Tak jsem si schválně udělal trasu ze 6. koleje na Kralupy. V Openrails opravdu skryté vložené návěstidlo bylo na červenou. projel jsem jej a až potom se rozsvítil odjed na zelenou, ale podle TM gameover, F4 byl už prázdný bez informací.
Jelikož se s návěstidly minimálne 10 let nehýbalo, tak jsem vyzkoušel editor MSTS a tam vytvořil testovací aktivitu.
A když jsem spustil animaci, mám zelenou ulici z 6. koleje až do Kralup.

Takže problém může být v openrails scriptech návěstidlech. Jenomže na návěstidla nemáme žádného programátora. Deterio jede jen podle šablon z MSTS.
Ale je zajímavé, že ta vložená návěstidla, která zlobí jsem dával na popud Dana, který potřeboval udělat čilý traffic na tomto nádraží. Ale to mohlo být ještě v dobách MSTS. A od té doby tady asi trasu směr Kralupy nikdo nedělal. Vyzkoušel jsem i 5. kolej a je to to samé, hodil jsem vexli směr Libeň a také vložené nepustilo.
Já jsem protáhl aktivitu skrz Masaryčku, normálně jsem projel. Sice skryté návěstidlo nevidím, ale kdyby bylo na červenou, tak aktivita končí.
Teď jsem to otestoval 5. koleje. Směr Bubny, červená, směr Libeň červená, ale směr Hrabovka pod zeď, vložené skryté už jízdu dovolí.
Tedy chyba není v těch skrytých vložených návěstidlech, ale těch čtyřznakých odjezdových. Jak směr Bubny, tak směr Libeň, to v Hrabovce. Právě pod zeď jsem nejel kolem tohoto návěstidla, proto mne to pustilo.
Pak jsem zkusil jet z první koleje směr Libeň. Tady je zajímavé, že mne to 4 světelné odjezdové návěstidlo z Hrabovky pustilo. Asi proto, že nejprve jsem projel kolem cestového na Masaryčce, kterému vložená nevadí.
Tedy to čtyřznaké nemá rádo vložená návěstidla.
Ale tohle by měl otestovat nějaký "návěstní mistr". Jestli v Openrails některá návěstidla nemají anomálii. Jen tak ze srandy zkusím ta problémová návěstidla vyměnit za jiná, .... to nepomohlo.... tak namísto skrytých vložených dát klasická cestová.
Jenom tak mimochodem, pokud chci znovu osadit zpět to 4 světelné návěstidlo v Hrabovce, tak editor rovnou spadne (v MSTS ale osadit jde a v Openrail funguje i v editoru TSRE5, jen jej nesmím ani kopírovat/vložit, jinak pád ). Ale když osadím to samé, ale pravé, tak to už jde. Tohle by měl číst Deterio a něco s tím udělat a ne jen to jeho haha a mračoun.
Poslední test, namísto vložených klasický trpaslík. A už to funguje. Tady to použít jde, ne v případě průjezdných nádražích, protože tato návěstidla dělají oddíl. Tedy přes víkend opravím finálně a opravím aktualizaci. Do té doby hlaste další anomálie.