Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dan nezpucoval, že si tady vymýšlím zbytečnosti, které přece nepotřebujeme. :)
Zbyňku Zbyňku, cupovat jsi mne začal ty, já jen napsal, že se ten tvůj návrh řešil a ty jsi mne usadil jak malého smrkáče. Ale to je těžko, poněvač psaní na netu je jiné než osobní pokec. Občas psané slovo, lze blbě pochopit. :) Já jsem nikde ani nenapsal, že by se mi to nelíbilo, jen mi prostě kdysi, když jsem setjnou myšlenu napsal Icikovi do SZ při jiných testech, bylo vysvětleno, že to není jen tak. Taksamo, když jsem žadonil, aby ORCZ uměl číst né jen WAVy, ale i MP3. Poněvač ty "wavky" jsou velké jako prase, :) A to, že by jsi jako hráč vyjel mimo trolej a zůstal viset, by byla náhodou bomba. A zároveň krásná mimořádka v aktivitě, kdy by tě jel vyprostit diesel. Jenže zase, třeba v úseku Zábřeh na Moravě, Šumperk, když jedu období 2018, musím na okolní traffic AI nasadit elektriku a pokud by Ai nejel bez drátů, zase se to omezí na jednotlivá léta GVD. Takže AI ano, hráč ne. Ale to už laboruji dopředu. Teď odhaluji anomálky v AI dopravě v ORCZ.

Dane, Dane. Vždyť ten dotaz nebyl vůbec na Tebe, protože ty nemůžeš vědět, jestli nějaké video zařadit do ORCZSK v dnešní době jde. Netuším, proč jsi na tohle reagoval a rovnou jsi mi psal, že nic takového nechceš, jako nechceš, aby na koleji bez napětí nešla nahodit elektrická mašina. Vždyť ORCZSK nejsi jenom ty. Ale vyslyš názor a přání i ostatních, kteří se chtějí jenom zeptat. A také přece není problém podobné vychytávky v nastavení hry vypnout, ne? A že chceš jezdit v nějakém období, na to zapomeň. Není v silách žádného stavitele, aby svůj projekt, který staví přes 10 let udržel ve stejném období. Já mám také Prahu po staru ale už nemám Bubeneč, ale Podbabu. A mě to vůbec nevadí. Je to jenom hra.

Tak jinak, nechme video videem. Tohle neni "fejsbůk", takže, když položíš jakoukoliv otázku do vlákna fóra, mohou odpovědět, či poradit VŠICHNI členové zde na fóru (samozřejmě bez urážení, napadání). Tohle je podstata všech fór, třeba i o Heavy Metalu. Pokud je dotaz smérován jednotlivci, k tomu slouží "soukromá zpráva". Takže napadat někoho, že si dovolil reagovat, je trochu přes čáru nemyslíš? Mně je to celnem jedno, nejsem baba, abych se k tomu vracel. Ale dnes jsi si opět nezapoměl rýpnout. Tak jsem znova reagoval. A v tom vlákně jsem psal normálně k věci, neboť jsem věděl, že tahle myšlenka byla smetena ze stolu samotnými vývojáři. Nic víc, nic míň. A ano, je to jen hra, ale vylítl jsi pouze ty, kdy jsi do mne vystartoval, jak si pomalu mohu dovolit odpivídat ve vlákně, když ty píšeš programátofům. Asi tak... :-)

Snad si mohu dovolit svůj názor starýho dědka : Zbyněk i Dan jsou absolutní špičky v oborech stavitel a tvůrce aktivit. Nejsou žádní kindoši a tak by se snad nemuseli takto handrkovat. Některé věci v tvorbě nejsou úplně můj šálek kávy, ale držím hubu a krok. S případnou kritikou bych vystoupil teprve tehdy, až budu mít za sebou stejně rozsáhlou tvorbu a znalosti. To ovšem nidky nehrozí. Dovolím si tedy oba pány poprosit o příměří. ;)

Dneska jsem něco testoval na slezinu a v Podivíně nechtěl náklad vjet na koleje 7 a 5 od návěstidla S1 (od Zaječí). Tak jsem trochu testoval a není tam nalinkovaná cesta. Tak jestli by na to zabezpečovačka nekoukla :)

Podivin.jpg RunActivity 2025-01-27 18-41-38.jpg

Jojo, má pravdu, předsedo. Na 7. kolej to nalinkováno není z žádného směru. Asi jsem si myslel, že tam už je jen manipulační kolej. Ale na 5. kolej to nalinkováno je. 40km/h.
Opraveno.

Ahoj, za Střekovem, (kousek za) seměr Velké Březno, nějaci vandalové otočili skloník tratě. Vždy tam našuntuju a překročím rychlost, vždy chci napsat a vždy zapomenu... Tak teď no... :)
skloník.jpg

Opraveno. Ale zase to tvé oblíbené počasí za sněhové bouře, dost těžko se identifikovalo, kde to je. :) Já hledal nějakou žlutou zeď vpravo a to asi je vlak proti. :)

Ale zase to tvé oblíbené počasí za sněhové bouře,
Chvilková záležitost, ta samá aktivita o 12 hodin dříve a hezky až někam za Chlumec:
skloník2.jpg

Já nechci jezdit v prostředí MSTS... A ještě taky záleží na GK, tohle jsem zesvětlil (ta zeď je zesvětlená část ubytovacího vozu v soupravě hráče z TBP. :) ), takže i drobné vločky vylezly, ty tak viditelné nejsou a v kombinaci, když se chytají na sklo lokomotivy, naprostá bomba.

Mohu připomenout tu stahovačku, resp. "zvedačku", nalepenou jakoby na druhém sloupu TV už za "zapínačkou" v Popicích směr Brno? Nevím jak to lépe popsat, je to tam takové nějaké zapikané.. Ale s poznáním nevadí, jen detail. Třeba časem. :)

Křešice - Polepy je v dlouhé rovince 2x nespojitá kolej
Ta rovinka je OK, ale ta hned za Polepy, tam bylo dvakrát nepatrné vybočení. Proto jsem to přehlédl. Kdyby jsi viděl jaké jsem měl velká vybočení v Německu, tak by si člověk i překousl jazyk. To dělají ty mé mírné obloučky z rovných dílů. Používám tuto techniku ohýbání kolejí hodně často. Vypadá to i z mašiny parádně. Ale také často opravuji podobné anomálie. Nejhorší je, že musím před zrušením databáze a jejím znovunahozením (čímž se tohle opraví) smazat všechny databázové objekty na těchto kolejových dílech, v tomto případě jeden kilometrovník, dva rychlostníky a vjezdy do stanice Polepy a znovu nalinkovat. Protože tyto se jinak deaktivují a už nejdou obnovit.

Ve směru z Olomouce směr Zábřeh na Moravě
Také jsem si všiml, ale v editoru jsem to místo opravdu nenašel. Celý úsek OK. Ale není to mezi Olomoucí a Zábřehem, ale mezi Červenkou a Moravičany.
Ohledně předvěstníku, asi zapomenuto. Tak dát sem fotku, jinak to také nenajdu.

Back
Nahoře