CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Tam jsou ty figurky animované a zas kolikrát nastupují mezi vozy, někdy si toho všimni. Já měl na mysli, že by pouze vymizely, nebo by přibyly ty statické. Je celkem divné mít zadáno, nástup 50 cestujících a na prónu stojí 3 figurky. Takže taková zátěž by to asi nebyla. Ale musel by je stejně generovat ORCZ, neboť ne všude v trati jsou.

Zbyňku, vždyť jsem ti psal, že jsme tohle téma řešili cca před 5 lety.
Dane. Před 5 lety ještě nebyl ORCZSK. To nevíš? :)

A prosím tě, Neodpovídej za Icika, ty nejsi spoluprogramátor ORCZSK. To byl dotaz na něj. Kuš, ani se nemohu na nic zeptat, hned jsem peskován. Já jen hledám motivaci, jak se pustit do aktivit, aby to bylo zajímavé a mělo příběh.
Za chvíli by měl simulátor dohromady jak 5 her Mafia najednou.
Dane, ty máš tak malý počítač? Vždyť mě už nestačí fleška 32GB, proto trať posílám na 64GB. Ještě není plná, zatím využívám jen 40GB. Ale nějaká videa do hry, nestraš. To nebude film na hodinu. Jedná se o krátké sekvence. Ty se toho bojíš, že? :)

Zbyňku, nezlob se na mne, ale už mne s tím moderováním mých příspěvků SEREŠ! Už jsem ti psal, ať neurčuješ, na co mám, nebo nemám reagovat. Pokud to má být soukromá zpráva, tak od toho je tady SZ, to jsi zase asi za ty roky nepobral ty. Pokud to napíšeš veřejně do vlákna a já o tom něco málo vím, tak nevím proč bych neměl reagovat, kor, když jsem zrovna tohle téma s Icikem kdysi řešil. A právě nejprve přes SZ, poněvač jsem nechtěl kolem plno keců, jako je nechceš ty... :-)

A taky docílit tu váhu co má na háku, s Brejlovcem jedu z Václavic nebo obráceně z Náchoda 754050+5 vagonu a jsem rád, že se drápu nahoru 55 a AI tam dodržuje maximálku, tedy 70.
Tohle právě zohledněné nemám, protože by to totálně rozbouralo již vydané aktivity.

To se právě přesně stalo v prvopočátcích ORCZ. Tam nabíraly AI masakrální zpiždění, kvůli brždění a rozjezdům. Jinak zatím se AI chová korektně, 20 vteřin neřeším, ani v aktivitách to nddělám úplně na ořesno, jak v Japonsku. Ale minuty už jsou problém. Třeba u posunů piuze AI a vzájemně provázané, jako na tom videu z Hradce, kde si AIčka prohazují mašiny.

Pokud to napíšeš veřejně do vlákna a já o tom něco málo vím, tak nevím proč bych neměl reagovat, kor, když jsem zrovna tohle téma s Icikem kdysi řešil.
Nechci se do vás míchat, ale... možná rozumíte bravurně aktivitám, ale ne cutscénám. To není jen o tom, že natocíte video jak přecházíte ze stanoviště na stanoviště. Musí se to přímo zakomponovat do hry. Nastavit kdy se má jaká scéna přesně zapnout. Jak má časově navazovat na danou pasáž. Jak jí ukončit. Mám v rodině člověka, který pracuje v SCS (Euro Truck Simulátor 2) a když mi kolikrát výpravy kolik je u toho práce a kolik na tom pracuje lidí, tak si myslím, že u Icika by to byl běh na dlouhou trať, když by chtěl, aby to mělo nějakou úroveň a nebylo to jen hala bála video. Myslím si, že maximum byla Vaše dabovaná aktivita. A taky si vemte... natočené video, které je z reálné mašiny a najednou se to přepne do "kresleného" prostředí. Předem upozorňuji, že nikoho neurážím. Je to jen můj pohled na věc.

A právě přesně na proto to bylo tehdy odloženo, celá debata o videu a přechodech, právě, že to není jen tak. To mi právě tehdy Icik vysvětlil. Takže že o tom něco vím, bylo myšleno, právě vysvětlení, že to není žádná sranda.

