Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Nebylo by lepší toto řešení ? koně vykládka Našel jsem i lepšího animovaného koně. Bohužel to není tažný kůň, ale jezdecký.
animovaný kůň
PS: Hlavně ten kůň nemá jít v kolejích a kočí jde vedle něj. Kdyby se vůz rozjel, tak ti přejede, jak koně, tak i kočího.

Ono se potahovaly i dva vozy Tome, viděl jsem na forkách. Roztáhnout to prblém nebyl, ale asi zabrdzit jo. :)

Jinak tohle posunovadlo jsem měl, už nemám. Nicméně dobře, na té pile s odřenýlýma ušima, dejme tomu, že by tak malá pila v Tisovci měla tolik peněz na vyhazování. Ale ta nakládka v Zapadlé, to už by byla fikce jako hrom. Jestli ale múžeš, tak pošli. Tam bych zařadil tohle na stálý posun a koňa už jsem taky rozchodil. :-)

Teď jsem našel, že se posunovalo i tažnými voly. Jinak se dříve tomuto posunu říkalo animální.;)
Ano vím, ale silně pochybuji, že je něco takového v MSTS. Viděl jsem koňku tramvaj, tu mám, viděl jsem i Santu se soby, toho mám někde taky, koně jsem našel jen tohodle, ale voly, to jsem nezahlíd ani na obrázku ze simu.

A k tomu posunovadlu, na něm jsem byl i fyzicky, kdysi v TM Brno.

Ahoj, existuje nějaká možnost, jak v s souboru zrušit cestu, abych zrušil toho jezdce, ketrého jsem musel udělat z jezdkyně? Vyalfovat nelze. Ty koně by byly OK, ale ten pindulák na koni mně celkem štve. Přes FA bych udělal 2, jako dvojspřeží.
kun.jpg

Tak jenom aby jste věděli, proč si ty koně prosazuju. :) Bude aktivita manipuláku z roku 1935, kdy na vedlejší trati je fakt nesmysl dávat nějaké mašiny na popotahování vozů, taky je nesmysl, dojet tam párou a vozy teprv nakládat. Takhle to nefungovalo, vozy se naložily třeba ráno a pak se pro ně jelo a vyměnily se za prázdné, které naložili třeba až druhý den. Takže jsem to musel pojmout trochu arkádově stylem TRS a snad to nebude na škodu, aspoň já se kochám nakládkou atd...

Zde malá ukázka, jak bude aktivita vypadat, je to velice malá výseč a věřte, že v aktivitě skončíte opravdu až za soumraku.
- začnete na mašine ČSD 310 v depu Kamenice, jinak nelze, aby fungovaly zprávy typu připojit vozy atd...
- hned na začátku přeberete úlohu dělníků v Zapdle a tam se přemístíte a naložíte vozy dřevem.
- pak se vrátíte do depa v Kamenici a najedete si na vozy do Ztracené a tam je vyměníte za naložené dřívím a Ztko k rampě. Ale to už na videu není a dále scénář zatím prozrazovat nebudu.

Všechny vozy si budete svěšovat a odvěšovat sami, tak, že budete muset z mašiny a vozy buď svěsit, nebo odvěsit. Ostatně, tak tomu je i u nákladního vlaku do lomu k nakládce kamení, ale to už jsme jinde. Jen díky fičurinám pro ORCZ, předem upozorňuji, že všechny aktivity si zahrajete pouze v ORCZ. Bez nich aktivita nebude dávat smysl a možná ani v OR, ORCZ, nepůjde dohrát. Zde tedy ukázka kousku aktivity manipuláku:

Jak jsem psal výš, potřeboval bych vyvalit toho jezdce a přes FA bych udělal 2. koně, ať je ta tyč, kterou jsem použil z úzké, ale zdá se mi to lepší než nic. Ale i tak je to vše věrohodnější a myslím i pestřejší, než sedět celou aktivitu v jedné mašině.

PS: Krásně jde slyšet, jak ORCZ, asi i OR samotný v trati kur.í ty zvuky a dělá to i u Zlatohorky, nevím proč.

To je celkem zajímavý nápad. Dane, do sekce Wagon tomu koňovi dej příkaz "GenSoundOff ( true )", aby se nespouštěly generické zvuky pro odvalování kol, vibrací a další.

To bimbání, jak na zámku paní Marie, je skutečné? Nešlo by aspoň použít Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 5 12 ) Volume_Min_Max ( 0.5 1.5 ) společně se soubory ticha?

Jinak to zkreslení zvuků by mohl dělat asi nevhodný formát wav. Možná zkusit přeuložit do PCM signed 16 bit mono nebo stereo. Není tam neupravený soubor s tichem?

Tohle s tratí musí udělat stavitel, aby to pak na webu bylo jednotné. Toho koně ještě čekám, pomud by se ozval někdo, kdo by pomohl s úpravami. Jinak on jede záměrně tak pomalu, že generická zvuky nevydává, ale i tak tam ten řádek pro jistotu dám.

Ahoj. Tak v Zapadlé jsou použity zvuky zvonkového znamení a nějaký šílený mix. Tak mne napadlo, že když MSTS umělo jen wav soubory, nešlo by nějak nastavit OR na jiné zvukové formáty?
Tady je případně zápis ze souborů sms. Když půjde něco nastavit jinak, tak to můžu zkusit přepsat. Jen ne všichni používají verzi OR.CZ.

Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (

SKIP(    segnali di consenso nella signal box
    e udibile fino a 250 m e si sente anche all'interno della cabina della loco e delle carrozze)

ScalabiltyGroup( 1
        Activation (
            ExternalCam     ()
            PassengerCam    ()
            CabCam        ()
            Distance        ( 250 )
        )
        Deactivation (
            Distance        ( 250 )
        )
        Volume ( 1.0 )
        Streams ( 1
            Stream (
                Priority ( 4 )
                Triggers ( 4
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 10 20 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 2
                            File ( "bell1.wav" -1 )
                            File ( "bell2.wav" -1 )
                            SelectionMethod ( RandomSelection )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 15 40 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 2
                            File ( "SignalBox1.wav" -1 )
                            File ( "SignalBox2.wav" -1 )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 80 800 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 1
                            File ( "SingolaCampana.wav" -1 )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 300 600 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 1
                            File ( "d9_abrakef.wav" -1 )
                        )
                )
                VolumeCurve (
                    DistanceControlled
                    CurvePoints ( 3
                         0.0        1.0
                         150        1.0
                         250        0.0
                    )
                    Granularity ( 0.1 )
                    )
                )           
            )
        )
    )
)

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (

SKIP(    segnali di consenso nella signal box
    e udibile fino a 250 m e si sente anche all'interno della cabina della loco e delle carrozze)

ScalabiltyGroup( 1
        Activation (
            ExternalCam     ()
            PassengerCam    ()
            CabCam        ()
            Distance        ( 200 )
        )
        Deactivation (
            Distance        ( 200 )
        )
        Volume ( 1.0 )
        Streams ( 1
            Stream (
                Priority ( 4 )
                Triggers ( 4
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 10 20 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 2
                            File ( "bell1.wav" -1 )
                            File ( "bell2.wav" -1 )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 15 40 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 2
                            File ( "ticho.wav" -1 )
                            File ( "ticho.wav" -1 )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 80 800 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 1
                            File ( "ticho.wav" -1 )
                        )
                    )
                    Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( 300 600 )  Volume_Min_Max ( 1.0 1.0 )
                        PlayOneShot ( 1
                            File ( "dogs_2_barking.wav" -1 )
                        )
                )
                VolumeCurve (
                    DistanceControlled
                    CurvePoints ( 3
                         0.0        1.0
                         150        1.0
                         250        0.0
                    )
                    Granularity ( 0.1 )
                    )
                )           
            )
        )
    )
)

Naposled editoval moderátor:
To bimbání, jak na zámku paní Marie, je skutečné? Nešlo by aspoň použít Random_Trigger ( Delay_Min_Max ( ) společně se soubory ticha?
Taky se mi zdá, že téch telegrafů a zvonění je tam přehršel. I Zlatohorka i Zapadlá nejsou Praha. :-) I když koukám na nějaký prvorepublikový film, kde je nádraží, tak to tam tak často nebimbá. Ale nejsem znalec. Spíš by to fakt chtělo nějak vyřešit a opravit tu deformaci zvuků u obou tratí, která spíš než požitek a navozaní atmosféry z téchto dob, evokuje po deformací orkem zvuky z hororu.

Můžeme se domluvit, že v trati zůstanou zvuky jen u zvoncových návěstidel ( hekafonů ), která stojí u výpravních budov. Ostatní smažu a nechám jen tyto, pokud možno upravená pro OR. Jestli jsem to pochopil dobře , tak OR CZ dokáže v aktivitách nahrávat svoje zvuky, které slyšíš, jen v té příslušné aktivitě. Když by někdo dokázal upravit a vyladit zvuk bimbání číňana, tak to můžeme vyzkoušet, jak to bude fungovat. Zkusím někde najít zvuk zvoncového návěstidla, který není ničím rušený. ;)

Ještě jsem chtěl napsat ohledně posunu s vozy naloženými dřevem. Nechceš při vykládce použít vrátek ? Model lokomobily, nebo parního navijáku někde mám. Jen by to chtělo udělat fiktivní neviditelnou lokomotivu, která by s tím hýbala. :) vrátek

Už mám rozpracováno s koněm, i otextováno. To už měnit nechci. Už teď je aktivita 4 hodiny dlouhá, ale nuda to nebude. Do zvuků mluvit nechci, nejsem fakt odborník a nevím, jak by to mělo správně být.

Tak a manipulák skoro hotový, jen ohláškovat poslední posun.

V 15:00 to v Kamenici v depu začíná a v 1:42 to v Kamenici v depu končí...
end.jpg

Aktivita: Lv 731 / Pn 1578 / Pn 1580
Úsek:
Zadov - Doly ( více info ve hře )
Vozidlo: CD 781-529-3
Délka úlohy: cca 3:40
MsTs: netestováno
Trainset: BP + něco navíc
Jiná vozidla: Ano - nutno projet v Aktivity Converter
Readme: přečíst.
Download: https://uloz.to/file/VP1uAbS07giL/f-dvk-lv731-pn1578-1580-rar
Ahoj příteli vláčkaři nezlob se že tě otravuji ale rád bych se dopítil k téhleté tvé akt. vypadá docela zajímavě ale bohužel jak už je známo "ulož to" už jaksi neexistuje nebo prostě nefunguje tak jsem si tě dovollil kontaktovat.Mohl by jsi mi prozradit kde by se dala tahle akt stáhnout pokud je ještě někde k dispozici?Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď.Ivoš

Back
Nahoře