Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Tak Dane. Znovu kolovrátek.Od Josefa jede vše i elektriky.
Začátek aktivity, najíždím na odstavený vůz. Rychlost 3 km/h a vůz se ode mne odrazil a zastavil se až o zarážedlo.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tak Dane. Znovu kolovrátek.Od Josefa jede vše i elektriky.

Dokonca aj v manuáloch sú vypísané kl.skratky, ktoré veľa ľudí tak strašne chcelo ale absolútne si to ani neotvoriaBez hadic asi nelze. Tk asi neumí ani klasický OR. Jak budu mít čas, vypíšu ti ty zkratky pro pullt a tek. Ale je to myslím vypsané přímo v nápovědě.
Ale které? Čerpám hlavně ze stránek VZD-or a 843 mám ještě TBP.Nevím s čím si jezdil, ale 854 jezdí v pohodě a od včera s novým laděním ( ale i předtím) 843 také.
Asi jsem to napsal nesrozumitleně. 3 km/h je limitní rychlost. Nad 3 km/h nezabrzděné vozy nebo i sám sebe odrazíš. Posunovač prostě nestihne nahodit šroubovku. POD 3 km/h to posunovač normálně stihne a napojí tě.Puklík vyřešen, nebudu přecházet. Tedy pokud se musí najet rychlostí víc než 3km/h, no dokážu s tím žít.
To se samozřejmě dá. Jen pak musíš myslet na zatáhnutí ruční brzdy při odstavení vozu nebo ti na spádu ujede. Tak samo při najetí na vozy, které posunovač zabrzdil ruční brzdou, tak si je musíš ručně odbrzdit. Hadice a kohouty se nemusí řešit.Ještě info pro neznalé. V depu na Masaryčce se nikdy vozy ani mašiny nespojovaly na hadice. Například, když se jede s puklíkem pro ten konvoj lokomotiv, tak praxe byla taková, že nejprve vyběhli posunovači a na všech mašinách povolili kliky, když tam byl ještě vzduch, tak odbrzdili. A puklíkář už na mašiny najel a posunovači jen nasadili šroubovky a hned se jelo. Brzdila jen lokomotiva. Pak se to rozpojovalo pajcrem, který se vozil na náraznících puklíka. Tedy v této aktivitě je naprosto zbytečné řešit manuálně povolovat ruční brzdy nebo cokoli jiného. Od toho byli posunovači a ne fíra.
Tak by to možná chtělo trošku rozšířit obzory... https://msts-ricar.wz.cz/Ale které? Čerpám hlavně ze stránek VZD-or a 843 mám ještě TBP.![]()
Znám, ale nestačím to sledovat. Tak díky, načerpal jsem.Tak by to možná chtělo trošku rozšířit obzory... https://msts-ricar.wz.cz/Ty Rakve už tam jsou od 22. června a ve vlákně Ricarovy tvorby už o nich zmínka samozřejmě byla. Ale jestli jezdíš ORCZ, tak bych základ čerpal spíše z MSTS RW...
![]()
Ano, díky pod 3 to svěšuje.3 km/h je limitní rychlost

O tom právě je a byla aktivita Topírna noc. Viz hláška, když odjíždíš z Libně.1500 tun, navíc v třídě S, do toho krpálu?
Kdysi jsem to samozřejmě taky jel...O tom právě je a byla aktivita Topírna noc.
No, OR CZ/SK to umí.jednak Openrails neumí porouchané návěstidlo
Ta závada se týká okruhu vzduchových brzd, takže je stačí jen vypnout z brzdy a kouknout na brzdící procenta, jestli stále vyhovují.To je chyba, protože já je nemohu v aktivitě vyřadit.