Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
a pak ručně v ACT souboru doplníš odkaz na wav, který si nahraješ
Ahoj, to už je další level, nemohu si brát tak velké sousto. :) Zatím dodržuji kompatidebilitu s Openrails. Protože hodně uživatelů si stěžuje, že všichni už výhradně tvoříte jen pro ORCZSK. A já stále vidím že oba "systémy" mohou žít vedle sebe v symbióze jako MSTS editor a TSRE5.
Ještě přepisuji složky jako například Siemens na Siemens_OR v common.inc aby tam nic nehaprovalo, protože já tam aplikoval ladění pro Openrails klasické. Teď jdu vyzkoušet toho stejného Vectrona jak jsem měl v Openrails i v ORCZSK. A pak mne napadá zase úprava aktivity z Drážďan do Prahy, kdy vyměním 380 za Vectrona a na hranicích bude aktivace změny systému napájení. A ten samý bude fungovat i v Openrails jen jsem musel do starého Openrails přepsat i kabiny. A funguje nyní v obou OR. Jen ve verzi ORCZSK musím obnovit zkoušky, protože jsem zapomněl jeho ovládání. :)
Jinak přepsat adresář kabiny není sranda, protože se musely přepsat i všechny zápisy v souborech kabin. Přišel jsem na to po načtení lokomotivy a kabina nikde. Hups. :)

Málem jsem si na těch lokomotivách vylámal zuby. Zpočátku úpravy pro Openrails šly rychle, ale pak jsem se zasekl na variantě cd162053hk. Měl jsem nějakou chybu v přepisování engu a model se mi vždy načetl bez kabiny. Tak jsem ještě porovnával s jinou lokomotivou stejné řady, která funguje, našel jsem nějaký zádrhel, opravil a tentokrát ta lokomotiva se soupravou nebyla ani v nabídce. To byly nervy. Nepřišel jsem na to.
Tak jsem začal úplně znovu, Nejprve původní MSTS eng a do něj jsem postupně vkládal vychytávky a ladění Openrails. A už funguje, ale trápil jsem se s tím pomalu celé odpoledne.
A dělám to proto, že bych chtěl mít několik lokomotiv, které existují pro ORCZSK, aby se daly jezdit všechny mé aktivity nejen v klasickém OR, ale i ORCZSK. Tedy původní modely, na kterých se jezdí v aktivitách vyměním. Vectrony už mám upravené, aby nic nehaprovalo, jinak by mne Dodo asi už zabil, jako jsem mu nedávno zvýšil rychlost na 200. Ale tenkrát jsem nepočítal, že si to někdo bude mixovat. Teď už nehrozí.

V aktivitě se potřebuji nějak dostat od Všetat do papíren Štětí tak jsem musel dostavět tu propojovací kolej. Nejhorší bylo se nějak na obou stranách strefit. Ještě musím doma převést dynamické koleje, jednak aby byly s náspem a jednak aby byly bez troleje.
Ale bude to masakr. Netuším, kolik je tam doopravdy, ale já tam musím mít částečně až 28 promile. A kdybych nedobrzdil, tak je tam ještě asi kilometr kolejová rezerva.
0907Steti1.JPG
0907Steti2.JPG
0907Steti3.JPG
0907Steti4.JPG

Jen místo sekund zadáš klasicky čas tedy máš mít červenou do 12:55 tak to zadáš kodově 31255
Ano, funguje to. Ale jaksi to nedělá to co jsem potřeboval. Moje trasa i když mám červenou je asi stále aktivní. Tedy červenou má i traffic, který chci, aby jel jako první. Jak to ošetřit? Přece jen EC nepojede až za stodvacítkovým šnelcukem. :) A do aktivity se nějaký koncert světel na návěstidlech hodí.

Teď jsem se díval do aktivity a nebude to tím, že tento traffic má u peronu vyčkávací bod 60 sekund? Tak jsem jej zkrátil na polovinu a uvidím.

Ne, 60 sekund by nemělo vadit. Ale pokud je za ním WP 3XXXX pak to může dělat bordel. Já už vlaky u perńu stavím klasicky na jízdní řád.

Malý test v ORCZSK, spuštění vlaku jen pro OR. Normálně by tento peršing musel spadnout při nahrání nekompatibilních zvuků a kdyby se načetl, tak by nefungovala kabina, protože ta nová se starou verzí není kompatibilní.
A po těch hromadných úpravách přesměrování zvuků do sndX6X_OR a kabin cab16x-zssk_OR už tyto fungují.
test163.JPG
Vectrony mám také ošetřené, ještě musím postahovat x5x a zkontrolovat, jestli ani tam není nic kolizní.

Ale stáhl jsem pack vozů a co mne zarazilo, když jsou pro OpenRailsCZSK, tak proč je tam složka Openrails ? Přece ORCZSK z této složky nečte, ne? A v základním adresáři je ladění pro MSTS. Nemá to tedy být ve složce OpenRailsCZSK?

Ahoj. Bylo to proto, že TSRE Con Editor tuto složku dříve číst neuměl. Teď ji určitá verze umí, naopak zas nevidí Openrails.

Asi to vidím moc pesimisticky, ale myslím, že tohle nedopadne dobře. Vyjde balík ladění pro ORCZ na MSTS-RW, Dan jej upraví a opraví k obrazu svému, vyjde aktualizace. Něco má include engy v podsložkách, něco bez podsložek klasické engy pro ORCZ, pak začne Zbyněk opravovat aktivitu a s ní i vozidla pro ORCZ, kdy dochází k výměně kabin u loko, a to pravděpodobně třeba bez rozlišování toho, zda jde o rychlého, nebo pomalého Peršinga - prostě kabiny buď pro 053 (162) nebo pro 070 (163). Snad si ta čísla pamatuju správně. A osobně bych se obával, že s kabinou souvisí i další zápisy, viz kabiny Es s rychloměry Tramex X Metra. A pak se to přihodí k aktualizaci a v trainsetu bude zase další varianta ladění. Já vám nevím, tohle je ten systém jednotnosti, který bude dlouhodobě udržitelný? Bojím bojím... :D

Jsou lokomotivní řady s laděním MG-OR, u nichž byly v souborech ENG zapracovány odkazy na kabiny a zvuky z OR-CS, a vcelku fungují - animace, zvuky, funkce. X6X je jednou z nich. Ale není to cesta, jak pokračovat.

začne Zbyněk opravovat aktivitu a s ní i vozidla pro ORCZ, kdy dochází k výměně kabin u loko, a to pravděpodobně třeba bez rozlišování toho, zda jde o rychlého, nebo pomalého Peršinga - prostě kabiny buď pro 053 (162) nebo pro 070 (163)
Asi si moc nerozumíme.
Tak jak to bylo, když si někdo nainstaloval trať i s vozidly BP a pak si tam postahoval a rozbalil balíky z ORCZSK, tak to opravdu dobře nedopadlo. Tedy bylo nutné mít trainsety dva.
Proto, když chci být kompatibilní v aktivitách pro oba systémy OR, tak nesmí být žádné duplicitní adresáře. A to právě řeším. Konfliktní byly u peršingů jednat ty kabiny, kdy v Openrails byly v adresáři cab16x-zssk ale v tom samém už jsou kabiny pro ORCZSK, tak jsem tento konflikt změnil u lokomotiv pro Openrails na cab16x-zssk_OR a to samé se zvuky. Například Vectrony mají Siemens_OR (pro původní Openrails).
Tedy konkrétně lokomotiva 163 070. Když spustím Openrails, tak tam bude verze s kabinou i zvuky pro Openrails, ale když spustím ORCZSK s tou samou lokomotivou, tak naběhne automaticky ladění pro ORCZSK včetně kabiny. A ještě právě chci naklonovat nějaké další lokomotivy z balíku ORCZSK na Openrails, aby v aktivitách nejezdil jen s jedním inventárním číslem.
Tedy kdo si nainstaluje trať i s trainsetem, tak po aktualizaci v klidu může do stejného adresáře nainstalovat i ORCZSK a nic se tam bít nebude.
Kdo má ale verzi do 102, tak musí nejprve TBP a až potom balíky ORCZSK. Od 103 už ne, protože ty konfliktní složky odeberu.
A přitom stačilo málo. Neotáčet list nad Openrails, ale nová ladění pro ORCZSK dávat do nových složek

Já spíše narážím na to, jak se tady řešila ta kabina ČDC, na kterou byl ten Peršing původně směrován. A že už má mít displej, ne budíky. Tak že bylo vybíráno z kabin 053 a 070. Ale každá je pro jinou řadu, navíc ten eng je asi přizpůsoben konkrétní kabině, viz Esa. Proto mám obavy z toho, co vlastně vyleze ven jako ta ORCZ verze, když to začíná výměnou zápisu pro kabinu, na kterou mohou být dle zabezpečovačů vázány i zvuky a podobně. Proto píšu, že tohle asi nakonec nedopadne podle představ. Ale pokud bude součástí ORCZ ladění jako původní a nezměněné, tak nejsem proti. ;)

@Martin S. nevím sice o co ti jde, ale...
1. Dodělávaly se pouze vozidla mimo službu.
2. Složky Openrails se přepisovaly na OpenrailsCZSK, proč tak byly, jsdm jasně vysvětlil výš.
3. Rušení include vůbec není moje práce, já jsem pouze udělal celý balík tak, aby jej viděl AE editor. A protože Dodo v něm tvoří, jako 99% tvůrců aktivit taky, asi ho to sere taky. A inc ruší.

Takže se prám o co vám jde pánové?! Na celých opravach, kde bylo mimochodem chyb jak máku, jsem strávil asi týden práce. Takže bych prosil přestaňte tu remcat. :-)

Nikdo v balíku nic jinam nesměruje, vše jak má být dle autorú. Teď právě bude možné doplnit podsložku Openrails, aby to fungovalo i tam.

Ano, měnit kabiny a jinak zasahovat do ladění, je nešťastné, souhlas. Vždy jsem psal, že by měl člověk stáhnout, jezdit a neměnit.

Nemám v plánu rejpat do balíků pro ORCZ z MSTS-RW, tam je vše OK. Ano, u vozů si všímám toho, že include soubory přestávají být používané a začínají se tvořit klasické ORCZ wag soubory. Protp jsem se ptal, zda si tedy můžu smazat common.wag, nebo jestli si ji mám nechat a očekávat další vývoj. Tuším, že to byl tehdy Dodo, kdo mi odepsal, že s laděním vozů přes include jsou do budoucna plány a ať si tuhle složku nechám. Tak se tím řídím. Co se týká HV, tak tam si myslím, že include zůstávají a dávají se do podsložek, čímž jsou uspokojeni všichni.

Začal jsem tady s tím proto, že když si Zbyněk aktualizoval X6X z MSTS-RW, tak mu ten jeho Peršing z aktivity nefungoval. Že mu chybí kabina ČDC a tak ji vyměnil za jednu z těch dvou, co jsou k dispozici - pro 162.053 a 163.070. A pokud někdo nainstaluje Zbyňkovu úpravu a přepíše tím default ORCZ balík, tak bude mít ten Peršing minimálně jinou kabinu. A pokud je na kabinu vázáno u ORCZ v engu něco víc, můžou vzniknout zbytečné problémy, že tenhle to má takhle a tamten zase jinak. A budou se tu řešit problémy, co nikdo nebude chápat a pak to někdo schytá, ať si nevrtá do ofiko balíků a ať se nediví, že mu to nejezdí. Že v ofiko balíku ze stránek je to jinak.

Ale pokud to máte pod kontrolou, tak mi to může být, konec konců, úplně jedno. ;)

Ale každá je pro jinou řadu, navíc ten eng je asi přizpůsoben konkrétní kabině, viz Esa. Proto mám obavy z toho, co vlastně vyleze ven jako ta ORCZ verze
Nerozumíme si. Já se do ladění ORCZSK nijak nemontuji. Právě ladění ORCZSK stejnými adresáři rozbilo ladění pro Openrails, které údajně už nikdo z fóra nepoužívá, tak asi proto nikdo nic nenamítá. Tedy tuto chybu pro klasické Openrails napravuji aby se nemusely provozovat dva paralelní pomalu terové trainsety. :)
Ano, mašina 070 v ORCZSK má digitální budíky (netuším, proč to Dodo změnil na analogové pro cdc). Ale původní peršingy byly všechny směrované na kabinu zssk, protože cd verze ještě nebyla. Ale verze klasické OR má ladění klasický OR a k tomu je klasická kabina. Digitální budíky neřeším, protože ani netuším, jestli taková kabina v Operails už byla. Tady se jedná převážně o skutečnost, že neexistuje síla, která dokáže přeladit plácnu 6 tisíc vozidel pro OR, aby plnohodnotně fungovaly v ORCZSK. To je utopie. Proto je nutné přizpůsobit i původní trainset, aby fungoval alespoň jako v OR. Jelikož ovládání ORCZSK je vyšší úroveň hry, tak pomaleji chápající hráč by měl začínat na klasickém Openrails.

A pokud někdo nainstaluje Zbyňkovu úpravu a přepíše tím default ORCZ balík
úpravy pro ORCZSK nedělám a žádné nebudu dávat do aktualizace. Jen verze pro Openrails. A že jsem vrátil kabinu pro sebe na 070, která tam byla v minulém balíku a asi tam patřila, jinak by se nejednalo o verzi 2021, to zůstane jen v mém počítači. Ale mezi námi, po update na kabinu z cdc se s tou mašinou nedalo jezdit, stále zasahovala rychlobrzda. Ale po výměně na tu původní digitální, mašinka už jezdila normálně. Možná si to pamatovalo původní kabinu z uložené pozice v aktivitě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře