Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No to jsou mi noviny, trať BP a moře?
Na to zapomeň. Už do Berlína je to šílenství i když tam už mám položené koleje. Vzal jsem si opravdu velké sousto.
Přesně, třeba Tábor - Bechyně

Tento projekt si může kdokoli udělat sám. Není třeba, aby byl součástí velkého projektu jako každá jiná lokálka.
To by pak chtěla ještě Budapest a Hungaria se bude moci vozit celá
Však právě, do Berlína jezdí od nás mezinárodní rychlíky. Meridian, Balt Orient, Pannonia, Vidndobona, .... já už si to ani nepamatuji. Dnes to hodně rozdělili v Praze, asi z důvodu, že už se nejezdí rovnou přes Holešovice a pak pro vlaky skrz mezi Ústím a Brnem by se přes hlavák o dost prodloužila jízdní doba.

Na to zapomeň. Už do Berlína je to šílenství i když tam už mám položené koleje. Vzal jsem si opravdu velké sousto.
To se mi nechce věřit. Ale však je to jen další rovinka, skoro jako Dresden-Berlin:p...
Jedno oko se dívá na Berlin a druhé šilhá na prázdné pole směr Hamburg.
Však právě, do Berlína jezdí od nás mezinárodní rychlíky. Meridian, Balt Orient, Pannonia, Vidndobona, .... já už si to ani nepamatuji. Dnes to hodně rozdělili v Praze, asi z důvodu, že už se nejezdí rovnou přes Holešovice a pak pro vlaky skrz mezi Ústím a Brnem by se přes hlavák o dost prodloužila jízdní doba.
Za výluky Hungaria jezdila přes Holešovice, kvůli zkrácení jízdní doby přes Vysočinu.
Třeba dnes NJ 456/457 jezdí taktéž pouze přes Holešovice, aby se vyhnul úvrati na hl.n. a ušetřil si bezmála 30 minut.

Teoretická výstavba Blava-Štúrovo-Bp mě osobně přijde zbytečná. Že se ušetří 2x přejmenovávaní složek na úkor několikaměsíční výstavby tratě je škoda. Koneckonců 130tka a Alföld vypadají pěkně. Sami jsou do „svých“ tratí zapálení (oproti Němcům).
Spíše bych to viděl na plnohodnotné výstavbě Blava - Púchov - (Žilina), kde by si hráč přepnul opět 321čku.
Tato trasa byla v 321čcce v pláně, nakonec se ba jen to co bylo, jest kolejiště, zcela smazalo.
Aktuálně se z Blavy do Košic dostanete buď přes Břeclav a Ovu, nebo přes Zámky, Zvolen a Vrútky.

GEO to říká že tam je 30 Promile
Došlo na Tvá slova. Teď mi to klesá asi 28promile. V MSTS editoru 600 je 10, 1200 je 20 1500 je 25 a mě se to povedlo na 1650. A je to i vidět, že ty tunely vzadu jsou už o patro výš. Tak tu řeku konečně podjedu. :)
Modelu tunelů si nevšímat. Ty jsou jen kvůli přepnutí v kabině na noční. Pak se to v wordpadu v souboru w přepíše na klasickou kolej. A pak zůstane klasická kolej bez tunelového portálu, ale textury v kabině se přepnou na noc. Ale jak se to dělalo u dynamických kolejí, na to jsem už zapomněl. Ale například v tunelu chuchle se to přepíná. Tedy to nějak jde.
SklonDoHBF.JPG

Já tenkrát stavěl podle tohle abych měl opravdu přené,tak jsem to musel ještě dopočítávat:

Sklony v MSTS = promile ve skutečnosti

kdyz zvednes kolej 1x tak se obevi cislo 150 a to se rovna 2,618 promile. atd...
300 - 5,236
450 - 7,854
600 - 10,472
750 - 13,090
900 - 15,707
1050 - 18,325
1200 - 20,942
1350 - 23,560
1500 - 26,177
1650 - 28,794
1800 - 31,411
1950 - 34,027
2100 - 36,644
2250 - 39,260
2400 - 41,876
2550 - 44,491
2700 - 47,107
2850 - 49,721
3000 - 52,336

