CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Cesty pro TSRE se upravují v souboru "cerecent", koncovka asi .txt, to si nepamatuju. Pokud jsi TSRE obdržel ve složce, měl bys to v ní najít. ;)

Na stránke https://msts-rw.cz bol dnes zverejnený Pack ČD 810. Všetko dôležité je popísané v Readme. Zobrazit přílohu 40516Zobrazit přílohu 40517
Chlapi, tohle mě hodně potěšilo. Nedávno jsem si říkal, že by to chtělo naladit pro OR CZ/SK, že bych se s tím rád projel. Nevím, zda se to tady řešilo nebo ne (občas nestíhám všechno pročítat), ale vím, že tu někde Icik zmiňoval něco o upravené kabině, takže malinko jsem tušil, že bychom se toho mohli dočkat :) Už se těším, až to dáte na základě připomínek a rad do kupy, stáhnu to, nakopnu a vyrazím nebezpečnou rychlostí :) Palec nahoru! :cool:

Ukázka z opravované aktivity:

Iciku, všimni si po najetí na vozy, když chci otevřít dveře, tak jsou v menu vozu po otožení špatně, místo levé musím v menu otevírat pravé a otevřou se levé. Tabulka se "neotočí".

Dodo, něco je ještě se zvuky v packu 810. Jako AI jede 810.100 z balíku, ale bez zvuku motoru. Jinak vše OK.

Na stránke https://msts-rw.cz bol dnes zverejnený Pack ČD 810. Všetko dôležité je popísané v Readme.
Teda. Ani jsem nepočítal s tím, že se jednoho dne dočkám realisticky sladěných Šukafonů na stránkách MSTS-RW. Aspoň jsem tím konečně mohl nahradit Šukafony, které jsem si předtím stáhl z msts-ricar.
Musím uznat, že Šukafony z MSTS-RW jezdí opravdu skvěle, dokonce se mi líbí vychytaný detail, že dveře jsou "poloautomatické" tj. cestující si je otvírají sami, ale fíra je před odjezdem centrálně uzavře všechny. Přesně tak jak si pamatuju z mých cest vlaky, když jsem jel Šukafonem.
A ten zvuk startování spalováku u Šukafonu mi dost připomíná startování tahače v Euro Truck Simulator 2. Naštěstí moc dobře vím, proč tomu tak je (vždyť Šukafon má v sobě motory z LIAZ náklaďáků).
Dokonce můžu potvrdit, že u těchto Šukafonů je možné mít v consistu víc Šukafonů najednou a řídit je všechny najednou pomocí dálkového řízení (jen si musíte před jízdou zapojit MU kabel a přepnout v dálkově řízeném Šukafonu přepínač Neutrál-Jízda do polohy "Jízda"), takže pokud chcete v Open Rails CZ/SK řídit tzv. "ropovod" tj. soupravu 810 + (libovolný počet Btaxů/BDtaxů) + 810, tak máte možnost. ;)

Akorát mám jeden dotaz ohledně Šukafonů, pokaždé když Šukafon jede (za jízdy se to děje dá se říct "náhodně") nebo když přepnu přepínač neutrál-jízda z polohy "neutrál" do polohy "jízda," Šukafon udělá "Všššt" zvuk. Co ten zvuk znamená?

Matěj B. Vyvedu tě z omylu. 810, ani 809 nikdy nebyly řiditelné jako dva vozy z jednoho stanoviště. Kdysi jsem si to myslel taky, ale byl jsem vyveden z omylu. Takže dva Šukafony, 2 fírové.

Přesně tak jak píše Dan, když byli na vlaku tři motory museli tam být tři strojvedoucí. Pouze motorové vozy pro MÁV pod označením Bzmot měli na rozdíl od našich motorů dvojčlenné řízení.

Matěj B. Vyvedu tě z omylu. 810, ani 809 nikdy nebyly řiditelné jako dva vozy z jednoho stanoviště. Kdysi jsem si to myslel taky, ale byl jsem vyveden z omylu. Takže dva Šukafony, 2 fírové.
Aha. No aspoň nejsem jediný, kdo si to myslel. ¯\_(ツ)_/¯
Tak aspoň můžu při řízení "ropovodu" pomocí "MU kabelu" předstírat, že mám v Šukafonu vzadu dalšího fíru, který zrychluje současně se mnou.
Přesně tak jak píše Dan, když byli na vlaku tři motory museli tam být tři strojvedoucí. Pouze motorové vozy pro MÁV pod označením Bzmot měli na rozdíl od našich motorů dvojčlenné řízení.
Jo, o těhlech "maďarských Šukafonech" jsem slyšel, ale budu upřímný, Maďarská železnice je pro mě španělská vesnice a dá se říct i "exotika." Ale samozřejmě si snažím doplnit mezery, ale dost mi to komplikuje jazyková bariéra (přesněji "neznalost maďarštiny").

A proč teda nepoužít pro všechny 810 v soupravě nastavení "postrk"? ;)
Pravda. To bude asi víc realistické. Nicméně, to s tím "MU kabelem" byl jen test, jestli je možný z těch nově vydaných Šukafonů sestavit "ropovod," a jestli je možný, aby všechny Šukafony v "ropovodu" zrychlovaly současně.

Ahoj Iciku.
Opět po najetí na BDtax z balíku 810 ORCZ, jako Loose Consist, vozy bez ruční brzdy. V režimu MC. Měl jsem co dělat, abych je neodrazil. :(
RB.jpg

Další problém.
Připojil jsem Loose Consist 2xBDtax, přistavil 809+2xBDtax k perónu s počtem 80 cestujících, ti nstoupili, ale po odpočtu zůstalo viset zeleně dole "čekám na nástup cestujících" a vlak nebyl vypraven píšťalkou. Dveře otevřené. Load cca 2 min. před vypravením (u perónu stojím 12 minut), takže už byli paxi ve vozech a výprava vlaku normálně proběhla. Nechápu...

Ahoj Iciku.
Takže jak jsem psal výš, po resetu v Břeclavi mně vypravil, v následné stanici Boří les, stejná situace. Bude to asi souviset s úpravou dveří, před ní jsem jel aktivitu a v pohodě. Takže zatím stojím, nemá cenu v každé stanici resetovat aktivitu. :)

- Takže, po najetí na 2x BDtax s Manuál Coupling zadaném v consistu, BDtaxy bez zatažených ruček.
- Nevypravení vlaku píšťalkou, pomůže jen reset ORCZ a v následné stanici stejná situace.

Ahoj Dodo.
Jinak u vozů BDtax od RicarCZ jsou utopené koncovky:
koncovky001.jpgkoncovky002.jpg

- A další věc, ať se na mne Igor Hnízdo nezlobí, ale BRZDY? Hoši, průběžná brzda, 20%, pak závěr se dvěma vozy BDtax, cca 70 km/h a stojím prakticky na fleku. Je to vidět na videu výš. Strašně předimenzováno, jestli se pletu, tak se omlouvám, ale fakt se mi to zdá moc. Ale nejsem fíra, k tomuhle by se měl asi vyjádřit ten, kdo s 810 jezdí.
- A ještě jedna drobnost. I když vypnu směr Shift+O, tak při zařazení W, S, svítí kontrolky směru.

Dane, k tý hlášce, co vidím na screenshotu v příspěvku #2803, fíra si asi nebude dělat sám úplnou zkoušku brzdy. A pokud si dělá sám jednoduchou, tak ji provede na prvním voze, který nemá zataženou ruční brzdu, a všechny ruční brzdy povolí až nakonec...
Pokud bys chtěl detailní postup, tak by to mělo proběhnout nějak takto: Strojvedoucí najede na soupravu, zabrzdí vlakovou i přímočinnou brzdu, nastaví VZ do polohy, která hlídá samovolný pohyb, provede svěšení HV se soupravou, vrátí se na stanoviště, doplní řídící vzduchojem brzdiče na 5 bar a zavede nízkotlaké přebití, po ukončení lineárního odvětrávání ověří odlehnutí zdrží na prvním voze, kde není utažená ruční brzda, vrátí se na stanoviště, zabrzdí vlakovou brzdu, zkontroluje přilehnutí zdrží (na stejném voze), vrátí se na stanoviště, odbrzdí vlakovou brzdu, zkontroluje odlehnutí zdrží, vrátí se na stanoviště, zabrzdí vlakovou brzdu, a konečně jde povolit ruční brzdy, přičemž vždy po povolení ruční brzdy použije ručního odbrzďovače, a následně zkontroluje odlehnutí zdrží.
Nic zvlášť záživného na simulaci.

- A ještě jedna drobnost. I když vypnu směr Shift+O, tak při zařazení W, S, svítí kontrolky směru.
Ale směr volíš klasicky W a S, vidíš jej při pohledu doprava. O / Shift + O (ale jen tuším, reál fíra nejsem) bude spíš souviset s převodovkou. Když je v N, máš vyřazeno, když v J, tak to normálně řadí a zabírá. Takže by to asi nemělo mít na kontrolky směru vliv. ;)

Back
Nahoře