Já bych osobně cutscény vymazal z každé hry. Ano. Je to příjemné zpestření dokončení nějakého úkolu nebo toho, co se bude dít, ale někdy to je až na škodu. Třeba v KCD, které hraji jsou cutscény opravdu děs. Hraji v noci a v dešti a cutscéna se zapne za ranního rozbřesku. A musím souhlasit s @Dan J. pan Šemora tady vykřikuje. Když jsem dal dotaz o smrti Martina, tak z toho dělám žumpu. Když Dodo chtěl úpravu Vectronu a napsal, že už na tom někdo pracuje, tak napsal že si myslel že to pošle právě jemu a teď se pustil do Dana. U trati BP by taky mohli někteří psát, že začne v komunistickém Československu a najednou jedu z retro soupravou v roce 2009 nebo novější. Je to jen hra a buďme rádi za to, co máme.

A proč bych nesměl přes 85, olej a beru to kamion, tak běžně v kopci 110 a nic se neděje, při klidné jízdě k 90, voda je limitní 95, pak už te na uváženou, tak proč by se mě měl motor poškodit, když bude mít 85 a více.
Lokomotivy 754, 753 a 749, 751 nemají uzavřený okruh chladící vody ( šroubovací víčko ), kde díky přetlaku chladící vody dochází k varu vody při vyšších teplotách, ale mají jen vyrovnávací nádrž. Proto tam teploty 110st nelze dosáhnout.
Z těch lokomotiv, na kterých jsem jezdil, byla teplota hlídaná u 754 ( mám dojem, že voda na 80st a olej na 85st ). Chlazení bylo ale tak kvalitní, že s teplotou jsem problémy neměl ani pří letních vedrech s normou do Rapotic.
U 749, 751 to bylo horší, ale zase tam teplota, co si pamatuji, hlídaná nebyla. Tam býval problém v tom, že když měla některá nižší tlak oleje v běžných podmínkách, tak při vysoké teplotě ještě více poklesl a při sjetí s otáček na volnoběh, hrozilo, že poklesne pod 1bar a dojde ke stopnutí motoru a " k vyházení vody expanzní nádrže." Proto se v takovém případě muselo rychle sjet kontrolérem do "0" a než poklesly otáčky přestavit směrovou páku do startovací polohy a opět najet kontrolérem do otáček. Teplota pak rychle klesala a tlak se dostal na běžné hodnoty.

Z dalších testů AI. Takže po Load se mi tabulka F9 po najetí na AI traffic otevřela a pokračoval jsem do Týniště, kde jsem AI traffic odvěsil a ten odjel směr Hradec Králové. A teď je otázka, jestli je vyskytlý problém tratí, nebo hrábnutím do AI provozu. Poněvač v Petrovicích má AI shozeno na stůj ale...
Trasa hráče a Petrovice směr Týniště volno:
AI+Hrac2.jpgAI+Hrac3.jpg
AI po odvěšení od hráče, stejná trasa a Petrovice směr Týniště shozeno na stůj.

Ještě schválně udělám AI traffic, do kterého hráč nezasáhne.

Tak ne, tratí to není, je nějaký problém v návaznosti hráč+AI a pak odvěšení hráče, kdy hráč odjíždí opačným směrem směr Borohráděk a AI vlak do Týniště, ale nechápu proč?!

Takže jdu hodit celkový test spřažením a rozdělením se, se dvěma AI vlaky a to bude na dýl. Dokonce všera v Doudlebách mi nenaskočil AI vlak směr Častolovice, když jsem jel celek, ale ve výseči normálně byl, tam si ale nejsem jistý, zda nebyla chyba na mé straně, uvidím.

Zdravím, stáhnul jsem nejnovější verzi a i nějaké potřebné soubory k tomu, ale po spuštění se mi zobrazila tahle chyba. Neví někdo jak to vyřešit?