No vidíš. Já jsem si tenkrát položil kilometr koleje a postupně zvedal o jeden dílek a na konci si dal výškový metr a dospěl jsem k podobným výsledkům. V MSTS to stejně nastavit na desetiny nešlo, ale i tak by to bylo zbytečné, protože při propojování různých tratí se musely dělat korekce i ve sklonech. Ale zase v TSRE5 si můžeš dělat sklony přímo v promilích na desetiny. Ale když na to klikneš v MSTS editoru, tak vidíš nulu, jako by kolej byla v rovině. Ale naopak, TSRE5 akceptuje sklony z MSTS, tedy například na těch 600 v MSTS zobrazí 9,99 promile, tedy také to není přesně, ale to ničemu nevadí, desetiny by ti ani traťovkář nevyčítal.

Nezapomeň pak na Pevné vedení kde místo trolejového drátu, je něco jako kolejnice. Jak přesně se to jmenuje nevím, ale Wiki říká:
V případě nedostatku prostoru je možné nahradit trolejový drát pevnou konstrukcí. Tento způsob napájení se používá v budapešťské podzemní dráze na lince 1 nebo na většině linek madridského metra.

Pevné vedení se ukazuje jako vhodná alternativa pro použití v tunelech na nově budovaných tratích v Německu. Zkoušky ukázaly znatelně vyšší požární odolnost ve srovnání s klasickým trolejovým vedením, což může mít rozhodující význam při evakuaci v případě požáru vlaku v tunelu. Pevné vedení je použito například na 2,2 km dlouhém úseku trati VídeňSalcburk, v curyšském nádraží S-Bahnu nebo v Berlíně na hlavním nádraží a v tunelu Tiergarten (HBF-Potsdamer Platz-Sudkreuz).

V Česku se pevné vedení použilo po rekonstrukci tratě Plzeň–Cheb (součást III. koridoru) v roce 2011 v tunelech u stanice Ošelín a stanice Pavlovice.

Bahnhof_Berlin_Potsdamer_Platz_Deckenstromschiene.jpg
Obrázek z tunelu v Potsdamer Platz někde z netu.

Toho je i na české železnici dost, co by chybělo (některé hlavní tahy nevyjímaje). ;)
Já chci ty Budějky, než Hamburg a Budapešť. Fakt to byla hrozně hezká trať. :-/ Svým způsobem je to i poslední hlavní směr, kterým nevedou koleje. a byla to jednokolejka, takže méně materiálu. :D

A já chci Břeclav - Praha. To bylo v roce 2003. Nikdo nepostaví? Tak jsem se do toho pustil. Já chci model nádraží Dresden. Nikdo? Tak jsem se naučil modelovat....

Tudy vede cesta pro všechny "já chci, chybí"
To zvládnete. A máme další stavitele, kterým pak můžeme vyčítat, že to či ono by mělo být trochu jinak, tohle se mi tam nelíbí,..... Jen také ochutnejte vlastní polívčičky. :)

Ještě bylo nutné vyřešit opačné zhlaví a také do 30 promilí nahoru. A v těch výhybkách a zaoblení to byl pěkný masakr. Také je paráda, že existuje i několik originálních budov a staveb z Berlína a dalších německých objektů, tedy prostředí bude autentičtější. I tak mne tady hodně modelování čeká. A než zahrabu nádraží HBF, to ještě také potrvá. Nejprve návěstidla, rychlosti, pak nadělat tubusy a nakonec nahoru dát dekl. A dál po celé trati až do Drážďan to bude ještě na hodně dlouho. Alespoň nikdo nebude otravovat, co bych ještě mohl. :)
0404Berlin1.JPG
0404Berlin2.JPG

Ještě bylo nutné vyřešit opačné zhlaví a také do 30 promilí nahoru.
Dle GEO je tam:
  • -2.5(+0.0); +20.2(+0.12); -24.9(+0.655); -26.1(+1.884); -0.6(+2.022) na směr Gesunbrunen (Prostřední koleje na most).
  • +25.0(+1.09); -25.9(+1.253); -0.6(+2.019) po lomení a oblouk směr Spandau -25.0(+1.303); -6.5(+1.354); +6.6(+1.55); +8.5(+1.68); -7.4(+1.923); -2.0(+2.132); +6.4(+2.341); +0.0(+2.554)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře