati BP v aktualizácii. Ja som si síce nakopíroval ten tvoj, lenže nie do adresára Open Rails, ale do samotného MSTS a divil som sa , že to nič nerobí :-(

Ono to začíná být docela náročné, aktualizace a vždy musíš doplnit soubory z ORCZ packu. Nejlepší by bylo, kdyby to taky tahal sim ze složky ORCZ, jako u modelů a skinů a mohl to Zbyněk přiložit přímo k trati.

Mám aktivitu DJ_310_Os3510_GVD_2004 a OR nerespektuje počty nastavených cestujících. V Opavě po každém startu aktivity jiný počet cestujících.start_Opava1.jpgstart_Opava2.jpg
Odjezd z Krnova
objezd s Krnova pred save.jpg
odjezd z Krnova po save
objezd s Krnova po save.jpg
odjezd z Milotic
objezd s Milotic před save.jpg
odjezd z Milotic po save
objezd s Milotic po save.jpg
odjezd z Milotic po save jako předchozí obrázek, ale jiný počet cestujících
objezd s Milotic po save1.jpg
Když nahraji save v Miloticích v době kdy už cestující nastoupili, ale ještě není ukončen odpočet času, spustí se nástup cestujících znova s jiným počtem než před save.
Pokud přijedu se s požděním proběhne nástup cestujících a poté ještě běží odpočítávání času. Což je pitomost, když už jsou cestující nastoupeni.

Další nedořešenost je, že cestující víceméně jen nastupují, ale není možnost jak udělat, aby na konečné vystoupili. Tudíž se vozí hromady lidí sem tam. Tedy aspoň klávesou zkratku, která se stiskne na pokyn aktivitáře, aby všichni cestující vystoupili. S podmínkou, že to půjde jen ve stanici při zastavení, aby se cestujicí omylem nevyložili při jízdě. Nebylo by vůbec od věci, aby v HUDu byl vidět max. počet cestujících s kterým OR počítá a vedle aktuální počet cestujících.
Nikde jsen ani nenašel co dělá parametr PassengerCapacity. Nakoukl jsem do kódu, že je to logická proměnná, ale nezkoumal jsem co dělá. Nechápu tedy proč má uváděnou číselnou hodnotu v ladění CZ/SK. Dále pak nikde neuvedený/nevysvětlený parametr MaxPassengerCapacity což bude asi onen maximální počet cestujích.

Aktivita je po kompletní rekonstrukci, tahle nepojede korektně. Je pro starou verzi ORCZ. V aktivitě teď musí být zadán počet cestující v Activity Editoru, jinak háže ORCZ náhodný počet, navíc je vše pro balík 742 pro ORCZ i s kapkami deště na skle, kompletní rekonstrukcí počasí atd.... Aktivita vyjde společně s Os 5009 1989, Osobákem z roku 1938.

Dodo mě dnes vlastně upozornil na jednu featuru pro vývojáře, kterou jsem ještě nepředstavil.
Jedná se o funkci přes klávesy Ctrl + Shift + Alt + F2, kdy vám OR CZ/SK znova načte aktuální nastavení kabinových prvků v cvf souboru. To znamená ušetření spousty času, kdy se nemusí opakovaně při ladění kabiny vypínat a spouštět OR CZ/SK. Mrkněte na video.

Podle čeho to mám jako poznat, že je tam něco změněno když není nikde zdokumentováno. Stejně ty soupravy taháte přetížené, protože cestující na konečné nevystoupí.

Podle čeho to mám jako poznat, že je tam něco změněno když není nikde zdokumentováno. Stejně ty soupravy taháte přetížené, protože cestující na konečné nevystoupí.
A co tak třeba nejprve zkontaktovat autora aktivity, zda nejde o starou verzi a pák psát do vlákna ORCZ, že jde o chybu simulátoru? Zapoměl jsem to jednou nenapsal do ReadMe, bohužel. Do cestujících PAXŮ bach už neryl, byl s tím akorát problém. Ale souhlasím, že je to divné, že cestuující nevystupují. :) U té aktivity nezbývá než vydržet, než vydám opravenou verzi.

Mě nejde o fungování tvé aktivity. Ta byla použita jen jako příklad. Já si zadám počty cestujících klidně sám. Také mě nejde o dukumentaci k aktivitě, ale o dokumentaci k OR. Protože toto se týká všech aktivit provozovaných v ORCZSK.

Ano. V tomhle naprostý souhlas, náhodná volba cestujících rozbila všechny aktivity, dělané před tímto update ORCZ, tj., na přelomu prosinec, leden. A hned, jak byly první nástřely, jsem psal, že to v aktivitách provozovat nelze. Nakonec udělal Jindra kompromis a musí se zadat alespoň jedna stanice v editorubaktivit, která dole v souboru ACT, zapíše změnu a tím se náhodná volba zruší. Takže proto jsou aktivity před tímto update nehratelné. Postupně opravím. A v ORCZ se s tím holt musí do budoucna při tvorbě počít. Já jsem na tohle třeba zaponěl teď na Zlatohorce a nahednou jsem měl v zastávce Frantův Dvůr v roce 1938 přes 70 cestujících. Po zápisu v AE, vše opraveno.

Tak doufám, že aspoň tohle hrocha potěší. Přidal jsem nově možnost nastavit velikost denní a noční záře návěstidel přes menu OR CZ/SK. Stále platí, že záře musí být povolená v záložce Experimentální. Ručně upravená záře v Sigcfg.dat souboru už není brána v potaz.

1.jpg

Pokud nesáhnu do nastavení, tak je to nachystané jak to bylo? Jinak se vrátím k 310, tam se nesmí použít přiložený soubor u ORCZ, poněvač se zruší animace návěstidel v Branticích.

Ještě jsem udělal jednu změnu a to, že pokud ty přesuvníky budou na 0%, kód hledá ručně zapsané hodnoty v souborech tratě SigCFG.dat. Pokud je najde, použije tyto. Pokud je nenajde, bude nastaveno 0% a záře se neaktivuje.

Dodo mě dnes vlastně upozornil na jednu featuru pro vývojáře, kterou jsem ještě nepředstavil.
Jedná se o funkci přes klávesy Ctrl + Shift + Alt + F2, kdy vám OR CZ/SK znova načte aktuální nastavení kabinových prvků v cvf souboru. To znamená ušetření spousty času, kdy se nemusí opakovaně při ladění kabiny vypínat a spouštět OR CZ/SK. Mrkněte na video.
Ahoj, proč mně to nefunguje? Dám klávesovou zkratku a ORCZ mi napíše objekty kabiny nenalezeny? Potřebuju nějaké úpravy na ČSD 422:
Zapnu ORCZ, ve volné jízdě a jsem normálne v kabine, pak dám klávesovou zkratku a ona zpráva: "objekty kabiny nenalezeny", kabina je ve složce lokomotivy nikoliv v common.cab.

Dane, taková hláška tam ani není. Teď zkouším bejčka 422.020, kabinu má v adresáři lokomotivy a funguje to bez problému.

Tak kruci, co dělám blbě?
- Zapnu volnou jízdu v ORCZ
- stisknu kl.: "Shift+Ctrl+Alt+F2
- dole v levým rohu mi ORCZ napíše onu zprávu.

Nemůže to být tím, že přepisuji ve world?

Back
Nahoře