Přílohy

• Snímek obrazovky (939).jpg
    Snímek obrazovky (939).jpg
    173.9 KB · Zobrazeno: 2
Zdravím, stáhnul jsem nejnovější verzi a i nějaké potřebné soubory k tomu, ale po spuštění se mi zobrazila tahle chyba. Neví někdo jak to vyřešit?
Mne pomohlo to , že som to najprv otvoril priamo vo winrari openrails.exe a tak som až potom rozbalil niekam na disk. Skús :)

S tím chlazením, já mám problém to vůbec ohřát a zvyklý z reálných "velkých" motorů, je na mě simulátorové chlazení až moc bezproblémové. :D Ohledně té expanzky a nepřetlakovaného okruhu určitě je dobré odlišovat druhy chlazení, ale určitě bych neřešil teplotu oleje, pokud by nedosáhla cca nad 130°, to už je hodnota, kdy jeho viskozita klesá tak, že přestává mít potřebné mazací vlastnosti. Olej na 100, 110, ale i 120° je ještě dobrý olej. Totéž s vodou, když má přetlakovaný okruh. S Karosami 741 a 941 v parném létě se běžně jezdilo do Prosecké estakády v Praze nad 110° vody. Kolik měl v tu chvíli olej, na to naštěstí neexistoval měřák. A na rovině to nešlo srazit pod 100°. Rychlý stupeň hydromotorového větráku běhal a hučel už od rána, pokud nefungoval = problém. Některé autobusy měly proklemovaný dvoustupňový termospínač ventilu hydrauliky, aby druhý stupeň pořád běžel natvrdo. Někdy se stalo, hlavně když už bylo načaté těsnění pod hlavou, na to hrozně trpěly motory Renault, že to nejslabší článek okruhu nevydržel - nejraději nějaká hadice, a letělo to ven. Když zrovna bohužel rupla hadička topení pod sedadly, na kterých někdo seděl, byly případy, kdy tam bylo popálení a opaření...
To simulátorové stroje kolikrát mám pocit, že trápím, když nemá motor minimálně 80°. Spočítáno to museli mít asi dobře, protože třeba takový podtlak a kavitace na vstupu do vodního čerpadla by způsobila, že nepřetlakovaná voda by ve vyšších nadmořských výškách vařila i poměrně hodně pod 100°. To jsem si takhle vyjel před lety se Škodou 130 nahoru na Churáňov. Načaté těsnění, takže povolená expanzka. Teplota na výstupu z motoru pod 90°, ale voda začala jít ven - pokus s vyšší nadmořskou výškou a nižším bodem varu neuvědoměle provedený na sobě, vyšel. :-/
Ale to už zase utíkám do OT. Shrnuto: olej do 120° naprosto v pohodě, voda v přetlaku do cca 120° neuvaří a nebude lítat expanzním ventilem ven, olej v tu chvíli má cca 130° a ještě pořád by to jelo bez destrukce motoru. U BrejloBardot radši níž, ale tam jak říkám, je vůbec problém dostat se na 80°.
...a s nimi lomcuje simulátor poměrně víc, než v praxi, protože tam byl u leckoho ze staré školy zabiják jít nad 900 otáček. U simulátorového si to nedovedu představit strop omezovat, to by ten Rapotičák, Babylon a Hojsovku jel i ve čtyřech vozech asi 30 km/h (tj. stále se domnívám, že simoví Brejlovci jsou podmotorovaní).

ML636: snad se také v ORCZ časem podaří vyřešit přehřívání řady 750.7, se kterou se nedá vyjet kopec do Rapotic, když má zátěž lehce přes 320 tun.
To je velmi reálné, byl jsem svědkem uvaření 750 711. :D Ne teda před Rapoticemi, ale za Studencem.

To je velmi reálné, byl jsem svědkem uvaření 750 711. :D Ne teda před Rapoticemi, ale za Studencem.
Na 750.7 zejména v letním počasí patřilo pustit klimu na plné kule a otevřít rozvaděč elektroniky, protože ta kapala jako první.. ale je fakt, že já na nich skoro nejezdil, takže nevím jak byl funkční chladící okruh.

Back
Nahoře