Tak jenom aby jste věděli, proč si ty koně prosazuju.

Bude aktivita manipuláku z roku 1935, kdy na vedlejší trati je fakt nesmysl dávat nějaké mašiny na popotahování vozů, taky je nesmysl, dojet tam párou a vozy teprv nakládat. Takhle to nefungovalo, vozy se naložily třeba ráno a pak se pro ně jelo a vyměnily se za prázdné, které naložili třeba až druhý den. Takže jsem to musel pojmout trochu arkádově stylem TRS a snad to nebude na škodu, aspoň já se kochám nakládkou atd...
Zde malá ukázka, jak bude aktivita vypadat, je to velice malá výseč a věřte, že v aktivitě skončíte opravdu až za soumraku.
- začnete na mašine ČSD 310 v depu Kamenice, jinak nelze, aby fungovaly zprávy typu připojit vozy atd...
- hned na začátku přeberete úlohu dělníků v Zapdle a tam se přemístíte a naložíte vozy dřevem.
- pak se vrátíte do depa v Kamenici a najedete si na vozy do Ztracené a tam je vyměníte za naložené dřívím a Ztko k rampě. Ale to už na videu není a dále scénář zatím prozrazovat nebudu.
Všechny vozy si budete svěšovat a odvěšovat sami, tak, že budete muset z mašiny a vozy buď svěsit, nebo odvěsit. Ostatně, tak tomu je i u nákladního vlaku do lomu k nakládce kamení, ale to už jsme jinde. Jen díky fičurinám pro ORCZ, předem upozorňuji, že všechny aktivity si zahrajete pouze v ORCZ. Bez nich aktivita nebude dávat smysl a možná ani v OR, ORCZ, nepůjde dohrát. Zde tedy ukázka kousku aktivity manipuláku:
Jak jsem psal výš, potřeboval bych vyvalit toho jezdce a přes FA bych udělal 2. koně, ať je ta tyč, kterou jsem použil z úzké, ale zdá se mi to lepší než nic. Ale i tak je to vše věrohodnější a myslím i pestřejší, než sedět celou aktivitu v jedné mašině.
PS: Krásně jde slyšet, jak ORCZ, asi i OR samotný v trati kur.í ty zvuky a dělá to i u Zlatohorky, nevím proč.